Zůstaly byste s někým jen kvůli peněz?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klarka5
6.1.12 09:38

Veřte že to je tak jednoduchý, aby svěřili dítě otci. Neříkám že mu dítě zaručeně dají do péče ale stát se to může a úplně jednoduše stačí aby on to dítě chtěl a měl dost peněz.(zkušenost z mé rodiny).

• Citovat
  • Upravit
3236
6.1.12 10:10
Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi. Všichni mi radí zůstat, rozumově chápu, že je to nejlepší, co teď můžu udělat, jen psychicky je to dost náročné, když víte, že se balí na víkend na hory a nejede s vámi, když najdete doma lísteček od kina, na Silvestra byl s ní, na Vánoce dal prý omylem dárky od ní patřící jemu, s námi rozbalil dárky a pak šel za ní…strašně mě to deptá, ačkoliv ho už nemiluji, i tak je to náročné. Ale budu se držet co nejdéle to půjde, určitě do dvou let malé, pak už budu muset do práce, ať nás nějak dokážu uživit. Jen doufám, že opravdu nebude chtít malou do své péče, on je schopen třeba i někoho zaplatit, aby se staral, zatímco on by byl v práci nebo někde v hospodě s ní. Na malé strašně visí, byl by prima tatínek, ale ty morální zásady mu chybí a prostě sbalil tu nejhezčí holku ve městě a teď se tím strašně všude chlubí.

Vím že to máš těžké ale opravdu vydrž!šetři si a vydrž.Myslím že o dítě nepřijdeš.neboj.Já jsem také sama takřka od porodu dcerky,je to strašně těžké.Můžu ti říct,že ted nemám ani na nájem a jídlo a chce se mi brečet.
Ex mi vyhrožoval že mi dceru sebere a stejně ji nakonec nechtěl.Kdyby to šlo s ním vydržet tak bych vydržela ale on mě začal mlátit a to se nedalo.
Hodně štěstí přeju a neboj se ničeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.1.12 12:18

Přemýšlela jsem o tvé situaci a nemůže to být lehké žít s tím, že muž ti odchází za jinou. psalas, že by ses musela odstěhovat někam do garsonky. tak se ptám, čí je ten byt, ve kterém bydlíte? Pokud je společný (pořízený za manželství, hypotéka na oba apod., pak by bylo dobré, aby odešel on. On zatím nechtěl odejít - nevím jak ten jeho poměr dlouho trvá, lae zdá se, že milenka ho doma nechce na stálo. taky ho může za chvíli odkopnout, až se pobaví. Jakoupak má pověst ta nejhezčí holka ve městě, která žije sama? A to bude asi malé město, ne? :-) Kdopak jí ten titul krásy udělil? Hlavně tomu nevěř, ty jsi určitě hezká taky, ne? Dále - nemáš další jinou možnost kam jít (kdyby byt nebyl tvůj) - k rodičům, babičce…apod? Nebylo by to natrvalo, může to být dočasně. Brzy se může totiž objevit někdo, kdo si tě i s malou rád vezme domů a bude vás mít rád :-) Ono to tak bývá. Je fakt, že život je krátkej, taky jsem od manžela na odchodu, už nemáme nic společné, jen hádky…bohužel ale mám dvě děti, 2 roky a 4 měsíce a se dvěma je to ještě těžší. A taky máme dům na společnou hypotéku - tak proč bych měla odcházet já. Možná to ale budud muset udělat, aby děti hádkami netrpěly. Já to zatím nechávám vyvinout se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.1.12 12:29

Helenkanai: moc tě obdivuju, že jsi dokázala odejít a oprostit se od nadvlády tvého muže. Za cenu, že budeš sama, ve finanční nouzi, ale svobodná a otevřená novým začátkům. Snad máš někoho, kdo ti může v nejhorším pomoct ( rodinu, přátele).Včera jsem slyšela také o jednorázovém příspěvku v nouzi, kdyžtak o něj zažádej na ÚP, pokud to potřebuješ.
To ukončení a odejití z neperspektivního vztahu je podle mně klíčové. pak se ti otevřou nové možnosti, můžeš začít nový živoat a můžeš si najít nového partnera. my které setrváváme v těch vztazích, tak si myslím takové šance moc nemáme. Nemáme to uzavřené a nemůžeme proto začít znova a jinak a s někým jiným. Držím ti palce, s novým rokem jistě přijdou lepší časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.12 12:31
Anonymní píše:
Holky mám dotaz. Snad pochopíte, že anonymní…dokázaly byste s někým zůstat nějakou dobu jen kvůli peněz? Tedy - máte s někým roční dítě, jste na rodičovské, manžel vás podvádí, nemilujete ho, cítíte k němu velkou zlost, bavíte se pouze organizačně (tedy pokud je doma)…ale váš příjem je 7 600,– Kč, jeho příjem cca 30 tis., žijete v krásně zařízeném bytě, manžel vše platí, vše koupí, co potřebujete (jídlo, drogerii, plínky, vybavení domácnosti), vy dáváte 3 tisíce na nájem, zbytek vám zůstane k dispozici, ale nemáte žádné finanční rezervy. Prakticky materiálně máte vše, chybí vám „pouze“ láska, pocit že vás má někdo rád, nemůžete plánovat budoucnost, žádné společné večery, víkendy, výlety, je vám smutno. Manžel se o dítě stará, pomáhá vám s ním, má jej rád, ale vás už rád nemá a chová se k vám k jako takové horší kamarádce, prakticky vás v bytě trpí. Jak byste se rozhodly vy?

ja jsem takhle ve vztahu zustala skoro rok (ale verila jsem, ze se s tou pipkou rozesel), ale pak uz toho bylo moc a tak jsem ho vyhodila sama… Ver mi, ze je to ocistec…

Nejlepsi by bylo dohodnout nejaka pravidla, jestli to jde…

Ale u nas to neslo. Ja se musela tvarit, ze je vsechno OK, ze mi nic nechybi a to mi ani tolik penez nedaval… Ale byl to prijem navic a my meli hypo (kterou mam porad, ale zacala jsem vydelavat).. :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8594
6.1.12 13:27

vydržela bych, ale domluvila bych si s partnerem podmínky vzájemného chování : bez hádek, řevum, vše v klidu, žádné vyptávání se na obou stranách, prostě samostatný život, ale pod jednou střechiou. jestli je jako otec dobrý a bez něj bys byla v háji, já bych za sebe vydržela, ale pro sdrce bych hledala jiného mužského..i pro postel. Na MD budeš ještě 2 roky, vydrž, ak můžeš zmizet..na odchod do chudoby a nejistoty bez pomoci a podpory musíš mít žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.12 13:46

Za sebe, vydržela bych nějakou dobu. Jestli je takovej jak píšeš a podvádí tě, chová se k tobě bůh ví jak, taky bych byla potvora a vyždímala bych jej jak jen by to šlo.
Peníze bych si ukládala bokem a v momentě, kdy by mi skončila mateřská, bych tenhle „vztah - nevztah“ okamžitě ukončila.
Je to moje zkušennost a tipuju že je podobná jako ta tvoje. Taky jsem počítala že s partnerem nemůžu vydržet, ale finančně nás zabezpečil a to jsem si nemohla stěžovat. Přečkala jsem nejkrutější období a šla po svých. Sice po nástupu po MD jsem si finančně moc nepomohla, ale rezerva co jsem si šetřila mi alespoň dovolola dokoupit do bytu co jsem potřebovala, zaplatit majiteli kauci a mít v obálce nějakou tu korunku pro „strýčka příhodu“. Nebylo to moc, ale nemít to tak jsme s malou živořily. Bylo to trošku jinak než u tebe, nepodváděl mě, ale to chování a hlavně shazování, dupání po sebevědomí, neustálé slovní ponižování… já měla jasno, musím od něj a dnes jsem strašně ráda za postup, který jsem zvolila.

• Citovat
  • Upravit
3236
6.1.12 13:56
Marina13 píše:
Helenkanai: moc tě obdivuju, že jsi dokázala odejít a oprostit se od nadvlády tvého muže. Za cenu, že budeš sama, ve finanční nouzi, ale svobodná a otevřená novým začátkům. Snad máš někoho, kdo ti může v nejhorším pomoct ( rodinu, přátele).Včera jsem slyšela také o jednorázovém příspěvku v nouzi, kdyžtak o něj zažádej na ÚP, pokud to potřebuješ.
To ukončení a odejití z neperspektivního vztahu je podle mně klíčové. pak se ti otevřou nové možnosti, můžeš začít nový živoat a můžeš si najít nového partnera. my které setrváváme v těch vztazích, tak si myslím takové šance moc nemáme. Nemáme to uzavřené a nemůžeme proto začít znova a jinak a s někým jiným. Držím ti palce, s novým rokem jistě přijdou lepší časy.

Děkuji,bylo to těžké a je to pořád těžké..ale je mi bez něj lépe.Nemusím se bát,že mě jednou třeba zabije.Pomáhá mi maminka - tak že hlídá dceru a já chodím do práce.Vztah jsem hodně dlouho nechtěla,bylo to ve mě za kořeněno ta bolest hodně hluboko..a ted když jsem chtěla vztah a otevřela duši a srdce někomu jinému o kom jsem myslela že za to stojí bylo mi ublíženo - takže budu sama.Raději jen s dcerkou :srdce: nikdo tak na nás nemůže.
Ale určitě radím šetřit peníze aby ten odchod byl hladký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
6.1.12 14:28

Jak už jsem psala dřív, šla bych na strategicky. Byla bych hodná, tolerantní, předstírala bych pokusy o záchranu vztahu, jen by se postupně zvyšovaly náklady na domácnost, snižovali moje příjmy atd. Byla bych v pohodě aby to chlap nebral nějak podezřele. Ono když má chlap doma klid nějaké investice navíc mu za to obvykle stojí, takže drtivá většina chlapů raději beze slova přejde nějaké zvýšené náklady, hlavně že je doma klid. Tuplem když tě podvádí. No za takovej rok už se dá celkem ušetřit.

Já jsem pomstychtivá, oškubala bych ho jako slepici. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.12 14:55
papavlinka33 píše:
Jak už jsem psala dřív, šla bych na strategicky. Byla bych hodná, tolerantní, předstírala bych pokusy o záchranu vztahu, jen by se postupně zvyšovaly náklady na domácnost, snižovali moje příjmy atd. Byla bych v pohodě aby to chlap nebral nějak podezřele. Ono když má chlap doma klid nějaké investice navíc mu za to obvykle stojí, takže drtivá většina chlapů raději beze slova přejde nějaké zvýšené náklady, hlavně že je doma klid. Tuplem když tě podvádí. No za takovej rok už se dá celkem ušetřit.Já jsem pomstychtivá, oškubala bych ho jako slepici. :mrgreen:

No jo, to je dobrá strategie. Jenže jak to uhrát, zase až tak dobrá herečka nejsem, nejraději bych mu zakroutila krkem. Jak se na něj usmívat a za zády schovávat kudlu :-). No, jestli to všechno takto zvládnu, tak zasloužím zlatou medaili, to teda jo :-). Buď totiž brečím, nebo nadávám, nebo ho přehlížím…být najednou mírumilovná…možná pořídit si boxovací pytel, třeba by to pomohlo :-). Ale děkuji za radu, už je mi maličko líp, když vím, jak na něj a hlavně jak si svůj život vyřešit…vydržet chvíli a pak snad bude líp :dance: . Anonymní - zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2458
6.1.12 15:38
Anonymní píše:
papavlinka33 píše:
Jak už jsem psala dřív, šla bych na strategicky. Byla bych hodná, tolerantní, předstírala bych pokusy o záchranu vztahu, jen by se postupně zvyšovaly náklady na domácnost, snižovali moje příjmy atd. Byla bych v pohodě aby to chlap nebral nějak podezřele. Ono když má chlap doma klid nějaké investice navíc mu za to obvykle stojí, takže drtivá většina chlapů raději beze slova přejde nějaké zvýšené náklady, hlavně že je doma klid. Tuplem když tě podvádí. No za takovej rok už se dá celkem ušetřit.Já jsem pomstychtivá, oškubala bych ho jako slepici. :mrgreen:
No jo, to je dobrá strategie. Jenže jak to uhrát, zase až tak dobrá herečka nejsem, nejraději bych mu zakroutila krkem. Jak se na něj usmívat a za zády schovávat kudlu :-). No, jestli to všechno takto zvládnu, tak zasloužím zlatou medaili, to teda jo :-). Buď totiž brečím, nebo nadávám, nebo ho přehlížím…být najednou mírumilovná…možná pořídit si boxovací pytel, třeba by to pomohlo :-). Ale děkuji za radu, už je mi maličko líp, když vím, jak na něj a hlavně jak si svůj život vyřešit…vydržet chvíli a pak snad bude líp :dance: . Anonymní - zakladatelka

No jo to je pravda, ne každý má na to povahu, ale on se k tobě nezachoval taky zrovna košér. Je to hodně o sebezapření a musí to být očistec, chápu že to není nic jednoduchého.
No každopádně, zlost a pocit nespravedlnosti je jedna věc, a peníze ta druhá. Ale s těmi penězi v záloze se to lépe překonává. Člověk se necítí tak bezmocný a má lepší pocit když má nějakou rezervu. Každopádně Ti držím palce, ať to nějak překonáš. Ono vidina lepší a šťastnější budoucnosti může být povzbudivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.1.12 16:46
Klarka5 píše:
Veřte že to je tak jednoduchý, aby svěřili dítě otci. Neříkám že mu dítě zaručeně dají do péče ale stát se to může a úplně jednoduše stačí aby on to dítě chtěl a měl dost peněz.(zkušenost z mé rodiny).

Tak tím spíš pomalu nenápadně oškubat, aby těch peněz nakonec moc neměl, už jen proto, aby mu dítě jen tak nesvěřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.1.12 20:46

Promiň „zakladatelko“, nepřečetla jsem všechny příspěvky, proto mi možná nějaké informace unikly.. Mám z toho dojem, že mu to takto nesmírně vyhovuje - má doma někoho, kdo mu vaří pere, žehlí, uklízí (-tedy, pokud to pro něj ještě děláš?) a navíc se mu stará o dceru. No a jinde si užívá. Tipuju, že jeho „kamarádka“ by tuhle starost o něj nepřevzala? Zkoušela jsi navrhnout rozchod? Možná by se polekal , že přijde o malou a snažil se to nějak urovnat. (I když už bys o vztah s ním neměla zájem, asi by i pro Tebe bylo jednodušší přežít pár let takto než se dívat, jak odchází za jinou a Tebe jen využívá). Nemyslím si, že by soud přiřkl dítě do péče jemu. Ty jsi na RD a soud bude preferovat péči rodiče před nějakou institucí či cizím člověkem. Navíc bys měla mít nárok na stejnou životní úroveň jako má manžel (pokud odejdeš, ale nerozvedete se - určuje soud), popř. při rozvodu je částka nižší, ale také existuje vyživovací povinnost mezi rozvedenými manžely (mimo to samozřejmě vyživovací povinnost k dítěti). Zvážila bych i tyto možnosti. Je to běh na dlouhou trať, ale zase nemusíš každý den 2-3 roky pokoušet svou trpělivost a ztrácet svou hrdost (byť kvůli dítěti - možná časem zjistíš, že ani malé takové prostředí neprospívá). Ještě jednou se omlouvám, že jsem nepřečetla vše..no, snad už nepíšu úplně mimo mísu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.12 21:04
wendyz píše:
Navíc bys měla mít nárok na stejnou životní úroveň jako má manžel (pokud odejdeš, ale nerozvedete se - určuje soud)

Chci se zeptat, kam se obrátit a jak se to dělá (vyplnění formulářů…?) když bych chtěla, aby manžel platil na děti, ale rozvod zatím podávat nechceme.

• Citovat
  • Upravit
22
11.1.12 21:27

Upřímně, doporučuju obrátit se na právníka. Je to nejjistější, ale chce to finance :-( Pokud máš krapet času, zajdi se informovat přímo k místně příslušnému soudu (konkrétně okresnímu soudu), tam Ti asi poradí nejlépe a možná si žádost sepíšeš sama..
Ještě jsem našla toto: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…manzelu.html
(snad bude odkaz fungovat - mělo by jít o bezplatnou právní poradnu). Přeju hodně štěstí!! A napiš nám, jak jsi se rozhodla a jak pochodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí