Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak dovča nám dopadla skvěle…za 4 dny jsme toho stihli strašně moc takže mám pocit, že jsme byli pryč týden. ![]()
Zvládli jsme několik kratších túr po okolí Frenštátu a Rožnova, skoukli jsme Pustevny, Radegasta, vylezli na Radhošť, navštívili skanzen v Rožnově,…byli jsme se mrknout i na přehradě Šance, dokonce jsme si zahráli v Rožnově golf…no a cestou jsme se zatoulali do muzea Tatra v Kopřivnici a taky na Štramberk (maj tam výborný perníčky-uši - mňam mňam) ![]()
Počasí nám přálo, v kolibách skvěle vařili, lidi byli všude příjemní, takže ideální dovolená
![]()
Akorát ten náš hotel stál tak trochu za prd - byl jak z pravěku a nebylo tam vůbec čisto - ještě že jsme si vzali vlastní ručníky, …nejhorší pro nás byla návštěva sauny - nejsme vůbec náročný, ale plesnivý zdi, špinavý dlaždičky atd…brrr - už to ani nebudu popisovat
…ale šlo to přežít, protože jsme tam jen přespali a ráno frčeli ven…bohužel když to srovnám s hotely a penziony na Šumavě, kam jezdíme každý rok, tak byl hodně podprůměrný a vzhledem k tomu v jakým byl technickým stavu i dost předražený (800 Kč/2-lůžkový pokoj/noc)
Zkrátka hotel Tanečnica nebrat!!! ![]()
Taky jsem holky zjistila, že mám při stoupání do kopce docela velkej problém s dechem,– srdce mi buší a vypadám jako když mám dostat infarkt (což se při výstupu na Radhošť skoro stalo
) …ale jinak se cítím skvěle,…chtěli jsme původně na výlet na Lysou horu - ale já bych tam prostě nevylezla ![]()
Nonino - brzo se uzdrav - to víš, nemoc si nevybírá, ale dnes už naštěstí máme antibiotika, co mimíkům neublíží
Anduli - věcičky jsou parádní a gratuluju ke klukovi
Duši hezky si užij plavčo a nějak zvládni to žehlení
Elunko - užijte si 3D utz
Marrco - snad Nelinku to období vzdoru brzy přejde
Holky přeju krásný den, já jdu prát a uklízet, ale snad to rychle stihnu a odpoledne se vyvalím někam na sluníško ![]()
Ahooj těhulky ![]()
jakpak se vám daří??
U nás je všechno ok a cukr naprosto v pořádku
.O víkendu jsme tady měli velkou akci co se týče kol,takže Jiříka jsme skoro celý víkend neviděli a sami jsme se tam šli taky podívat jen tam bylo moc lidí a hluku
.
Mám toho spoustu na dočítání,tak jdu do toho
.
Jen co jsem v rychlosti postřehla..
Alenko všechno nejlepší k narozeninám
.
A Lene chválíme krásný fotečky
.
Zkoušela jsem dát fotku do galerky,ale nějak se nedaří
.
Takže musím takhle
.
Markysku , hura, hura, hura…Moc rada Te vidim!!!
Gratulace k OK cukru ![]()
A ted mi prozrad, kde tu vasi Lillinku nosis? Vzdyt nemas zadne brisko
![]()
kosti , jsme rada, ze jste si dovcu uzili! My jsme, bohuzel, skanzen v Roznove nevideli - byla mimosezona a bylo zavreno. Ale priste to naplanujem lip ![]()
Ja jsem si plavco uzila, jen mi bylo malinko smutno, protoze kolegynka kamaradka dneska nesla. Behala po mudrcich, aby si zajistila predoperacni vysetreni. Vypada to, ze uz ji do toho cisare neuvidim ![]()
A taky se dneska nahrnula fura novych tehulek. To mame ale plodny rok ![]()
Pred chvilkou u nas trosku sprchlo, ale uz zase sluni slunicko
Prochajdu jsem dneska vzdala, jsem unavena z plavca. Ale zitra to dozenem - Tracy je chudinka cela smutna, ze se nikma nejde. Tak si s ni jdu aspon chvilku pohrat.
Mejte nadherny vecer!! ![]()
ahojky holčenky,
zdravím Markýska (dlouho jsem tě postrádala)
teda, připojuju se k Dušiččině názoru, že nechápu kde Lilinku nosíš, tak krásné a malé bříško!!!
To já.....se můžu pochlubit již 12kily navíc - dnes sem se vážila u Doktora. Nojo co naděláme.
jinak kontrola byla jen poslech srdečních ozev. Máme (pokaždé) 150 ozev za minutu. Pěkně nám srdíčko burácí.
Což vy, holky? Máte také tak?
Duši:
tak plavčo ok ju? I když bez kámošky…já si tam plavu také sama. Kolik Vás tam tak je? (píšeš že málo) - nás tak 6-max. 7 těhulek. Jsou tam partičky po dvou, po třech a furt povídaj.( a neplavou), zato já si nedám klídek-mno když tam jsem!!!tak si to přece užíju! ![]()
KOSTI:
o dechu mi ani nepovídej, funím jak prasátko. A dnes - bylo horko a nedýchatelno uf uf.Hrozím se července a srpna.
Jinak já dnes měla napilno. Po obědě sme jeli k Dr, pak do ústavu s papírama, pak šel se mnou Tom na kurz (dobře mu tak
) a já ještě zůstala na cvíčo. Jsem příjemně zrelaxovaná.
Tak ahoj kočky a pohladit bříšínka. (kopálky zlobivé) ![]()
papa
Leni , to je dobre, ze srdicko tak pekne busi
Ja jsme ho jeste nikdy neslysela. Ale je fakt, ze zas mam pokazde UTZ, tak kuliska vidim ![]()
Co se tyka plavca, tak nas tam byva docela dost. Dneksa nas bylo asi 14 a jidny byva i vic. Na zacatku se trosku rozplaveme, pak mame ruzny „cviceni“ a nakonec si bud jeste muzeme zaplavat nebo jit do virivky.
Taky tam chodi holicny po dvou, trech a povidaji. Ale zvladnou to behem plavani nebo toho cviceni ![]()
A co ses dozvedela peknyho na kurzu?
Hodila jsem do galerky par fotecek budouciho kuliskova pelisku ![]()
Holky, prosim vas, mate nedko zkusenost se zmnenou zdravotni pojistovny? Co vse je pri tom potreba udelat?
Jsem ted pojistena u VoZP a popravde jejich nadstandarty nic moc
Takze planuju utect driv, nez se narodi kulisek, at to pak nemame tak slozite.
Nekde jsem cetla, ze se staci prihlasit k nove pojistovne a zmenu nahlasit v praci a obvodakovi. A karticku stare pojistovny poslat na jeji pobocku. Je to tak nebo musi byt jeste neco?
Diky moc!!!
Hezký večer ![]()
dneska jsme byli u našich a krásně jsme odpočívali na terase,ale můžu vám říct,že už nejsem takovej teplomil jako dřív
.Spíš jsem utíkala do stínu a za den vypila víc jak 2 litry
.
Duši,Leni mě bříško připadá tak akorát ono se mi z mýho pohledu zdá o hodně větší
.Tak já nevím no
.
Leni-gratuluju ke kontrole,ozvy máme stejně jako vy
.A z váhy si nic nedělej aspoň je těhu na tobě dobře vidět,mě už začínají štvát ty udivený pohledy,když řeknu,že máme termín v srpnu
.
Kosti-s dechem jsem na tom podobně,takže na to,že se skoro furt zastavuju si už všichni zvykli a cesta mi trvá o hodně dýl
.Ale bude hůř,červenec myslím,že nebudem moc chodit a jen se válet
.
Dneska jsme u nás vedli debatu o jméně a Jiřík přišel,že nám do toho nechce kecat,ale že se mu Lilly moc nelíbí,jestli nechcem vymyslet něco jinýho
.Achjo tak já nevím jak se nakonec bude ta naše princezna jmenovat
.
Ahojky holky
s tím funěním mi mluvíte z duše, taky mám dny, kdy si myslím, že kočárek s Nelinkou nevytlačím do kopce, a pak zase den, kdy ho vyběhnu jako nic.
Markýsku, já ti teda taky závidím to krásné malé bříško, s tím jménem máte teda doma veselo, tak přeju ať vyberete nějakk ke spokojenosti všech.
Dušičko se změnou poojišťovny je to přesně jak píšeš, já ji měnila při minulém těhu. Akorát se pojišťovna smí změnit vždy jenom po skončení čtvrtletí, takže teď ji můžeš změnit až od července. Stačí dojít na tu novou pojišťovnu co jsi si vybrala a říct, že chceš být pojištěna u nich, vyplníš lejstro a oni ti vystaví novou kartičku. A můžeš hned čerpat jejich bonusy. Starou kartičku stačí poslat na starou pojišťovnu a změnu nahlásit zaměstnanci. U dr jsem to asi ani nehlásila, to už si nepamatuju. Jenom jsem si musela dávat pozor třeba u zubaře, abych pak vždycky nahlásila, že mám novou pojišťovnu.
Kostičko to je super, že jste si dovču užili.
Noni, přeju brzké uzdravení, hlavně buď v psychické pohodě, on to Piškotek určitě zvládne.
Elunko, přeju ať si zítra ten 3D UTZ krásně užijete.
Tak papa pádím se naložit do vany M.
Krááásnéééééééé raníííííčko děvčátka!
Mocinky děkuju za podporu…nevím, nějak to na mne včera prostě dolehlo…to budou těhuhormoni
a angínobacily dokupy, že jsem taková cíťa…
V podstatě, kdyby mne pořádně nebolelo v krku, tak si nemocná nepřipadám…i teploty naštěstí nemám, podchytili jsme to včas…akorát Piškotkovi nechutná ten Penoš…aspoň si to myslím…vždycky dvě hoďky po tom, jak ho vezmu, tak se Piškotek může zbláznit, jak do mne kope!!!…no, je to osobnost po tatínkovi, ten taky dokáže „kopat“ kolem sebe, když se mu něco nezdá…
Leni … gratulka k úspěšné kontrole… to musí být nádhera, ajk posloucháš srdíčko …já to ještě neslyšela… naše KO jsou o tom, že dr. akorát zkontroluje, jestli roste děloha, jak má…zeptá se na pohyby a toť vše…ozvy se natáčejí až těsně před termínem…myslím, že měsíc…tak si ještě musím počkat…a UTZ budeme mít až kolem 30tt…
Kostičko … to je fajn, že se ti tady u nás líbilo, škoda, žes nenapsala že pojedete i do našeho muzea v Kopřivnici…jsme se mohli sejít… jo a Tanečnica je hodně starý hotel, říkal Milan…tak ho Tvůj zážitek nepřekvapil…ale zase to okolí stálo za to, ne???
Duši .. tak s přechodem k jiné pojišťovně ti neporadím, ale logickou cestou, to je asi tak, jak jsi napsala…navíc si myslím, že ti poradí i v té pojišťovně, kam přejdeš…
… tak co plenky, stihla jsi je vyžehlit?
![]()
Markýsku … gratuluju k OK cukru … akorát bych ještě chtěla vidět tu tašku, ve které nosíš Lillinku???
… ne, vážně…máš moc krásné malinkaté bříšínko!!!
… a Lillian je hezoučké jméno, myslíš, že Jirku nepřesvědčíte?
Elunko … hodně štěstíčka na 3D UTZ!!!
Já se včera prošla městem a poptala jsem se po plenkách, teda po cenách a nestíhala jsem zírat…no, což jsem se rozhodla, že si pořídím 10 menších a 10 větších plen, tetrapleny jsem koupila už minulý měsíc …taky bych chtěla mít všechno vyprané a vyžehlené, než příjdou ještě větší vedra
![]()
Tak se zatím mějte!!!!
Pampalá!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Ahojky!
Noni,také ti přeji brzké uzdravení-ty bacily jsou fakt otravný.Já tohle těhu mám také nějakou špatnou imunitu.Když jsem čekala Máťu,tak jsem byla nemocná jen jednou a teď co chvíli.A pořád mám střevní potíže-já je tedy mívám vlastně permanentně,ale myslela jsem si,že když je v těhu většinou zácpa,tak že se mi to zlepší a já jsem co chvíli na Smectě ![]()
KOstičko-to je moc dobře,že jste si užili dovču-ještě,že vám tak krásně vyšlo počasí a mohli jste v tom „hotelu“ jen přespat.
Jo a kde,že to tedy budeš rodit?Mluvila jsi o Plzni a pak o Benešově?Nebo si to pletu?
Holky to je fajn,že si užíváte těhu plavání.Já jsem se taky tak těšila.U Máti jsem si koupila těhu plavky a to mi pak plavání i cvičení zakázali,protože mi dost tvrdla děloha,takže jsem je nevyužila no a teď taky nějak ne.Tak je zatím využily alespoň kamarádky ![]()
Kamarádka-por.bába mi slíbila,že mi sestaví nějaké relaxační cvičení,které bych mohla,tak se těším.Alespoň něco budu dělat ![]()
Máťa mi včera oznámil,že chce jít s námi na ten ultrazvuk,tak jsem mu ukázala obrázek v knížce,že tam toho jako moc neuvidí,ale on ne,že chce vidět Tobiáška…tak mě to tak rozněžnělo ![]()
Jinak s tím dýcháním-mám to úplně stejně.Navíc se mi teď přidala nespavost a hrozné bolesti kyčlí-to jsem u Máti měla taky.No a to horko.Jo Dušičko-máme otevřené jen ventilačky,protože se bojím mít otevřené okno dokořán kvůli Máťovi.
No nic-pádím koupit něco dobrého a jedu si užívat klídku k mamce na zahrádku.A taky potřebuji koupit květináč-nakoupila jsem nějaké kytičky,tak bylo sázeníčko a máme to za okny veselé-tak mám radost,ale na jednu kytičku se nedostalo…
Tak se mějte všichni krásně!!!Papapa
A moc moc děkuji za přání s ultrazvukem!!!
Doufám,že se nám Tobík ukáže
Tak ![]()
ahojky,
DUši: jojo s tou pojiš´tovnou je to tak jak píše Marrca. Máš pravdu-VOZP nic moc. Já jsem u ní též. Ptala jsem se co můžu využít a jediné co mi přispějí je 300 Kč na plavání. Koupila jsem si permanentku za 450kč, tak mi část vrátí. Momentálně čekám již druhý týden, na ty peníze.Je to pro každého pojištěnce, nejen pro těhulky. Tak pak až permici doberu, dám si žádost ještě za Tomáše. Já ji měnit nebudu - když je u ní i Tomáš, ať to máme stejné. ![]()
ale VZP je určo lepší–holkám např. proplácí celý předporodní kurz (1.000,–Kč).
Mno včera byl se mnou i Tom, bavily sme se o třetím trimestru, o kojení, přípravky ke krmení, dudlíky(dostali sme vzorky)-já jsem ho hned Tomovi zkusila hihi) a v průběhu příštích dvou týdnů se půjdeme mrknout na porodní sál, tam chci taky Tomáše s sebou, ať vidí do čeho jdem. (po dlouhé době se rozhodl, že půjde k porodu - bál se, že tam budu někde ječet, je pravda že řvu při každé blbině-já nesnáším bolest,,ale já slibuju e to pro malýho Tomulku udělám a budu „hodná“
)-chci aby to máš všechno viděl,, jaká je to práce a ten zázrak až malej vyleze…(a taky mi hlavně poslouží, když budu něco potřebovat
)
tak mějte krásný den,, jdu se vypravit něco nakoupit a odpo pojdu k babči.
papapa
Ahoj holky,
tak jsem se dneska konečně byla přihlásit na těhu cviky a přípravu na porod - budu chodit každý čtvrtek odpoledne se srpnovkama - prý jich je tam už dost - kurz jede od dubna, ale nevadí, když se připojím až teď.
Chtěla jsem to rovnou zaplatit, ale nedovolili mi to, prý ať navštívím první hodinu zdarma a pak se rozhodnu. Byli moc milí, tak už se na čtvrtek těším -kdybyste pražandy některá chtěla chodit taky tak mrkněte sem: www.studioprozeny.cz
Jsem u ZPMV a ta mi přispívá 1000 Kč. ![]()
V pondělí s miláčkem pojedeme do porodnice na přednášku a prohlídku porodních sálů - jsem zvědavá ![]()
Elunko - jojo budu rodit nakonec v Benešově, slyšela jsem na něj jen chválu a dojezd (30 min.) mi vychází časově líp než do centra Prahy
Nonino přírodu a okolí jen chválím, byla to hezká dovča. Beskydy byly jediný hory, kde jsme ještě nebyly a rozhodně nás nezklamaly - přeci jen pocházíme oba ze západních Čech, takže Šumavu a Krušné hory máme nadostřel a Beskydy byly trochu z ruky ![]()
Jinak jsem dnes definitivně zavrhla kočárek X-lander.
Byla jsem se podívat v dětském ráji (mimochodem obsluha nepříjemná jako osina v pr–li) a finálně si ošmakala všechny části. Boudička pro miminko je opravdu malá a verze 2008 má i hnusnej vnitřek - takovou nějakou nekvalitní látku. ![]()
Ale objevila jsem tam jiný - mnohem pohlednější a daleko levnější - stojí kolem 6200 Kč se vším komplet
http://www.moje-miminko.cz/…371_orig.jpg
![]()
Tady můžete omrknout ještě další barvy:
http://www.detskyraj.cz/…tlantic-2008
Jé Kostičko, ten kočárek je úžasnej a ta cena za něj taky. A také se mi nejvíc líbí ta zelenkavá barvička.
Hezké dopoledne těhulky ![]()
Noninko tak co jakpak ti je??Doufám,že se brzo uzdravíš
.
Jirku nepřesvědčíme nejdřív jsem myslela,že to jsou jen jeho pubertální protesty,ale fakt se mu to jméno nelíbí
.A já chci,aby jsme byli spokojený všichni
.
Elunko Máťova reakce je úžasná,tak doufám,že se mu Tobiášek líbil
.
A všechno je doufám v pořádku..
.
Leni super,že bude Tomáš při porodu,určitě to oceníš
a myslím,že nebudeš moc řešit jak moc budeš vyvádět a tak
.
Já mám názor,že chlap při porodu je super i když on má třeba pocit,že je k ničemu,tak jako psychická opora je nenahraditelný aspoň můj názor
.
Kostičko kočárek je super
i ta barvička je moc hezká,hezky jste vybrali
.
Já jdu chvíli na míč,potřebuju se trochu rozhýbat
.
Pohlaďtě bříška
.