Poradna duly
Jana Čurdová
macecho dusi
je to tezke kdyz nic nepomaha to je asi jina, me nastesti vzdycky neco pomohlo a co myslis ze ji je? nemuze to byt treba zoubek? brachovi vylez prvni zub ve dvou a pul mesicich.
takze leni tobe uz spi v postylce no to je parada, gratuluju ![]()
Ahoj, holky,
poraďte, jak to děláte, že Vám mimča vydrží tak dlouho v noci spinkat??? Duši - Tys psala, že nakojíš v 7 a vydrží Ti do 5, to u nás fakt nehrozí..
Malý se napapá mezi 7-8, hned usne a kolem 11, no maximálně o půlnoci už je zase vzhůru a pak se mi vzbudí tak v 1, ve 2 a to už putuje ke mně do postele, protože pak se furt vrtí a budí se i co hodinku, někdy i co 10 minut, takže bych se k němu uvstávala, kdybych k němu měla co 10 minut vylízat z postele. Jejda, kdy tohle skončí a začne spát trošku dýl…??
Už jsem taky byla načnutá, že mu vrazím večer UM, třeba by spal déle, ale zatím to teda pořád odkládám, říkám si, že se to ještě furt dá přežít…
Mlíčka mám dost a prcek hezky přibírá, takže si myslím, že UM nepotřebuje.
My jsme dneska bez taťky, jel malovat barák po babičce do Zlína, budem ho prodávat, tak to zase bude večer hukot..
Přes den to se dvěma dětma docela v klidu zvládám, ale uspávání obou dvou je vždycky problém. Míša protestuje, že eště spát nejde, do toho mi řve malý, že už je unavený a já se s ním nemůžu zavřít do ložnice a nechat Mišku lítat po bytě samotnou, takže musí jít spát dřív než Niky.. No, jsou to nervy, fakt..
A jééé, někdo mi tam vedle huláká, tak jdeme chovat…Hezkou neděli přeju všem!!
Ahojky,
tak jsem Tobíka asi moc pochválila.V noci vstával co chvilku a měl hlad.Ráno jsem mu chtěla dát UM a nechtěl to,ale pořád měl hlad-chytal se prsu a rozčiloval se… ![]()
Leni-ani je nalitá nemám-není to tak strašné.
No a taky jsem asi přechválila tchýni-DELL.
Včera Michalovi brečela do telefonu,že jí s sebou nevzal na chalupu,že chtěla jet taky a že když on něco potřebuje,tak hned přiskočí(podotýkám,že jí M. o něco poprosí a řekne jí,že si to třeba vyzvedne pozítří a ona mu to sama od sebe přiveze do práce ještě ten den!),ale že když ona potřebuje něco přivrtat,jet pro postel do Ikei,naladit televizi atd. a musí to být hned…tak o tom už nemluví ![]()
A taky mu vyčítá,že s ní nejezdí-ona začala jezdit autem co zemřel tchán a po M. by chtěla,aby s ní jezdil po Praze…na to tak má asi čas
![]()
Já už jsem fakt ze všech příbuzných hotová..no jo holt si je člověk nevybírá,že… ![]()
No omlouvám se,že jsem se tu tak vypsala,ale jsem fakt naštvaná.
elunko, plne to chapem a diky ze to pises…aspon sa necim jedina v roli „zlej nevesty“. ![]()
plakanie babatok - nielen ze fraza „nechat deti vyrvat“ je blba, ale dnes i lekari nic podobne nepodporuju. Male babatko este nevie byt „uminene“ i ked si to niektori dospeli myslia.Proste potrebuje papat, otocit, prelozit, konejsit, pomazlit sa… Malicke ma vzdy nejaky problem, akurat mi mu nerozumieme…a kvoli tomu ho v tom nechame????
Vraj sa pritom vytvara do buducna i pocit dovery, resp. nedovery. Starsie deti to uz vedia na dospelych hrat, ale miminka urcite nie. A aj keby plakali len preto ze nechcu byt same, tak od toho sme tu aby sme boli s nimi, vsak?
prevenar - davame, prvu davku o dva tyzdne.
ajaja, musim bezat, papa
ahoj tak tu mame zase pondeli, nezda se vam ze to s tema mimusama strasne utika? me teda silene. holky fakt moc dik za vase nazory jsem rada ze si to nemyslim sama. co se tyce tchyne, tak no comment
teda ja se snazim hlavne mit duveru protoze tchyne je trosku ‚divna‘ nepamatuje si veci, porad me oslovuje jmenem exmanzelky meho muze
fakt mi to nevadi, nejdriv jsem si myslela ze to dela schvalne ale nedela chudinka. jen se bojim az prijde na vec a bude muset julinku hlidat. predstavte si totiz ze dala malemu od manzela (nyni skoro 8 let) ve trech mesicich kus salamu! a porad mi opakuje jak bude na vanoce julca papat spagety (taliani no) tak ji zase opakuju ze to nestravi ani za boa chudinka, no myslim ze do roka nehrozi aby ji hlidala jinak nechci videt ty nasledky. ono horsi je ze tady nikoho jineho nemame. jo a holky pristi nedeli mi konci materska, to jen abyste vedeli jak to chodi ve svajcu
jinak preju hezke pondeli vsem
ahojky, koukám tchýně,,,no koment. No ta moje aspoň nemá zájem vůbec!!! každý se diví, je to první vnouček(od Tomovo ségry má jen 15letou vnučku).ale to je škoda slov. Magdi, ta tvá teda,,,taky vostrá!!!!
Magdi máš pravdu, hrozně to utíká, je mi to líto,,, ![]()
Anduli: to vstávání miminek - to už je asi v nich,,,to těžko radit jak je pořádně uspat.
- dnes se Tomouš přemohl, spal 6h v kuse. Do postele ho beru výjimečně-jen když už je ráno vidět a nechce spát-v 7, 8hod - ale neusne, jen kouká= nejradši na lustr haha)
Jo a holky jdou vám stříhat nehtíky? Já můžu jen u kojení-když se zapije. Ale na nohách neumííím!
- hrozně s nima šije a je lechtivý,,krčí prsty,,,za 3 měsíce sem mu je střihala jen jednou(OSTUDA) - při kojení, sem mu sundala opatrně ponožku,,ale jsou to teda „obštrukce“ ![]()
papa
Ahoj holky!
My Prevenar davame, na stridacku s hexavakcinou, proste pro jistotu, kdyby nejake komplikace u ockovani byly, at vime, ktera vakcina je zpusobila. Nejde mi jen o ty nebezpecne komplikace u pneumokoku, jak pise much, ale i o otravne zanety stredniho ucha. Ja teda radsi jo - a to zadnou reklamu na prevenar neznam
Joo, tech kmenu je zachyceno asi 7, tech nejcastejsich.
Rvat jako vetsina z vas take nenechavam. I kdyby to byla jen potreba nebyt sam, od toho jsme mamy, ne? A jak rika kamaradka - uzivej, dokud se chcou mazlit, ve 12 to chces ty a oni uz ne! ![]()
Minuly tyden jsme byli na KO , 64,5cm, 7,350kg - proste se stale drzime na horni hranici normy(97%).
Pekny den!
leni s nehtama je to silene, vubec mi to nejde na nohach jsem taky strihala jen jednou a jenom palecek, ted uz by sly i ostatni prstiky ale nejde to mele s nozkama taky ze se to neda a taky si vzpomenu si na strihani kdyz uz je vecer a prd na to vidim. jednou jsem ji ustrihla nehtik na ukazovacku tak moc ze ji tekla krev!
ona sice spala dal ale urcite ji to potom vadilo tak ted radsi striham min i kdyz je mi to lito protoze je vecne doskrabana. to je mi lito ze tchyne nema zajem leni, to je jak naschval nasi jsou z julci taky uplne posrani (pardon) ale jsou 1200km daleko
jeste ze existuje skajp ![]()
A jeste ke spinkani :
dcerka byla v tomhle pohodova, budila se 1krat za noc kolem 3 hodin, zato trpela skoro 4 mesice na koliky. Farell je pohodove mimco, ale casteji pije. Jde spat v 8, kolem 11 pije poprve, a pak tak 3 hodiny, vyjimecne dele. Ale okamzite usne znova, budim ho ja v 7 rano.
K ockovani : U vas je povinne? Ze tu vsichni davaji automaticky tu hexavakcinu a dickutuji jen prevenar?
Kuk,
Helli - jojo, u nás je povinné očkování - které je hrazené - a to je kalmetizace - tbc - a Hexavakcína, Prevenar je dobrovolný - platí se, no od příštího roku by snad měla být všechna očkování dobrovolná včetně TBC, nevím, nevím, jestli je na to naše společnost už zralá
… moje mamka je zubař a poté, co odpadly pravidelné prohlídky se školou (pamatujete?) a s dětma mají chodit rodiče, tak se dětem plošně dost zhoršil chrup, protože někteří rodiče na to prostě kašlou …
Prevenar by zas od příštího roku měl být hrazenej …
Váš Farell je teda pěknej kousek ! ![]()
nehtíky - jsou tak trochu vyšší dívčí, my stříháme ve spánku, na nožičkách jsme stříhali zatím jen 2× - rostou tam naštěstí daleko pomaleji - poprvé jsme stříhali jen palečky a teď až všechny … vždycky ve spánku, já malou držím a manžel stříhá, párkrát jsem stříhala i sama, musí hodně tvrdě spát …
duši - prosím oprav nám míry v 3m - máme 63cm (sestřička nás donutila natáhnout nožičku pořádně
… jo a nemyslím, že bys byla macecha, myslím každá matka zná své dítě nejlíp a každé dítě potřebuje něco trošku jiného … nejlepší je řídit se instinktem ![]()
holčiny, ještě se chci zeptat,,jakou maj mimíci stoličku? - TOmík ted dva tři dny vůbec „nejde“,,zato pak je den, kdy má třeba 3× „průjem hroznej“.Plná plena-až je občas proteklá nohavičkama, má to až na břichu-vodové, hnědé, hlen v tom(jakoby želé průhledné)-a třeba malinké bílé kousky(sražené mléko?) - promiňte ten popis, jen chci vědět esli to máme jen my,,,(sakra aby neměl třeba poruchu trávení,,
bojííím)
papa
Ahojík maminy, spolubojovnice!
Tak koukám, že řešíte všechno možné ![]()
Leni … my máme stoličku stejnou, takže je to normální …
Holky, jsem dneska přišla mezi vás, že potřebuju poradit, ale jak to čtu, co probíráte, tak si připadám ještě hůř ![]()
Malá nám brečí čím dál tím víc… nechci tady působit rozruch, ale nesouhlasím s tím, že ten, kdo nechá dítko vybrečet je automaticky rodič, který si něco ulehčuje … já mám pocit, že mám Míšu na rukou téměř 18 hodin ze dne - což mne příjde hodně … nějaké chvilenky, kdy nebrečí se najdou - kojení, přebalování … teď už nám ječí i když je na rukou … a to s ní chodíme od okna k oknu, kolem celé domácnosti a vykládáme si s ní… ve vyjímečných chvílích si s ní i hrajeme (když nebrečí) děláme na sebe navzájem opičky, povídáme si , zkoušíme udržet hračky, paseme koníčky… ale toho je hrozně málo … nejvíc je toho šílného neutišitelného řevu, chjo… podotýkám, že pokaždé zjišťuju stav - plína, hlad, nuda, ospalost … a stejně to končí na rukou- respektive rameně- páč to je snad jediná poloha, kdy se uklidní…
A ještě - a teď fakt vážně- když malou pokládám, tak šíleně trhá ručičkama, jako by stratila stabilitu a snažila se ji chytit - vypadá to hrozně a já se začínám bát, jestli to není - bojím se i pomyslet - nějaký neurologický problém …pokaždé, když jí chci položit, tak si lehám téměř s ní, aby měla až do konce pocit jistoty, ale stejně jí vždycky musím chytit ruce a taky zádíčka - jakoby pořád potřebovala být schoulená - nejlíp je jí v zavinovačce a ještě napevno utažená … podle mudry je všechno pořád normální - na tohle slovo jsem už pomalu alergická … i když bych si samozřejmě přála, aby to tak bylo…ale od nikoho jsem neslyšela, aby se dítko takhle chovalo …
Můžete některá poradit?
Zvažuju - a to docela vážně - návštěvu neurologa.
Promiňte mi to, zase… pokaždé sem příjdu s jobovkou…ale já si vážně nevím rady…
Sakriš, a žádné reakce nestíhám…malá spala přesně 10 minut a je zase zle…
Mějte se krásně a užívejte si maminkování !!!!!
ahoj noni, ja jsem se asi spatne vyjadrija myslela jsem muj pripad kdyz julca rve tak to ji opravdu neco je a kdyz se me tchyne zepta ‚a nechavate ji vyrvat?‘ ‚ne‘ ‚no tak to musite!‘ to me dokaze tak vytocit protoze je to nesmysl, nechapu proc bych ji mela nechat rvat hlady nebo kdyz ma koliku. tvuj pripad a urcite i spousty jinych je ale jiny z toho by se asi clovek zblaznil. nechtela jsem delat chytrou asi mam stesti na klidne miminko ale mit tak rvouna tak asi zesedivim asi pomaha tak maximalne prochazka a je o urcite mnohem narocnejsi, je mi te lito asi vecer odpadnes uplne vyrizena co? jo a s tou rovnovahou jsem se taky divila nejhorsi je ukladani do postylky to uz spi ale tim jak sebou trha se vzbudi, ale neni to tak moc jak u tebe, zasla bych za jinym doktorem abys pak u neurologa nebyla za blazna ![]()
leni ja to taky furt resim juli uz zas dlouho nema hnedou stolicku ale jen zlutou tak si rikam jestli je to normalni a ty bile kousky tam ma taky nekdy ![]()
dobré zmrzlé ránko,
noni - no to je psycho, co popisuješ, já bych pro klid duše někam určitě zašla, protože když malá pořád řve, určitě ji musí něco trápit … co zkusit napřed jiného pediatra - třeba na doporučení někoho známého - a probrat s ním možnost neurologické konzultace. Je fajn, že pediatr neshledal nějaký závažnější problém (to Tě může trochu uklidnit, na to by měl přijít každý pediatr, pokud teda není úplně mínusový), ale to neznamená, že něco nemohl/a přehlédnout. Moje kolegyně má holčičku (teď už má skoro dva roky) a ta taky pořád řvala a řvala, moc nepřibývala, začala být zvýšeně dráždivá - měla tendenci se prohýbat do luku a někdy tuším až okolo 3.-4. měsíce se přišlo na to, že šetří jednu ručičku … přišlo se na to, že zřejmě při porodu (podotýkám, že nebyl nikterak těžký) došlo k poškození brachiálního plexu (nervová pleteň v oblasti ramene inervující ručičku), ruka jí bolela a z toho to všechno, začala cvičit Vojtovku a už asi po 14 dnech se holčička výrazně zklidnila a postupně se vše upravilo, teď nemá žádné potíže, v plavání je 1, prostě vše ustoupilo. Na příčinu přišla až fyzioterapeutka - dětská lékařka ani kolegyně (také lékař) na nic nepřišli …
Možná by stálo za to zjistit, jestli je někde v okolí šikovná fyzioterapeutka, která by Ti na malou mrkla … nejsem přívrženec takovýchto konzultací na vlastní pěst (jen tak pro jistotu, člověk se ještě dočká nějaké diagnózy, o kterou ani nestojí …), ale když malou zjevně něco trápí, tak bych neváhala …