Poradna duly
Jana Čurdová
máme novej metřík a jéje, ani jsem si nevšimla, jak je housenka populární … ![]()
Leni - jojo, taky se nám stolička střídá, pokud Tomík prospívá, tak je to OK
Dobré ráno,
Magdi …neboj, á to pochopila …cos tím myslela… akorát jak jsem pořád nevyspaná a vynervovaná, tak si některé věci moc beru… ale to je můj problém ![]()
Muchacho … děkuju za názor … taky jsem na vážkách s tou konzultací … a po pravdě naše mudra - mimochodem jsem si jí vybrala právě na doporučení - už sama říkala, že Míša je zvýšeně dráždivá (do luku se prohýbá už od narození a i v takové poloze nějraději spinká) a navíc jí už teď příjde moc aktivní … ale zatím teda nevypadá, že by s náma něco dělala … její odpověď na všechny mé dotazy je - že to je normální , nebo, že některé děti jsou prostě plačtivější … kruci, ale když vidím, že některé z Vás už můžou s drobečky cvičit, aby jim pomohly, jenom já se mám spokojit s tím, že je to normální a nosit, nosit, nosit … kočárek nehrozí - tam ječíme a já se stydět nehodlám… takže jsme zavřené doma, já od nervů jenom žeru a žeru …
Milanova dcera s prvního manžeství studuje na fyzioterapeutku … už právě zjistila, že v Ostravě je neuroložka, co se zabývá těmito dětmi … akorát teda od třetího měsíce … navíc by do začátku prošla „rychlokurzem“ na Vojtovku … aby nám pomohla … ale nejdřív je samozřejmě vyšetření …
Holky, nejsem v tom sama … za prvé, jste tady Vy …ale hlavně je tady Milan - a přiznám se, že už jsem měla pár stavů, kdy jsem vysloveně volala manžu, aby si malou na chvilku vzal, nebo budeme bez ní, nebo beze mne… nejsem na to hrdá, ale vím, že je to „normální“ … akorát Milan to taky těžce nese … tak se mu snažím ulevovat jak to jde …
No, Míšu děsně miluju, ale , sakriš, to mateřství jsem si malovala trošičku jinak … jsem myslela, že si ho budu moct trochu užívat … no, zatím převážně trpím … ale Míša zjevně trpí víc .
No a je to v pr… , zase jsem měla 10 minutek klidu a už brečí … jdu hopsat na balonek a konejšit … a pokusit se nezbláznit …
noninko,
sme tu nato, aby si sa mala komu „vypovidat“. Takze vsetko je ok.
Co sa tyka vasho problemu, ja by som za neurologom urcite slo. Nech sa mala zbytocne netrapi.
Nas priklad -
malemu sa sporadicky zatriasla spodna bradicka, ako keby od zimy, ale mne sa to nezdalo. Objednala som sa k neurologicke, ta ma musim povedat dost ukludnila, povedala mi ze mame zdrave babatko, pre istotu ma poslala na sono mozku, ktore ukazalo ze je vsetko ok. Tvrdila ze to mohlo byt z tkz. mineralovej disbalancie a dala malemu min. davku vitaminu B6. V zivote by ma to nenapadlo - a vidis , zafungovalo to. Takze niekedy je lepsie zajst za odbornikom, nez nechat babo plakat a trapit sa. Inak moja pediatricka tiez nic nezpozorovala…
pride mi, ze to co opisujes s tym placom rozhodne nie je vymysel malej, proste jej len nieco chyba.
este k tomu zavinutiu - niekde som citala, ze pre mnohe deti je najprijemnejsie az do konca 3.mesiaca ked ich napevno zavinies do perinky, proste to potrebuju kvoli istote. To je fakt normalne..
tak sa netrap, vyraz za odbornikom a budete ok ![]()
Ahoj holky,
tak jsem zpět z dalšího mimopražského víkendu, tentokrát na západě v Kraslicích - počasí tedy nic moc, ale pořádné prochajdy po Krušných horách jsme udělali ![]()
Malej je zase větší a šikovnější - akorát když se mu něco nelíbí, tak dělá luk a kroutí se do stran - ani u toho nepláče - je to jakoby se chtěl vysmeknout, vykroutit - takové hádátko
- jsem zvědavá co nám na to řekne doktorka - koukala jsem na ty dráždivé děti, ale krom toho luku to na Tomíka vůbec nesedí - doma ho nosíme v klubíčku, aby to nemohl dělat…no jsem zvědavá, zda nám vojtovka pomůže
Noni - to máte doma tedy bengál, já bych to asi už nezvládla a obešla všecky doktory, fyzioterapeuty i laktační poradkyně v okolí - někteří doktoři jsou pečliví, jiní méně a to co popisuješ tedy normální není - řekla bych, že malá je minimálně dráždivá - nebo jí něco trápí…má problémy i s papkáním, moc nepřibírá - aspon na neurologii vás mohla mudra poslat na kontrolu - nebo na tu vojtovku - my jí určitě budeme cviičit taky a k neurologovi se také chystám ![]()
vyřvání doma nepraktikujeme, souhlasím s názorem, že do půl roka se má dítě jen milovat a pak vychovávat, mateřskou beru tak, že jsem doma od toho, abych kolem bobka skákala a ne abych si doma něco udělala a vyvařovala
i když se tedy snažím zvládat vše, tak má prostě Tomík přednost - a hlavně mi to trhá srdce, když vím, že řve jen proto, že s ním něco „nedělám“ … Duši a zkoušela jsi jí v tom okamžiku, kdy se jí chce spinkat a nemůže zabrat pustit fén??? stačí aby kousek od ní bzučel, třeba jí dát cucnout a nechat jí u toho hučení usnout???? - co jsem zatím slyšela, funguje to na všecka miminka - na Tomíka stoprocentně - je to takový to monotonní vrčení jak v autě
- podobně je to i s vysavačem - chvilku nepřítomně kouká do dálky a pak zaklapne víčka ![]()
Holky já mizím, jdeme si hrát ![]()
este ma napadlo, to ale asi teba tiez, staci jej mliecko? asi by som skusila dat len 1× na skusku UM ci to nieco nezmeni. Niektore deti sa krutia pri kojeni, lebo im slabo tecie mlieko, alebo je ho malo. A potom su samozrejme stale uplakane, lebo su v podstate permanentne nedojedene..
no, nehram sa tu na premudrelu, to su len veci z netu, ktore som sa docitala.. ![]()
jo holky ještě pro uživatele „Huggies“
v bille mají akci za 209,90!!!!
http://www.billa.cz/…drogerie.php
a v Intersparu k dvěma balením (279 Kč)dostanete kostičky Disney:
http://www.akcniceny.cz/…pack-488279/
dochází mi plebnky, tak je dneska sjedu koupit
noni - jinak se ti vůbec nedivím, že máš nervy na pochodu - já už bych asi byla v blázinci, stačí, když malej chvilku řve a já jsem nervozní jak pes - hodně zdaru a sil - snad se to brzy srovná a zjistíte kde je problém
Držím palce!!!!!
Holky, díky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dell … vidíš, tak třes bradičkou praktikujeme taky … a to mne nenapadlo, že i tohle by mohlo být něco „nenormálního“, chichichi … mlíčko jí zřejmě stačí … taky mne to už napadlo a po pravdě, téměř denně jí zkouším dát UM, jestli si nevezme - se přiznám, že jsem doufala, že tím vyřeším noční vstávání … ale ouha - Mišička to prostě nechce … vyzkoušeli jsme Nutrilon a teď i Bebu (ta prý mimískům extra chutná) a prostě to do ní nedostanu … tak si myslím, že pokud by měla hlad, tak to vypije … ale neeeeeeee … ještě jsem se rozhodla vyzkoušet koupit si suplementor a trochu jí ošidit, aby si na chuť UM zvykla … uvidíme
Kosti … no, my říkáme Mišce chobotnička, chichichi …jak sebou pořád šije … nejhorší je to , když ještě k tomu ječí … nezasvěcení si myslí, že se vzteká, ale já už pomalinku dokážu rozlišit hlad a prdíčky … ale co dalšího??? …proč ty miminka nemají na čelíčku displej, který by ti jasně napsal, co se děje???…
Jinak, samozřejmě stíhám občas nakouknout sem i do galerky a holky, musím říct, že srpňátka jsou ÚŽASNÁ … a podle tabulky rostou do síly a krásy!!!!!
Jo a my budeme opravdu nejmenší - 59,5cm a 5150g
Noni - já už pomalu nevím co to prdíky jsou, malej je celkem pohodář, pokud má suchou plenku a plné bříško jen povídá a culí se
přeju at to máte brzo taky tak
my sme boli na vikend v Ceskom lese u znamych. Pocasie sice nic moc, ale maly i tak krasne a dlho spinkal na vzduchu…no je to ine ako v Prahe. Znamy maju tiez maleho synceka, ma prave o 3 mesiace viac ako Andy, takze to bolo pekne stereo.
Ked vidim ako je malinkemu dobre na horach a v cistej prirode, tak mam chut sa ihned prestahovat prec z Prahy.. ![]()
Dello - ani nevíš jak Ti rozumím - proto mě pořád lákají jižní Cechy, příroda čistá a krásná, Sumava i rakouké Alpy na dostřel – bojím se aby tady v Praze neměl problémy s průduškami, pořád pokašlává ![]()
presne tak. ked so videla, ze tam spinkal 4 hodiny vkuse bez drncani v kocarku…
to bolo tym krasnym vzduchom. A prisli sme spat a zacal sa mracit a ja tiez ![]()
idem dat nejake fotky do galerky
Noni , no vůbec nevím, jak bych to zvládala na Tvém místě, pokud to trvá takhle dlouho tak bych s ní fakt šla se poradit, aspoň budeš klidnější Ty, kdyby to bylo jen nějaké období nebo se to lepšilo - ale tohle už trvá 2,5 měsíce a nic se nelepší - jestli jsem to správně zachytila …
Emís občas taky ještě mívá bolení (když se mamka zapomene a něčeho si zobne) - ale už pláče jen chvilku, nahřejeme bříško a chodíme v tygříkovi chvilku po bytě a pak do klubíčka a pak buď ukojíme nebo když nechce tak si pomůže sama - šup palec do pusiny a usne …
Tak na vás holky myslíme, ať je brzo líp ![]()
Kosti - dík za Huggies tip ![]()
pádím se oblíkat a vyrážíme do dětské na třetí kontrolu kyčliček … zatím bylo vše OK, tak snad bude i teď a pochválí nám nožičky … a snad nechytnem něco v čekárně …
heli, ty davas Farellovi penu do kupela? nevadi mu to? celkom b som to niekedy chcela vyskusat, my sa zatial kupeme len v cistej vodicke, doknca sme este ani raz nepouzili ani mydlo..
Ta fotka je uplne suprova, ako do reklamy ![]()