Poradna duly
Jana Čurdová
čau vespolek,
tak trocha nostalgie?
my už „narozky“ měly… na Martina … a MS jsem měla naposledy 27.10. a doufám ještě nějakou dobu mít nebudu …
Leni - to je fajn, že se vám lehačka líbí, nám minulý týden konečne dorazila lehačka FP (cestovala skoro měsíc!!!) a u mě velké zklamání, ač značková, je taková jakási lagricová, nepolstrovaná, hračky na hrazdičce nic moc a Emi se v ní nelíbilo … myslím, že stejnou má i Duši - co na ni říká Riky?
Vlasy mi taky začaly padat, jsou teď všude, když je nesepnu, tak se po nich Emi sápe a pomáhá jim s vypadáváním … popravdě jsem to po porodu čekala daleko dřív, nepadaly v těhu - tak se to teď holt musí projevit … Jsem zvědavá Leni na Tvůj účes ![]()
Anduli - suchý flíček na lýtku asi nic nebude, pokud se to nebude rozšiřovat, tak bych to dál mazala a neřešila …
Helli - fakt už baštíte mrkvičku?
to jste draci … ![]()
Zdar.....
hurááááá domááááááááááááááááááááááááá!!!!!
Přežili jsme ale jsme rádi doma......
Kupa známých a kupa dárků a kupa bolení hlavy z tchánů.......
Tobík prodělal první teplotu a obkládky hlavičky......taky dnes obdržel odsavačku nosu na vysavač..... Jemu se nezdá, ale mě jo
Sople byli venku raz dva ![]()
Já mám už 3 dny zánět v koze a nejde to kojit…paráda!!!!!
Leni…to sedolehátko mám od narození a Tobík ho miluje…má i hrazdičku a pěkně si tam hraje! A já ho beru i do sprchy ![]()
A tak čučí na tlustou maminu ![]()
Jinak děsně slintáme a dnes ve 17:30h jsme se sami otočili na bříško a byli jsme v šoku ![]()
Jinak si taky sám sedá
Což nechápu. Jak je na polštáři, tak zabere a sám se skoro po:,–(í…hihihihi
a pláčeme......papapapap
Ahojda
Teda Aduško … vítejte zpátky z cest … rýmečka je teda poražená? … to jste šikovní … a otočení na břušek , chichichi … no, dyk to říkám - Šikulka šikovnej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Princezničko … gratulka ke kyčlíkům
… a taky za projevenou " účast" s krocením mojí princezny, chichcihci
Anduli … teda mně se nezdá, že by ses vyjadřovala nějak divně
… ale nevím,když mám taky tu kojodemenci, jestli to můžu posoudit, chichichi
Leni a Much … my máme taky sedolehačku
… ale zatím se nám v ní moc nelíbí … ani ty hračky … a tak ![]()
Dell … taky nechápu, jak se může manžel odhlučnit a třeba usnout - pravda jenom v noci, když jde ráno do práce ![]()
Jinak Miška už konečně pochopila, že může těma dvěma výrůstkama - rukama - něco uchopit … večer drapla Milanovi ruce a on byl v pasti, chichichi … a taky je nádherné, když to mímo, reaguje na nás jako na MÁMU - že, holky???? … já jsem z toho poád nějaká vykulená , ty bláho já jsem MÁMA
- to brzo co????? ![]()
Na:,–(ili jsme režim - spaní v postýlce … a nechci si to zakřiknout, ale malá s tím má menší problém, než já
… no, nic … jdu se pokusit usnout - je brzičko …
Pampaláááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
paneboze noni kdy spis?
jo ja si taky nekdy rikam: ja jsem mama? fakt jo? dyt jsem furt stejne trdlo! ![]()
lehatko - taky se v nem ze zacatku julci nelibilo ale zvykla si a ted je v nem furt. akorat je skoda ze je bez hracek, vzdycky tam nak narvu hrazdicku ale moc se ji to nelibi, vubec z ni celkove neni nadsena nevim proc.
Diskuze, ja tu byla taky na zacatku!!!!!!!!!!! ale pak jsem se na vas vyprdla
a ted jsem tu zas.
zitra prijde asistentka zvazit otesanka bojim bojim… nekdy si pripadam jako hrozna matka porad ji pomlouvam ze je tlustoucka a pak je mi to lito. ale kdyz mi to rekl i dr. … no a co! my to vybehame ze jo?
hojky, dobré ránko ![]()
Noni - sis prodloužila noční kojo ? ![]()
Dello - teplounký praskající ohníček v této slotě - musí být príma ![]()
Aduš - to je Tobík obracecí šikulka … ![]()
Emi to taky v klidu už nebaví, pořád se obrací na bok, kope a na dece rotuje jak ďas (taková pivotáž na zádech
), odpluje od hrazdičky a pak protestuje, že nedosáhne na hračky … deku máme zatím uprostřed letiště, ale za chvíli se budeme muset přesunout na zem, protože začne být nebezpečná … a co teprve na přebalováku!
Jinak mažeme jako draci, v sobotu jsme ani nebyli venku, protože tady byl dost silný vítr a ekzém se zlepšil, no a včera jsme vyrazili se s taťkou provětrat a ekzém se nám zase trošku zhoršil - tak jestli nakonec ten vyvolávající moment nebude chlad
… byla samozřejmě zababušená vkočárku a čepičky měla dvě (bavlněná s hedvábím a na to bavlněná) a ještě kapucku … no uvidíme, jsme objednaní na konzultaci ke kožní tento pátek … dík holky za psychickou podporu!
Magdi - Ema dřív taky hrazdičku nějak neprožívala respektive jen tak bušila do hraček … teď už si s nimi vysloveně vyhraje, soustředěně si je prohlíží a drží a tahá a strká do pusiny a okusuje … dokonce když jdu na deku k ní, tak mi někdy nevěnuje pozornost a je zabraná do hraček … a a Julca je mladsi, tak to bude brzo taky tak …
jo ale ona na ne skoro nedosahne asi pres ty nabouchane bicaky ![]()
MS uz mam podruhe a pekny hnus, slysela jsem ze se po diteti zmirni bolesti a prdlajs! mam pocit ze je to jeste horsi ale tojsem mela pri kazde ms, takze asi stejne. akorat se k tomu pridalo zle od zaludku ![]()
ahoj holčiny,
Aduš, vítej zpět, chyběla jsi tu ![]()
Magdi: to zní hrozně,,ta MS a k tomu nevolnost?-jejda a nebude sourozeneček? (haha - já vim, blbá sranda)
jo Magdi, Anduli se tě ptala, esli ste celí - v souvislosti zemětřesu v Havířově - já myslela,že žiješ v cizině…(nebo se pletu?)
MUCH: ten popis hraní si s hračkama, to je přesné!
je to nádhera, hrozně ráda ho pozoruju,,to je moje nej zábava.
NONI: vím, že to zní divně, ale taky si nějak občas neuvědomuju, že sem máma,,že ten drobeček je MŮJ!
je to tak neskutečné,,stydím se za ten pocit, ale aspoň nejsem sama
-mno po 3měsísích, už bychom si to MOHLY ale uvědomit ne?(a budou to starosti na celý život!
)
no, založila sem diskuzi ohledně té Tomíkovo stoličky,,mám fakt starost. Holky mi odepsaly, že by to mohla být alergie na kravské mléko.(dnes např. kakal 3× během hodiny - průjem, má to až na břiše, hnědo-žlutý, v něm želé, kousky bílého, a divně to páchne - jako zkvašenina,,,mám blbé přirovnání: jako když příde táta z hospody - nachlastaný pivem a uprdne se.tak takový hnusný pivní puch)
Aduš= ty jsi měla tu alergii že?(teda Tobík) - co jsi teda jedla, pila? já miluju jogurty sýry, mléko,,,neumím si představit, že to nemůžu…vím že existuje „sojové“ mléko? Ale víc ne,,nikdy sem se o to nezajímala.
a čím nahradím vápník? - ten v tom sojovém určo není, že? a to si nemůžu dát ani hlt mléka do kafe?… dej vědět prosím.
Já to zkusím, pár dní takovoutu dietku a uvidíme. ![]()
papa - dnes je slunko,,,vypadá to tam fajn.
papa
KUK !!!!!!!!!!!!
Tak jsem se teď nezdravě vytočila … mám rýmu, jak už jsem psala, že? … tak jsem dneska po dvou týdnech sbalila a navlekla malou a vypravila se do lékárny … no, nevím, co jsem čekala … ale tohle teda neeeeeeeee… vysloveně jsem paní říkala, že plně kojím, tak aby mi doporučila něco, co malé neublíží, že? … a ptala jsem se na Olynth … chvíli tam něco hledala, nakonec si vytáhla příbalovou info a tvrdila mi, že se doporučuje při kojení … já blbá to koupím , příjdu domů a jenom tak ze zvyku jsem tu příbalovou info přečetla - a je tam vysloveně napsáno že se nedoporučuje … KRUCI, jsem nasr.. … asi nakonec budu používat Libenar - když ho může malá, tak i já … já vím, mohla jsem to rovnou vyřešit s tím Libenarem, nevím kde jsem dala mozek, chichichi
Much … jo, jo … prodloužené ranní kojo - a čekání, jak malá zvládne transport do postýlky - aby moc nevyváděla (což bylo zbytečné, páč usnula bez kraválu
)
Leni … jsem moc ráda, že nejsem sama v Jiříkově vidění z pocitu mateřství, chichihci ![]()
Magdi … s tou hrazdičkou na lehačce máme stejný problém - nedosáhneme … a zatím je taky zajímavější to, co dělá maminka … ale nejraději máme světlušku od Lamaze ![]()
nepletes, jen jsem se nechtela zase opakovat, aby to nevypadalo jako ze na to upozornuju
jo tak tehotna leda s duchem svatym
teda eni zni to divne s tou stolickou, dobres to popsala
tak to zkus vydrzet a uvidis
Noni, to je blbka - a čovek by řek, že lékárnice je inteligentní člověk ,,študovanej co? ![]()
No jasně já bych taky asi vzala ten Libenar - co může mimi, může i kojící matka!!!! a hotovo! ![]()
(no já-jaxem měla rýmu, taxem nebrala nic - jenže to bylo cca tři dni, to se dalo vydržet.)
Magdi, aha taxi pamatuju dobře..
Švajc je to ne? a tchýně taliánka, ne? Julče chce dávat špagetti!
tak papa,,,brouček je nějaký rozmrzelý - asi to bříško, achjo
kurna s tim lamazem me lakate musi to byt super hracky, ja jsem mela noni, stejne dilema s antibiotiky kdyz jsem kojila, v pribal. letaku bylo napsano nevhodne pro kojo a dr. zas ze muzu, v lekarne mi to vymlouvali no je to des, clovek vubec nevi na koho se spolehnout ![]()
Leni,
musíš ho prostě vy:,–(it no
Já si dávám do kávy a melty Zajíce - sojové mléko s příchutí smetany a jím jen bílé jogurty a kefír. Vápník máš i jinde než jen v mléce a navíc ho můžeš dodat v pilukách ![]()
Malej má taky srajdu…ale to je momentálně z mého zaníceného prsa!!!!!!
Takže mu ho už nedávám a odsávám a kojím jen z jendoho ![]()
Ale průjem může mít i třeba z lepku nebo z citrusů a tak
není to jednoduché co????
Much…
mám novinku.....blejeme jak ratlíci, když vykapeme nos Libenarem!!!! Úplně brutálně šavluje do 1 minuty po kapání!!!! Fakt mazec…takže jen používám solnou vodu a odsavačku.......
papapapap
Ahojky moc vás zdravím!
Omlouvám se,ale vůbec nestíhám dočítat-jste hrozné kecalky ![]()
Měli jsme trápeníčko s papáním-prostě mu už moje mléko nestačí,takže jsme téměř úplně na UM
,ale teď už je to zase spokojeňouš.
Venku se pěkně ochladilo a toho sněhu co napadlo…no paráda.
Jdu vás dočíst.papa
Ada: prosímtě,,k tomu nemléčnému": jogurty a kefíry můžu? Já myslela, že vůbec nic co je z mléka…(máslo, sýr mazací, sýr tvrdý, omáčka ve kt. je smetana…) ptám se jak blb, ale fakt tomu nehovím::::
![]()
díky.
ELU: jé tak už UM???? Mno mně Tomík zlobí cca 4 dni - přikládala sem to očkování,,ale on tak 20× hltavě tahá-pak to přestane téct samo a začne se vztekat-dvakrát potahne a pustí se a řve..je to trápení. - nemělas to taky KOSTIČKO? - přemýšlelas taky o UM, že? jak to dopadlo?
zatím pa holky