Poradna duly
Jana Čurdová
To je fajn, že už ti je lépe a jsi doma. Já byla taky ráda, když jsem mohla ležet doma a ne v nemocnici. Doma je doma ![]()
Krásný den všem
dobré ránko ![]()
Markýsku: vítej zpět doma. Super, že už jsi OK.Bylo dusno a není divu že se ti udělalo špatně. I já mám nízký tlak a bývám jak omámená.(i v těhu mám 110/60, víc ne) ale lepší nízký než vysoký, co si budem povídat že? ![]()
Jinak já si objednala z mimibazaru autosedačku (450kč) modrou s medvídky, taxem zvědavá, jak to dojde.
Včera jsme byli s Tomem na kurzu, co mně zaujalo je masáž hráze (má provádět nejlépe taťka)-je na to nějaký olej a krouží se prstem či dvěma na okolí pochvy(toho vchodu-pak i mírně mačká). Že prý to změkne a snižuje to riziko porodního poranění. Dále pít 6 týdnů před porodem maliníkový čaj (dvakrát denně) a jíst lněné semínko (buď schroupat nebo z toho uvařit čaj). Vše má vliv na lepší průběh porodu a poranění.
tak já se vydám do města (zaplatit tu sedačku ať už přijde, těším se), něco nakoupím k papu a jdu na učení.
papapa ![]()
Krasne ranko slunicka ![]()
Markysku , jsem moc rada, ze jste uz v poradku doma. Tak koukej zase pekne na:,–(it klidovy rezim ![]()
Pozdravuj rodinku a ze Jirkovi dekujeme moc za info!!!
Za zmenu dekovat nemusis. A kdyby nahodou byla jeste nejaka dalsi, tak ja to zase prepisu. Kdyz si vzpomenu, jak mi psal kamarad, kdyz se dohadovali o jmenu, kazdy tyden neco jineho, tak vase zmeny jsou naprosto v poho ![]()
Adus , to mas fajn, kdyz mas takovyho sponzora ![]()
Je fakt, ze Martin to taky nechava vsechno na mne. Jen se divi, proc je tech vecicek tolik a co furt blbnu ![]()
Byt to na nem, tak necha asi jednu plinku cely den a spinkat by kulisek mohl v nasi posteli a nebo v obvaku na sedacce ![]()
Ty a metracek? Co to placas? Na foteckach vypadas fakt uzasne!!! ![]()
Helenko , gratulujem k uspesne kontrole. Jsem rada, ze jste v poradku
Kilicka neres, hlavne ze je vse OK ![]()
vahy a miry , tak to nevim nic
Dr. nas meril naposledy nekdy ve 13tt a od te doby nic. Kdyz se zeptam na velikost, tak rekne neco „podle tabulek“ a je vymalovano. Ale treba z nej neco dostanu na pristi kontrole ![]()
mysko , gratulujem k uspenemu cukru!!!
A dr. Ti na to brneni nic neda? To je divny.
Ja jak jsme mudrcovi rekla, ze mivam v noci krece do nohou, tak mi hnedle napsal vapnik a je fakt, ze to zabira. Staci 1× za 3dny a jsem OK.
Anduli , nechces prijet uklidit i k nam? Kdyz Ti to tak hezky slo
A vis, ze nedele je od slova nedalt?
Ale ono to nekdy proste nevyjde, ze ![]()
Jee, to je skoda, ze komodka neni. Jak mohl vymenit komodu za nejakou zenskou?
Ha, tak ctu dal a koukam, ze mozna komodka uz je. Tak jsem zvedava ![]()
Drzime palecky na dnesni test a myslim si, ze chut na sladke s cukrovkou zadnou spojitost nema. Spis bych se bala, kdybys mela porad sileny pocit zizne.
A taky drzime palecky, at cely mudrcovsky tydne v poho zvladnete!!
Noninko , jsme rada, ze jsi uz OK.
Tak tatka citil poprve kopanecky. Jeee, to musel byt hotovy, vid?
U nas to je tak, ze jakmile mi da Martin ruku na brisko, tak se kulsiek hnedle zklidni. Martin si pak mysli, ze si vymyslim
Ale asi pred dvema dny bylo takovy rodeo, ze to citil i on ![]()
Alo , parada, ze jste v poradku. A z oGTT si nic nedelej. Je to sice neprijemny, ale da se to docela v poho zvladnout ![]()
Ufff, tak snad jsem na nikoho nezapomnela ![]()
U nas byl vikend docela hekticky. V sobotu odpol jsme byli v Jicine podivat se na tanecni soutez. Kamaradu holcina tancuje, tak jsme byli fandit
Ve sve kategorii to nakonec vyhrali a je fakt, ze meli vystoupeni moc hezky!!
A v nedeli, jak prisla zmena pocasi jsme byla totalne grogy. A to k nam dorazila jeste navsteva. Ale dalo se to prezit. Jen jsme pripravila horu pohosteni a oni skoro nic nesnedli. Tak to vypada, ze to s Martinem budem bastit cely tydne ![]()
Jeste vcera jsme byla takova nejaka prastena, ze se mi ani na plavco nechtelo. Nakonec jsem ale vyrazila, abych se aspon trosku protahla. No a dozvedela jsem se „uzasnou novinku“. Nase porodnice ma prvni 14dni v srpnu zavreno. Maji nedostatek sester a mudrcu, tak aby si vsichni zvladli vybrat dovcu a zaroven zvladli zajistit provoz, tak proste nebudou
Takze bud musim porodit driv a nebo to aspon o tyden a neco podrzet
Chjo, to me to docela stve. Tak ted budu muset hledat nejakou alternativu. Idkyz doufam, ze ji nakonec nebudu potrebovat a podari se nejak rozumne porodit v Jicine. Vzdyt to tam mam jako doma ![]()
Tak si jdu umyt hlavu a doma neco malo pouklidit a taky si chi objednat kojo polstar a jeste nejaky vecicky.
Mejte vsichni krasny den a pohladte briska!!!
![]()
Ahoj holky,
včera jsem byla na předporodním kurzu a prohlídce porodního sálu v Benešově. Jsem moc ráda, že jsem si tuhle porodnici vybrala
- resp. jsem ráda, že jsem se nevešla do těch pražských.
Jsou příjemní, profesionální - hlavně mají takovej racionální věcnej přístup.
Porodní asistentka s náma probrala období před porodem i porod - prakticky a bez příkras nám vysvětlila jak to u nich chodí…a byla super - mít ji u porodu, byla bych moc ráda.
Občas sice byla dost naturalistická (většina tatínků se při popisu úniku stolice apod… věcí pěkně červenala), upozornila nás, že jako prvorodičky „za housku rozhodně neporodíme“, ale zase nás uklidnila, že zbytečně trpět nás nenechají… Když by porod trval dlouho a člověk by bolest špatně snášel, rádi mu dají epidurál.
Leni - asi tě zklamu, ale maliník a lněné semínkou jsou spíš takový psychický berličky, aby člověk před porodem něco dělal a aby trochu podpořil psychiku, žádnej efekt to prý nemá - no a ta masáž hráze taky není žádnej zázrak - každá ženská je od přírody nějak „prostorná a pružná“ a moc to ovlivnit nejde - upřímně nástřihu se vůbec nebojím, horší bude asi konec první doby porodní
…ale zase si říkám, že i když to bude pěknej hnus, tak to snad nějak vydržím - přeci jen mít zdravé mimi a bezproblémové těhu je velkej zázrak…říkám si, že nemoct otěhotnět, nebo potratit je větší bolest
Kočárky : holky s kočárkem mám pořád potíž - miláček mě nahlodal, že je ten kočár moc levnej a tudíž to bude určitě aušus …a že když už ho budeme kupovat, tak pořádnej - budeme ho mít i pro další děti, tak ať prý něco vydrží…no a vadilo mu, že tam nejde nacvaknout ta autosedačka - no má pravdu…ale já jsem na netu strávila už tolik času - prolezla jsem kdejakou diskuzi, a žádnej kočárek zatím nesplnil to co od něj čekám, prostě z něčeho budu ,muset ustoupit ![]()
Anduli - a co říkáš na tenhle?, ten je hooodně podobný tomu tvému a taky mají boží látky - nejvíc se mi líbí béžová s kytičkami - mají s předními kolečky u sebe i od sebe
http://www.implast.com.pl/
http://www.mimishop.cz/…v/detail.php?…
Tak pěkný den!
Holky vy jste pisalky.......
Duši - ty vždycky uděláš román na pokrčování . obdivuju tě!!!
Já pořád nevím až se budu objednávat na tu prohlídku zda mám i s Petrem. Říkám si, že on stejně nedojede v čas a že se třeba tak lekne, že už nebude ani chtít…Já ani nechci aby mi nějak pomáhal, chci jen aby tam byl, kdyby se něco dělo.tak nevím
Myslíte že je nutný aby chlap šel na ten rychlo předporodní kurz?
Adi,
to asi záleží jaká je nátura - já mám doma chlapa co naštěstí bere tyhle věci jako samozřejmost, je takovej naturální
- ono taky záleží jak bude kurz vedenej - jak půjdou do detailů - možná by bylo dobrý aby si ot tom nejdřív něco přečetl, a když to skousne tak třeba i skouknout nějakej porod na videu -myslím si, že je lepší , když člověk ví do čeho jde- jinak je ten chlap akorát vykulenej a moc opora nebude…
hmmmm, asi jo. Ale stejně mě řekne, že am nepůjde - na tem kurz myslím
No uvidíme že? Ale díky za radu ![]()
Dobré ráno ![]()
Jojo Leni máš pravdu nízkej tlak je furt lepší než vysokej následná preeklamsie je dost hrozivá
.Takže ještě můžem být rádi co
.
Duši nene už žádný změny,jsem jim řikala,že jestli se začnou zase nějak cukat,tak se až do srpna někam stěhuju a dokud malá nebude mít vystavený rodný list,tak se neuvidíme
.
Stou porodnicí je to pech,tak snad se trefite když bude normálně fungovat,bylo mi to škoda
.
Kostičko tenhle kočárek je boží
.Taky jsme včera s Jirkou projížděli net a tenhle nám padl do oka
.Ale nemohli jsme se nějak schodnout co se týče podvozku
.
Aduš přesně jak píše Kostička,někdo to zkousne a někdo ne,ale myslím,že když tam půjde nebude ze všeho tak vykulenej a bude aspoň trochu oporou než aby se tam někde složil hned při prvním zahlídnutí krve
.
Holky jak jste si našli tyhle před porodní kurzy?Chtěla bych aby jsme to taky absolvovali,ale nevím na koho se obrátit a od kolikátýho týdne se má začát,asi se ptám jako pako,ale vážně nevím
.
Markýsku já si to našla na stránkách porodnice - všechny, na který jsem koukala takovou exkurzy plus přednášku dělají…tak si k vám brnkni nebo koukni na stránky…
taky mám hodně nízkej tlak, ale zatím mě to nijak neobtěžuje - ťuk ťuk na dřevo
Fajn, že už jsi doma a jsi v pohodě…ať ti zdravíčko vydrží až do konce!!!!
Kostičko-díky hned se tam podívám
.
Dneska je mi mnohem líp jako by mi nic nebylo,tak snad už to vydrží
.
A co ty jak se cítíš?
Jinak my jsme včera asi definitivně vybrali kočárek a dokonce i Jirkovi se líbil jaká klika
.Vybrali jsme Jané en se teď dohadujem okolo barvy
.
Našla jsem jeden předporodní kurz
.Ale trochu v tom tápám nabízejí i plavání a cvičení jenže tím já mám zákaz myslíte,že se to dá absolvovat jen co se týče těch přednášek??Prohlídku porodnice tam mají taky dělá to porodní asistentka z místní porodnice.
Markýsku nevím jak u vás…ale u nás na kurzech je 80% cvičení a na povídání tolik prostoru není
ale nevím, jak dalece to potřebuješ, Ty už jsi narozdíl ode mě zkušená mamča - i když nevědět, že máš Jířu, tak bych to teda vůbec neřekla ![]()
Jané Slalom je pěknej - korbička pro nejmenší mimi patří k těm větším - akorát já bych chtěla 4-kolku a aby tam šla nacvaknout maxi cosi…
no uvidím, možná nakonec taky vezmu tříkolku - jak jsem si vyzkoušela ta natáčecí přední kola, už nechci nic jinýho - ovladatelnost je skvělá
no já uvidím co Jirka,nechci to zase absolvovat sama a on tyhle „sešlosti“nemá zrovna moc rád
.Asi to zkusím nějak víc prozkoumat,ale jestli by to bylo spíš o cvičení tak se na to vykašlu.
Zkušená mamča
.To mluvíš o mě
.Já si připadám jako prvorodička navíc je to už 16 let
,takže teď je všechno jinak
.
Já taky přemýšlím jestli si vzít trojkolku nebo tu čtyř,ale uvidím až v tom obchodě co mi bude příjemnější
.
Teda tady to dneska jede
![]()
Adus , to vis, kdyz jsem tu tri dny nebyla v vy toho tolik nakecaly, tak musim nejak reagovat ![]()
Co se tyka predporodnich kurzu, tak u nas delaji kazdy 1. ctvrtek v mesici prednasku pro tehulky a tatinky. A je to myslim od 34tt. Ale protoze pres prazdniny nebudou, tak nas (letnacky) vezmou asi uz v cervnu.
Pak se kazdy posledni ctvrtek v mesice kona prohlidka porodnice s prednaskou nejakeho mudrce.
Tatinek u porodu. No to je hezka kapitolka
Opravdu to zalezi na kazdem chlapovi, jak to citi.
Dneska jsem si volala z kamaradkou a rikala mi, ze prestoze mela cisare, tak byl David s ni a ze se tak skvele nastartovaly jeho otcovske pudy ![]()
A je fakt, ze zatim zadny s kamaradu nema z porodu spatne zazitky. Dost se jich taky shodlo, ze by tatinek u porodu mel byt samozrejmosti. Ze si tak uvedomi spoutu veci a i na partnerku se zacne divat jinak.
Kocarky
Tak jsem asi pred dvema dny zjistila info od kamaradky a jeji kamaradky na ten nas vyhlidnuty Firkon a jsou obe moc spokojene.
Na mne je tedy jen rozhodnuti, jestli 3 nebo 4 kolku ![]()
No, ted jsme koukala na stranky dalsi mozne porodnice a nejsem z toho nijak nadsena. Vim, ze si hodne chvali personal, ale to prostredi (aspon z fotek) me nijak nenadchlo. Mozna jsem rozmazlena z naseho spitalu ![]()
No a Vrchlabi asi porad nefunguje, takze fakt mazec.
Ale zatim je jeste cas - snad ![]()
Vyrazim do mesta neco nakoupit. Potrebuju nejaky katata a musm koupit darecky k svatkum a narozeninam - se nam to zas o vikendu hezky sejde.
Tak zatim ![]()
Tak přeporodní kurz padá je to přesně tak jak si psala Kostičko je to spíš o cvičení než o mluvení,takže nic pro mě
.
Ale zítra se koná prohlídka porodnice,tak se tam určitě zajdeme podivat jsem zvědavá s čím přijdou
.
Duši-a jaká je další varianta porodnice?
Přijel manžel,tak se jedem kouknout na kočárky,tak se mějte pa ![]()