0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6051
28.4.08 17:05

Irčo gratulace k výsledkům - doufám že za 14 dní přijdu se stejnou zprávou

Dello - tak s kočárkem Ti to nezávidím - zlatá moje dečka s kanýrkama:-), přeci jen se bude skladovat o něco líp. Málem jsem vyfasovala i „zánovní“ peřinky do postýlky - samozřejmě péřové, po miminku, kterému je dneska už 17 - s díky a téměř slzou v oku jsem odmítla s tím, že jsem na peří alergická (nejsem, ale už jsem nevěděla co vymyslet) :twisted: :twisted: :D
Cvičit chci do studia Magdalény Mukulandové - je to na Národní, má spoustu programů:
http://www.studioprozeny.cz/
Myslela jsem, že teď bych chodila jen na „cvičení pro těhotné“ za těch 150/130 Kč za lekci a v 8. měsíci na „přípravu na porod a cvičení pro těhotné“ - to bych si nechala proplatit zdravotní pojišťovnou.
Mají to hezky udělané - skupinky jsou pro ženský ve stejném měsíci, tak doufám že tam najdu i nějakýho „parťáka“
 http://www.studioprozeny.cz/…ne-praha.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.08 18:08

ahojky, taxe hlásím z prvního předporodního kurzu-bylo to moc fajn, je nás jen sedm těhulek, takže máme prostor se každá vyjádřit (a i „prostor“ jako takový, hihi. Asistentka říkala, že od 23tt nám bude bříško přibývat po každém týdnu)-už takle sme byly udejchané, opocené, nevěděli jak si tu hodinu a půl „odsedět“. Naštěstí tam maj velké míče, taxme se různě polohovaly. Dostaly sme nějaké vzorečky - hlavně na mimi.(wellada-prý je to nejlepší kosmetika-zato drahá,,už sem na to koukala v drogerce) :roll:
hned po kurzu je cvíčo-půjdu příště..dnes sem se na to necítila a neměla ani vhodné oblečení. Ale těším se na to. Mno a středy-to máme těhu-plavání. Zjistila sem, že VZP proplácí celý kurz,,já sem u VOZP(ta aspoň proplácí 300 kč na rok na pojištěnce na plavčo-takže si to vezmu na sebe, na Toma, na mé rodiče-celá rodinka sme u VOZP)-to jen pro vás kdyby to někoho zajímalo :wink:
takže Noninko, Kostičko..a spol…směle do „hýbání se“. Co Markýsek: už ses ptala Mudra esli můžeš plavat či cvičit????
Della- co pokožka, už je to lepší? Já dnes seděla na balkoně (učila sem se-mno spíš koukala po lidech,,odvádí mi to pozornost) a po dvou hodinách - mám také „zajímavý“ xicht. Vylezly mi děsné jakoby pihy,,tak sem je nikdy neměla-to budou asi ty těhu pigmentové skvrny.
jinak Vás holky lituju - že máte takové „hodné a akční“ příbuzné,,,je pěkné, když čovek něco dostane,, ale čeho je moc toho je příliš…joj také mám po 15 letém bráchovi ohromnou výbavu (zatím zabalenou u babči ve skříních),,ty košilky a kabátky, jak se do toho chudáci mimísové za soustavného řvaní zavazovali :cry: -kdepak bude velká vyřazovačka. Ale čovek je rád aspoň za něco, není pravda??? (než všecko kupovat úplně nově---děs!!!)
tak přeji pěkný podvečír a večír(já mám Dobrou čtvrť-oblíbený seriálek)
jo ještě-pro ty, co se cítí „tlustě“ nebo jim jako mně Doktor říká, že by neměly tak přibývat - je se mnou v kurzu holčina,, má 25 kilo nahoře a je na konci sedmého měsíce-a mimochodem moc jí to sluší,,tak nezoufejte.(ona ujíždí na deseti nanukách-Ledňáčkách denně)-mně taky navnadila. A porodní asistentka řekla, že máme jíst na co máme chuť a ne aby se doktoři vešli do nějakých „tabulek“.takže asi tak :wink:
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
28.4.08 23:04

Ahooj těhulky :wink:
tak dneska až takhle k večeru :P
Dneska to bylo celkem fajn i když strašlivě namáhavý .Po tom co jsem si oblítala věci po městě tak jsem se se stavila chvíli v práci je tam zkontrolovat a odpoledne jsem vyrazila za kamarádkama,bylo krásně,tak jsme seděli v jedný kavárně na zahrádce a aby toho nebylo málo,tak jsme navečer vyrazili s Jirkou na procházku a nakonec z toho byli dvě hodiny :D :oops: .

Dušičko děkujeme za tabulkuhttp://www.beruska8.cz/…lici1/61.gif.

Dušičko pochlub se s fotečkou jak si krásná blondýnka :wink: :wink: .
Jirka taky někdy těžko snáší moje „úlety“ s vlasama,jelikož já jsem na to asi fakt ujetá,ale čím větší změna tím víc jsem spokojená :lol: :lol: :lol: .

Anduli jak jsi dopadla??Myslíme na tebe :huban:!

Zuzi normálně před váma před všema smekám :potlesk: :potlesk: .Já bych se asi nedokázala teď učit :oops: .

Mysko doufám,že jste v pořádku :wink: .
Jojo puberta to je radost viď :lol: :lol: :lol: :lol: .

Kostičko no jo ty příbuzný :oops: :lol: :lol: .

Dello je super,že se pomalu začínáš uvolňovat a radovat se z těhu :D :wink: .
A co jméno nějaké novinky :wink: ?

Leni ty vaše aktivity :wink: ,jde o to se jen přemoct,ale děláte dobře pro sebe i pro mrňousky :wink: .
Já uvidím zítra,zatím zlehka cvičím na míči,tak uvidím jestli mi to zatrhne nebo ne,ale stím plaváním to ze zkušeností nevidím moc vábně :roll: .Ale tak snad mě aspoň něco povolí jinak se nechci vidět v 9 měsíci :oops: :lol: .
S těma kilama stebou souhlasím a s porodní asistentkou též mě to taky kamarádka říkala(porodní asistentka :wink: )

Tak zítra hned ráno razíme na K.O..nějak z toho začinám chytat paniku,ale snad to bude v pořádku :wink: .

Dobrou noc :-) :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
29.4.08 01:17

Ahoj holky,
zdravím Vás z mojí poslední služby :lol: a dnes si to fakt užívám. Už jsme byla i na porodním sále - konzilium k jedné kočce s hrozícím předčasným porodem - a byl to trochu divný pocit, když jsem tam viděla ty maminy, představila jsem si, jak tam za chvíli budu já… no ono to bude cobydup…
teď čekám na výsledky jednoho alkoholika…, no fakt dobře, že poslední služba :wink:
Jinak Vám musím říct, že v lázních bylo úžasně, krásně jsme si pročistila hlavu, chodili jsme na procházky a nechávali se hýčkat, po celotělovém zábalu mám pleť jako miminko :wink: Personál tradičně moc příjemný, jenom kdyby tam ráno u snídaně nepředváděli někteří takový alotria (hlavně důchodci, odnášeli si tam po kvantech ovoce a z chlebíků si dělali svačinky, jedna paní zbalila deset vaniček sýru Tartar mini, no hrozný pozůstatky z totalitního: kdo nekrade, okrádá rodinu… :cry: :oops:
Ale to byl jen malý šrám, celkově super, dokonce mi vůbec neotíkaly nohy ! :lol:
dušičko výtvarně jsem na tom celkem dobře, ale žádnej profík, to ne, na stěny se chystám namalovat jenom jakoby trávu odspoda, event. o nějaký větší kousky poprosím kamaráda výtvarníka.
Alergie - taky doporučuju podchytit zavčas, zlášť když už máš naordinovaný preparáty od alergologa, který v těho můžeš. Tož v dubnu/květnu si asi užiješ, no možná i dýl, podle toho, na co jsi alergická. Doporučuju taky zvlhčovat sliznice nějakým zvlhčujícím sprejem (třeba jen s mořskou solí) - sliznice bude pak hodnější a nebude tolik zlobit..
Markýsku do práce bych chtěla chodit do konce června, snad vydržím, mám ještě fůru povinností. Cvičení na míči taky vřele doporučuju, já na něm cvičím v rámci těhocvičení u nás ve Větrníku, děláme protahovací cviky, balanční i posilování prsních a zádových svalů - vsedě na míči, takže jako bonus ještě zapojuješ posturální svaly podél páteře. Mám míč i doma, no ale to moc cvičit nestíhám, ale výborně se na něm sedí :wink: Nějaký cviky jsou v knížce Fitmaminka od Lucie Výborné, myslím má něco i na webovkách.
Anduli i kdyby malá měla atopický ekzém, tak to neznamená, že bude automaticky alergická na vše, to je velké zjednodušení. Já se tak trochu - ale jen trochu - připravuju na to, že naše malé může být taky alergik, atopický ekzém má manžel (alerg. pouze na citrusy a ostrá jídla) a já mám taky citlivou alergickou kůži, ale nemusí to tak být. Když se malá osypala po jahodách, tak to ještě nemusí znamenat, že je to atopie, může to být prostá kožní alergie (jahody jsou opravdu mocný alergen, dětem se doporučují dávat až tak od 6-7 let) .Tak uvidíš.
leni to teda máte muzikálniho tvora, no já jsem četla, že plod slyší zhruba od 24.t., takže se chystám mu pouštět něco pohodovýho po večerech… :wink:
poplatky dispensarizace těhotných je zdarma a u zubaře 2× za těhotenství je prohlídka zdarma. Vyšetření jinde u lékaře se platí i v těhotenství. Ale když jde jen o změřění TK - ne o klinické vyšetření - tak by se platit nemělo…
jména vy jste teda kreativní…u nás pořád plaváček Adam a holčička - na kterou to spíše vypadá - ještě stále s pracovním názvem plavuška/beruška. Ema je v užším výběru…

Tak snad už pro tuto noc pořešeno a půjdu na kutě… Markýsku taky uvažuju o tom polštáři, je prý na spaní výborněj :wink:
Tak dobrou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
29.4.08 06:01

Dobrééééééééé raníííííííííííčko !!!

Tak mne z postýlky vytáhlo sluníčko 8) …nádherně nám tady svítí už teď :lol: …

Muchacho vítej zpátky z lázní :wink: …jé to muselo být , podle tvého popisu, super!!!…snad ti poslední služba utekla bez problémů :? … a to se teď už přidáš k nám dočasně nepracujícím? :? …jsem nějak mimo 8O :oops: :lol:
Leni to je fajn, když ti někdo řekne, že se nemáš zvlášť omezovat v jídle když jsi těhu, co?…ale my jsme ti to taky říkaly, že se to na tobě stratí, chichichi!!!… ta porodní asistentka bude určo superní…ta u nás vypadá taky moc sympaticky, teda jak jsem se s ní domlouvala…

Všechny ostatní maminečky a miminečka zdravíme!!!!!
Za chvilku vyrážíme na Ko na alergologii a změřt TK - jo, mimochodem, na gyne mi měří TK takovým tím elektrickým tlakoměrem a na alergologii ručně…tak který je lepšejší? :? …

Pampalá!!!!!!!!!!!!!! 8) :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.08 08:26

dobré ránko,,
NONI-tebe vzbudilo sluníčko? Mně teda pošťačka s balíčkem (z MIMIBAZARU-3/4legíny)ale to jsem se „ráda“ vzbudila. hihi. A sluníčko teda nikde nevidím-tady leje fůůůj!!! Když vzpomenu na včerejší siestičku na balkoně :roll:
Tak držím palce na kontrolách (Marky, Noni…atd) :wink:
Jojo je milé slyšet od porodní asistentky-když vás uklidnuje(třeba s těmi kily navíc)-já se musím přiznat, že víc věřím jí než doktorovi. fakt. přijde mi všeobecně že má víc zkušenností, ví jak se maminky cítí…doktor jen sroze vyšetří, předepíše recept…je jak studenej čumák(aspoň ten můj) :x
poplatky v těhu: noukoment, sami lékaři dle mého neví -co maj vlastně vybírat. někdo jo, někdo ne…hmmm ale já teda co mám těhu průkazku, neplatila sem nikde(a krom svého „čumáka“ jsem byla na zubním , u praktické Dr a na pohotovosti-a nic.)
Mno já za chvíli vyrážím k Dr.(jen k sestře) pro lístek na peníze a zavezu ho do ústavu(do práce), moc se mi tam nechce,,šéf mně zlobí(už pro něj asi nejsem atraktivní coby matka a vymejšlí jaxe mně zbavit ale esli jo tak at se těší!!!) :twisted:
tak pěkný (ač zachmuřený) den, papapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
29.4.08 08:47

Ahoj, holky,

tak mám dobrou zprávu, doktor včera v té fakultce říkal, že to vypadá dobře, operace mě zatím nečeká, po 6tinedělí mám přijet zase na kontrolu. Já jsem byla tak rozklepaná, když jsem čekala v čekárně, napsala jsem Honzovi smsku, že ho miluju, no, říkám, byla jsem úplně v pr…! Pak když jsem vylezla z ordinace, tak jsem byla nejšťastnější člověk na světě a úplně si užívala den..Honza pak říkal, že mi muselo být asi hodně „ouzko“, když jsem mu vyznala lásku. :lol: (Ale my si to i tak občas říkáme,i po 10ti letech spolu, tak to zase nic tak zvláštního nebylo..)

U nás je dneska zatím krásně a teplíčko, tak za chvíli vyrážíme ven, musím nakoupit nějaký repelent proti klíšťatům a na tu poštu poslat zpátky ty leginy. Půjdu i kolem sekáče, tak určitě zase něco utratím i tam, se znám… :lol:

Tak zatím pá, pohlaďte bříška a mějte se fanfárově! (říká naše Miška, podle Kouzelné školky… :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
29.4.08 10:55

Hlásíme,že jsme obě v pořádku :D :D :D :D .

Večer vás dočtu,teď jdeme na procházku je úžasně :wink: .

Pohlaďtě bříška :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
29.4.08 11:10

Nazdárek sluníčka !
Andulko a Markýsku to je super, že jste v pořádku…asi to držení palečků i od našich miminek má svou váhu, že? :wink:
Leni to se máš, že můžeš nakupovat přes mimibazar - já se svou velikostí 8O :oops: ani náhodou, chichi…ale neva…

Mám dneska velikou radost…mám těhukalhoty a už je mám i zkrácené…takže sbohem riflové těhukalhoty - už mi v nich bylo teplo!!!!

Jo a asi se nám to tady teď nebude moc hýbat, že?…když je venku tak nádherně, tak přece nebudeme sedět u netu!!!

Pohlaďte bříšínka a nabírejte energii ze sluníčka!

Pa maminy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.08 12:39

gratulace Anduli k dobrým výsledkům a Marky k kontrolce :lol:
NONI: myslím že klíďo můžeš na mimibazar nahlédnout, přispívaj tam maminky všech velikostí a u věciček maj vždy uvedenou velikost-já se třeba ještě zeptám, jak je paní vysoká,,atd.(největší problém mám s kalhotama-na výšku -mých 180 cm, ehm ehm) :oops:
ale jak psala ANDULI: ty velikosti jsou fakt různé. Mám z Tveretu(těhu obchod) těhu šaty vel. L a do těch nenarostla ani kdybych čekala trojčata, mno a dnešní 3/4táky kalhoty jsou mi akorát a jsou XL. Mnojo, když se to objednává přes net, holt je riziko, že to na sebe neodhadnem.
Nevím, kde jste vzaly to hezké počasí,,tady prší od rána. :? dnes to na posezení na balkonku nebude…
jinak mám radost-v práci mi dali smlouvu na neurčito…po sedmi letech, paráda.(paní byla na mateřské ,, furt si to prodlužovala,, bylo to takové komlikované. ted se uráčila přijít do práce ale půjde dělat ke klientům,,takže místo sociální pracovnice je mé hurá hurá, je to úleva, když čovek vidí, že se má kam vrátit. :lol:
tak se mějte,,,mám po obědě nějaké chutě-jdu na sušenku a přemýšlím že něco upeču (Honzovky jsou už sežrané)-asi perník.
tak pa (budu citovat Anduli:mějte se fanfárově!!!-také znám-koukám na ni každý den-musím přece vědět, co ty naše děti čeká hihi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
29.4.08 22:19

Ahojky holky

teda já vám tak závidím to dnešní pěkné počasí, u nás po včerejšku, kdy bylo opravdu nádherně, dneska od rána nepřetržitě leje, ještě teď, fakt síla.

Zítra jedeme na chalupu na Májku, zdržíme se tam až do neděle, tak pěkně pište, ať mám co dočítat.

Tak papa, snad i tady zítra vykoukne sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
30.4.08 11:05

Ahoj holky,
nevím jak u vás, ale u nás už je druhý den pěkně hnusně, déšť a zima…
Včera jsem si byla u obvoďačky pro lístek na penízky a stala se mi drobná nehoda, když jsem vystupovala z tramvaje, nějak mi podjeli nohy a tvrdě jsem sjela po schodech až na ten spolední. Mám pořádně odřený záda a naraženou kostrč…byla jsem z toho úplně špatná, bála jsem se, abych neublížila mimíkovi, ale brouček kopká, nekrvácím…tak asi dobrý. Říkala jsem to mojí obvoďačce a ta prohlásila, že plod už je veliký a nemělo by ho to poškodit, a kdyby něco, ať vyrazím na gyndu… :?
tak snad to bude o.k. :cry: jsem takový nešikovný trdlo - chjo

Dnes musím do práce, zaškolit jednoho uživatele pak pádím za našima do Plzně
Do mimibazaru taky občas nakukuju a už jsem objednala monitor dechu - původně jsem ho nechtěla, ale zvyklali jste mě :wink:

Jen tak mimochodem kde máme Dušičku - doufám že je zaneprázdněna zařizováním bytečku …už jsem jí tu dlouho nezahlídla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3238
30.4.08 14:04

Ahoj holky,
u nás právě vylezlo sluníčko.Večer máme dělat táborák tak uvidíme jak to dopadne, jestli nebude zima.
Jinak nemám vůbec čas, děláme nový plot tak tam asistuju, když potřebují něco podat, nebo pro něco zaběhnout atd.A hlavně si to musím hlídat, aby to bylo podle mých představ :lol:
Večer to tu sotva dočtu a na odepisování už mě nezbývá čas.

Kostičko doufám že to bude ok.Taky jsem se nedávno před barákem pěkně natáhla.Jak jsem šla vybrat schránku, tak jsem stoupla na kostku, kterou tam máme když otevíráme vrata aby se nezavřely. Tak se mě zvrtla noha ale dopadla jsem na všechny čtyři, takže to bylo ok.
Nad tím monitorem dechu taky přemýšlím, asi si ho koupím aby si to člověk někdy nevyčítal.

Leni tak to jsi určitě ráda, že máš smlouvu na dobu neurčitou.Ty tři roky utečou jak nic, a člověk má aspon nějakou jistotu. :P

Anduli to je dobře, že jsi v pořádku, člověk je hned klidnější :)

Jinak já jsem přibrala 6 kilo, taky se děsím kolik to bude v srpnu.Ale je fakt, že jsem se zatím nijak neomezovala.No uvidíme, hlavně že bude mimi zdravé.Je fakt, že bych jedla jen pořád sladké, větrníky to je moje.Ze začátku jsem maso vůbec nemohla a to jsem dost velký masožravec. :P :P :P
Prý se podle toho dá určit i pohlaví, ale bude to asi nějak podobně jako s tím čínským kalendářem, nebo těch výpočtů z té krve. :lol:

Tak se zatím mějte a zase se ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.08 14:56

ahojenky, tak dnes je po deštivém včerejšku konečně pěkně. :D byla sem na těhu plavču a je to supeeeer. Ještě se vydám (dnes pěšky) do města a s kámoškou na pizzu a přemýšlím, že bych Tomulkovi dopřála sklenku červeného????(když k němu budu připíjet kofolču…) Co myslíte? také si občas něco dáte? (já před těhotenstvím jsem měla téměř denně sklenku červeného.-chutná mi Cabernet :wink: , ne že bych byla alkoholik-ale kvůli krvinkám, víte? :-) ) když sme jeli z velkého UZ taxem mu dala samou radostí malé pivo.Snad mu vínko neuškodí…
KOSTIČKO:
jejda to zní hrozně co to popisuješ. Tak hlavně že nejsou žádné ošklivé příznaky a mimi se jen leklo a „zaplavalo“ v plodovce :wink: , je fakt že ho ta voda chrání dost. zato Tvoje zádíčka, joj to musí bolet.(také jsem měla jeden čas zvýrazněné obratle-ale to bylo od koberce, hihi, to je trošku jiná kapitola :-) , to byl táta eště „kanec“, teď je línej (a tlustej, hihi), ted sme oba rádi, že ležíme u TV,,no nic.
Marrci: přeju pěknou májku,, snad vydrží počasí. já dřív chodívala (to mi bylo „náct“-k babči do Řepice,,,na té vsi je to vždy lepší. Poslední dobou sme chodili do Panské tady ve Strakách.Ale za prvý mám vycházky do 18h a zadruhé to tam pořádaj šermíři (a já s jedním chodila a rozchod nebyl právě v dobrém, ehm ehm), tak nebudu provokovat.(eště s břichem, že?) :-(
mno tak si to užijte, pokud někam jdete „slavit“
a nepřepapejte si pupíčky taková klobáska na grillu, nebo buřt na ohni, mňam!)
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
30.4.08 19:20

Ahojík srpňátka!!!!!!!!!!!

Tak mi jdeme s Piškotkem nahlásit nepřítomnost…budeme až v pondělí!!!

Teda koukám, že se tady už vyskytují první úrazy…holčinky, dávejte na sebe pozor…úplně jsem si představila tu bolest v zádech, chjo…no, hlavně, že mimi je v pořádku…

Takže přeju bezúrazový prodloužený víkend!!!!!

Pa pa pa pa pa pa pa pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital