Poradna duly
Jana Čurdová
Nazdárek!
Tak mi to přece jenom nedalo a ještě musím mezi vás ![]()
Dušičko …no, já mám už druhým rokem „rozjeté“ astma … a podle testů mám alergie od února do září, takže já beru léky celoročně…no a já chytrá jsem je vloni vy:,–(ila, jako že chci nutně těhotnět a bez léků!
… a teď se mi rozjeli zase problémy, takže mám claritin denně, jeden fukar dvakrát denně a ještě druhý fukar jako první pomoc, pokud se mi přitíží…takže proto chodím k dr. tak často…příště mi už snad sníží dávky… ![]()
Moje rada pro Tebe je - na:,–(it si léky při prvních potížích, ale je moc důležité, aby alergolog věděl o tom, že jsi těhu!!!…nechci být za chytrou (to teda fakt nejsem)
…ale dr. mi kladla na srdce, že je hodně důležité mít dostatek kyslíku a to hlavně k vůli miminečku! ![]()
Dello … tak Kostička mě předběhla a vypátrala seznámek, což je fajn…a docela jsem se pobavila, jak jsem si představila toho tvého pejsánka, jak na tebe blaženě hledí
… tak ať dobře vyberete jméno !
Kostičko … teda to je opravdu super odkaz…už se těším, jak k němu po:,–(ím Milana a aby se snažil
…akorát na tu matriku budu muset stejně zajít, oni tam totiž budou vědět i to, kdy má které jméno svátek..což by u nás mohlo taky hrát roli … protože já si vybrala zrovna jména, která se téměř kryjou s datem narození
…chudáček Piškotek
…a s tím, žes našla porodnici, to je bomba!!!…jo a porovnávání bříšek bude asi hodně oblíbená akce, co?…neboj, možná ho trumfneš už za pár dnů
![]()
Já jsem právě dneska psala email primáři do Frýdku-Místku…je to tam vyhlášená porodnice, letos je po rekonstrukci a teď přišli s tím, že u nich nebudou rodit holky mimo spádovou oblast
…tak snad ho obměkčím…ještě mám jeden trumf v rukávu, ale ten na něj vytáhnu až kdyby se moc cukal…můj ošetřující gyndr. je totiž jeho bratr
![]()
Anduli … je mi líto, že máš s malou problémy, ale snad to ten atopik nebude…a máš pravdu dr. ti řekla že bude malá alergik právě k vůli tomu ekzému…ale bez alergických testů?
…divné!
A pokud pořád cítíš pohyby, tak se neboj o miminko, určitě je v pořádku…držím na zítřek palečky!!!
Aduško … to je fajn, že je luštěninka v pohodě!…a Tys nbrala jenom 3kilča?…to já se děsím pondělního vážení… tak Ti přeju abys brzičko vybalila v novém bytečku, aby jste se s mimískem zabydlely a taky ať máš brzo net, abys mohla psát novinky!!!
Noninko , tak to potom jo. Takovy potize Ti fakt nezavidim.
Jinak alergolog vi, ze jsem tehu. Na:,–(il mi i jine leky nez loni.
Ale momentalne premyslim, jestli na mne spis neleze nejaky bacil. Ach jo jo, to jsou stavy ![]()
ahoj holky,
tak se hlásím z prvního těhu-plavání. Dušičko, dík za radu-je to opravdu super
krásně se mi ulevilo a překvapilo, že když sem vylezla z bazénu, cítila sem se, jak když mám dvě tuny
-ta milá paní asistentka mně na to upozorňovala,,,je to prča. Sem z toho děsně unavená-příjemně. A myslím, že to na má bolavá záda pomůže.
Ještě sem stihla čajovnu s kámoškou. (sice sem se zařekla, že se budu šetřit-ale jaxe čoveku uleví,,začne zas blbnout
)
Anduli myslím na tě-dej vědět, jaxi dopadla u MUDra. určitě to nic není, jen nějaké to zvětšování vazů či co…ale znám to sama-přece před dvěma týdny sem šílela a skončila na pohotovosti…a jaxe čoveku uleví!!!
Kostičko : gratuluji z prvenství ve velikosti bříšek hihi. To můj manžel má zatím větší „bíko“ než já
(chudák- před rokem a půl přestal kouřit-třicítku denně,, a přibral 20 kg.) - mno my se pak zas budem předhánět kdo to dřív shodí.(noci beze spánku,,lítání s kočárem…atd.Vono to půjde
)
Joj jinak dnes mi přišla zavinovačka na suchý zip z MIMIBAZARU-mám radost!!! Za 175 kč včetně poštovného. je krásná, modrá s kočičkama. ted ještě dvoje těhu šatky…
mno, tak přeji pěkný den (dnes byl vážně vyvedený).papa
Duši, ten pejsánek je nádhernej…slaďounkej.
a jak si užívá křeslo"berušku"hihi. Jen ji nechte–ona chudinka bude mít problém, až ji vyřadíte na druhou kolej (s mimískem). A pak: jaxi říkala, že jsi XXL a kdoví co…máš bříšínko jak já…žádná velrybka nebo co jsi psala…hm? ![]()
papa
Leni , to jsem rada, ze sis plavco uzila
A jak pises o tom vylezani z vody a ty tize, to jsem taky pekne koukala. Malem jsem se neunesla ![]()
A Martin byl vcera plavat a rikal to same ![]()
Novy vecicky hod do galerky, at se pokochame taky😉
Uff holky takový slohy
.
Duši já ji tohle asi neodnaučím
,ale nápad dobrý
.
Krásný fotky,Kulíškovi se musí v domečku líbit
.
A Tracy je kouzelná
,ten pytel máme taky a je to super,jen se mi z něho poslední dobou nějak hůř stává
.
Ado-asi musíte vydržet až do porodu
.Ale super,že je všechno v pořádku
.
Doufám,že se k nám brzy zase připojíš
.
Anduli-lež..lež a zase lež o Mišku by se mohl postarat manžel ne
.
Zítra se ozvi jak jste dopadly,budeme na vás myslet
.
Dello-koukám,že s psíkem máte veselo
.
Kostičko-gratuluju k nalezení porodnice
.
Teda soutěž dobrá
.Ještě by to chtěli nějaký malý odměny
.
Leni-jé zavidím těhu plavání musí to být vážně super
.Já se příští týden zeptá gyndr.jestli už můžu začít s nějakýma aktivitama,měla jsem zákaz do 20 tt. a to jsme zvládli
.
Koukám,že Tomík má další přírůstek do výbavičky,ten se má
.
Jména-holky jména už máme jen dvě,ale teď už vážně nevíme obě se nám hodí k příjmení,tak je to těžký.Chtěla bych slyšet váš názor ![]()
Sofie nebo Lilli?
Jupííí..my jsme se dohodli
.
Takže dušičko když budeš tak hodná tak nám do tabulky napiš Lilli
Děkuju ![]()
Dobrou noc srpňátka
![]()
Krasne ranko vsem
Tak z moji alergii se nakonec vyklubal zanet nosohltanu
Snad ho brzy vykuryruju.
Taky chceme poprat vsem Jirikum vse nej k svatku a at se jim splni vsechna pranicka!!! ![]()
Markysku , to je parada, ze mate jmeno, snad vydzi az do srpna ![]()
Mas pravdu, ze se z tech pytlu malinko hur vstava, hlavne navecer, kdy uz je brisko unavene. Ale je fakt, ze ja to moc resit nemusim, protoze ten muj neustale okupuje psina ![]()
Trosicku me stve, ze se ty kulicky tak rychle sesedaji. Martin uz nema pytel, ale placicku
Na druhou stranu se neni co divit, kdyz se po tom porad tak vali ![]()
Ted me tak napadlo, jak psala Lenca, ze ji dorazila zavinovacka. Kolik jich je tak pro mimi potreba? Staci jedna nebo spis vic, kdyz se ta jedna bude prat? Ja mam jednu taky na suchy zip a jeste prmyslim o jedne, co jde i do autosedacky. Budou mi dve stacit?
To je fakt dilema, kdyz clevek nema zadne zkusenosti
![]()
Ted se jdu chystat na ten oGTT. Fuj, se se mi ale chce ![]()
Zatim ![]()
Ahojky holky.. doufám že se dnes máte báječně.. u nás krásně svítí sluníčko takže mám hned super náladu:)
Kosticko--- četla sem že chceš rodit v Benešovské nemocnici jo?? To je super.. tak to se tu třeba potkáme.. sem z benešova přímo. tak když budeš chtít něco vědět napiš mě.. ráda ti poreferuju:)
Ahoj holky,dneska to opět venku vypadá nádherně!
Za chvilku vyrážím něco nakoupit.
Markýsku-přeji Jirkům VŠE NEJ k svátku!
Leni to je dobře,že sis užila plavčo.Já kdybych mohla,tak jsem tam pořád.
Anduli jak je?
Duši ať dobře dopadne oGTT!!! A brzy se vykurýruj!
Zavinovačku budu kupovat jen jednu od Red Castlu a jinou asi ne.Většinou jsem měla ještě nějakou dečku a to stačilo(myslím na vystřídání).Ty rychlozavinovačky jsou stejně jen na určitou dobu.A kdyby ti nestačila,tak se dá vždycky dokoupit ![]()
Noni jak je u tebe?Je ti líp?
Mějte se krásně děvčata a prosím,prosím kdyby jste měly nějaké nápady na jméno,které se hodí k Jiří(to bude druhé jméno),tak sem s nimi.Nemám vůbec žádnou inspiraci
(jediné mě napadlo Tobiáš).Děkuji,děkuji.
Ahojky holky
tak u nás je dneska taky moc krásně, už se těším až vyrazíme ven.
Markýsku gratuluju k výběru jména, Lilli je krásné jméno. A gratulujeme Jiříkům k svátku.
Dušičko, přeju brzké uzdravení. S těma zavinovačkama bych řekla, že dvě jsou minimum. Když pak miminko jednu poblinká, neměla bys ho do čeho zabalit. Nehledě na to, že jednu jsme používali ze začátku v noci, jako spací.
Anduli, snad bude Miška brzy v pořádku, a ten atopický ekzém to nebude.
Leni to je super, že se ti na plavání líbiolo, aspoň se pěkně protáhneš a záda nebudou tolik bolet.
S třicetikorunovýma poplatkama u lékaře, já jsem zatím platila na gyndě jenom jednou a to když jsem byla poprvé. Od té doby co mám průkajdu jsem neplatila ani jednou. A neplatila jsem ani u zubaře, prý jsou těhotné osvobozené. Takže zatím paráda. Tak se mějte krásně, papa M.
dobré ránko,
dnes tu opět máme pana Vrtala (na chodbě se to vrtá, hučí, atd) ![]()
Po tom plavču se cítím ještě dnes nějaká unavená,,ale příjemně, taková zrelaxovaná. Markýsku, snad už by ti to mohl Dr. povolit, ne? Řekl jasně do 20 tt. a když nejsou problémy…(mně teda trošinku tlačil močák-ale to bylo asi nadnášením té vody,,chtělo se mi tam furt..ale pak už dobrý
)
LILINKA je pěkné jméno.(to je oficiálně Liliana?) Škoda, že nevyšla ta Elenka,,ta se mi líbila víc. Achjo-když čovek zná tolik lidí, kteří mu nejsou příjemní a pak musí dle toho i měnit jména svých dětí..takle sme např. zrušili Daniela, eště že táta má pěkné jméno, že Bobísek bude po něm) ![]()
tak mi dnes přišly ty těhu šaty…hodím to do galerky.
mám: zavinovačku za 175 a k tomu bonus dupajdy a ponožtičky
a ty šatky plus triko (400,–) a k tomu bonus opět dupajdy a ponožtičky s medvídkem
no musím se na to fut dívat,,,ale stejně to půjde dnes k mamce…nechci mít doma nic. ![]()
DUŠI:
myslím, že jedna zavinovačka stačí ne? Také si myslím, že to bude dítko mít tak do tří měsíců…(nebo ne? já fakt nevím)
jo a budu chodit na předporodní kurz!
včera mně o tom informovala ta asistentka co vede plavání-je to na deset pondělků po sobě (1,5hodiny sezení) stojí to 1000kč , může se i s tatínky. Jsem za to dost ráda, jelikož se aspoň zklidním,nevím základní věci(třeba zrovna ta výbavička-kolik čeho,,,jak třeba oblíknu Tomulinku na konci srpna,,že když je sice teplo, novorozeňátka nemaj ještě tu termoregulaci…no je toho DOST!!! tak doufám, že se to všecko dovím ![]()
mno půjdu ven-nakoupit(jen potraviny,,,nebojte)-už mně bolí hlava z toho blbého vrtala(jako by mi vrtal u ucha)
papapa
Ahooj holky
![]()
Děkujeme za přání Jiříkům k svátku
..
Dušičko to nám to docela drží,jelikož to bylo zase tolik využívaný,ale od teď co jsem doma,tak se to změnilo
.Ale stím zvedaním je to fakt sranda jsem zvědavá co budem dělat tak za 2 měsíce
.
Zavinovacky-když jsem čekala Jířu,tak jsem měla přichystaný dvě,ale on byl ze začátku hodně blinkací miminko,takže jsme pak ještě dokupovali aspoň 2 myslím
.
Ale hodně jsme ji využívali,protože v tech prvních měsících usnul jedině když byl „svázaný“v zavinovačce(měly jsme ještě ty klasický,však ono je to už taky let
)
.
Pozdravuj stařečky
.Ale hlavně zvládněte testik
.
Jajino u nás též krásně,takže nálada stoupla tak o 100% nahoru
.
Elunko já myslela,že to bude Denisek
??Něco mi asi uniklo
..
Leni dík aspoň vím na co se mám připravit
.
Jo jo je to oficiálně Liliana,ale snad půjde dát jen Lilian.Budu muset kvůli tomu asi na matriku že??V tomhle se moc nevyznám
.
S těma jménama souhlasím,Ellenka se mi moc líbila,ale já bych to prostě neskousla
.
Gratuluju k předporodnímu kurzu,taky se chystám a snad ukecám i taťku
.
Holky jud zabalit dárečky pro kluky a pak žehlit
.
Teď mi volal manža,že dnešní večeře padá má nějaký jednání,ale jdeme na pozdější oběd
.Tak aspoň,že tak
.
Zdravím srpňačky ![]()
Zavinovačku mám jednu a jinou nekupuju, ale záleží jak mimčo bude rádo spinkat a v čem. Dokoupit se dá vždycky ne?
Lili je pěkné jméno, tak ať Vám vydrží. Já mám pořád Sáru a Tobiáše ,ale nějak se to nelíbí tomu mému no…tak uvidíme co z toho nakonec dopadne.
Mějte krásný den a papapap
Ado-Tobiáš jě pěkný
.Tak já nevím co se těm chlapům nezdá
.
Já zase od 15-nácti sním o Sofii a taky to nějak neprošlo
.Ale Lilli je přijatelný ústupek
.