Poradna duly
Jana Čurdová
Ahooj těhulky ![]()
dneska až večer nebylo mi dneska moc dobře,tak jsem celý den odpočívala,to je pohodička
.
Zítra hned po ránu mě čeká ten cukr test
,vůbec se neumím představit jít nalačno
.
Kostičko jsem ráda,že už je ti líp a záda tolik nebolí
.
Užij si první nákupy
.
Noninko naprosto dokonalý jména máte
.
Leni užij kurz,zase budeš o něco chytřejší tak nás poučíš
.
Elunko super,že je všecko v pořádku
.
Anduli jéé romantiku u krbu vám závidím
,určitě jste si to suprově užívali i manža
.
Jen chudák Míša,jakpak ji je??
Dušičko co bolehlav dobrý??
Marrco držím palečky na zítřejší K.O
.
Mysko jsem ráda,že jste v pořádku a moc gratuluju k Lauře
.
Dečky jsou moc pěkný všechny,ale nejvíc se mi asi líbí ta první
.
Noninko,Dušičko ta naše krize byla taková klasická rozepře..manželovo pracovní,vytížení,problémy s tchýni(začala užívat antidepresiva a chodit ke cvokařoj) a k tomu moje těhu hormony,což znamená,že si všechno mnohem víc beru a manža to v tomhle ohledu nemá lehký
.Ale slovo dalo slovo a najednou všechno vygradovalo a pak už jsme si začali vyčítat i ty prkotiny
.
Ale už je to snad v pořádku,včera přišel sám od sebe a začal si „povídat“ s Lilly
.
plínky -sice jste mi trochu zamotaly hlavu,ale asi jsem pro jednorázovky
.
přebalování -mám v plánu komodu,ale zatím vůbec nevím jakou
,chtěla bych něco,co se bude hodit do dětskýho pokojíku
.
Pádím spinkat,opatrujte se
.
U nas taky vyhrava ta prvni
Ty dve zbyvajici jsou dost velke 110×140
Tohle je nas mala princezna
http://www.baby-cafe.cz/…ek%20utz.jpg
Ahojky!
Přeji úspěšné kontroly a oGTT!
Myško-ta je tedy krásná.Mě se moc líbí,že ty mimísci pak opravdu vypadají úplně stejně jako na tom 3D uz.Já už se tak těším až uvidím příští týden toho našeho rošťáka ![]()
Manžel má dnes narozeniny,tak chci za chvilku zavolat tchýni jestli by u ní nemohl spát Máťa,aby jsme si mohli někam zajít.Hrozně dlouho jsme nikde nebyli a manžel má poslední dobou(už pár týdnů) nějakou krizi.Obchod moc nejde-jsou s tím starosti,v práci mu toho dávají tolik,že se to nedá stihnout a pořád něco přidávají.Prostě je dost nesvůj a já nějak nevím jak mu pomoc,protože on mi všechno neřekne a hlavně vím,že ho to bude trápit dokud se to nezlepší což bude kdoví kdy..
Minulý rok si pořídil detektor kovu a lítal s ním po lese a rýpal se v zemi a hledal mince a tak různě.Teď na chalupě odjel,že jde hledat,tak jsem byla ráda,že se alespoň odreaguje a on za hodinu přijel,že ho to nebaví a že ho prodá
a myslí to vážně.
No nic jdu zavolat tchýni.Mějte se moc hezky a pohlaďte bříška!!
Krasne ranko srpnatka ![]()
Sviti u vas slunicko? U nas si hraje spis na schovku a skoro celou noc prselo.
V noci jsme se nekolikrat probudila a hlavina porad bolela. V pul ctvrty rano jsme to uz nevydrzela a sla pro Paralen - zazracna vecicka
Ale i tak to jeste porad neni uplne ono. Rozhodla jsem se udelat si vegetici den. Snad to vyjde ![]()
mysko , uzasna fotecky!!!
Deku jsou hezke vsechny, ale i mne se nejvic libi ta prvni ![]()
Marci , drzime plaecky, at je kontrola v pohode!
A doufam, ze ses dobre vyspinkala ![]()
Markysku , to je fajn, ze sis odpocala. Ta unava bude asi neustalyma zmenama pocasi. Snad to brzy prejde, at jsme zase pekne cile ![]()
Co se tyka krizovky, tak to naprosto chapu. Oni ty nase hormony jsou fakt nevyzpytatleny. Chlapi to s nami nemaji lehky, ale my s nima taky ne
Tak prejem, at je vse brzy zase v poradku. A verim, ze bude, protoze se mate moooc radi a tak se da zvladkout vse ![]()
Jo a drzim palecky na oGTT, at to „prezijete“ bez ujmy na zdravi ![]()
Jeste jsem se chtela zeptat, jestli jste z toho spani na zadech a bocich taky takovy rozlamany. Mne uz to spani obcas ani snad nebavi. Byla jsem zvykla hodne spinkat na brise a ted to nejde a nekdy z toho jsem fakt pekne
Zvlast kdyz nemuzu usnout. Na brise to byla jedina poloha, kdy jsem spolehlive hnedle zabrala.
No jo a bude hur, ja vim ![]()
Tak se jdu odvalit na gaucik a vegetit. K obidku bude rychlovka - spagety - docela se na ne tesim, protoze jsme je dlouho nemeli.
Uzivejte krasny den ![]()
ahoj holky,
koukám, že včera nám nebylo nějak valně-já to cítila na tlaku, mám nízký a chtělo se mi omdlít a pořád sem větrala…uf uf.
Byla sem na kurzu a hned po něm na cvíču, bylo s míčema, trvalo hodinu a dnes mně bolí celé tělo,,,nezdálo se to náročné, ale po pěti měsících nicnedělání mně to zmohlo.Ale super, půjdu zas a budu si to cvičit doma.
na kurzu sme probírali stravu a překvapilo mně ohledně vitamínů: prý se nemaj brát pořád.(já beru denně mamavit a to magnézsko), prý pak to mimi příde na svět a najednou ten přísun vitamínů nemá a je to šok.(ačkoli se část dostane kojením-pokud to teda mamince jde
) -stejně tak u dětí-nedávat (Marťánky, apod) pořád. Třeba jen měsíc a pak měsíc ne-je to aby se posílila imunita sama od sebe…to jsem nikdy neslyšela. A prý co je velmi dobré-jsou probiotika.(ty se můžou brát neomezeně a pořád-a hlavně prý poslední dva měsíce těhotenství, prospíváme tím svému trávení a i miminkovo ) ![]()
MYŠKA:
nádherná fotečka Laurinky!!
to je zázrak tenhle UZ,,úplně už dokonalé miminko.
MARRCA:
chodíš cvičit s Nelčou do Sokolovny? Můj manžílek tam ted maká a když sem za ním včera zašla, viděla sem kočárky-říkal že tam chodí dětičky cvičit.
DUŠI:
snad už tě hlavinka nebolí??? o je nejhorší, že zrovna v těhu nás to takle trápí,,a musíme to zvládnout bez ibubrofenu
aspoň že ten paralen je povolen…tak dnes pěkně pořádně pít,,ať bolest odplavíš.
Tak, mně končí v TV kouzelná školka, taxe půjdu „zkrášlit“ a vyrazím do města. (nebaví mně čekat na 10hod,,než mi začnou vychajdy, achjo, kdyby mi je tak dal Dr. neomezeně…)
tak paaa
Nazdááár, maminy,
tak vám nebylo dobře včera, já se zase necítím nějak ve své kůži dneska, snad od malé nic nechytnu…
Máme za sebou šílenou noc, Miška hrozně plakala, nemohla přes ten ucpaný nosík dýchat a pak měla asi z teploty nějakou noční můru nebo co, byla úplně hysterická, že jsem si ji musela vzít na noc k sobě do postele a taťku poslat do její. Dneska už vypadá dobře, sice jí z nosu valí jak blázen, ale už je bez teploty, hraje si a vypadá celkově lépe.
Leni, s těmi vitamíny jsi mě překvapila, já taky malé dávám Marťánky, má je teda teď první měsíc a nejí je pravidelně každý den, jen jak si vzpomenu. A o těhu vitamínech jsem teda slyšela akorát to, že po nich můžou být děti při porodu větší, ale že by měly pak nějaký vitaminový „absťák“, když se narodí…? ![]()
Mysko, taky obdivuju tu Tvoji fotku z 3Déčka, jak se tam miminko hezky ukazuje. Ten náš prďola se k nám pořád točil zády, maximálně z profilu, stydlín jeden (nebo stydlínka…
)
Marky, neboj, tu cukrovku zvládneš v pohodě, maximálně se tam z toho sladkého hnusu pozvracíš, co se může stát horšího?
A co se manželských krizovek týče, tak ty se nevyhýbají asi nikomu (no, možná tak Kostičce a jejímu vyjímečnému chlapovi…
) My taky občas něco řešíme, hlavně úplné kraviny, kvůli těm jsou největší hádky.. ![]()
Elu, tak my jsme měli doma stejnou situaci, manžel byl taky takový divný, v práci toho měl strašně hodně, dovolenou 2 roky žádnou, tak už mu to lezlo na mozek a byl protivný. Proto jsme jeli do těch Jeseníků, že si spočne, ale že by z toho byl nějak odvázaný mi teda nepřišlo. V neděli už mi říkal, že se těší do práce, tak nevím, kde je chyba, já se fakt snažila… ![]()
S plenkama jsem rozhodnutá, budu mít jednorázovky, už mám nakoupených asi 8 balení různých druhů - pampersky, huggiesky a nějaké z Hypernovy -Happy nebo tak nějak, ale s těma nemám zkušenost, snad nebudou o ničem..
Jdu zkontrolovat obídek, dneska bude jen kuřecí polívka se zeleninkou, Míša moc nechce jíst, doufám, že aspoň toho vývaru trochu spapká..
Pápá a pusinky do bříška, A.
Zdarec holky,
furt se něco děje, jak koukám.
Všechny zdravím z polední siesty. Hlásím se ze slavícího období z rozkvetlého Brna (tahle část roku je fakt super, stačí se jen podívat do přírody a dobít se energií…)
Slavíme na etapy moje a manželovy narozky - kamarádi, jedna rodina, druhá rodina… teď je to nějak náročný (já že jsem pařmenka?
) , v pátek jsem šla spát mimořádně v jednu v noci a úplně mi to rozhodilo rytmus a musela jsem se dva dny srovnávat… Nebo že by ty těhotenský hormony? Brečím u Mariky Gombitové a přemýtám si o budoucnosti v šeru obýváku… ![]()
duši, markýsku zatím ještě furt pracuju, skončila jsem akorát s nočníma službama, plánuju vydržet do konce června.
Tož zatím se mějte, užívejte rozkvetlé májové krásy
![]()
Anduli nejsi Ty slonice???
? Když se dívám na Tvůj metřík, máš tam pořád: 162 days to go..... ![]()
Ahojky holky
tak kontrola dopadla dobře, vše je v naprostém pořádku. Pro Dušičku do tabulky: příští KO je 27.5. a jako novinku mi ten test na cukr udělá sestřička přímo u nich v ordinaci taky toho 27.5. Je to super, při minulém těhu jsem musela do nemocnice, teď zabiju dvě mouchy jednou ranou a v době čekání na druhý píchanec absolvuju rovnou kontrolu u dr.
Dušičko doufám, že tě už hlava nezlobí, je to fakt děs, zažila jsem to na začátku těhu. Jo a Duši prosím tě jestli bys mi mohla v tabulce opravit u Nelinky datum narození 8.6.2006, těch 19 měsíců už je jaksi neaktuálních ![]()
Anduli, tak snad už bude Mišce jenomo líp a dobře se obě vyspíte.
Myško Laurinka je opravdu nádherná.
Elunko, tak ať se večer vydaří přesně podle vašich představ.
Leni, jj chodím s Nelinkou cvičit do Sokolovny, všimla jsem si, že ten velký sál opravujou, teda všimla si hlavně Nelinka, jak tam mají tu plošinu, tak jsem jí odsud vůbec nemohla dostat, málem jsme místo cvíča koukali na pracanty.
Tak se tu mějte krásně, zítra zase mizím na chaloupku, tak se ozvu až v neděli, papa M.
Ahoj vsem miminkam a briskum ![]()
Nam je dneska kraaasne
Tak doufam, ze to zas chvili vydrzi ![]()
kosti, Jani , drzime palecky na oGTTa kontrolu!!!
Leni , to je fajn, ze sis cviceni uzila. Ja se na nej uz taky tesim, ikdyz bude jen do prazdnin. A taky doufam, ze se s holkama a por. asistentkou nejka domluvime a stihnem nejkaou prepodorni pripravu. V lete totiz vsechno odpada - plavani i cviceni. A pripravu delaji jen kdyz se sejde dostatecny pocet mamin.
Doufam, ze sis prochajdu ve meste pekne uzila ![]()
Anduli , uz je Misce lip? A co Ty? Moc na vas myslime, at bacily brzy premuzete!!!
A z chlapa si nic nedelej. Minuly tydne jsme s kamaradkou usoudili, ze jsou proste z jine planety a proto se s nima neda nekdy domluvit ![]()
muchacha , prejeme asi opozdene vse nej, hodne stesticka, zdravicka, lasky a splneni vsech prani. A hlavne pohodovy zbytek tehu, rychly porod a moooc hodne miminko ![]()
Jo, jo, hormony s nami cvici
Doufam, ze jsi v seru obyvaku vykoumala neco moooc peknyho ![]()
Uzivejte oslav a nezapomen na odpocinek!!! ![]()
Marci , to je fajn, ze jste OK! A taky mas dobry, ze Ti oGTT udelaji rovnou z prohlidkou.
Tabulku upravim ![]()
Elunko , doufam, ze jste si vcerejsi vecer moooc krasne uzili a podarilo se Ti manzilka aspon torksu dostat do pohody!
vitaminy , to jsme netusila, ze po nich muze mit mimi abstak
Vim, ze se mluvi o tom, ze se po nich rodi vetsi deti. ALe cetla jsem i hodne distkuzi, ze to neni pravda.
Co se tyka magnezka, tak zrovna vcera jsme se v Cervenci docetla, ze se zas na tvrdnuti briska nedoporucuje. Ze to tvrdnuti jsou prirozene stahy delohy a ona se tim posiluje. A tim, ze se bere magnezko, se deloha utlumi a pak se dost casto prenasi. No a ted si vyberte
![]()
plinky , jsme taky rozhodnuta pro jednorazovky. Na novorozene asi urcite Pampersky a pak se uvidi. Jeste ze mam tu kolegyni( behem tydne, dvou bude mit planovaneho cisare), co vsechno „otestuje“ a poda mi info ![]()
Jdu si sepat, co potrebujem na koupit. Aspon par vecicek, protoze na velky nakup se chystame v patek.
Hlavne chci koupit Lovelu, at muzu vyprat a vyzehlit aspon ty plinky, at tu toho pak nestojim v nejvetsich vedrech a nejvetsim brichem ![]()
Uzivejte krasny slunickovy den a pohladte briska
![]()
Krásné ráno všem!
Dneska je venku nádherně, škoda, že ven ještě nemůžem. Míša už vypadá dobře, má jen tu rýmu, ale dnes v noci už spala v kuse až do rána, tak to bude snad brzy fit. Možná zítra bychom na chvilku ven mohly, doktorka říkala, že máme zůstat doma pár dní a už to jsou 3… ![]()
Miminko má asi zrovna škytavku, protože mě už 5 minut kope ve stejných intervalech do pupíku.
Včera jsme s Miškou zpívaly písničky a drobek tam taky sebou šil jak zběsilý(-á), tak nevím, jestli je to známka toho, že se mu to líbilo nebo ne.. ![]()
Muchachacha, to taky koukám jak blázen, co to je??? 167 dní?? To mi nějak zamrzlo nebo co…
Jdu to předělat.. ![]()
Tak se mějte hezky, užívejte sluníčka, já půjdu (možná) žehlit, zase se mi to tam kupí, ale vůbec se mi nechce.
BTW, máte taky občas takové šílené návaly horka a potíte se? Já už hned od rána, vlastně i v noci musím spát s otevřeným oknem a skoro odkrytá…
A bude hůř!
Tak papa.
ahoj zlatíčka,
tak měly jste krásný den? Já jo, po obídku plaváníčko,,(skoro jsem dostala, že celou dobu plavu-že sem si nedáchla. Ty těhulky tam pořád jen kecaj, drží se bazénu-to já když už tam jsem tak si chci celou hodinu užít a „jedu“
)
Ted jsem byla s kámojdou v čajovně a k čajíku si dala zrní (tůhle říkali v „kluci v akci“ co máme jíst-hlavně dýňová semínka, je tam plno vitamínů…atd), připadala sem si jak naše Emma(morčička),,ale zvládla sem celou misku
aspoň sem něco udělala pro mimíska.
Oblékla jsem si po dlouhé době jarňo-letní sukni a těhu obtáhlé tríčo a docela to dobře vypadalo, že sem se po dlouhé době cítila dobře
to počasíčko mně prostě „bere“.
Anduli:
když miminko dlouho kope-tak má škytavku? Aha,,,a já mu v pondělí na kurzu „spílala“,, celou dobu nedal pokoj a já mu dělala „kolotoč“(mlela sem si s břichem, abych ho uspala), hihi
-protože v klidu ně „zlobí“. Jako jeho kopání fakt MILUJU, ale když se chci soustředit a on zrovna má nejvíc práce…je to radost, ![]()
Jinak ANDUL, také se hrozně potím. Mám návaly jak v klimakteriu
je to síla-počkejme si v červenci a srpnu, hihi.
DUŠI:
to je blbé, že v létě odpadá plavčo a cvíčo..to sme si teda vybrali termín, co?
já se rozhodla, že budu chodit i v červenci a srpnu-to máme otevřený jen venkovní bazén, akorát je hrozně narváno-tak budu jezdit hned ráno, co otevřou jen na tu hodinu ,,snad to přežiju bez úhony ![]()
a cvičit budu doma na míči(ačkoli v tom horku, uf uf) ![]()
taxe mějte těhulky, (ze mně už zas leje-a to je otevřený balkon dokořán),,papapa
Ahoj holky,
tak mám za sebou únavné cestování i cukrovkový test - bylo to v poho…akorát si to tam člověk musel odsedět - byly jsem tam 4 těhule, tak jsem alespoň pokecali… alespoň jsem měla s kým porovnat bříško a mám takový průměrný ![]()
Byla jsem zase okukovat kočárky a jsem z toho nějaká bezradná, mám pocit, že žádný není přesně podle mých představ - no nic, ještě je čas, tak snad nakonec něco vyberu
Leni - škytavka je stejná jako u dospělých - prostě Ti rytmicky nadskakuje bříško…
Anduli tedy Ty jsi v jednom kole, pořád něco…s dětma jsou holt starosti - jsem zvědavá jak to budu zvládat, člověk je rozmazlenej a zvyklej na svůj klídek a režim
…no prostě budu spoléhat, že to přijde samo jako u ostatních mamin
Duši - to s tím tvrdnutím jsem taky četla, už jsem to tu myslím i psala - řekla bych, že to asi bude pravda, je to normální - jinak by to neměla každá druhá těhulka
jinjak Vitamíny beru každej den a taky železo na tu mojí chudokrevnost- nevěřím tomu, že by po nich byly větší děti, nechci aby miminku něco chybělo a taky si myslím že i pro mě je to zátěž…tak doplňuju:-)…ještě mám v živé paměti problémy se zubama, který jsem měla na začátku 2. trimestru - postupně to odeznělo až když jsem na doporučení zubaře změnila druh těhu vitamínu - ty co beru teď mají dostatečnou dávku vápníku
Holky -zkušený maminky poraďte - jakou mám koupit postýlku? J - dělají se dvě délky - 120 a 140 cm - kterou?
a mám vzít se stahovací bočnicí nebo bez?
Předem dík za rady
přeju hezký večer a jdu se balit -pár dnů sem teď asi nenakouknu - však víte proč ![]()
beskyde, beskyde....................
![]()
dusicka.. píše:
Ahoj vsem miminkam a briskum![]()
vitaminy , to jsme netusila, ze po nich muze mit mimi abstak
Vim, ze se mluvi o tom, ze se po nich rodi vetsi deti. ALe cetla jsem i hodne distkuzi, ze to neni pravda.
Co se tyka magnezka, tak zrovna vcera jsme se v Cervenci docetla, ze se zas na tvrdnuti briska nedoporucuje. Ze to tvrdnuti jsou prirozene stahy delohy a ona se tim posiluje. A tim, ze se bere magnezko, se deloha utlumi a pak se dost casto prenasi. No a ted si vyberte![]()
Jdu si sepat, co potrebujem na koupit. Aspon par vecicek, protoze na velky nakup se chystame v patek.
Uzivejte krasny slunickovy den a pohladte briska
Hlavne chci koupit Lovelu, at muzu vyprat a vyzehlit aspon ty plinky, at tu toho pak nestojim v nejvetsich vedrech a nejvetsim brichem![]()
K tý LOVELE..někdo mi říkal, že se nedoporučují prášky, aviváže pro mimi..že na to často bývá alerg.reakce…?!…Ale nevím jak je to přímo s LOVELOU?