Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
všechny vás zdravím. Dlouho jsem tu nebyla, ale to je tím, že je venku tak krásně.Doma pořád něco děláme a teď jsme vymysleli, že si uděláme na dvoře jezírko.A to přístí měsíc budem ještě měnit okna
, no tak se těším. ![]()
Pro mimčo nemám ještě vůbec nic koupeného, a ono to tak strašně letí.Ale snad se to všechno stihne. ![]()
Jinak děkuju za přání k narozeninám, slavili jsme to tento víkend, pozvala jsem všechny naráz abych to neměla roztáhané na celý měsíc.Dostala jsem foťák, tak určitě dám nějaké fotky do galerky, ale musím to nejdřív nastudovat ![]()
Kostičko taky se mi líbí ten olivový, z těch barev je nejpěknější.A celkově je moc pěkný.A ta cena taky ![]()
Markýsku to jsem taky valila oči, kde mimi nosíš, ale hlavně, že roste ![]()
Nonino tak doufám, že už je líp. ![]()
Leni mě taky doktorka vždycky poslouchá srdíčko.Už se moc těším,v pondělí jdu na kontrolu, tak mimi uvidím a uslyším.
Ale je fakt, že dřív mě kopalo víc, víc jsem to cítila, tak jestli se
nějak otočilo
???
No určitě jsem zase na něco zapoměla, tak zatím se mějte krásně a užívejte sluníčka.ahoj Alča
Ahoj tehulky,
jdu vas pozdravit,nestiham docitat,ani psat.Martasek me nenecha a ja jsem cim dal vic unavenejsi.Jenze spat mi moc nejde brni nohy a ruce,porad me to budi.Uz si rikam,at to rychleji utika,nebo se neunesu.Joukala jsem do galerky,ze uz pripravujete vecicky.Ja nemam jestre nic,krom jedne cepicky
.Vlastne ano koupili jsme komodu a prebalovak,ale to je vse.Ani se nijak nezenu,manzel to vse obstara,jak budu v porodnici.U Martinka to zvladl na jednicku.Jsme povercivi a nechceme nic dopredu kupovat.
Dala jsem do galerky jeste jednu fotecku nasi princezny.
Kosticko -kocarek je hezounky i ta barvicka.
Byla jsem na testech na cukr,zitra jdu do poradny,tak uvidime,jake budou vysledky.
Nase holcici miminko zacalo vesele kopat a vyvadet hlavne v noci,tak doufam,ze mu ta nocni aktivita nezustane po narozeni ![]()
Zdravím spolu těhulky. Tak se hlásím z nového bydliště - Jablonec nad Nisou a hlásím se i s hráškem .....nějak nám tam narostl prej pindík…hihihi
Jinak se mi tady moc líbí a užívám si počasíčka a i neustálého vybavování věcí. Zítra chci do porodnice. Musím se tu někde přihlásit k Dr. tak skáknu rovnou do špitálu ![]()
Jinak pěkně opuchám a mám rozpraskané takové ty fialové žilky na nohách - pěknej hnus!
Jinak taky pořád občas špiním, ale to už asi tak budu mít.
No, ale na vrcholu toho všeho se mám báječně. Vyprala jsem oblečky a peřinky a hledám stránky s podprdama na kojení. papapap
Ahoj holky,
dneska jsem byla na kontrole, výsledky testu na těhu cukrovku mi vyšly dobře, tlak mám pořád nízkej - jako vždy, no a už mám 4,5kg nahoře - akorát se mě sestřička ptala kde ty kila mám?
…a v žertu poznamenala něco v tom smyslu ať pořádně koukám jíst - ale o to opravdu nikdo strach mít nemusí
![]()
Pan doktor říkal že bříško hezky roste a příště bude utz - a to příště bude už za 3 týdny - 4.6. - to to letí, současně mi už pošlou na mateřskou ![]()
Je fakt, že mi teď bříško roste přímo kosmickým tempem-každý týden je šíleně znát- a závod s přítelem „o velikost vany“ aktuálně o 3 cm vyhrávám - už mám v pase 106 cm!!!
Holky nepřijde vám ten kočárek moc světlej? Bojím se, aby za chvíli nebyl jako dobytek
Pro mě jiný odstín, než ta olivová stejně nepřipadá v úvahu, když budeme mít překvapení ![]()
Krásný den těhulky!!!!
Ahoj srpnatka ![]()
Hlasim, ze KO v utery dopadla dobre. Vysledky cukru jsou 4.6, takze parada.
Vcera jsem se byla podivat naposledy na mou tehu kamaradku. Ted uz je asi na sale na cisari a ja jsem cela netrpeliva, kdy se ozvou, ze jsou v poradku.
Taky nas prepadla nejaka strevni chripka ci co. S Martinem jsme se vcera poblili a posr… Je toho pry ted cele mesto, tak doufam, ze budem brzy OK. Jak mi je blbe, tak se kulisek vic a vic mele a je to docela neprijemny. Asi to chudinka proziva se mnou ![]()
Opatrujte sebe i briska a mejte krasny den!!! ![]()
ahoj holky,
Kosti: gratulace k úspěšné kontrole. Jej ty máš teprv 4.5 kilo navíc? Hihi, já 12
. Tak už vyhráváš nad miláčkem ve velikosti bříška? Tomáš má stále 2 cm navíc - ale myslím,že to za týden, dva dohoním. Taky si myslím že ted bříško roste hrozně rychle. ![]()
ADA: gratuluju k chlapečkovi!!!!! a k přestěhování!!! Joj mně se také dělají ty žilky fialové na nohách (kolem kotníků, ale i na lýtkách) - holky, myslíte, že to zmizí nebo že nám to zůstane????(fuj
)
Myska:
a není to brnění nohou třeba z nedostatku magnézka? já ho beru 2× deně a stejně mně v noci budily křeče v lýtkách. Dr. řekl, ať beru jeden odpo a druhý až před spaním - a výsledek docela dobrý.(Zato včera mně pěkně chytla na plavání-úplně se mi kroutily prsty nohou dolu ![]()
Markýsku: sdílím tvůj názor ohledně otce u porodu-půjde Jirka???
Jsem ráda, že se konečně Tom odhodlal. Když už nic tak jak říkáš: psychická opora hlavně!
Mno já vyrazím do města dokud není příliš horko(to mi dává!!!) a budu dělat květákové smaženky. Jo a včera sem dělala super moučnk (Nebeská máňa-fakt nebeský pokrm, krém je lehký z pudinku a zakys.smetany…tak esli někdo chcete,,já napíšu receptík. Tomáš se včera mohl utlouct.)
papa
Dušičko: už je dnes líp? To bude jen nějaká ta „jednodenní“ akce ne? Ale velmi nepříjemná. Co pomáhá úplně nejvíc je prášek „Imodium“-to je úplný zázrak, vezmou se dva, tři a přejde blití a sra… ! Mám ho tu připraven raději na nějaké nečekané události.
Gratulace k dobrému glokózo.testu a držím palce kamarádce, ať to s miminkem dnes zvládnou,papa
AHoj holky,
Duši…cukr dobrej jo? Já taky tak! Alespoň něco že? Já dnes hledala špitál a našla. Na gyndě mě nevzali ale šla jsem na porodnici a sepsali jsme porodopis - jméno moje a tatínka, anamnézu a td.....dostala jsem seznam věcí a číslo na cvičení a prohlídku porodnice. Jen nevím co budu dělat bez gyndaře. Musím zatím jezdit ke strejdovi no.....ale třeba eště něco vymyslím že? Každopádně k porodu jsem už nahlášená.
Jinak pořád špiním a docela mě to otravuje, ale prej to není nic vážného pokud to není čistá krev.
Křeče mám taky a někdy je to fakt mazec!
Nic jdu něco podělat a pohrát si s Rudynkou aby jí nebylo smutno papapap
Kuk ![]()
Slunicko se schovalo a vypada to na peknou bourku. No, aspon se procisti vzdousek - uz je to potreba. Tech pylu je nejak moc a v rodine kycha i ten, kdo nikdy problemy nemel. Ja si bastim leky od alergologa a jsem OK.
Musim se taky pochlubit, ze od rana jsme relativne dobra. Tak doufam, ze to vydrzi. Zabralo zivocicny uhli a dietka ![]()
kosti , kocarek je moc hezoucky. I ta barvicka je bomba a nebala bych se ji. Vzdyt u vetsiny kocarku jde skoro vse sundat a vyprat a navic se do nej v lete nebude tolik opirat slunicko ![]()
Leni , to je fajn, ze se Tom rozhodl jit s Tebou k porodu. Na psychiku to urcite bude moc dobry! Martin sice porad dela drahoty a tvrdaka, ale v jedne slabe chvilce mi rekl, ze je rozhodnuty uz od zacatku, ze pujde ![]()
Elunko , Matysek je uzasny. Uplne me to dojalo. To se na brasku asi moc tesi - to je rkasny!!! ![]()
mysko , to mas fajn chlapa, ze se o vse postara. U nas by to asi nedopadlo moc dobre ![]()
A jak jsi dneska dopadla v poradne? Verim, ze je vse, i cukr, OK!
Adus , hura
Zrvona vcera jsem na Tebe myslela, jak se vam asi dari v novem bytecku.
Jsem rada, ze jste v poradku a ze jste dokonce nahlaseni do porodnice. Verim, ze brzy najdes i nejakyho fajn gyndare. A nejeaky mudrc z te nemocnice by se Te neujal?
A co tatka? Uz se rozhoupal a rozmyslel ke komu patri?
A Ty uz mas takhle vyprano jo? Teda, to jsi rychlik
Ja si vecicky necham urcite az na cerven, mozna i neco na cervenec.
Co s tyka kreci, tak jsem se na to ptala v utery mudrce a vyfasovala jsem vapnik. Myslela jsme si to uz driv, protoze kdyz jsem za den snedla vic jogurtu a tvaruzku, tak jsem mela noc klidnou. Kdyz jsem nesnedla nic, tak jsme vetsinou trpela.
Dekuju vsem za info k pojistovne. Uz vim, kde ma ta moje budouci pobocku, tak tam nejak v prubehu zabehnu a nahlasim se.
Pusinku na briska ![]()
Ahojky holky
Duši a Ado gratululju k dobrému cukru. Doufám, že ho budu mít taky v pohodě, asi bych bez sladkého nepřežila. ¨
Leni Nebeská Máňa to zní úžasně, tak až budeš mít chviličku písni prosím receptík. Už se na tu mňamku těším, ještě kdyby mi jí tak někdo upekl.
Kosti tvých 4,5kg nahoře ti taky „závidím“ já už mám nahoře 8kg.
Mimi věcičky taky ještě žádné připravené nemám, pořád čekám až se přestěhujem (zatím se to pořád něčím zdržuje, teď momentálně to vázne na dokončení kuchyně).
Tak se mějte krásně, papa M.
Duši, to víš chytl mě amok…hihihihii Já mám jen pár hadříků a nějak v rámci zabydlení a volného času mě to čaplo a peru a žehlím ![]()
Ve špitále neberou dp ordinace. Fungujou jen jako kontrola po operacích a při emergency......
Pokusím se někoho najít a uvidíme
Rozhodně někoho potřebuju i po porodu že? Dětského Dr. jsem už našla, tak snad mě pak vezme. Mám ho hned u domu…cca 7 min chůze.
Musíme taky na mtriku. Tím, že nejsme oddáni, tak musíme vyplnit kupu papírů.
Jinak tatínek bude cca víkendovej tatínek......a nějak mě to zatím nedeptá. Volá každý den, vše co mu řeknu, že má zařídit tak udělá a slíbil, že pojede rychle i do porodnice…asi to nestihne, ale třeba jo
teď dojede 30.5 a bude tu až do 3.6.Jinak jsem mu řekla, že je to on kdo se připravuje o rodinu a ať si s tím žije sám. Rozhodně bych chtěla být jako normální rodina, ale hlavně ať jsme v pořádku a on ať se rozhoupe kdy chce. Ale jedno mu to není.
Holky nevíte jak to je s dávkama pokud jste svobodná matka, ale máte otce v rodném listě? Ale vy jste asi všechny vdané co?
Ahoooj holky,
Aduš neboj, na dávky máš stejný nárok jako vdané - nejdřív budeš dostávat mateřskou - její výše se odvíjí od toho, kolik si vydělávala - v podstatě je stejná jako nemocenská, trvá 28 týdnů a začíná cca 6 týdnů před termínem porodu - napíše ti jí gynekolog a ty to předáš zaměstnavateli …no a pak nastupuješ na rodičovskou - a tam výše závisí od toho, jak dlouho budeš chtít být doma, ale to už asi máte všechny nastudované ne? ![]()
Marrco - ono je jedno kolik má člověk nahoře, páč to kolikrát nejsou klasická kilíčka, ale zadržovaná voda, plodovka a tak…a po porodu se prý hubne snadno ne?
![]()
Dušicko dobře že už jsi zdravá a dík za pochvalu kočárku, snad to bude dobrá volba
Leni povinně vlož recept - je mi to povědomé - a s tím bříškem jsme na to cca stejně - to znamená že za 2 týdny je medaile za pupík tvoje
…z kilíček si nic nedělej, holt jsi byla moc hubená a teď jsi se dala do pořádku
- podle fotek ti to moc sluší, jsi akorát
Jinak jsem holky dneska začala s nákupy v mimibazaru ve velkém stylu - nakoupila jsem nějaká trika, overálky, dupačky, kabátky, ponožtičky…zítra si jdu dokonce vyzvednout parádní fusak od jedný Pražandy…no a zkouším jestli na mě vyjde autosedačka - jsem druhá v pořadí, tak snad je ještě šance
Všechno značkový věci za pár kaček - no tak teď ještě aby mi to poštou dorazilo - myslím, že co se týká oblečků, budu mít už skoro všecko
Taky jsem dnes poprvé vyzkoušela těhu cvičení - bylo tam asi 40 těhulek srpňaček
- no už se nedivím, že na mě nezbylo místo v porodnici, bylo to fajn - pěkně jsem se protáhla a posilovala pánev a blízké okolí…jo a taky jsme nacvičovali tlačení v 2.době porodní - připadalo mi to takový komický…ale až to přijde, chci se vidět
Tak krásný večer - víkend se vlíží, tak si ho pořádně užijte ![]()
Jojjojo já vím, jen jsem se bála jak a co po mě budou chtít víš. Nemocenskou mám teď a docela síla no ![]()
Já ani nevím jestli mám autosedačku shánět. Auto nemám, ani mamka a Petr bude stejně zatím občas jezdit sem a já budu vše absolvovat s kočárkem pěšky a nebo v šátku…tak nevím ![]()
ahojenky holky, to se nám ochladilo- je to příjemné já ty horka nějak nemůžu vydejchat.
došla jsem si na nákup, vařit nemusím (od včera květákové placičky-to je mňamka) a chci převlíct postele a vyprat. (a učit,hihi, včera dali na web rozpis státnic a jdu 3,4, a 5. června, to budou nervy)
jak mi je od čtvrtého měsíce dobře,,,tak se mi ňák vrátily nevolnosti-z TOHO!!!
Aduš: škoda, že „taťka“ je od vás takle daleko,,,že bude jezdit jen na víkendy? Snad se to změní? Mně by se stýskalo,,,nevidím ho půldne a už je mi smutno. A bála bych se aj pak s miminkem,, že bych to sama nezvládla. ![]()
Nemocenská: já se bála, že to bude málo, ale to bylo jen těch prvních dva měsíce.(jak je to snížené) od třetího měsíce beru jen o Tisícovku míň, takto bych to chtěla napořád, není to špatný hehe ![]()
Kosti:
Dobře že nakupuješ na mmibazárku.Já se zařekla, že hadry na sebe už nee. Ale ted mám v plánu desku-přebalovací a autosedačku. Toho se trochu bojím - že jsou to velké rozměry a nechápu jak to chudák holka zabalí a pošle…??? Ta sedačka se dá nějak složit,,nevíš? (a o pultu už vůbec iluze nemám, vždyť je hrozně velký
tak nevím esli to schánět někde tady v okolí…nebo co.
To cvíčo zní skvěle. Jojo je důležité posílit svalstvo dna pánevního my na to máme takové lehké cvičení: ležíme na zádech, pokrčené nohy ,mírně od sebe, jsme uvolněné…a tlačíme patama a prstama nohou do podložky jako bychom chtěli udělat důlek,prý denně tak 3-5 minut a moc nám to pomůže,,tak to zkoušejte hm?
a ten receptík:(právě že je to lehké,žádné pracné a výýborné)
NEBESKÁ MÁŇA:
těsto:
5 vajec, 20 dkg Krupic. cukru, 20 dkg hladké mouky, 5 lžic oleje
krém:
3/4 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 20 dkg cukru moučky, 3 zakysané smetany, 2lžíce kapučína(prášku)
na ozdobu: kakao, rum, kafe(silné rozpustné), piškoty(asi celý pytlík)
Takže: celá vejce ušleháme do pěny, přidáme olej, mouku a cukr. Nalijeme do plechu(vymaštěný+vysypaný moukou) a dáme péct do trouby na 200 ´C asi na deset minut.
Krém: z mléka a tří pudinků uděláme hustý pudink. Vmícháme do něj cukr a kapučíno. Když to vychladne, přidáme zakysané smetany (šlehačem).
Na vychladlý moučník dáme polovinu krému. Na něj naklademe piškoty, které sme namočili do silné kávy s rumem. na to napatláme zbytek krému a posypeme kakaem.
Dobrou chuť,,, ![]()
tak já se zatím loučím, papapa