Poradna duly
Jana Čurdová
Marrca píše:
Ahojíky holkyNoni všechno nejlepší k svátku, pohodové těhu a splnění všech přáníček.
Venku je ošklivě, manža si vzal Nelku na chvilku k tchánovcům, tak mám chvilku klidu. Měla bych tu uklidit a vyžehlit, ale nějak se k tomu nemůžu dokopat a hraju si to na notebooku. Právě jsem dodělala Nelince pozvánku k narozkám, tak snad se bude líbit.
Tak se mějte krásně, pohlaďte bříška, pa M.
Marrco to je naprosto dokonalý
.
Já jen furt nemůžu přijít na to jak to v tom gimpu vytvoříš
![]()
ADA76 píše:
Holky z jakého bazaru si objednáváte věcičky- jako autosedačky a tak?
Marký - díky za web. Já si to myslela…hihhihii
Mám tu plnej sušák miminovskejch pidi věciček…hihihihi. Kámoška mi dala 3 tašky a něco bylo dost zapraný, ale já přes noc namáčela ve Vanishy a dnes oprala a vše máme bělounké. A sama jsem dnes namontovala lustr - tím myslím včetně kabelu a objímky - byl to pokus a omyl ale nakonec svítíme…hihihih
Není zač,myslím,že tam nakupuje většina maminek dají se tam sehnat super věci a ty ceny,jedna radost
.
Na mě se tašky od kámošek měli navalit příští týden,tak se docela těším,ale musela jsem varovat,že chci i trošku klučičí věci,abych tam pak neviděla jen růžovou
.
Teda ty jsi žena v akci co
.Smekám před tebou já kdybych měla montovat lustr tak nad tím strávím celý den a ještě nevím jestli se to vůbec povede
.Natož ještě s břichem
.
Zdarec holky,
je vidět, že venku prší, tak to se to povídá u kafíčka
Celkem Vám závidím, já mám poslední dobou takový fofry v práci a začínám být z toho unavená, unavená. Takže místo dnešního kalupu do frániny si dávám tady v práci mlíčko a jablíčko a sbírám energii na cestu domů…
Ale je to mimořádka, dodělávám po večerech ještě svůj příspěvek na celoroční sjezd a ještě něco sepsat … a pak bude zase klídek.
Leni celkem Tě obdivuju, že chceš dělat takhle pokročilá těhu státnice. Držím palec! Jinak lehčí strava před porodem a bez alergenů - to je pravda, ale nevím, jestli se dokážu v létě ovládnout, když budou všechny ty jahůdky, malinky, třešničky… (co to je, už taky začínám mluvit zdrobněle
Jinak masáž hráze, maliníková čaj a lněné semínko 1-2 měsíce před porodem dle mých info úplná blbost není (jak tvrdí Kosticka), dala bych hlavně na tu masáž, ale asi to jenom o tom není (něco jako se striemi, prostě někomu je dáno a jinému ne, ale proč si trochu nepomoct
Zrovna včera jsme se s kolegyní bavily o porodu, a ta tvrdí, že horší je bolení zubů (měla asi štěstí
a že důležitý je být ve slušný fyzický kondici a nebýt moc ve stresu (napjatá), že potom tlačení není efektivní… No ono se ukáže. Ale s tou kondicí, to nám tvrdí i por. asistentka ve Větrníku - a na tu bych dala…
Markýsek kočárek Jané je moc pěknej
Moc Ti to na fotce sluší, seš taková šik těhulka
Já už začínám být pěkná koule … (pas 104cm, výchozí 75cm). Poslední dobou mám strašný chutě - čokoláda a piškotky s jahůdkama a zakys. smetanou a tak - asi jak beruška roste a nebo je to teď tou únavou, ale teď jsem nějak přestala řešit nějaký kilo navíc (na začátku jsem si dala takovej „limit“, že bych se ráda vlezla do +15kg - děti se slušnou porodní hmotností prý celkově líp prosperují (zdravotně, intelektuálně), akorát, že se hůř rodí, ale co bych pro berušku neudělala, myslím, že se to všechno zvládne ![]()
Výbavičku taky zatím nemám - mám jen jedny ponožtičky - ale začínám dostávat od kamarádek a příbuzných, takže uvidím, co se mi sejde, a pak přikoupím. Ale možná je to tím, že na nákupy nemám teď vůbec čas.
Porodní kurz - to je asi výhoda větších měst - Praha, Brno - že u nás je ta nabídka širší - můžeš si vybrat cvičení s přednáškama, nebo jenom cvičení , nebo jen přednášky - cyklus, nebo izolované přednášky, v porodnici nebo v různých agenturách. Já chodím cvičit a koncem června máme sobotní 4-hod. přednášku POROD (manžel není zdravotník a je celej žhavej do porodu a já si od toho slibuju, že ho tam naučí, jak mě masírovat …
Třeba takovej nějakej sobotní seminář budete mít někde poblíš - v Hradci? nebo Praze?
Jinak - kojopolštář budu mít taky příští týden, už se moc těším!
dušičko to je smůla, že mají u vás zavřenou porodnici, tak přinejhorším doma, co? Ne, dělám si legraci, já bych doma nerodila, ale myslím, že máš výhodu, že jsi zdravotník, nás ty nemocnice tak nestresují, tak někde se místečko určitě najde.
kosticko bacha na polské kočárky, prý nejsou moc kvalitní… Je to teda boj, dobře vybrat, při té nabídce - a ke všemu ta hrozná móda trojkolek! Já nakonec dostanu 4 roky starý kočárek po sestřenici z Německa (prý nejlepší značka tam, terénní, 4-kolka, 3-kombinace, kvalitní, pratelný, používaný, ale i po té době dost zachovalý, jenom je těžší (což mi neva, aspoň bude stabilnější, já jsem atletka, takže to zvládnu) no a když mi bude nějak vadit, tak zakoupím - už poučena - něco tady ( snad už odezní móda trojkolek)! Jinak koukám všude po kočárcích, ty levné vypadají hrozně a uvnitř jsou brzo „ošamšané“, kdybych teď neměla kočárek slíbenej, tak bych si asi koupila terénní 4-kolku Inglesinu.
Ada 76 ty jsi ale bojovnice, natržená placenta, zlobivý Petr, musí to hodně bolet. Já bych teda chlapa k ničemu nepřemlouvala: buď na to přijde sám nebo za to nestojí, no to se nám to radí, že jo? Drž se!
(ale v jednom to máš dobrý: takhle si můžeš vybrat jméno, který se bude Tobě líbit nejvíc, my jsme se zatím ještě nedohodli… )
Anduli s tou prací Ti teda nezávidím, moje sestřenka teď řeší, co po 3 dětech a 8 letech doma, pracovala po vysoké jen 1/2 roku a teď je v horší pozici než absolvent: všechno už zapoměla a má malé děti, které jsou nemocné atd., atd. Mysmí, že není špatné aspoň trochu pracovat při měteřské, člověk se nenápadně udržuje v kontaktu a návrat do práce je pak lehčí (teda pokud nechceš zůstat úplně doma v domácnosti).
LITEX - taky jsem strašně čekala, než mi ušijí ty plavky, potom až po opakovaných urgencích, naštěstí mi byly, ale s halenkou XL jsem to taktéž přehnala (do té snad nedorostu nikdy), v kamanném obchodě jsme si ji cvičně zkoušela - a M byla ta správná velikost - ale neměla jsem čas ani sílu to vrátit, takže to asi přešiju…
Uff, asi půjdu domů do peřin a nechám si namasírovat nožičky
(ale so se ochladilo, tak skoro neotíkají, to je paráda ![]()
Mějte se
![]()
No já už montovala jeden, ale ten byl celý z Ikea a jen jsem musela zapojit dráty u stropu. Tenhle v ložnici, byl ale nefunkční a musela jsem ořezat dráty a napojit je na novou objímku a nejprve to nesvítilo, tak jsem si to zopákla a dráty dala obráceně a už jedééééém ![]()
Já ho nepřemlovám víš, ale dávám mu prostor.....jinak to je ale kupa paírování. Musíme na matriku podepsat že on je otec pak musíme podepsat čí bude mít dítě přijmení a tak.....ale co…hlavně že se na náv nevykašlal úplně ![]()
A jméno s ním komzultuju…dostal moje návrhy a moc veselej z nich není no......ale …pokud nedojede k porodu, tak to bude na mě ![]()
samozřejmě: poblíž, zapomněla, myslím, mateřské, kamenném a co (místo so), teď jsme si to po sobě přečetla, uff, radši už do těch peřinek!
ADA no to máš pravdu: dát prostor, ale netlačit, asi víš, co děláš. A co chceš: aby přišel nebo nepřišel k porodu?
Mně porod příjde jako dost intimní ženská záležitost, nevím, nechci chlapy o něco okrádat, ale mě tam pocitově prostě nějak neštymujou…
No, mě taky moc ne a proto po pravdě nejsem naštvaná, že nechce jít ani na kurz a nebo na prohlídku. Spíš bych chtěla aby dojel a byl někde poblíž - aby věděl, jak dlouho to trvalo a měl o nás malinko strach a byl vydřenej - zrovna jemu by to prospělo. Nechci znít hnusně, ale malé probrnknutí mu neuškodí. A na druhou stranu já budu ráda, když tam někde bude sedět - to jen kdyby byli komplikace.
Muchacha snad už brzo půjdeš na mateřskou ne
?Tak prosimtě zvolni práce neuteče a pacienti snad taky ne
.
O tom víkendovým semináři si mi docela dala brouka do hlavy no zkusím přemluvit manžela,ale on mi vždycky odpoví,že žádný kurzy nepotřebuje,že takovej trénink jako měl on při prvním porodu nemá zase každej chlap
.Rodila jsem 21 hodin docela a celou tu dobu mě držel za ruku povzbuzoval,masíroval a hlavně to semnou vydržel,jelikož jsem ho ne-jednou poslala do háje
.
Aduš tak jsem se ptala manžela jestli si mě umí představit,jak bych montovala lustr a začal se smát na celý kolo
.
Takže si skvělá,ale snad ten příští třeba v dětským pokojíku mohl montovat Petr ne
.
Myslím,že nakopnutí potřebuje a dost veliký a narození mimča je to nejlepší jaký může dostat
![]()
muchachacha - tedy ty jsi makáč ještě chodit do práce, já už bych se asi na ranní vstávání a pevný režim nezmohla
- pracuju teď akorát z domova a i tak toho mám občas plný zuby.
Jinak s těmi kočárky máš pravdu, je děsný kolik se dělá trojkolek
…některý firmy dokonce v letošních kolekcích terénní čtyřkolky ani nemají- třeba Quinny nebo Jané - přitom ve starších kolekcích byly… Už jsem od polského kočárku upustila, sice to bude ranec ale nakonec budu mít něco jako Mutsy (není to náhodou ten něm. kočárek co budeš mít Ty?) Maxi cosi, Teutonia nebo I´coo -rozhodnu se až si je všechny osahám a přeměřím.
S tím maliníkem, lněným semínkem i masáží to nemám ze sebe - ale od porodní asistentky z porodnice kde budu rodit - a nejen od ní- píše to řada porodníků ve svých článcích …četla jsem i ve zdejších diskuzích, že si maminky často posteskly, že to nějak nemělo efekt…ale upřímně řečeno asi s tím ve 36. týdnu začnu taky - pro sichr - co kdyby že?
, ale radši nebudu počítat s tím, že by mi to u porodu nějak extra pomohlo…lepší čekat to nejhorší a pak být mile překvapen ![]()
Jinak vím jenom o olejíčku od weledy - koukala jsem na něj dneska v DM -a nejen ten olejíček ale vše od tý značky- je pěkně nataženej ![]()
Aduš ty jsi teda kutil, na to bych si netroufla, klobouk dolů - při mým štěstí by do 10 minut od instalace vypukl mohutný požár ![]()
Leni dala jsem na tebe a koupila si dneska to Gravi -vanilkový mlíko v DM, tak si ho jdu udělat… ![]()
Kosti-taky nečekám zázraky,ale proč to nezkusit
.
Jinak koukám,že jsem to asi popletla a psala jsi to i ty..ale díky,zkusím to pak někde sehnat
.
teda vy kecalky, vy jste dnes napísali věcí ![]()
Jojo jak říká Kostička: ten olejíček na masáž hráze je od weledy. Je drahá ale já ji prubnu. Včera mi ji TOM zkoušel dělat(ne weledou ale olejíkem na strie od Babylove) a nasmáli sme se že řek, že jsem střevo a že na mně nemá nervy - slušnej začátek
Prý se to může dělat jakýmkoli olejem - ale ta weleda je nejlepší,,má nějaké složky právě na „TO“ ![]()
Lněné semínko a maliník:
nám to právě také říkala por.as. - a té já věřím. A i kdyby to extra nepomohlo, jako „placebo efekt“ taky dobrej ne?
začnu tak v 34 týdnu. A ještě doplním to cvičení(ležet na zádech s pokrč.nohama a mačkat do podlahy patama a prstama-procvičují se svaly hráze(dna). To už dělám teď. V poslední řadě stejnak záleží, jak budem umět dýchat a tlačit, že?(a jak bude bobísek velkej- myslím, že se s 4kilovým Tomíčkem natržení hráze nevyhnu,,ale co se dá dělat)
ad olejík na strie-por.as. doporučuje weledu, v ní nejsou minerální oleje-ale doporučuju variantu mnohem levnější a to Babylove(v DM)-60 kč a stejné složení.(ta weleda stojí kolem 300) - já zatím nemám ani jednu strijku, mažu dvakrát denně.
Kosti: jak chutná gravimilk? Mně ju- sice nadlouho nevydrží(mám ráda hustější koncentraci) ale jsou tam vitamínky a minerály,,,tak to Tomulíčkovi dopřeju. Dávám si denně velkou sklenici(plus ještě čaj od HIPP-granulovaný)
Muchacha-obdiv k mé odvaze státnic? Mno sice se bojím, ale není to to hlavní, když se nepodaří, holt půjdu v září znovu. Tomíček je nejdůležitější. tebe zas obdivuju já, že dokážeš ještě pracovat (na směny a navíc mezi nemocnými lidmi…) už padej na mateřskou(nepůjdeš dřív????) ![]()
tak pa jdu do vaničky, sic jsem dnes plavala, ale asi 3 dni mně furt bolí záda - bedra a šíje. Uf uf.
papapa