Poradna duly
Jana Čurdová
AHojky, holky, opět v rychlosti něco málo napíšu, než se mi prcek vzbudí..
NOni, teda to jsou pořád nervičky, coo…
ALe aspon ses dneska uklidnila, že je Miška v pořádku, určitě se to už brzo utřepe a bude líp…
Nejhorší 3 měsíce už máš snad za sebou..
Leni, závidím, že máte očkování už za sebou, my ho máme odložené, včera jsme byli na kontrole jizvy TBC a má to škaredé, před 14ti dny to začalo trošku hnisat a má ten puchýřek velký přes 1cm. Takže to musíme mazat mastičkou a očkování odloženo na neurčito.. Na Vítání občánků jdeme za 14 dní a za týden na kyčle, bojim bojim… ![]()
Marrci, krásné PFko, jak už jsem psala v galerce, tak jediný NIcolas se tam tváří jak malý vrahounek, hihi, jinak všechny dětičky vysmáté a v pohodě..
A jak jsem četla o Tvojí Nelince, jak se chová k Amálce, tak jsem se musela smát, Míša ted taky tak reaguje na Nikyho, vždycky jak ho slyší v ložnici plakat, tak tam letí a říká: No, kdopak se nám to vzbudil, miminečko naše!:-)) Ale když nemá náladu a slyší ho plakat, tak jenom prohodí: Mimino se TI vzbudilo… ![]()
Duši, tabulka úžasná, jen Tě chci poprosit, můžeš mi změnit fotku u Nikýska..? Je tam jedna z prvních po porodu a NIky ted už vypadá jinak, už se tak nemračí…
Kuju…
JO a v 6ti týdnech jsme měli 5800g a 57cm. KOlik máme ted ve 3 měsících zjistím za týden na kontrole…
(Počítám tak 6,5kg minimálně a asi 60cm, ale to je jen můj odhad, ten tam eště nepiš, pls..
)
JInak jsme se už vyhrabali z nemocí, ale nedělám si iluze, že na dlouho, ted zas bude pár dní klid, že NIky nebo Miška začnou zase pardon „chrchlat“..
Ale ted si užívám, že jsou zdraví..
S tím spaním v noci to je pořád takové všelijaké, budí se mi dost často, někdy pomůže dudlík, ale jen třeba na pár minut, pak musím na:,–(it prso, ale dneska spal celkem solidně, dokonce celou noc v postýlce!
Ale vstávala jsem k němu teda snad celou noc, jsem měla ten pocit…
NO uvidíme, zatím to UM nenasazuju, zatím se to dá ještě vydržet.
Magdi, já nevím, nemám s krmením UM teda žádnou zkušenost, ale asi bych se až tak neřídila tím doktorem, že bych ji striktně dodržovala jen ten litr denně.. Přece ji nenecháš trápit hlady, že, když bude plakat, že chce ještě… Jasně, nepřekrmovala bych ji nějak zuřivě, ale dala jí to, o co si řekne. Však ona to potom za rok všechno vyběhá.. ![]()
Tak vidím, že s postavou jsme na tom celkem podobně, já už mám sice jen asi 2kg navrch, ale figura se nějak změnila, už to prostě není ono a pokud nezačnu cvičit, tak už to ono nebude asi nikdy - přesně jak píšete, pas nemám žádný, jen tu pneumatiku a zadek mi taky někam zmizel a je jakýsi povolený, no, hnus…
Ještě že je ted zima, že to všechno schovám pod bundu, do jara budu muset máknout! ![]()
Tak malý mi pořád spí, jsem se nějak rozepsala…
Ale už končím, ať to tu nezahltím…
Tak se zatím mějte všichni krásně! A.
… u nás dneska taky hnusnej den, beruš byla nějaká nevrlá a já ji chuděru vláčela po světě - otvírá se nám tady pod nosem nákupní centrum, ne že bych byla přítel nákupáků, ale byla jsem zvědavá a mělo tam být Marks and Spencer, tak jsem chtěla nakoupit nějaký maličkosti k vánocům … samozřejmě že lidí mraky a před New Yorkerem řvala příšerně hlasitá hudba a beruš se chudák hlukem vzbudila a vytřeštila oči, co se děje … no M&S stejně otvírají až na jaře, koupila jsem akorát ocet v Tescu … zapomněla jsem to nejpodstatnější - čokoládový pralinky pro manžela - máme dneska výročí svatby - no bude muset stačit improvizace - „sváteční“ věčeře - vařím brambory, okurkový salát se chladí v lednici a pocukrovaný štrůdl je naservírovaný, už jen usmažit pangase a obléct si šaty …
Kosti - my to máme taky tak - nepodlehli jsme citovýmu vydírání a do Prevenaru nejdem, hexa dáváme taky až za měsíc - ale kvůli tomu, že šušínek ještě nemá zhojené ramínko po TBC
tak dneska nekoupem, naše šušinka májová už spí nočním spánkem, asi chce, abychom měli hezkej večer …
občas se nám teď stává, že usne už v 16-17 tvrdě a další kojo už absolvuje ve spánku - zaspí tak koupačku …
Leni - myslím, že váhy a míry máte dobré
však ve 3m má být „ideálně“ okolo 6kg, takže klid … ale jestli chceš přesto přírůstek zvýšit - co zkusit nakojit po těch 3h ve spánku? abys ho chudáčka nebudila …
Kosti - gratulka k vašemu prospívajícímu dlouhánovi
… je dobré, že když jste spokojení, tak vás dr. hned nežene na neurologii, prostě Tomášek je šikula a cvíčo se mu určo bude líbit ![]()
Noni - jste fakt strašně trpěliví … já o té knize slyšela - četla jsem nějaké diskuze - názory pro i proti - ale samotnou ji nečetla, takže nechci být za nějakýho přemoudřelýho kritika - ale netýká se to těsný zavinutí „čerstvých“ mimin? - tj. novorozenců a kojenců do 2-3m? Vám už jsou přece 2,5 měsíce … ..........
někdo už otvírá …
MUCH, já si vždy v noci na tebe vzpomenu, jak můžeš kojit ve spánku,,to jako se přikradeš, vložíš do pusinky nástroj a ona cumlá aniž by se vzbudila??? ![]()
no, ale já ho musím vždy přebalit a pak teprv nakojit pohodlně v mé posteli na kojo polštáři.
Dnes ho tedy nechám - když je po injekci,,ale od zítra ho budu budit přes den po 3hodinách. - on ted zas spinká,,pil v 15.30, usnul v 16h a spí…on takle odpo vytuhne a ne a ne se vzbudit.
tak od zítra bude režim ![]()
Anduli: dnes sem byla s kámoškou, má o týden staršího Filípka a taky mu nedali očkování-kvůli té ručičce.(TBC)-tak nejsi jediná.
No jinak čekám, jak bude reagovat, mám připravený teploměr(sem koupila tu „rychloběžku“ a paralen čípky-doporučila Dr.)
tak papa kočky.
Ahoj holky, tak už jsem jednou psala a ono to někam zmizelo. ![]()
U nás je taky hnusně, ale ven chodíme každý den.Chci aby byl každý den aspon chvilku na čerstvém vzduchu.A v kočárku vždycky krásně usne a pak spinká třeba 3 hodinky. ![]()
Noni tak třeba to bude lepší.Držím palce.Psalas, že se vůbec nedostanete ven, jak malá řve, ale třeba by jí to udělalo dobře. ![]()
Leni, mi přes den papáme po třech hodinách.Někdy dřív, ale dýl jak 4 hodiny ho nenechávám.V noci ho nebudím ale přes den teda jo.No tak snad vám to půjde s tím režimem.A taky si nemyslím, že máte nějak málo.No jo ty tabulky.
Much tak přeju příjemný večer ![]()
Marcci super Pf.Děkujem.Se máte, že jste měli vítání.U nás se nedělá, docela mě to mrzí.Moc vám to tam slušelo. A Leně s Tomáškem taky.
Jo, jo špeky.To máme asi všechny stejné.Kéž by to šlo samo dolů. ![]()
Zatím pa pa
Dobré ránko srpňandy , chichichi!!!
Muchacho … jo, jo …taky jsem si říkala, že se nás to těsné zavinování netýká, ale i v té knížce jsou příběhy dětí ve věku Mišky … tak jsem to zkusila … a zkusila jsem to i večer, kdy se konal jekot stylu požární sirény a výsledkem je mé zmatení … ale třeba to chce čas pro mne i pro malou … Milan byl na mne zlý, že to je týrání dětí, ale taaky koukal, jak malá stichla (aby po chvíli začala znovu) … ale, já používám zavinovačku od začátku - Miška be ní nedokáže spát …jenom nevím, kdy to potom odbouráme …ale to teď neřeším
…a obchodní centrum? .. u nás za týden otevírají Tesco … jak znám zdejší důchodce, tak to bude hukot, chichichi…takže první den tam nepůjdem, aby nás neušlapali
… doufám, že jste si výročí pořádně užili
![]()
Dellinko … no, u nás byl taky pořádný hnus a jak tak koukám, tak dneska to bude lautr stejný - fuuuuuuuuuuj … a to jsem chtěla prubnout jít s Míšou aspoň kolem bloku… tak nic, no ![]()
Kosti … chichichi jsi mne pobavila s tím popisem pasení koníčků , chichihci…gratulka k tak hezkému prospívání
… souhlasím s Tebou nejít do Prevenaru , pokud dítko není v rizikové skupině, tak proč jeho tělíčko zatěžovat ještě tímhle ![]()
Anduli … o, nevím, jestli to u nás budou jenom tři měsíce, hichichi … ale je to moje dcerka a já jsem šťastná, že je zdravá a krásná a naše… neměnila bych ani za nic … i když mám pocit, že už nikdy nebudu spát celou noc, tak vím, že se tomu za rok budeme jenom smát… dobře, že jste porazili bacilouše … tak snad se brzo nevrátí, abys měla chvilku klidu ![]()
Leni … já malou taky kojím ve spaní a příjde mi to lepší a klidnější … baští pomaleji, ale zato podstatně dýl - brouček můj … já to mám snadnější, jak jsme v té zavinovačce …prostě ji opatrně vytáhnu z postýlky(pokud tam náhodou spinká) a položím si ji do svojí postele a vnutím ji bradavku do pusiny … sice se poslední dobou po nějakých pár minutkách probudí, ale pije dál a přebaluju když tak až potom … a pokud se neprobudí, tak jí nenechávám odříhnout, ale uložím ji na bok a nepřebaluju ( stejně je spokojená s plnou plenkou) … píšeš, že kojíš na kojopolštáři , tak nevím, já kojím vysloveně v leže a už jsem se naučila kojit jí z obou prsou na jedné straně
(Milan se mi směje, že jsem fakýr)… hele , rpomiň, nechci být za chytrou … sama mám problémů plno, tak nejsem ta pravá na něaké rady ![]()
Álo … já s malou zkouším chodit ven, ale ona dokáže zabrat tak na 20 minut a pak děláme zkoušku sirén … taky jsem nechápala maminy, které nechodily se svými drobečky ven, ale jak se pokaždé vracíš s jekotem, který zalézá až pod kůži, všichni na Tebe koukají, ostatní maminy se na Tebe usmívají ( některé i povzbudivě)…do toho potkáš jednoho, dva důchodce, kteří nemají nic lepšího na práci, než poznámky typu …proč jí nedáte najíst??? … to tě fakt omrzí … a pak se podívám před barák, jak tam sedí ciganě se svými kočárky a žádné mimčo tam tolik nevyvádí, tak bych vážně vraždila … taky jsem si to malovala tak, že budu chodit na dlouhéééééééééééé procházky , že si třeba sednu na lavičku, přečtu si časopis, nebo knížku a nebude mi vadit ani mimčo nakojit venku (pokud by bylo počasí) no, a Mišička si to kočíruje po svém - já prý byla stejná (horší) v kočárku jekot a doma spkojenost sama - jsou taková dítka, no … uf, jsem se nějak rozohnila - ale neeeee na Tebe, neboj, tak umanutá nejsem
Mimochodem Mudra nás připravila na to, že Míša bude zřejmě hyperaktivní dítě - neklidná , špatně se přisává, málo spí, špatně spí … no, Milan se toho bojí, já si říkám, že to určitě zvládneme … jo a prý je toho čím dál tím víc ![]()
Tak snad bude někde počasí lepší a budete moct jít s mimísky ven…
Pampalááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ahojky,
tak noc byla po očkování klidná, sice jsem měla připravené-teploměr rychloběžku a paralen čípky,ale fajn. Od těch 16h spal - a v 22h sem ho teda vzbudila. pak spal až do 5h!!! Hlavně že neplakal nebo neměl tu teplotku.
No jinak sme tu teda měli dvě návštěvy - obě kámošky maj kloučky srpňátka(dala sem do galerky). A od té doby si s Tomem notujem, jakého máme broučka. Hlavně že si to TOM uvědomí! když TOmík zabrečí, je Tom vzteklej a nervní. Ale co sme viděli u OBOU kloučků… - oba se musí ukonejšit=uspat v náručí, pořád tu brečeli a jak, spí s nima ve velkých postelích,,,náš vytuhl v těch jeho hodinách 16-17h a spal nepřetržitě do noci,,holky se divily,,že si hraje sám s hrazdičkou, nebo že mu dám v noci napít, on lehne a usne sám,,, ty jo člověk si vůbec neuvědomí CO MÁ!!!PŘIŠLO MI TO SAMOZŘEJMOST. Ale když sem viděla, jak se chovaj mimča jiná,,,je to síla a MILUJU SVÉHO MILÁČKA!
![]()
no promiňte za sebestředný komentář..ale nějak jsem rozněžnělá.
jo a jinak: byla sem za Dr - a řekl, že krvácení po Depoproveře je normoš. takže budem čekat.(ale jak dlouho??? achjo, už 4 týdny,,to je unavující) ![]()
NONI a MUCH: to noční kojení,,to bych nezvládla. No - ale ono se nestane, že bych byla já vzhůru - a tudíž mohla spícího Tomíka nakojit. nás je to tak, že chrníme, pak mně probudí vzdechnutí, houkání - a jdu tedy přebalit a kojit.To už je Tomča vzhůru.
no, dnes u nás celou noc lilo - a ted lije a sněží k tomu, hnus no!!!!!
DUši: už mám ten spací pytel - dík za tip,,suší se mi na sušáku, takže dnes bude myšák spinkat už v něm(odkopálek jeden) ![]()
papapa
Dobré ráno
Much - dovedu si představit tvé zklamání z obchodáku
Noni - neříkej mi, že malé mokrá plenka nevadí????
Tomík je schopný s ní třeba taky usnout, ale je nevrlý a často se budí…hlavně mě přijde hnusné nechávat tu jeho jemnou kůžičku v takovém svinčíku - my přebalujeme pořád - poslední dobou mám za den i 20-25 plenek - pořád jsou počurané
a Tomík je spoky…boje s kočárkem znám moc dobře - taky mi nejvíc vadilo, jak lidi čučeli - ale nevzdala jsem to, chodili jsme každý den aspon na chvilku než začal békat a jednoho dne se to samo spravilo ![]()
Leni - já kojím Tomíka ve spánku jen cca od 4 hodiny ranní do 7, kdy si ho beru k sobě do postele, do té doby spí v postýlce - ale k ránu už nemá spánek tak tvrdý a když ho tam po kojení dávám, tak se budí - takhle ho nechám u sebe, a když má chut tak si prso čapne, podumlá, usne - spíme u toho oba
…jinak by to asi nešlo, zavinovačky jsme nikdy nevyužívali, tak by se probral…jinak váš brouček je tedy šikulka - náš celkem také, v noci chrní jen s pauzou na kojo…ale přes den tedy nespí - to se máš, spoustu toho zvládneš vid:-)
tak já letím, kolotoč dohrál a je zle
![]()
ahoj vsechny, noni co mas proti ciganum?
jsem rada ze te dr. uklidnila a poradne se na mimouse podivala, snad uz to bude jen lepsi a lepsi.
no ja vim ze to neni sranda kdyz malo papaji ale kdyz papaji moc tak taky ne. julca musi furt v tom zobacku neco mit a to ji mate videt jak slastne polyka, je to takovy maly nenazranecek po mamince… ale jasne ze to vymakame, nejde mi to nechat ji rvat hlady, vcera vycucla litr a dvestedvacet
a dneska uz ma zase druhou dvoudecku v sobe. leni ja si to teda uvedomuju ze je skvela i kdyz nedela takove pokroky jako tady mimisci nechyta hracky, jen maxipsa fika coz je obr a hrazdicka ji taky nbavi jeste na ni dobre nedosahne
Tady se proti tbc neockuje
, jeee leni kde jsi sehnala spacak? taky bych potrebovala!
Zavinuti prece nemuze byt na skodu ne
Much jaka byla oslava? teeeeda saty to je parada to jsem mela na sobe tak naposled na svatbe ..... tos mi ale dala dobrou inspiraci, za mesic mame vyroci my 3 roky, tak vytahnu ze sklepa sexy saty koupim podvazky a bude. ono to totiz po tom porodu (i devet mesicu pred nim) nak vazne..........................
![]()
kosti co? 25 plenek???
to juli spi v jedne od koupacky v pet, sest az do rana do sedmi. pres den tak 4-5 plinek ale nekdy kdyz ma kakaci dny tak samo vic, dupku ma v pohode a je spokojena
leni to je hnus 4 tydny… at z to brzy prejde.
Magdi samozřejmě pokud spinkoší, tak ho nebudím…ale když je vzhůru, pořád ho očuchávám no a jakmile cosi cítím, už jdeme přebalit
Vzhedem k tomu že pořád papká - krom kočárku a spinkání v noci, tak má plenky stále plné
![]()
to je dobre to juli kakinka jen jednou nebo dvakrat denne a taky to stoji za to, ma to i za usima
dneska jsem hotovka potrebuju spanek, zas od tri uz chrochtala v kolibce, nevim jestli neni lepsi ji dat najist a treba jeste do rana zalehne. ale zas kdyz nerve hlady je mi lito do ni rvat jeste v noci kdyz jsme tak baculati......
Magdi TBC se tu take neockuje, udajne ucinek neprevazuje komplikace.
Plinek take tolik nespotrebujeme, Farell je spokojeny v mokre, prebalujeme az rano. Dupku jeste cervenou nemel, tak myslim v pohode.
Kojeni ve spanku u nas v podstete probiha take, teda v polospanku. Vzdycky slysim jen takove to „eh eh eh“ - to ma milostpan hlad. Tak si ho pritahnu, on se napije a spi dal. (Ja teda vetsinou uz pri tom
).
Jak je to vlastne v Cechach, kdyz nekdo sve deti nechce nechat ockovat? (Znam tu teda i lidi, kteri jsou za:,–(ne proti jakemukoli ockovani, a u vas ma ocividne hodne problem s tim prevenarem - pokud se teda stane povinnosti) Co kdyz je proste nenecha?
ahojky,
kosti, elu, mam dnes auto, nechce sa Vam do letnan? na prechjdu von to neni, tak aspon na darky do obchodaku ![]()
pleny - my prebalujeme pomerne casto, zavisi to i od typu plienok. Pouzivam v podstate od narodenia pampersky a tie su v pohode, tie ma maly rad lebo su vzdusne a lahucke. To ideme tak 10-12 za den. Mala som to ale aj jeden balik Tesco a uz ich nechcem an vidiet. To som prebalovala tak casto ako kosticka (asi 20), lebo su omnoho tazsie a malemu i jedno pocuranie do nich strasne vadilo. Ale inak, snazim sa aby bol maly stale v cistom, v noci prebalujem po kojeni a on i tak sladko zaspinka.
much - diky za recept. urcite to niekedy vyskusam, znie to dobre. Vcera som uz ale v tom case mala zadelano na kynute cesto. Tak som urobila tvarohove buchty a este som do nich vlozila broskvicky, bola to mnamka, len sa po nich zaprasilo.
navsteva dopadla celkom dobre, lebo s tchyni prisiel i svagor a svagrova. Svara pekne foti, tak sme po kupani chceli vyrobit taku tu klasicku fotku naheho baba na brusku, aku snad maju vsetky deti. To bola sranda..
Maly sa fakt neklamem 15min vskuse predvadzal, na slovo mama sa naucil usmievat (uz aj on sa zo mna smeje achjo) takze to bolo same mama - hihi, no bol proste uzasny. Dufam ze z toho nejaka ekna fotecka vyjde tak ju potom odim do galerky.
Leni , mas to supr ze Tomca tolko spinka, aspon mas cas na seba, tak si to este uzi kym to takto funguje.
idem nieco zbastit, maly je napaapany a mamka straasne hladna, papa
Leni …to je moc dobře, že Tomulín, neměl žádnou ošklivou reakci na očkování … a já mám v noci budíka po 4 hodinách ( pokud by se malá nevzbudila sama)
Kosti … ne,ne nevadí … dokonce je nejspokojenější, když jí pokaká … takže po každém přebalení je hrozně nevrlá až do doby, než tam něco má … je to asi zvláštní, ale já už jsem se smířila s tím, že nebudeme podle norem a tabulek, chichichi… mimochodem opruzená ještě nebyla NIKDY!!! … já ji pokaždé pořádně umyju vodičkou…
…panebože, fakt, ony jsou tady Vánoce
…
Boje s kočárkem jsem já už vzdala … Milan vydržel dýl, ale už si taky povzdechl, že nemůžeme chodit na procházky …tudíž ani nedáváme malou nikomu vozit, páč křiklounka nedám přece jako za trest … ještě, že sem chdí Milanova dcera s prvního manželství - Míšu má jako studijní materiál a pomáhá mi (každou neděli) ![]()
Magdičko … nemám proti nim nic určitého, akorát jsou to mý sousedi z 80% … a prokopnuté schránky, nakouřeno ve výtahu, tegy po celém domě včetně zdí a dveří - to může být kdekoliv, že? … akorát me štve, že taková 17-ctka má taky holčičku a jsou s ní venku furt, ještě jí krmí UM, takže to zvládne kdykoli a kdekoli - a jí dítko neřve!!!!!! … jo a s tím tulením, to znám
… my už 3 a půl měsíce NIC …není kdy a ani chuť ![]()
Pampalááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!