Poradna duly
Jana Čurdová
Kosti
, no ještě že to dobře dopadlo, úplně se mi udělalo špatně když jsem to četla, hlavně že je Tomík už OK… no poučení pro nás pro všechny… taky občas na chviličku odběhnu
ale přebaluju v pokojíku na stole a vždycky ho tak jako založím dekou aby se nemohl přetočit a dám kus od okraje, no ale kdyby se hodně mrskl ![]()
Leni s tou stoličkou těžko říct, pokud plně kojíš tak by tak smradlavá být asi neměla, není to třeba nějaká infekce? hmm, nechci tě strašit, jen mě to tak napadlo. Dietu zkus to vám neublíží a třeba pomůže, a vypadá Tomík že by ho nějak bolelo bříško nebo tak? Jestli je jinak spoky tak bych to neřešila. Ale chápu že se o něj bojíš ![]()
No, Maty většinou kaká „v přímém přenosu“ - prostě jak ho po kojení rozbalím tak to tlačí a já zrovna utírám
a někdy je to tak řídké že to z něho vyletí pěkný kus daleko - sorry za popis
doufám že zrovna nejíte nebo tak ![]()
Much já na MMB už zabrousila. A objednala jsem Lukáškovi houpačku
Sice je ještě malý, bude v ní až bude sedět ale nemohla jsem odolat.
Lepší tam nechodit. ![]()
JJ, taky s manžou vzpomínáme jak to bylo před rokem, my máme výročí 28.11. I když jsem miminko chtěla tak jsem si vůbec nedokázala představit že to bude takhle nádherné … ten bezzubý úsměv… no někdy skoro brečím štěstím ![]()
MMB je fakt droga, taky jsem dneska koupila tepláčky a trička…
Krasny vecer vsem.
Dlouho jsem tu nebyla. Obcas jsme neco docetla, ale reagovat jsem uz nestihla.
Mame za sebou prvni plavani ve vanickach - Riky se to moooc libilo. A v sobotu jsme meli vitani obcanku. Sjela se pulka rodiny, takze u nas bylo veselo.
Vitani jsme zvladli docela v pohode, jen se Riky malinko nudila, tak jsem ji musela menit pozice, aby nemela porad stejny vyhled
A kdyz zacal mluvit pan starosta, tak si prdla do pliny
Ze by uz dala najevo svuj nazor ![]()
Dostali jsme pametni list, ruzi a v krabicce Achat - je to symbol Novopacka.
Jinak tady asi bude prevaha holek, protoze v nasi skupine byli dva kluci a 4holky a ve skupine po nas dokonce 5holek a jeden kluk. To bude o chlapi poradna mela ![]()
Taky ted trosku bojujeme s kojenim. Od te chripky mam nejak min mlika. Takze ted kojim z obou prsou a tak tak to da. Vecer to je stejne malo - Riky byla zvykla pit treba pul hodiny, aby se na noc poradne zasytila a ted to proste netece. Tak se v noci budi uz 2× po 4-5hodinach. Ve ctvrtek v poradne se budu muset domluvit s mudrou co dal.
Ale i pres to mame celkem spokojene dite
Obcas se tak rozesmeje, ze se sklebi nahlas - je to roztomiloucky
No a statecne trenujeme obraty na brisko a jde nam to jak po masle ![]()
Dneska jsem ji dala spat pres poledne do postylky, chvilku si tam brumlala, pak chvilku ticho a najednou rev jak blazen a sem tam takovy priduseny. Tak tam letim a mala na brisku a rvala do matrace. Takze bylo po spani.
No a mame tu horu snehu - to se teda „uzasne“ kocarkuje
Jsem naprdla na technicky, ze to poradne neprohrnou
Kolikrat musim skocit do zaveje, aby nas neprejelo auto.
A dneska odpol to zacalo malinko tat a v ty brecce to taky moc nejelo
Ale co, aspon si trosku vytrenuju svaly, kdyz budu muset poradne tlacit ![]()
Hezký večer,
Kosti, jéžiši, to muselo být strašný, ale hlavně, že to dopadlo dobře a manžel je teda třída, že v takové situaci dokáže zachovat klidnou hlavu a podpořit. To se opravdu může stát každému, stačí mžik a je to…a bude to čím dál horší, přeci jen se dětičky budou hýbat víc a víc. Hlavně člověka to ani nenapadne, co všechno se může stát.
Já mám přebalovák v ložnici, ale jsem líná lenóra a tak přebaluju v obýváku na gauči, ale i tak si budu radši dávat víc pozor.
Já jsem nechala vozit kočárek svojí malou 3letou neteř a stála jsem opodál a ona couvala, zakopla nebo se na ten kočár pověsila, či co a převrhla ho na sebe, naštěstí byl Vojtík ve fusaku a ten se zašprajcnul o korbičku, takže se v tom kočáře jen tak postavil…jinak nevím nevím
, v životě by mě nenapadlo, že ten kočár na sebe takhle převrhne.
JJ, taky jsem vzpomínala a říkala Vojtíkovi, že loni se touhle dobou chystal do mýho bříška
.
Irči, tak u těch náááádhernejch úsměvů slzím. ![]()
Alo, já myslím, že u nás se zvukové projevy u koja nezmění
, ale už jsem si zvykla a nereaguju, když si chce krnout tak zrudne a spustí vřískot, jak když ho někdo vraždí a když už mu to neteče, jak by si představoval tak se pouští a vydává takové vzlykavé výkřiky a rozhazuje ručičkou dozadu
to se až musím smát, tak si ho hodím přes rameno a on ještě dobrekává a jako si stěžuje, no korunu byste mu daly
. Hlavní je, že vím, že mu to teče a mlíčka mám tak akorát.
Much, s ekzémem mě to mrzí, ať se to brzo zahojí. A hezky jste si užily, lasaně bych si taky dala, mňam.
Noni, DOUFÁM, že jsem vyhrála a že už se žádná retence neobjeví, ono stačí, aby mě třeba pozlobil manža, nebo cokoliv jiného, ale snažím se být v klidu. A jak se kojí jenom kozama jo
snažím si představit, že můj mozek je jedna velká
, ne, myslím na to, jak mu hezky teče mlíčko a jak hezky papá a když začne brečet, jakože brečí u každýho koja, tak už to neřeším. Hele, ale zas bude Vojtas chytrej, když to měl doteď z mozku.
…tak a už nějak nic nevím.
Jo Anduli, taky kojíme stále co 3 hoďky, ve dne v noci ![]()
pá pá
Duši, laktační poradkyně je ti k dispozici.
Pokud se ti zdá, že máš málo mlíčka, tak si ho můžeš stimulací sama zvýšit. Jestli máš odsávačku, tak po koju, odsávej třeba 10minut, neva, že nic neteče, důležitá je ta stimulace, která dá podnět mozku
(už zase kojím mozkem), do 2-3dnů by se to mělo upravit a množství mlíčka zvýšit. Tak držím palce ![]()
Snížek tam máte jo? O víkendu jedem na Malou Skálu na chatu.
Tak a ted zkusim zareagovat na vas. Sice nevim, jestli to vse zvladnu, ale budu se snazit ![]()
plinky , tak tech 20 si nedokazu predstaqvit
My spotrebujem jednu na noc ( pokud nejsme pokajdeny) a pres den tak 4-5. Riky pocuraan plinka nevadi a kolikrat ani pokakana
Klidne si v tom spinka - to kdyz jsme venku ![]()
Ted mame Huggies premium a jsem s nima snad spokojenejsi nez s Pamperskama. Jo a taky jsem zkusila Hellen Harper a uz nikdy vic. Zapareny zadecek - fuj fuj fuj.
Leni , super, ze jste zvladli ockovani bez reakce.
A jsem rada, ze jsi sehnala pytel. Ono to je fakt super vec. Riky s nim obcas odcestuje v postylce smerem nahoru, ale je porad v teplicku ![]()
Noninko , je mi lito, ze porad tak bojujete. Kez by se to v tech trech mesicich zlomilo. Moc na vas myslim a preju pevne nerviky!!
A preji, at rymu brzy vyzenes. S tema lekarnikama je to mazec. Ja jsme teda Olynth pouzila. Ale jan na noc, abych mohla v poho dychat.
much , to mas uzasny dite, ze se Ti v noci pri koju nevzbudi. To ta nase je cila az az
Ale nastesti po koju zas docela v poho usne - pokud teda nema jeste hlad ![]()
Preji, at je vyrazka brzy fuc a uz vas nikdy netrapi!!
Jo a Riky se lehatko celkem libi, az na ty hracky. Tak jsme tam povesila panenku od Lamaze
Jo a mam od FP i deku s hrazdickou a jsem z toho vic nez nastvana - bytecne vyhozeny penize ![]()
Hellenko , teda Farel se ma, ze uz takhle basti s vami
Verim, ze mu chutna. Je to preci jen neco jineho ![]()
My jsme teda porad jen na MM, ale Martinovi rodice me zlobi a Riky obcas namoci dudlik do neceho sladkeho - med, krem ze zakusku a tak. To pak duda jak splasena ![]()
vyroci , my „slavili“ 17.11., to jsme byli na te vydarene IUI
A vlastne ani nevim, kdy jsme nasla //. Musela bych kouknout
Ale bylo to zacatkem prosince, protoze jsem mela dovcu a delala predvanocni uklid a rozflakala pri tom okno v kuchyni ![]()
No a stejne jsem tem // nechtela verit
a ted je z toho takovy andilek ![]()
Anduli , teda Vanoce mi ani nepripominej. Mam z toho depku. Vubec nevim, co komu koupit
A vubec netusim, jak napecu, kdyz to nase zvire spi jen v jedoucim kocarku ![]()
princeznicko , gratulka k dobrym kyclickam!! My jedem v patek, tak doufam, ze uz budem taky bez plin ![]()
Adusko , vitejte doma!!
No tak nic, Riky se mi rozkricela jak o zivot, tak jdu zjistit, co se ji deje. Mozna ma hlad. Chjo jo, to bude asi narocny.
Mejte se a dobrou!! ![]()
Ahojky!!!
Kosti-teda je mi moc líto,že jste si prožili takové nervy.Nejhorší je,že se většina úrazů stává když je člověk vedle dítěte.Hlavně,že je Tomášek v pořádku.Drž se!
Much-to je vlastně pravda.Mě to vůbec nedošlo.No ve středu jdeme do poradny,tak uvidím co mi řekne doktorka.
Ale mléko ode mě mu zřejmě nestačí,protože pil co chvilku a už to trvalo čtyři týdny a bylo to pořád horší-hlavně teď poslední týden.
A co váš ekzémek?Je to lepší?
Mimochodem jsme byli na rehabilitaci a sestra mě docela sepsula,že jsem šla k jinému doktorovi s těma kyčlema a že je moooc zvědavá co mi na to řekne pediatrička.Tak se trochu obávám,že se to neobejde bez výměny názorů.
Zítra to bude rok co jsem objevila dvě čárky na testu..utíká to tedy hrozně moc rychle.
Tobík volá.Mějte se hezky.papa
Duši - my máme od FP ještě jedno kousátko a chrastítko - taky nejsou nějak slavný … takže tahle značka to má u mě nahnutý …
Elu - čelíčko se nám hodně zlepšilo, tvářičky máme furt zarudlé a oschlé a ložisko na boku zatím odolává léčbě … no ale když je napajcovaná sudocremem, tak to na fotce není skoro vůbec vidět ![]()
držím palce u pedr., pokud je rozumná, tak Tě pochopí, a pokud ne - tak si z ní nic nedělej …
jo ještě jsme se zrovna dneska bavily s kolegyní, jak děti často padají … její starší dcera spadla z takové té klasika dřevěné jídelní židličky (bez následků) … já tuhletu klasickou dostala od kamošky, je trošku viklavá … tak se jí asi zbavím … kolegyňka má něco jako lehosedačku - dá se nastavovat do různé výšky + má stoleček na papání + má pásy a je stabilní + je polstrovaná, pohodlná … prostě se mi moc líbila - tak se asi zbavím té naší slavné sedačky FP a zkusím objevit něco podobného … teda někde jsem něco takového viděla, ale to byl designový kousek a cena astronomická …
Ahojky holky
ježiš Kosti to je strašný, četla jsem to se slzama v očích, no hlavně, že to dopodla dobře, já si taky na Amálku nedávám pozor a klidně dva, tři kroky pro něco od přebalováku udělám. Teda ode dnešku už neudělám!!!
Jinak my jsme dneska byly na kontrole kyčliček a máme Ib, někde jsem četla, že Ia a Ib je u tříměsíčního dítěte normální nález a není je třeba dále sledovat. Tak mě docela překvapilo, když mi řekl, abych třmínky ještě dávala a na kontrolu přišla 22.12. Tak holt budu Amálka ještě měsíc trápit v třmínkách. Jo a byli tam z ní všichni hotový, protože je strašně lochtivá, tak když jsem jí tam sundávala ty třmínky, tak se řehtala až z toho dostala škytavku, a když jí je pak doktor kontroloval, tak jí to asi taky lechtalo a řehtala se nahlas zas. No pobavily jsme tam celou ordinaci.
Amy se naučila přetáčet z bříška na zádíčka. Jak jí dám na bříšku, zvedne hlavičku, vteřinku pase a šup, překulí se na zádíčka. Poprvé byla pěkně vyjukaná, ale teď už se jí to líbí a má z toho vždycky strašnou radost.
Tak místo abych šla spát, tak si zase hraju. Tohle bude asi naše letošní PFka. 
Dobré raníčko!!!!!!!!!
Marrco … bezvadně vtipné PF … jsem se pobavila hned po ránu, chichichi … prosím tě, napiš jaký máš program na fotky??? …
…Amálce se asi líbí, když jí lechtáte, to Míša nahodí nešťastný výraz a smát se fakt nehodlá, chichichi
Much … já taky dostala z Rodiny.cz maila … ale jenom jsem zjistila o čem to je a raději to vymazala - akorát teda ta věta a náruči mi nechce opustit hlavu
… ale raději ani nemyslet … a co máš proti dřevěné židličce? … já ji právě budu shánět, páč se to dá rozložit i na první stolovací místo a ty plasťaky nee ![]()
Elu … to je mazec, ta sestra na rehabkách … a co je jí vlastně po tom? … teda nic proti zdravotníkům obecně, ale v tomto případě mi to připadá, že by klidně trápili zdravé dítko k vůli bodům a možná i k vůli statistice??? … ono vyléčit zdravé dítě se taky musí umět
… dobré pořízení u mudry.
Duši … s tím pečení mi mluvíš z duše, chichichi … jsem krok před tebou, (linecké a perníkové těsto jsou v lednici)ale jak udělat to hlavní - upéct???… no asi budu muset omezit spánek, chjo … i když , teď čekám, až odezní nejhorší rýma - to se nedá, chichichi … jo a buzení v noci po 4-5 hodinách, není nejhorší, ne??? ![]()
Zuzi … chichichi, já myslím, že Míša taky pila z mozku , páč má kojodemence dostupuje vrcholu - teda doufám, že je to užž vrchol, chichichi
Álo … chichichi, houpačku? … hmmmmmmm, další nápad do seznamu … ![]()
No, my měli zase docela klidnou noc ( už 4 noci za sebou jsou téměř identické) - snad to nezakřiknu , chichihci … akorát teda večer mne naštvali sousedi … malá usíná až kolem půl jedenácté (to je když se dvěma skřivanům narodí sova, chichihci) … a do té doby jako řve - nic nového … no a včera večer někdo normálně klepal do topení, aby jsme ji jako utišili - holky, já to nechápu (jasně trvá to už skoro tři měsíce) začíná se to zlepšovat a lidi si snad mylí, že ji trápíme naschvál, nebo co? … to jí jako mám zaškrtit? nebo ucpat pusu něčím??? … no, lepší bude na to zapomenout, ale Milan se rozhodl, že zjistí, kdo to byl a vyřídí si to s ním…
No a rýmu, teda neřeším nijak, je to dneska lepší, tak uvidíme (neléčená 7 a léčená 7) chichichi
Pampláááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobré ránko,
teda Kosti, po tom Tvém příspěvku jsem se úplně rozklepala a ukápla mi i slza, protože se mi vrátilo ve vzpomínkách něho podobného…
Ještě teď je mi z toho špatně a přesně jak píšeš, až na zvracení…
Míša mi spadla z postele, ale to jí už bylo 10 měsíců, začínala se už stavět a skočila mi před mýma očima šipku z postele na koberec, rovnou na hlavu… Ale u nás to dopadlo hůř, měla prasklou lebku, 3 dny ležela na jipce - na monitoru, neustálé ultrazvuky mozku, jestli nedochází ke krvácení, což by znamenal okamžitý let vrtulníkem do Ostravy, no hrůza hrůzoucí… ALe naštěstí se krvácení neobjevilo, tak jsme si pak ještě pobyly 10 dní na normálním pokoji..Tohle už fakt nikdy nechci zažít, ted se od malého nehnu. Po koupání ho dávám taky na úzkou pračku, na které mám takovou větší polstrovanou podložku, ale neustále ho držím a hlídám.. Takže přesně vím, jak se ted cítíš.. Já ještě dneska při pohledu na Mišku mám výčitky svědomí, že jsem ji neuhlídala a nedržela a pořád to vidím, jak leží na zemi a strašně pláče.. Ale koho by napadlo, že udělá takovou vylomeninu, že…No, mě už teď jo, po tom všem..
JInak teda asi prožíváme nějaký ten spurtík nebo co, nedokážu si totiž vysvětlit, proč mi malý tak špatně spí v noci, dneska pil co 2 hodiny, ale co půl hodiny jsem k němu vstávala a uklidnovala ho…
Bříškem se mi nezdá, že by to bylo, tak nevím… A DOUFÁM, že to brzy přejde, jsem už dost nevyspalá a celkem KO.. ![]()
Zuzi, snad to nebude znít škodolibě, ale jsem ráda, že je na tom aspon někdo stejně jako já, co se týče nočního vstávání…Malý mi i před tím spurtem, nebo co to ted má, spal max. 4 hodiny vkuse, a od nějakých 3.hodin od rána už se budil co hodinu, tak byl u mě v pelechu..
(Ted je tam už tak od 11…
) A jsi teda, Zuzko, šikula, že jsi to kojení tak zvládla… Já jsem ted taky pořád na stránkách kojení.net a študuju, co a jak…Pomáhá mi, když vím, že ty problémy s kojením a častým buzením nemám jen já, ale plno maminek a že to časem přejde…;-)
Noni, to klepání na topení jsem taky u Míši zažila, máme krávu sousedku, teď naštěstí neopruzuje, protože jinak bych tam na ni vletěla, ať se vzpamatuje!
Zvlášť když ona kolikrát v noci ječí na toho svého chlapa, že je - pardon - chcípák a v posteli stojí za ho*no…(u nás je slyšet fakt každé slovo…
) A taková ženská mě bude buzerovat, ať uklidním miminko??? Tssssssss...... ![]()
Marrci, taky nechápu, proč ještě musíte mít ty třmínky, když je to podle toho označení a podle mě OK.. My jdeme na kyčle ve čtvrtek, taky se bojím, co se dozvíme, nejde mi ani tak o ty kyčle, ty snad budou v pohodě, ale o tu ledvinku, minule tam měl Niky nějaký nález, tak snad už to tam nebude…
Jinak super PFko!! ![]()
Co se týče sedačky, tak my máme od Chicca, myslím, že označení Mamma nebo tak nějak, se mi nechce zvedat a jít se podívat..
A já jsem s ní teda max. spokojená, Míša v ní seděla do skoro 3,5 let a ted do ní dávám Nikyho, jde dát do takové polohy jako autosedačka, takže na mě vidí při vaření, případně mu na ni dám hrazdičku s hračkama, takže mám i půl hodiny klídek..
A je supr, že tam můžu přicvaknout i stolek, takže tam bude vegetit, až bude baštit příkrmy…
Magdi, já jsem ted nějaká zmatená - psala jsi něco o Havířově, ale přitom bydlíš ve Švýcarsku…? To asi z Havířova pocházíš, že?
Leni, tak jsem dala malému ten Sabík, ale připadlo mi, že spí hůř než bez něho, tak fakt nevím, asi mu to dávat nebudu, podle mě se fakt nebudí tím, že by ho bolelo bříško, ale že chce bud častěji bumbat, nebo prostě nechce být v postýlce sám a zkouší, no uvidíme, jak to bude pokračovat…
Taky jsem hleděla, kolik některé z vás spotřebují plínek denně…
My taky max. 5 + 1 v noci, přebaluju většinou až ráno, malému taky mokro nevadí..Ha! A nebo mu to vadí a proto se budí …??? No dneska zkusím v noci přebalit a uvidím, co to s ním udělá.. ![]()
HOlky, vám mimča tak často kakají? Niky se pořádně pokaká asi tak 1× za 3-4 dny, ale to je teda nálož jak sviňa, je to takové žluté, hodně vodnaté, sem tam kousíček sraženého mlíčka..pardon za popis..
A pak zase 3-4 dny nic, jen sem tam má trošku „uprdnuto“ v plínečce.. Tak doufám, že je to normální, že to všechno spapané mlíčko jeho tělíčko spotřebuje.. ![]()
A MMB mi ani nepřípomínejte! JSem tam nechala snad celé porodné…
Poštačka mě měla ráda, každý den mi chodily minimálně 2 balíčky, a to zrovna v době, kdy nám nejel výtah, tak musela, chuděra, do 6. patra pěšky…
Ted už jsem to omezila tak na 2 týdně… Ale totálně jsem propadla mimiaukci, páááni, to je adrenalin!
Mám tam v albu nějaké věcičky po Mišce, tak když tak holky mrkněte, vy, co máte holčičky, ale už tam toho moc nemám, jsem hodně věcí už prodala, Niky přece nebude nosit růžové mikinky, že…
Moje ID je 160123 - přezdívka, jak jinak, než Anduli80.. ![]()
Jéé, jsem se nějak rozepsala, tak končím, čekám návštěvu a panáček mi zrovna hezky spinká… Tak hezký den přeji!! ![]()