Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
tak včera večer to byl boj…malej od odpoledne nic nesnědl…řval jak blázen a já zkoušela kojit, dávat jeden Nutrilon a druhej a nic jen pláč a pláč!!!! V 11h v noci jak se probral, tak se napil a hned se 3× posral!!!!
A podotýkám,že takovej puch jste nezažili…naše 2+kk bylo zamořeno tak, že i Rudy utekla na hajzl!!!!
Ráno jsme valili k Dr. Dnes máme 3 měsíce a tak udělal prohlídku , na kterou jsme měli jít v pondělí i s očkováním.
Hlásím Duši míry: 66 cm a 6,60kg a 41cm hlavička!!!
Udělal prohlídku a vítěr. Dostali jsme Hylak a valili domů. Instrukce jsou …kojit i za řevu, 3× denně Hylak - což je hnus kyselej a malej řve a plive to a dáví se!!!! Dělám čaje a mrkvovej odvar a nic nechce......
Tak nevím…
Je to střevní infekce a přesnej druh zatím nevím. Prej se tak může projevit i třeba dospělácká viroza - pravda je, že petr něco měl a malej měl i teplotu minulý týden. Nebo to je ode mě…něco jsem asi sežrala a nebo jak pořád něco cucá!!!
Takže doma jsem vytáhla kastrol a vyvařila jsem hračky a kousátka a dudáky a lehve a …snad celej byt…hihihihihihhi
V pondělí KO a očkování až za 14 dní !!!!
Jinak druhy stolice se liší jak barvou, tak hustotou i četností říkala. Průjem to je pokud to smrdí jak " leklá ryba" hihihih a taky malej má hlen .....jak valečnej bílek u zadečku!
Kdo to máte, tak šup k Dr a kdo jen často kadíte, tak to neva ![]()
To bylo pro tebe Leni
Asi jste jen kakánci
A to neva, pokud prospívá ![]()
Nesteriluju, ale vše vařím v kastrolu - je to to samé a bez investice a bez dalšího krámu do baráku…hihihih
Když jsem líná, tak to jen naházím do mísy a přeleju 2× vodou z rychlovarky
Jinak ale samo, že ty sterilizátory jsou super ![]()
Elu,
gratulka ke 4 měsícům a jinak čumím…dlouhý jsme stejně…hihihi 66cm , ale ty kylča
my jsme teda asi nudle no ![]()
Leni a super háro…ale pokud budeš dál " pelichat " hihihihih- promiň
tak to bude asi rozhozená štítnice po těhu a porodu. Teda nemusí, ale bývá to a jednoduše se to dá lékama srovnat do pár týdnů a nebo to samo odezní
Doplň jod ju ![]()
Elunko gratuluju ke 4 měsícům.Tobík je teda pořádý macík. ![]()
Aduš vy se teda nenudíte. Tak snad bude brzo všechno ok. ![]()
Sterilizátor taky nemám, teda zatím nepotřebuju.A potom budu taky vyvařovat v hrnci.Zato poctivě žehlím z obou stran
Nějak mě to vždycky nedá ![]()
Ahojda sluníčka!!!
Aspoň v rychlosti písnu … moje nachlazení je asi trochu progresivnější a pokud mi bude zítra stejně, tak valím ke svému mudrovi … to ještě máme poradnu a taky nožičky v N. Jičíně … a to tady ještě otevírají Tesco - chichichi … ale jak znám naše důchodce ![]()
Malá je taky nějaká „divná“ … normálně mám pocit, jako by to ani nebyla ona … dnešní noc byla příšerná … pořád se budila s pláčem … dopoledne to samé … odpolede prospala a teď je už (pssssssssst) v postýlce a chrupká … ale nemůžu se zbavit dojmu, jako by ji něco pobolívalo … no, uvidíme zítra u mudry … v nejhorším zaplujeme obě do pelýšku, Milana vystěhujeme do obýváku … a budem se kurýrovat…
Elu a Aduš … gratulka klukům k výměsíčí a taky k suprovním mírám !!! ![]()
Adulko … to je pech s tím průjmem, ale zase máte z čeho brát … tak aby to Tobík brzo překonal … mimochodem, Hylak bohužel taky známe a reakce Míši byly úplně stejné … dokonce poprvé, jak jsem jí ho dala, tak se mi s tím skoro utopila - normálně se zachrstla , já ji držela dolů hlavou , plácala do zádíček a křičela, ať dýchá - no psycho … už je to za mnou, uf… ![]()
Sterilizátor …neřeším, jasan, jako dárek bych ho asi taky používala, ale budu vyvařovat a asi stejně jako Irčinka - nejsi čuňátko, neboj
Žehlení … pořád jedu z obou stran … ale už toho asi brzo nechám ![]()
Duši … co třeba nespat vůbec???? … to je snad jediný způsob, jak letos napéct, chichichi … a jak válčíš s Riky a kojením???
Holky, jsem se chtěla zeptat, jak jste prckům vysvětlili, že mají baštit UM … já už vyzkoušela Nutrilon i Bebu (obojí HA) … zkoušela jsem z flašky - i jsem zkoušela několik tvarů dudlíků … taky lžičkou … stříkačkou … a … malá to vystrkuje jazykem, případně se raději nechá přitopit , než by to polkla … si říkám, že když chce baštit po dvou hodinách, tak jí to asi nestačí - i když pravda baští 5 minut, jak přestane téct, dávám druhé prso, které ale zdaleka nevypije … jako by měla v hlavině budíka … ale já kojím i 10-12 krát za den … už mi fakticky docházejí síly … a to není dobré ani na tvorbu mlíčka, co si budem povídat, že?
Magdi … teda to je mazec nasazovat miminku dietku … tak ti přeju, abys to ustála … já ještě slyšela, že není špatné dát třeba převařenou vodu pít místo čaje … ale mám to z doslechu… ![]()
Kosti … tu knížku Nejšťastnejší mimi v okolí jsem přečetla … bohužel na nás nezabírá, ale potěšilo mne, že vím, že děláme všechno pro klid ![]()
Pampaláááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krasny vecer ![]()
Tak jsem vyzbrojena Nutrilonem cekala na vecerni rev a on se zatim nekona
Vypada to, ze nejvetsi krize je zazehnana. Teda jeste nebudu jasat, protoze je noc pred nami, ale Riky byla vecer pricucnuta skoro pul hodiny. Sice u toho usinala, ale uspavani se pak obeslo bez place. Tak se snad aspon trosku zasitila.
Kozy trapim odsavackou - uz me to pekne boli. Pripadam si skoro jak v porodnici, kdy jsme cekaly na mlicko. Tak jsem se vratila k mazani Bepanthenem.
No a Riky moji snahu nejak nechce ocenit. Po kojeni v jednu me hnala na kocarkovani, jak je zvykla. Ale ja si trvala na stimulaci, tak na me poradne houkala, ze teda jako kdo ma tak dlouho cekat ![]()
Ha, ztratil se nam dudlicek
Takze trosku knourani, ale uz je zase klid ![]()
Hellenko , u nas se chodi od 6ti tydnu plavat do tzv. vanicek(do bazenu az od pul roku). Je to takova velka vana s teplou vodou a tak se s mimiskem „plave“. Riky se nejvic libi na brisku, to kouka po hrackach a sklebi se
Dala bych do galerky foto, ale nejak mi nefaka comp a muzicek neni doma, aby mi pomohl.
At se vam na plavcu libi ![]()
Co se tyka kojeni, tak bych rada co nejdyl. Dva roky uz mi prijde taky moc, ale aspon ten rok
No, uvidime, jak to pujde ![]()
kosti , jak jste zvladli cviceni?
Jak je to s kasema, nevim. Po nich jsem nekoukala. Ale mam pocit, ze to je az od ukonceneho 4.mesice, takze bychom si museli stejne neste mesi pockat.
dello , zazraky necekam
Jen si preju, aby to pomohlo a my zas mohli v klidu kojit.
Elu , to je fajn, ze jste KO zvladli dobre, ze byla dr. v poho a moc hezky prospivate ![]()
Proc nejste ockovani? To jeste nemate zhojene ockovani TBC?
Adus , to je super, ze Tobik tak pekne prospiva
Prejem, at se srajdy brzy zbavite!!
Noninko , tak na dnesek uz se skoro nespat vubec povedlo
Vecer v devet kojo, ja sla spat v pul jedenacty. V pul jedny kojo, do dvou dudlikove hratky, ve ctyri kojo a pak uz bez spanku. Nastesti pred sestou nastoupil Martin a Riky nosil a ja si dala jeste pul hodinky. No ale za by se mi rpi nespani pect cukrovi, to se rict neda ![]()
Prejem, at jste obe holky brzy v poradku!!!
Moc Te obdivuju, jak to vse zvladas, ja bych uz asi byla v Bohnicich. Obcas mi ted taky tecou nervy. Ale je to asi proto, ze jsme byli zvykli na pohodu a kazde trapeni me silene rozhodi. Snad se to jendou spravi ![]()
sterilizace a zehleni , pokud to nastane, tak budu ze zacatku vyvarovat. Ono to fakt neni nic slozityho
Spis bych si pak koupila sterilizator zaroven s ohrivanim.
Zehlim jak kdy a jak co
Kdyz mam chut a cas, tak vse po obou stranach, protoze se mi nelibi vytlaceniny od kolicku. A kdyz potrebuju nutne nejkay dupky nebo body, tak to jen stahnu ze snury a hotovo
Riky si nijak nestezuje ![]()
Tabulku doplnim zitra, az mi bude fachat PC.
Ted uz padim do perin. V postylce je podezrely klid
Tak ze by se tentokrat nadlabla poradne ![]()
Preji vsem sladkou dobrou noc a at mimisci spi co nejvic
![]()
P.S: Diky moc vsem za podporu!!! ![]()
Ahojky,tak Tobík si dal kaši-asi čtvrt skleničky a pak ještě mléko.Teď spí jak dudek,ale trochu ho zlobí rýma.
Holky já jsem nějak bezradná s tím kojením-nerada bych přestala úplně a co jsem tak hledala,tak všude se řeší jak zvýšit tvorbu mléka,ale s tím problém nemám.Doktorce jsem to říkala a ta mi řekla ať si z toho nic nedělám,že je prostě velkej a nestačí mu to.
Jinak zeleninový příkrm prý až v půl roce.Kaši,ale může.
Co si pamatuji,tak u Máti jsem zeleninové příkrmy začala dávat v těch čtyřech měsících co jsem přestala kojit.
Duši-ukončený 4.měsíc budete mít už teď.Třeba by Eri stačila ta kaše na noc-když bys to dávala na lžičce,tak bys nemusela dávat lahev.Já jsem koupila ve skleničce od Hippu-banánová bio-ta je od ukončeného 4.měs. a pak ještě jablečno-hrušková,myslím.
No nic-mizím do peřin.Dobrou!!!
Tak koukám, že se nám dětičky domluvili s tím večerním kojením, co???
Duši … já to o tom nespaní myslela na sebe, jak jsi psala, kde ještě omezit, že? … Tobě bych přála aby se Riky „vzpamatovala“, chichichichi… neboj, za chvilku budem těm prckům vařit krupici (už se těším) a pak budou spát celou noc … ![]()
Elu …Tobík na fotce vypadá, že mu i chutná … a to o tom zeleninovém příkrmu mně překvapilo … vždyť se říká, že zeleninový příkrm má být dřív než ovovný a přesnídávky jsou od ukončeného 4 měsíce
… jsem z toho zmatená … jinak super, že mudra nic nenamítala na změnu ortopeda ![]()
Leni … koukla jsem do galerky a účes je vážně suprovní
Dobré ráno,
tak Tobík by dnes i spal.Najedl se o půlnoci a pak až ráno.Ale trápila ho ta mrcha rýma ![]()
Snad to bude mít brzy dobré.
Chtěla jsem ještě napsat,že jsem se včera ptala rehabilitační sestry na to cvíčení Vojtovky a prý se naopak má začít cvičit před třetím měsícem,ale že se nemá dítě nechat dlouho v té cvičící pozici-maximálně 10vteřin a hlavně to cvičit víckrát za den.Když jsou to takhle krátké intervaly,tak by mímo nemělo plakat.Většinou prý hodně pláčou když to cvičení trvá moc dlouho.Tož tak…
Krásný den všem!
ahoj kecalky ![]()
tak koukám, že problémy s kojením nadále trvají
- mně ted Tomík taky zlobí, je „divnej“ od toho očkování,(před týdnem), je víc plačtivej, při pití tahá dokud to teče samo a pak se vzteká, když musí tahat…achjo, včera sem byla připravená dojít pro Nutrilon..Tom zas říká, že pokud spí (i těch 5 hodin), že asi „slabé“ mlíko nemám, že určo hlad nemá,,,ať vytrvám.
No my včera měli smutný den.
Musela sem dojít s Emou(morčátko) na uspání.
-bylo to naše „mimi“, ochočená, zvyklá na nás,,,měli sme ji 4,5roku. vyrostl jí nádor(hrozným tempem) a poslední dny byla „zachmuřená“..taxem šla. To sme ořvali celá rodina - Tom mně překvapil, furt tu chodil a řikal:„doprdele, mně ta Ema chybí“…achjo zvířátka no.
čovek si zvykne…
no a domluvili sme se teda (když už sme u toho), že kdyby byla druhá holka, že Ema nebude.(měli sme připravené Tomáš/Ema) - připomínalo by mi to Ejmičku naší…takže Barunka
na stopro.Ale to sem odbočila.
Irči:
já bych taky vyvařovala klasickým způsobem.-ve vodě v hrnci. Prasátko rozhodně nejsi.
no, zlobílek už štěká,,musím za ním.)Normálně už ho tolik nebaví ta hrazdička,,,tak 10minut a začne se zlobit - chce nás-eště že máme to lehátko, nosím ho po bytě všude u sebe-to sme si ušili bič!
)
gratuluji všem přibírálkům,papapa
a Aduško, snad se ten průjem už zaléčí, chudák Tobíček
- no jak popisuješ „rybinu“(že i kočku to vyhnalo? To musela bejt síla),,tak to ne - my máme ten smrad „pivní“-jako zkvašenina, nedopečená buchta, star pivo..asi tak. No ode dneška mám nemléčnou dietu,,,tak uvidíme, esli to pomůže.
papapa
Ahoj holky,
tak včerejší cvíčo bylo pro nás oba docela trápení. Fyzioterapeutka pochválila naši pediatričku, že je pečlivá, když nás tam poslala, protože většina doktorů by nad tím mávla rukou…a Tomík to cvíčo potřebuje - nerad používá svalíky kolem lopatek a dohání to krčkem a prohýbáním - potřebuje tedy tyto svalíky posílit, aby v budoucnu neměl skoliozu nebo vadné držení těla…prostě je to prevence…pravou ručku opravdu při větším zatížení trochu šetřil - ale sama říkala, že kdyby neměla ten nález od neuroložky, že by si ničeho nevšimla
Vymyslela mu jeden cvik, je na bříšku hlavičku mu tlačím na jednu stranu, současně protahuju jednu ručku…a protilehlou nožičku dávám do „žabáčka“ - měl by u toho pracovat s lopatkou a hýbat s ní směrem k páteři......akorát teda u toho šíleně vyvádí, kroutí se a nelidsky řve a hrozně bojuje - prý se mu nelíbí že posiluje svalíky, které má slabé a nevyužívá je
Při vojtovce prý takhle pláčou všecky děti - čím déle a častěji se cvičí, tím je reakce dětí lepší - máme cvičit 5× denně a má u toho být nahatý, taky na něj nemám lítostivě mluvit, ale spíš ho povzbuzovat a dodávat mu odvahu
…no upřímně něvím jak to budu zvládat - cvik mi pořádně nejde a je mi ho hrozně líto - ale hned zítra tam jdeme znova, abych si to zažila- zkontroluje mě zda to dělám dobře
…jinak jsem byla pochválena za manipulaci alá Kiedronová
tak jsem se přiznala, že krkáme jinak a občas uklidnuju na stojáka - ale to prý neva, hlavní je, že většinu času tráví v klubíčku ![]()
Elu - Tobík je pěkný macek - já si to myslela, když jsem vás naposledy viděla
Kaši bych mu klidně dala, snad mu bude chutit
- už mu tekutá strava holt nestačí, prostě to jím projede a hned má zase prázdno v bříšku
Much - taky už mi Tomík nepřibírá takovou kosmickou rychlostí jako dřív
Noni - vím že jsi psala, že vám doktorka řekla, že je malá úplně zdravá - ale pro jistotu bych k té neuroložce stejně šla - Tomík je taky úplně zdravý, ale rehábko mu neuškodí - Myška byla taky velikánská, porod byl dlouhý, tak bych se divila, kdyby to na ní nezanechalo nějaké stopy - což se nevylučuje s tím, že je zdravá
…minimálně je fakt dráždivá, a na to cvíčo je ne?
…i kdyby nic jinýho, tak jí to sebere dost energie, kterou jinak vynakládá na řev
…jinak s tím papkáním tedy zlobí potvůrka - Tomík si klidně vezme i ze lžičky, je to hladovec hladová - možná jak jsi psala ten suplementor…těžko říct - fakt teda obdivuju jak to zvládáte - já mám miminko pohodáře a i tak jsem občas na nervy ![]()
jinak holky ještě k té stravě - Tomášova mamka dávala řídkou kaši od Tomášových 2 měsíců (Tom byl nenasyta - ostatní 2 děcka plně kojila, ale s ním to prostě nešlo)…jo a její sousedka měla děti s menší porodní váhou, tak to od narození doháněla sunarem mixovaným s pribináčkama - zní to děsně…ale jen tím chci říct, že na tom, že děcku občas dáte příkrm není nic špatnýho - a to že bude mít miminko ukončený 4. měsíc třeba až za 14 dní a vy mu dáte kaši ted taky neznamená žádnou tragédii
![]()
jinak Tomík mi ted dlabe tak 5× za noc, takže abych se vyspala, mám ho od 12 u sebe v posteli a jen si přelehávám dle toho z jakého prsa jsem kojila naposledy…když zakvičí, jen se přisunu a je to…vyspíme se oba a oba jsme spoky
prostě čím je větší, tím má větší spotřebu a dokud nedostane něco hutnějšího, tak už to asi lepší nebude - se stěhováním do postýlky roblémy nejsou - je v ní rád, ale mě se nechce vstávat a přesouvat ho ![]()
holky mizím - zatím pa
Leni - já měla taky morče - Pepču - do dneška nevím zda to byl kluk nebo holka
- vydržel nám 7 let a pak se mu taky udělal na boku nádor, který hrozně rychle vyrostl - a taky jsem ho musela nechat uspat - byl to člen rodiny, člověk by řekl blbé morče, ale oni jsou docela inteligentní - při příchodu mě vítal hvízdáním byl to takovej bobek
Hoj tetky ![]()
Leni…morčátka jsou super…já jich měla asi 5 a byla to paráda
Třeba seženete jiné co???
Jinak za noc hlásím 2× srajda…což je teda super změna
Hylak je hnus, ale asi zabírá
Pořád pláčeme u koja , ale já se s tím teda peru…ikdyž musím přiznat, že mě chvilkama bere nerv!!!!!!
Jinak já jsem taky rozhodnutá, že jak budem plakat hlady a nespat, tak jdem na kaši
Ale zatím pomáhá 1× lahev Nutrilonu. Tak uvidíme ![]()
Pořád mě bolí pravé prso.....odsávám a chladím a tvarohuju a je to na.....Tak nevím ![]()
Jinak Mumínek tady leží u mě a kouká jak píšu.....hihihih
Holky, taky si vám sami chtěj sednout ? Malej jak je na tý nakloněný rovině, tak se zapře a šup je v klubíčku a cpe se do sedu ![]()
Vím, že je brzo, ale co mám jako dělat že??????
Byla jse vyzvednout fota z Vítání a jsou super…já jsem teda jak velryba, ale máme pěkný rodinný fotky. Jak budu mít CD tak je hodím na rajče- asi příští týden.....
Holky. od kdy se prodávaj stromečky???? Já ho nikdy nekupovala, máme les, ale teď musím a vůbec nevím…hihihihihi
Jéééé spinkáme …hihihihihi
Jdu ho uložit.....
ahojky,
jo kosti, tak to mame stejny cvik. To je presne ono, dviha sa krkom n a brusku a nie rukami. Tiez mi povedala ze nepouziva tie lopatkove svaliky a ze v puberte su to potom tie deti so zvesenmi ramenami do ktorych rodicia trochu neskoro busia aby sa vyrovnali. Ono ten problem ale vznika teraz. Takze cvicit…Mas to ale dobre, ze ta berie tak casto. U nas len ob 2 tyzdne a to mi pride dost malo.
Nemas chut dnes na prechajdu?
kojo - tak tety, dufam ze sa vam to vsetkym zlepsi. Vydrzat!!! Lahko sa mi to hovori, Andy sa nejak umravnil (tuk, tuk, tuk) a v noci ideme 20,00, potom 2,00 a potom az 6,00, alebo vsetko o 2 hodiny posunute tak to mam najradsej lebo spime az do 8,00. Dufam, ze mu to vydrzi. Ale prislo to po dlhej faze kde fakt papal kazdu hodinu, takze prsia mam teraz naliate ja plna cisterna..
Cez den je to rozne, ale hodne to zavisi od toho ci sme doma, alebo niekde lobzujeme.