Poradna duly
Jana Čurdová
Ado, stromecky su na trzisti, alebo pred velkymi obchodakmi typu BAUHAUS, BAUMAX, OBI, atd. Monzo aj pred Tescom, Globusom..Mam ale pocit, ze je este brzo, nie? To ti do vanoc opada
![]()
Morcatka sme nemali, zato nas Atos v poslednej dobe vyvadza jak pominuty, zasa tu v okoli (pre neho je okolie 10km) haraju cubicky a on je z toho na prasky. Vcera mi preskocil cez nohu ked som prisla domov s kocarkom a vratil sa za 5 hodin cely doruchany…To je Romeo..Uz sa tesim aka dvojka z nich bude spolu s Andym ![]()
Holky riesim zimny fusak na 2 tyzdne. Mam tepleho beranka, ale ten sa mi nevojde do „cestovneho kociku“ s ktorym pojdem na vianoce lietadlom do Kosic. Na druhej strane tam byva dost zima, o 2-3 stupne chladnejsie ako v Prahe a tak sa bez fusaku neobideme. Viete o nejakom malo objemnom, ale fakt teplom fusaku (nejaky termo material..
) a kde sa to da zohnat lacino? kvoli 2 tyzdnom sa mi nechce vyhadzovat tisice.
este jedna prosba o radu
maminy ktore mate uz skusenosti s kasickami a prikrmami…myslite ze ten varic/mixer v letaku je dobra vec?
Kosti: ten popis morčátka-přesný. jo lidi by řekli, blbé morče, ale když se tomu čovek věnuje(a já ji měla fakt jak dítě),,tak jsou inteligentní a přítulní, lehla si mi na břicho(v těhu) a ležela natažená,,dlouhá,,,,achju.
Aduš, nene už zvířátko nechci - mám „zvířátko“ Tomíčka a ten mi stačí. Řekla sem, až mu budou 4-5let, tak mu koupíme morče nebo kočičku,,,uvidíme.
Kosti: ano, máš pravdu s tím přibíráním: TOmík má vlastně od porodní váhy ve 3 měsících „jen“ o 2.050g víc.
Aduš: hurá, že se průjem lepší(teda ustupuje…) a tvarohuj, tvarohuj kurňa, ať to vyženeš a Tobík má dobré mlíčko.
A s tím seděním: když Tomíka držíme na sobě - v polosedě, zvedá hlav a vzteká se - chce vidět. příde mi to až neskutečné - nebo nesprávné, že 3měsíční dítě sedí a drží hlavu a rozhlíží se.(neuškodíme páteři?)Tom ho drží jen za nohy-jakoby za prdku, Tomík na něm sedí a čumákuje po okolí.
Kosti: 5× za noc pije? mazec, to už bych chodila se sirkama v očích.Náš Tomouš dost chrní - od 17h po pití spí - v 21-22ho budím, pak pije tak v 2-3 a pak v 5h a to už nechce spát - k mé „radosti“
ale to mám za to, že spí večer.
tak papapa už volá z postýlky, spal asi 15minut achjo
Dell-my jsme teď kupovali fusak od Emitexu a příjde mi dobrý.Kupovali jsme ho ve Špuntíku a měli tam i jen variantu do hlubokého kočáru-myslím za 590kč.
Jinak takový mixer jsme neměli a ani bych ho asi nekupovala.Hodně jsem využila tento: http://www.eproton.cz/…escrView.asp?…
Ahoj,
tak jsme doma z poradny. Mame jen o 400g vic nez na 3mesicich, takze jsme vyfasovali zeleninovy prikrm a na noc mleko nebo kasi.
Jen jsem Riky u dr. polozila, hned byla na brisku
Kdyz jsme ji vratila, tak se snazila otocit pres druhou stranu. Mame peknyho cilouse ![]()
A jsme zase komplet opichany. Doufam, ze to prezij aspon tak dobre jako minule ![]()
Elu , mne dr. rikala, ze zeleninu muzem uz ted. At zacnem mrkvi a bramborem a pak pridavat i jinou zeleninku. A nebo koupit od Hippu hotovy dlabanec.
Adus , Riky se taky moc moc snazi sedat. V leze ji to vubec neba
A na brisku se zas snazi nacpat nozicky pod sebe a plazit. A jak jit to nejde, tak se vzteka ![]()
Jsme moc radi, ze se srajda lepsi ![]()
Leni , morcatka mi je lito. Kazde zviratko je jak clen rodiny
TAk co poridit nejake dalsi ![]()
Jinak my mame od porodni vahy +2.2kg, takze taky zadny extra vykon :lo:
A co se tyka toho sezeni, tak mi rikala pani, co k ni chodime plavat, ze to na pater neva, ze si spis na sebe sijeme bic. Ze deticky pak nechteji lezet - mame to uz u Riky ![]()
Jdu probudit lvicatko a jdem papkat.
Mejte krasny den!!
Dell - dneska nemůžu prochajdovat, odpoledne musím k doktrorce kvůli kontrole po tom našem úrazu… zítra mám zase rehabilitaci ale příští týden bychom si s Tomíkem udělali výlet mhd
![]()
fusak máme tenhle:
je super - lehký a strašně teploučký, krásně se mi vejde do té mojí malé hluboké korby - Tomík v něm jezdí oblečený lehounce a je mu krásně teplo:
http://www.detskyraj.cz/…v1-2008-2009
Vyměnila bych ho za toho beránkového… Beránek je sice teplý, ale určitě tak dobře netěsní, nejde zatáhnout jako mumie - a hlavně ho nedáš do sportáku - tento má průřezy na kšírky a jde dát i do autosedačky…nechci malovat čerta na zed, ale Andy už na něj bude brzo zralej -velký je dost a v hlubokém ho to přestane bavit
![]()
Elu - mixér mám úplně stejný, jen v šedé barvě - mám ho asi 3 měsíce…a už se mi při prvním použití podařilo zničit jeden z těch nožů do takové té kulaté uzavíratelné nádoby - špatně jsem ho na:,–(ila a on se mi během mixování ochroustal a ted mi tam nedrží - moje chyba
- ale jinak je super ![]()
Leni - Tomík spinkal dobře 1-3× za noc, ale některé týdny má prostě žravější - když spíme spolu, tak mi to neva, vyspím se krásně jak už jsem psala
![]()
duši - jsem zvědavá jak s kašičkou i příkrmy dopadnete, držím palce!!!! budeme vás sledovat, protože nás to taky brzy čeká ![]()
Kosti -my máme tento fusak taky-máme ten šedý.Je fakt supr.
Holky fusačky…
já jsem asi magor teda ![]()
Bydlím na horách a fusak nepoužívám…hihihihi
malého obleču do bavlněného oblečení (body a gatě a nebo body a overálek a nebo dupky) dám rukavice a čepku a papučky a šupnu ho do kombinézy a pak už jen do kočáru ve kterém mám španělskou deku. Zavřu tašku a na vrch dám nánožník ![]()
No a v kombinéze jsme v poho
Ale je fakt, že jsme dlouhý, takže tak tak ale jsme nudle a tak na šířku OK ![]()
Pokud fučí, tak dávám pláštěnku jako větrolam ![]()
A malej je normálně někdy i spocenej.......Ale asi kombinéza je jako fusak co ???????
Fusak mám u mamky a pokud malej vyroste a nevejde se do tašky, tak pak si ho od ní vemu a dám ho do spor=táku, ale snad ne dřív než v únoru…hihhihi
Měla jsem tucha a koupili jsme delší kočárek …hihihii
Jinak jsem přežraná a malej chrupe už od 9:30h …jen se napil před 30min a chrupe dál. Asi se léčí Mumínek. Já odskoušela novou žehličku …koupila jsem ji mamce k vánocům , a tak jsem ji prubla a je dost dobrá
Tefal program 8 power jeans 400. Žehlila jsem z přední strany a z druhé to bylo taky OK…hihihi
A jinak malej mi začal dělat luk…jak je na břiše, tak se houpe jak houpačka …ruce a hlava nahoru a pokud leží na zádech, tak se zapře a stojí na patách a hlavě a prohýbá se......ach jo.....zlobík to je ![]()
My teda ze 3,80kg na 6,60kg na 3 měsících
2,80kg přírůstek a to i s průjmem…hihihih Ale to asi tím, že občas dokrmuju UM ![]()
inak mixér mám taky Braun tyčovej a na kaše to stačí ![]()
Stejně se jim to nemá moc mixovat říkala Dr. Prej se mají učit brzo jíst kousíčky…tak nevím ![]()
Takže mixovat budu ze začátku a pak to asi jen rozmačkám ![]()
Dnes jsme - konecne- byli na plavani. Maly byl nadseny, smal se nahlas, tak budeme chodit casteji. Tady teda vanicky nenabizeji, bazen ma hloubku tak po prsa a je teplounky (pro me az moc
).
Farell si take rad seda , a posledni dobou, kdyz lezi na brisku, velmi bojuje. Zveda zadecek a snazi se kolinkama a nozickama odstrcit. Moc daleko to nzvladn, je tam ten skaredy zvyseny okraj podlozky ![]()
Dell ten mixer mi sice prijde dobry, ale hodne drahy na to, ze ho clovek asi opravdu pouzije jen kratce. Ja bych ho nekupovala. My pouzivame proste mixer, ktery mame doma (neco jak Elu).
CCo se tyce prikrmu - nekdo doporucuje kasi az po pul roce, ja myslim, ze je to jedno, ona se ta doporuceni take stale meni. Hlavne nezkouset moc najednou. Co doktor ci porodni baba - kazdy svuj nazor a kady jiny…na vsech neco dobreho.
Dusi az to pujde, tak prosim o tu fotku tech „vanicek“. Jsem zvedava, jak to presne funguje…
Kuk, tak mame za sebou prvni zeleninku. Byl to malinko boj a hlavne jsme nevedeli jak moc ohrat a kolik toho muze Riky spapkat. Sice jsme vsichni omatlany az za usima, ale zvladli jsme to
Mala sbastila skoro celou sklenicku zeleninky s ryzi
Nechapu, jak se to do ni veslo
Asi bude zrava po nas ![]()
Vecer nas ceka prvni UM, tak jsem zvedava na boj s flaskou
Snad to taky zvladnem v poho ![]()
dell , my mame fusak od Emitexu jako Kosticka a je super.
Adus , tak to oblikame docela podobne. Ja teda mam jen body+dupky, sup do teplejsiho overalku a do fusaku. Kdyz je hodne kosa, tak do fusaku dam jeste deku.
Martin vyrazil s Riky ven, tak ja jdu dospat probdele noci ![]()
Vecer snad jeste mrknu a hodim nejaky fotecky.
Ahojky!
Duši-tak honem fotečku první zeleninky!!!
To začínáte zeleninkou s rýží?
![]()
A UM budeš dávat z lahve?Mě jí Tobík nechtěl několik dní,tak držím palce!
Aduš-ta kombinéza je asi opravdu jako fusak.Kdybych ho dala do kombinézy,tak už dám jen deku-menší problémek je,že Tobík by se mi v kombinéze nevešel do kočáru-hlubokého.Velikost 3-6měsíců mu je jen tak tak a velikost 6-9 je tak velká,že se mi tam nevejde.A fusak přeci jen vydrží i na další zimy.
tak holky diky za rady, Fusak je objednany a do to mixeru/varice teda nejdem. dik za kontakty.
Malinkeho som udrncala na zahrade tak ho tam chvilu necham spinkat. Mam pocit ze zasa strasne vyrastol. KO mame az 9.12 tak som zvedava kolko bude meriat…ono mozem si ho zmerat i doma, ale predsa pre porovnanie je to lepsie na jednom mieste a jednej vahe.
snazim sa objedna si fotohrnceky ako darky na vianoce a uz sa s tym hodne dlho trapim. cele som to vyrobiula, to bolo lahke, ale nejde mi to odoslat do fotolabu…aaaaaa…zacinaju ma z toho chytat nervy..no nic, idem dalej skusat.
Hellenko , asi nejlip to je videt na http://www.zastavsenachvili.cz/…_plavani.php
Jinak nase plavco uz je v galerce. Omlouvam se za zhorsenou kvalitu, ale blbec jsem doma zapomnela fotak, tak je to foceny na mobil.
Elu , makoupila jsme od Hippu zeleninku samotnou, zeleninku s ryzi a spenat s bramborem. Ale ted mi doslo, ze bych mela aspon 3 dny davat t osame, kdyby byla nejaka reakce, at vim na co
Takze zitra posupajdim jeste do lekarny a dokoupim.
UM zkusim z lahve. Mam ten Nutrilon, tak snad nebude velky protest. Pak tu mam od dr. jeste Hipp, ale ten si chci zatim posetrit.
Dell-prosimtě a to tam pošleš svůj návrh co chceš mít na hrnku a oni ti to udělají a pošlou nebo si to někde vyzvedneš?Kolik to asi stojí jestli se můžu zeptat?