0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
642
26.11.08 10:34

Dusi co to u vas jsou ty „vanicky“?
A k tomu kojeni - 4 mesice plneho kojeni jsou vynikajici zaklad, na to muzes byt hrda. Ale chapu i tu pritelkyni, ktere to je vic nez pul roku na otravu - take nechci kojit ty momentalne doporucovane 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
26.11.08 10:42

Magdi - s dietou držím palce - to budou nervy vid…čajů moc neznám…vím že miminka mají docela rádi granulovaný Hipp - a co zkusit udělat řídkou kaši? zasytila by jí třeba na dýl…já fakt nevím…úplně Julinku vidím, jak se bude na Tebe zlobit - Tomík si o gáblík taky umí říct hoooodně hlasitě :lol: :lol:

Elu - díky za tip :wink:

Much - podle mě tu ručku nijak nešetří - používá ji možná malinko víc než levou, poznala to dle toho, když malého držela za pravou ručku a nožku a zdvihala ho tak do vzduchu…sama říkala že je to jen lehké - uklidnuje mě, že u většiny miminek se to samo ztratí :lol: :lol: …spíš je to tak jak říkala moje pediatrička : „…neurologové jsou všichni takový divní pavouci, rodiče děsí a na každém děcku hned najdou nějakou patologii.....“ :lol: :lol: :lol: …Chladícím boxům v supermarketu se radši vyhýbám - minule jsou cartedor zvládla sama za 1 den :oops: :oops: :oops:
Duši bud v klidu - já se cítila zhruba před 14 dny úúúúplně stejně-v noci i přes den Tmík papkal po 1 a půl hodině- to bylo fakt k nevydržení, měla jsem pocit, že potřebuju ještě 3. prso - žužlal mi je a kde nic tu nic :wink: :wink: - jsi výborná maminka, když nechceš aby tvoje beruška měla hlad ne? a občasný příkrm přeci není nic špatného :wink: od 4. měsíce už taky můžete kaši na noc co tu? :wink: Já do ní asi půjdu, pokud se mi budou pauzy v kojení pořád zkracovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
26.11.08 10:52

kosti , uz ste asi odisli…no ale skor som sa sem dnes nedostala. Na cvicu je maly uplne nahy. Potrebujes akorat bavlnenu plenu.
Inak ja mu davam len body a teplejsi overalek ktory sa rychlo zapina (na zip) aby ked je po cviceni nestastny a uplakany, tak aby som ho aspon netrapila oblecenim.
Ale mozno budete mat stastie a tomik nebude plakat. Ono to zavisi od toho ake cviky budete cvicit. Takze, kedze mu nic nie je, mohlo by to byt v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
26.11.08 11:07

tak predsa som vas mozno stihla :D

Dusi, od stimulaciu prsu ale necakaj vysledok okamzite. Trva to tak 2-3 dni po intenzivnom sani, ze sa tvori podstatne viac mlieka. Viem to podla Andyho spurtov. Ked to na neho pride tak by chcel papat kazdu hodinu a ja mam pocit ze je tam toho malo a vecer sa citim jak vyzdimana kraaava.. :? Ale cca po dvoch dnoch sa mi zacne tvori strasne vela mlieka, ze mu odrazu staci i jedno prso. Takze skus vydrzat a uvidis.. :)

Magdi, daj fotecku malej do galerky. Asi tu vahu moc resime. Ine maminy by boli stastne ze im deti dobre prosperuju a my vymyslame..Cajik---dobra otazka. Tiez neviem a uz som kolkokrat premyslala o tom ze raz za cas by to neskodilo..Su nejake specialne detske cajiky?

Sterilizator - maju do mikrovlnky a aj elektricky, tak neviem ktory kupit.
Prepacte za blbu otazku, ale to ho potrebujem aj ked si budem len chciet skladovak MM, ze ? Asi na sterilizaciu odsavacky a lahvicky..??? Ja som zatial neodsavala, mam doma „prirodny odsavac forte“ ale casom clovek nikdy nevie..

Elu , vsetko naj Tobikovi k 4 mesiacu!!!!Nad Mudrami sa netrap. Jasne ze su urazene ked si hladas ineho doktora. Je to cista jesitnost ale nie na spravnom mieste. Ty si mama a mas pravo mat pre maleho to najlepsie. A trebars aj vyjadrenie 3 doktorov ak si si nie ista posudkom. Kazda mama by to tak urobila.
Hell , vanicky su pre deti od 3-6 mesiacov. S pomoci instruktorky deti „plavu“ vo vani naplnenej pitnou vodou. Tiez nad tym rozmyslam, ale trochu sa bojim zapalu stredneho ucha. Ze vraj tieto deticky na to casto trpia. Na druhej strane, vyhoda je, ze v tomto veku este maju vo vode prirodzeny reflex z bruska..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
26.11.08 11:09

Představ si Dell,že jsem zjistila,že prý se nemá Vojtovka cvičit před třetím měsícem když u toho dítě pláče.Kamarádce to říkal doktor když byla s malým na operaci s kýlou,kterou si „vyřval“…právě u Vojtovky.
Já jen,že jste tam poprvé byli před třetím měsícem,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
26.11.08 11:12

kosti dik za tip, zkusim ho,mam tady nejake vzorky ale jsou az od ctyr mesicu, tak se zkusim zeptat v lekarne. jinak ji davam granulovany od milupy, nekdy ho vypije i dve flasky za den ale nekdy jen jednu, po malych davkach to do ni rvu ale s nevelkym uspechem. holky to ji mate videt kdyz ji tu flasku davam uplne zvedne hlavu a nekdy se ji podari i trup kdyz je zesikma, to jak se k te flasce rve. a kdyz uz to vse vycuca ja ji to vytahnu, honem vrazim dudlik, za chvili zjisti ze nic netece a je zle. ale chvilku ji ponosim pohraju si s ni dam caj a usne. taky mi radili dat caj pred jidlem aby ji trosku zasytil ale to je jeste horsi.

jo leni, slusi ti to, taky bych potrebovala nakou zmenu, vzdycky to nak ostriham ale nakonec to stejne skonci v culiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
26.11.08 11:14

Dell-dík za přání.S doktorkou uvidím-třeba to bude o.k.
V půl jedné máme být na cvíču a pak poradna-jsem zvědavá kolik bude Tobík vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
26.11.08 11:18

dell fotecky rada do galerky vlozim. ja bych to moc neresila kdyby mi nerikali ze je to hodne. ale ty to resit nemusis protoze kojis, s UM je to jine. ja mam cajik od milupy granulovany fenyklovy ale je tam trosicka cukru, sice uplne malinko ale nelibi se mi to zkusim se poohlednout po jinem. ja vim, taky mi nektere rikaji co by za to daly, ja si nestezuju podle me je vsechno v poradku, jen je to zrout jak mamka no. sterilizovat bys mela vsechny lahve kam davas mliko at je jakekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
26.11.08 11:23

Dell -Aha, tady se s mimcem chodi plavat do velkeho bazenu od 6 tydnu. Joo, ten reflex funguje paradne, Farell se se mnou casto koupe ve vane a jak ho otocim na bricho plave jako zaba. Proto jsem take chtela s tim plavanim uz zacit, neslo to kvuli infekci. Poprve jdem zitra.
Sterilizator teoreticky neni potreba, jak prikrmujes sem tam, da se vyvarovat i normalne v hrnci (ucinek stejny jen vic prace a energie).
Cajiku pro miminka je hodne, ale mi se do Laury tenkrat nepodarilo dostat zadny. Pila pak az redenou jablecnou stavu(bio), ta ji chutnala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
26.11.08 12:16

Tak mě možná budete považovat za strašlivé čuně, ale já sterilizátor nepoužívám. Vyvařuju lahvičky v hrnci jednou za týden :oops: , jinak jenom vždycky po jídle a před namícháním nové dávky důkladně vypláchnu horkou vodou z kohoutku. Dělám to tak už od tří týdnů a žádné potíže nemáme. Stejně tak i s žehlením, první týdny jsem to prostě nestíhala a zjistila jsem že nám to fakt nevadí když jsou plínka nebo bodýčko nevyžehlené - takže v tom pokračujeme :oops:

Leni super účes, moc ti to sluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
26.11.08 13:04

irci ja nezehlim vubec,a s tim sterilizovanim to byla cista teorie :lol: nekdy se to nestiha...... kazdopadne ster. je super ze je min prace, ale vyvarit ve vode to prece taky neni nic tezkeho ne? kdybych ho nedostala urcite bych to tak delala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
26.11.08 13:13

Hmmm, s tim zehlenim to taky moc neprehanim :lol: , ale vyvarovat u tak maleho ditete je jistejsi. To mas jak s tim ockovanim, ono se bez ASI nic nestane, ale jistota je jistota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
26.11.08 14:26

hell souhlasim.

dusi uz se tesim na ten recept, nemusis s tim pospichat. predem dekujiiiiiiiiiii :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
26.11.08 16:19

nikde nikdo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
26.11.08 17:48

Ahojky,tak se hlásíme z kontroly.Tobík váží 7800g a měří 66cm.
Na rehabilitaci nás chválila(přitom už necvičíme :oops: )

A pediatrička v pohodě-naštěstí i s tou změnou ortopeda.
Oočkovaní zatím nejsme a na kontrolu jdeme až v lednu.

A kde jste všichni?
Kosti-jaké bylo cvíčo?
Aduš-co testy?
Duši-jak válčíte?Jsem zvědavá co ti zítra řekne dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí