0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4823
5.5.08 08:16

Krasne ranko srpnatka!!! :D

Leni , klasicke plinky budu pouzivat do postylky, kocarku, zavinovacky atd. jako tzv. blinkaci. jminak se taky chystam na papirovky. Preci nejsme blazen, abych stala cely dni u plin :wink:
Co se tyka nocnikovani, tak jsme zrovna vcera cetla, ze to deti zacnou chapat az kolem 15mesice. Tak uvidime, jka genialni budou ty nase :lol:
A Tobe se zachtelo bublinek, hmmmm, tak to uplne chapu. A proc si fakt sklenicku , dve nedat? Martinova mamca cely tehu s Tomem pila ruzove sano. A dr. ji to nezakazoval, ze pry kdyz ma chut a neni toho moc :D
Co se tyka X Factoru, tak myslim, ze Jirka s Ondrou jsou horkymi kandidaty na viteze, tak se o ne snad jeste nemusime bat :D

Marci , parada, ze jste si to na chajde uzili a ze i pocasi vam vyslo :D
Koukam, ze s vecickama to je vsude stejny :lol: A s tema plinkama, to je mi naprosto jasny. Doufam, ze ta kupa, co jich tu mam, mi na par dni vzdycky vydrzi a nebudu muset taky porad prat :wink: Doufam, ze budu mit cistotne miminko :lol:

Markysku , ahojik :D Uz jsem si rikala, co se deje, ze jsi tu tak dlouho nebyla?! Jakapak krizicka vas postihla? Doufam, ze uz je to OK! A taky, ze Ti uz je lip.

Elunko , hodne stesti na oGTT!!!

Preji vsem bajecny den! Ikdyz u nas to vypada, ze slunicko asi nevykoukne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
5.5.08 08:53

Ahoj srpňátka!
u nás byl víkend také náročný - dělali jsme spoustu věcí a všechny většinou venku na vzduchu - dlouhatánské procházky, rybaření a večerní grilovačky. Miláček v pátek nebyl v práci, tak jsem si ho pořádně užila. Je na mě moc hodnej, někdy si říkám, že mám doma toho nejúžasnějšího chlapa na světě :wink:

Jinak záda už se mi po pádu začínají hojit - bebí mám pořádný - ale hlavně že je bobík v pořádku, krásně kopká :lol:

Duši souhlasím, že látkových plenek není nikdy dost, moje babička mi je taky schovává a jsem za to moc ráda, krom nich si od ní ještě vezmu tetrapleny - ty jsou větší - jako osuška…uvidím v jakém budou stavu - ale jak znám mojí babičku, tak určitě jako nové

Markýsku doufám, že už bude nálada jen lepší a problémy zmizí, abys měla veselé miminko

Anduli super žes byla na dovče spokojená

Jdu si dát pořádnou snídani a pak budu pracovat. Večer s přítelem asi pojedeme koupit přebalovací pult - teda komodu s rozkládací přebalovací deskou. Jsem oficiálně v 7. měsíci, tak začnu nakupovat - v červnu a červenci už budu pořádná „kůgl“ a v tom horku se mi nebude nic chtít, tak postupně začnu…
Tenhle týden uteče jako voda, protože od čtvrtka jsme v Beskydech
Pěkný den vám i miminkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
5.5.08 10:28

Ahojíček maminky srpňátek!

Tak koukám, že jste si skoro všechny pěkně užily… :wink:

No, já sice svátek lásky strávila sama, ale jenom do večera…to se vrátil Milan , přivezl sebou větvičku rozkvetlé višně a hnedka ve dveřích mi „vrazil“ obrovskou pusu…a o něco později ještě z ničeho nic dal pusinu i na bříško…prý co kdyby to fakt byla holčinka :lol: :wink:
V pátek jsme jeli do Rožnova do Dřevěného městečka …to nám ještě celkem přálo počasí, tak jsme si výlet pěkně užili…a já si dala malou medovinku - mňamy :lol: …Piškotkovi to docela chutnalo, pěkně sebou mlelo, to naše miminko…
V sobotu se Milan rozhoupal, jako že teda fakticky pročte kalendář a zkusí najít jména :roll: …a pro kluka vybral MDŽ a pro holku Památka zesnulých :lol: :lol: :lol: …takže původní výběr je už definitivní!!! :wink:

Kostičko …dobře, že se zádíčka hojí…posílám ti pofoukání, aby to bylo rychlejší :wink: …s těmi nákupy na mimi tě plně chápu :oops: 8) …užijte si víkend v Beskydech, snad se umoudří počasí! :wink: … jo a já mám taky nejbáječnějšího chlapa na světě!!!! 8) :wink:
Duši … já právě bádám, kolik si mám těch plínek pořídit…věcičky mi posbírali sestry…teda ale skoro všechno je do růžova…tak ještě přikupuju zelenkavé a světle modré - co kdyby, že?… jo a s nákupy těhuoblečení jsem ráda, že u nás v jednom obchůdku s mimi věcma začali prodávat i těhu věci…jo a máme s Milanem stejně veselé příhody při „tulení“, chichichi
Markýsku … mrzí mne, že jste měli nějakou krizovku…snad už je všechno v pohodě …a co se stalo?, teda jestli nám to chceš napsat… :wink: :oops:
Andulko … tak to je parádička, že jste si dovolenou krásně užili!!!… :wink:
Leni … jestli máš na skleničku chuť, tak si ji dej :lol: :wink: …já v pátek neodolala medovince a včera jsem si dokonce koupila černého kozla…akorát Milan měl ze mně srandu…já totiž alkohol fakt nepiju a tak jsem po malém pivečku byla malinko v náladě :oops: :lol: … jo a s tím učením na nočník? - nejsme už nějak moc dopředu s plánováním? :lol:
Didi přidej se k nám…taky patřím k těm, které mají termín na konci srpna…a podle manžela máme termín 6.9., chichichi :lol:
Marrco … teda grilování ti prozatím jenom závidím…taky jsme to měli v plánu, akorát to počasí nám nějak nepřeje…no co, ještě si grilování užitjeme!!!!…a chalupu trošičku závidím…my asi nakonec nepojedeme nikam, ale to neva…ještě máme hodně co doma upravovat, než na nás vykoukne Piškotek, a to je důležitější! :wink:
Elunko … držíme palečky na dnešní oGTT!!! :wink:

Tak děvčátka…Milan má celý týden dovolenou…tak se budu vyskytovat hodně malinko…teda pokud bude počasí a my budem jezdit na výlety, tak se mějte báječně, pohlaďte ty vrtící bříšínka a užívejte si !!!! :lol: :wink:

Pampalá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.08 12:37

ahoj kočky,
tak už se to tu rozjíždí po skoro bezpříspěvkového prodlouženého víkendu :D
NONI:
upřímně sem se zasmála-nejprv donesené větvičce a následné pusině (nač tahat dříví do lesa, když můžu kousek lesa přinýst pěkně domů) hihihi :twisted:
a pak nápadům Tvého Milana…(ty jména,,,to je srandista, ač co se týče jména holčičky,,,trochu černý humourek) :-)
Tu dovolenou manžela Ti závidím a ty výlety také…ten můj má plno práce…hlavně v létě-už to začíná, zakázky se hrnou, tak budu celé dni trávit sama(už aby tu byl malej Tomulík) :wink:
DUši:
jo aha - já se lekla, že chceš látkové pleny používat pro mimi-to mně vůbec nenapadlo, že se vlastně používaj jako utěrky po jídle či vložka do kočárků a postýlek pod hlavičku…eště že navštěvuji ten kurz..já bych byla ouplně nemožná.
a dík za „souhlas“ s tou občasnou skleničkou-vidím, že vy také dáváte mimískům do „trumpety“ :-D tak proč ne bublinky.
Kosti:
pěkné nakupování!!!! :potlesk: tu komodku s přebalovákem chcete novou?My přemýšleli a Tom chce jen tu „podložku“ nebo jak to říct-že se dá na postýlku a malýho přebalíme a paxe sundá. nebo při koupání na stůl a budu ho na ní sušit a oblékat.
Co vy ostatní holky???-budete kupovat tu „desku“ nebo celou komodu? A novou nebo v nějakém bazárku?
tak papa pěkný den.
Já jdu na druhou lekci KURZU a hned po něm cvíčo.(poprvé)
tak paaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
5.5.08 13:23

Ahojky holky,dlouho jsem tu nebyla.
Minulou neděli jsem se s Máťou sebrala a jela k babičce do Orlických.Chtěla jsem přijet v pátek,ale už ve středu jsme přijeli,protože se to tam nedalo vydržet,ale aspoň tam bylo hezky a nepršelo.V pátek jsme odjeli na chaloupku a tam jsme si to moc užili.Poprvé jsme brali s sebou i kocoura a hned nám tam druhý den ulovil myšku šikula jeden.
Jinak oGTT asi dobrý-prý podle toho druhého odběru to vypadá dobře,tak snad byl dobrý i ten třetí.
Příští úterý jdeme na ten 3D ultrazvuk,tak se už strááášně těším.
Všechny zdravím a jdu vás dočíst co se tu ten týden dělo.papapa :-) Elen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
5.5.08 13:33

Ahoj, maminky a srpňátka! :wink:

Tak se hlásím zpět z dovolené, bylo tam hezky, počasí nám naštěstí přálo, ani jednou nezapršelo, jen foukal dost silný a studený vítr a já jsem si sebou nevzala bundu, tak jsme se nemohli moc dlouho procházet. Jen ke konci (asi v sobotu) už Honza začal s tím, že se nudí, co tam budem ještě jeden den dělat, že už by jel domů atd. No jasně, že mu bylo smutno po kamarádech a hospodě, i když to nepřiznal… :evil: Tak jsem na něho byla trochu naštvaná, že já se snažím, tu dovolenou jsem zařídila a vymyslela já proto, abych mu udělala radost, aby si odpočinul od práce a stejně nebyl spokojený.. :roll: Ale pak jsme večer grilovali na zahradě a v noci topili v krbu, tak to byla romantika. :wink:

Ale dnes je po romantice, malá se ráno vzbudila s šílenou rýmou a s tím, že ji bolí ouško, tak jsme jeli raději k doktorce, protože se zánětem středního ucha nemám žádnou zkušenost. Dostala kapky do ucha i nosíku, no ale nevím, jak budu tu aplikaci zvládat, řve u toho, jak by ji někdo vraždil… :? Teď spinká, což normálně během dne už nedělá, tak asi jí opravdu není dobře, bobiškovi… :( Chjo, to je furt něco, dneska mě zase přepadla hrůza, jak to budu zvládat, až se mimi narodí… :(

Jinak jste tu řešily pleny - já jsem měla u malé od tchyně asi 30 nových látkových plen, které jsem používala - přesně jak říkáte - jen pod hlavičku do postýlky, kočárku, zavinovačky a pak mám ještě asi 3 takové pěkné barevné s medvídky, tak ty jsem vždycky brala k doktorce. Ale musím říct, že těch 30 plínek mi kolikrát nestačilo, přesně jak psala Marrca, mizely ze skříňky pěkně rychle! :oops: (ale je fakt, že jsem je zase tak často nemusela prát, když jich bylo tolik)

Leni, já má doma v pokojíčku komodu, kterou jsme si nechali udělat ze stejného materiálu, aby ladila ke skříním, je hodně hluboká - něco přes 60cm, vysoká metr a široká taky metr, takže jsem si na ni koupila jen tu omyvatelnou podložku se zvednutými okraji a nad tu komodu mi Honza pověsil poličku, kde jsem měla všechny ty kosmetické serepetičky na mimčo. Postupně jsem si ty věci ale stěhovala do koupelny, kam jsem si taky koupila ještě jednu tu podložku, kterou jsem dala na pračku a všechny ty úkony po koupání jsem prováděla tam, protože se mi zdálo, že malé byla v pokojíčku zima, když jsem si ji tam přenesla okoupanou z koupelny zabalenou v osušce..
Akorát teď nevím, jak to budu dělat s miminkem v noci, předtím jsem šla přebalovat vždycky na tu komodu do pokojíčku, jenže teď tam bude spinkat Míša, tak ji zas nechci budit v noci rozsvěcováním lampičky. Tož budu asi přes noc přebalovat v ložnici na posteli, no. :wink:

Jo a co se týká chození na nočník, tak já jsem malou zkusila poprvé po:,–(it v roce, ale bylo to úplně zbytečné, vůbec nechápala, co po ní chci a plakala, tak jsem ho zase schovala do skříně a vytáhla ho asi v 16ti nebo 17ti měsících, a to už se tam vyčůrala, asi ve 20ti měsících byla úplně bez plínek, jen na noc. Samo, že občas se ještě stala nějaká nehoda, ale od dvou let je to úplná pohoda.

Tak já jdu zkontrolovat tu svoji Šípkovou Růženku, snad už nemá teplotku…Pápá a hlavně ZDRAVÍČKO všem!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
5.5.08 13:38

Jo, Duši, můžeš mi ještě do tabulky připsat kontrolu teď v pátek 9. 5., hrozně se těším, snad už něco půjde vidět! A na ten oGTT jdu 20. 5.!
Děkuji Ti, dobrá vílo! :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
5.5.08 15:02

Ahoj všechny, my si od čarodějnic snažíme užívat, i když nám taťka chodí z práce pozdě - tak nějak začínám věřit tomu, že to tak bude už napořád, i když se mi to moc nelíbí. O víkendu děláme aspoň výlety . třeba denddrologická zahrada v Průhonicích je překrásná…
Plenky - já je měla a z vašeho povídání nabírám dojmu, že nevlastníte doma pračku - ono to vyváření v hrnci je fakt asi časově náročný, ale dát do pračky a pověsit opravdu ne. Nicméně papírovky, o kterých píšete bych docela ráda - doporučuji někde kouknout co v tom je za hnusy, ale papíru se to teda zdaleka vyhybá. (U většiny pak už je fakt jedno, jeslti si dáte kosmetiku J§J nebo drahou přírodní a stejně tak s oblečením)
Jinak ze zkušeností kolem, když si dítě naučíš v papírovkách, tak když se začne hýbat, bude se dost látkovkám bránit, protože na to nebude zvyklé a ve chvíli takového nárazu je to opravdu omezující - jsouli na ně zvyklé, učí se pohybu zabalené a nevadí jim to. A s nočníkem - Anka začla sama od sebe ve 23 měsících, já ji vůbec nenutila a když to cvaklo, tak to cvaklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
5.5.08 15:21

Leni tu komodku kupuju z druhé ruky, ale jsem moc ráda, že jsem takovou sehnala - chtěla jsem přesně tohle…, aby přebalovací pult nahoře byl dost široký a abych měla na mimi dost místa.
Zároveň šuplíky využiju na mimi věci, plenky atd…vše bude na jednom místě
Horní deska se jednoduše složí a je z toho obyčejná komoda
Dáme ji do koupelny - je tam na ní přesně flek - obrázky jsou v galerce
 http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
5.5.08 16:09

Ahojky,
nad plenkama uvažuju už pár týdnů a dospěla jsem k tomu že budu používat látkové. V současnosti už to nemusí být klasické čtverce co na nás používali naši rodiče - střih mají podobný jako jednorázovky, prát stačí na 60, žehlit se nemusí, je to ekologičtější, levnější a myslím že i pro miminko příjemnější.
Na internetu najdete o nich spoustu diskuzí, pro základní info: http://www.latkovepleny.cz/
Tož tak, nechci je nikomu vnucovat, ale donedávna jsem vůbec netušila jaké jsou možnosti a třeba vás to taky někoho zaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
5.5.08 16:29

Irčino a Zuzulaj -už jsem o tom také slyšela, ale ještě nejsem vůbec rozhodnutá - trochu problém mám v tom, že nemáme doma balkon, takže ani místa na sušení prádla není moc - mám jeden drátěný sušák v bytě

taky jsem četla, že papírové plenky jsou docela „humus“ - hodně chemikálií a igelitu… z hlediska ekologickýho děs - prej vydrží na smetišti i tisíc let, než se rozloží… ale přeci jen je to pohodlný…

zatím fakt nevím… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
5.5.08 18:33

Kuk,
teda vy jste ale kecalky. Cely vikend nic a pak za jeden den je toh otolik, ze nstiham docitat :lol:
Ale jen at to tu pekne zije :dance:

kosti , nechtela bys mi toho Tvyho uzasnyho chlapa na par dni pujcit :wink: Potrebovala bych doma udelat nejaky „chlapsky“ prace a toho myho k tomu nedokopu a nedokopu. Tak treba mi uz 3 tydny slibuje sestaveni postylky. Chjo :(
Jinak ty tetrapleny mam zatim asi 2, mamca taky rikala, ze jsou dobre jako osusky. Ikdyz oni ted delaji takovy krasny mekoucky osusky. No, uvidime :D
Preji, at dobre poridite a privezete si nejaky pekny prebalovak :D

Noninko , to je fajn, ze jste si vikend tak hezky uzili!!
Co se tyka jmen, tak jsme na tom byli v prosinci podobne :lol: Martina napadaly taky takovy uzasny veci jako „Svatek prace“ atd. :lol:
Dneska jsem se dozvedala o jednom obchudku s tehu oblecenim i pro vetsi velikosti, tak si asi udelam vylet a trosku zanakupuju. Ikdyz to tam pry maji vsechno znackovy, takze bude asi poradny pruvan v penezence :wink:
Uzijte si krasny dovolenkovy tyden!!! A tesime se na zazitky :D

Leni , my uz mame koupenou tu desku na postylky. Komodu pro mimco mam z naseho loznicoveho nabytku, tak mi prislo zbytecne kupovat jeste dalsi kus. A verim, ze za chvilku, az se nacvicim, budu kuliska prebalovat kde to pujde, jen pod nej dam nejakou deku nebo plinu nebo neco. A tu desku mam novou. Na net-bazarek jsem ani nekoukala.

Elunko , to je fajn, ze jste meli bezva dny. A kocourka mate sikulu!! To ti nasi kocicaci na mysku jen koukaji a jdou spis ulovit nejakeho ptacka - lumpove :twisted:
Gratulujeme k uspesnemu oGTT, urcite byl i treti odber OK!!

Jejej, musim ted bezet, tak na dalsi zareaguju pozdeji.
Zatim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
5.5.08 20:06

Tak jsem zase tu a pokracuji :D

Anduli , terminy kontrol dopisu :D
Jsem rada, ze jste si dovcu uzili, ikdyz ten Tvuj chlap ke konci prudil :wink:
A prejeme brzke uzdraveni!!!

kosti , ta komodka vypada fakt moc dobre!!! Akorat u nas by na ni nebylo mistecko.
Jo, jak jsem si v minulem prispevku stezovala na chlapa, tak, svete div se, postylka stoji a uz je i „plne vybavena“ :D :dance: A dalsi vecicky, co jsou potreba, tak maji presny datum, kdy budou. Jsem na to teda zvedava, ale treba se povede :lol:

Dneska jsem teda totalne grogy. Z plavani jsme prijela hotova a zalezla do perin, ze se vyspim. Ale ouha, zabrala jsem asi na 10minut. Tak jsem zas vylezla s prisernym bolehlavem - to by me zajimalo, co se bude dit :?
Kazdopadne dneska jdu do perin brzy. Mozna hned, jak to tu dopisu.

Preji vsem krasny vecer a puisnku na briska!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
5.5.08 21:25

Ahojky holky

tak já jsem dneska taky úplně K.O. dopoledne jsem byla s Nelinkou na cvičení, odpoledne na nádvoří našeho hradu na představení Majdy z Kouzelný školky, pak ještě na návštěvě u příbuzných, přijely jsme před chvilkou a jsem zralá do postele. No aspoň dneska snad brzo usnu, včera jsem zabrala až ve třičtvrtě na tři.

Anduli, to je super, že jste si užili dovču, tak snad Mišku brzo přejde i to nachlazení.

Dušičko ty osuškový pleny jsou fakt výborný, hlavně mi vyhovovala, že brzy uschly, používala jsem je na Nelinku donedávna.

Add látkové pleny, pokud je řeč o klasických látkových čtvercích, tak s tím opravdu práce je dost, není to jenom o tom hodit do pračky a pověsit, pokaděné se musí namáčet, a hlavně u toho žehlení člověk stráví fakt spoustu času. Jiná věc jsou ty moderní látkové pleny, ty se opravdu nemusí žehlit, kamarádka je má, ale je jich třeba dost a pere denně, a pak docela dlouho schnou. My taky nemáme balkón, takže sušíme v bytě na sušáčku, tak si neumím představit, jak bych je sušila. Jo a ta kamarádka co používá tyhle látkovky (hodně fandí ekologii), tak kupuju i určité speciální eko jednorázovky, které se na kompostu do týdne rozloží. Prý jsou super, nezatěžují životní prostředí, ale zato jsou o něco dražší.

Já jdu zítra na kontrolu, tak doufám, že bude všechno v pořádku. Tak se mějte krásně, papa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
5.5.08 22:27

Ahoj holky,
jdu vas pozdravit,nestiham ani docitat,maly me zamestnava naplno.
Byla jsem na 3D UTZ bylo to super,mala se nam pekne ukazala,mame kratke video a je to pry opravdu holcicka
Holky kde ty miminka nosite,koukala jsem do galerky na fotky,vsem vam to moc slusi Huráááá .Ja jsem jsem jak tulen,sotva se valim a to mam jeste do porodu poradnej kus cesty
Na dovcu se taky nechystame,ja uz bych si nikam netroufla,boli me cely clovek a byt otravna nestoji za to.
Premyslela jsem ,co vsechno budeme muset na mimiska dokoupit,no hlavne oblecky,protoze po Martaskovi jsme jsme omylem pytel s malyma vecma vyhodili,kdyz jsme se stehovali
Dnes jsme s tatkou vybirali deku,Martasek tu svou neda z ruky,porad s ni spinka,musime ji vsude brat sebou,no zkratka maly zavislak Vychechtaný
Vybirame mezi temahle
http://www.manterol.sk/…fa847-13.jpg /> http://www.manterol.sk/…is329-13.jpg /> http://www.manterol.sk/…nis328-7.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí