Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
mohl by mi prosím někdo poradit?
Na podzim budeme objednávat zase uhlí na topení, máme však podezření, že nás dodavatel okrádá. A to že o dost. Chtěli bychom si objednat takovou tu kontrolu jak zváží vůz naložený a pak vyložený a je vidět váhový rozdíl, který je směrodatný pro případnou pokutu či tak…
Nevíte někdo kdo to dělá, jak se to dá objednat, jakou instituci bych měla kontaktovat?
![]()
Máš nárok kouknout se u dovozce na váhu
tady to psala čoi…
(Praha, 2. listopad 2012) Kontrola České obchodní inspekce potvrdila oprávněnost stížnosti spotřebitelů na prodejce uhlí z Uhelných skladů v Nové Vsi na Mělnicku. Místo 40 metráků uhlí mělo skončit ve sklepě důchodce, který si objednal z anonymního letáku „ledvické uhlí v akci, se slevou pro důchodce, s dopravou zdarma a dárkem“ pouze 32,7 q. Rozdíl přepočtený na koruny byl 1421 Kč. Tímto zjištěním Česká obchodní inspekce před anonymními nabídkami a neznámými prodejci spotřebitele varuje. Doporučuje jim, aby využili svého práva a požádali před rozvážkou o převážení objednaného paliva v jejich přítomnosti. Pokud jim to nebude umožněno, měli by hledat jiného prodejce, nechtějí-li být ošizeni. Když je uhlí ve sklepě, je už na kontrolu pozdě.
takže buď zkusit se zeptat až budete objednávat, nebo se obrátit na čoiku tam ti poradí…
Jednodušší než hledat někoho kdo to zváží je, zajet rovnou na tu nakládku a být u toho když váží náklad..
U nás jsem se domluvila s majitelem výkupu železa, který má tuto váhu. Taky by šlo domluvit se s nějakým zemědělským družstvem, kde bývají také tyto váhy (na valníky s obilím) Když přivezli uhlí řekla jsem řidiči, že si zajedem na váhu - byl úplně v pohodě a taky měl proč váha seděla s dodacím listem.