0808 aneb srpen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9645
1.12.08 10:18

dell,
kočárek ti uloží až u vchodu do letadla a sedačku sebou do vnitř…budeš ji mít vedle sebe…pokud máte lístek i pro prcka a jinak na klín. hlavně aby jste sáli při vzletu a dosedání aby neměl bolavá ouška. buď kozu a nebo dudat dudák o sto péro :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
1.12.08 10:45

hoj holky,
Brno hlásí sluníčko a teplíčko (jestli se to dá tvrdit v prosinci), aspoň příjemná změna po tom ospalém mlhavém počasí o víkendu …my tu měli návštěvu sestřenice ze Slovenska a teď zas náš obvyklý klídek …
náš ekzém jsme téměř zdolali :D - v pátek u kožařky už jsme měli jen malou lézi na tvářičce - uff trošku to vypadalo na akci ala hysterická matka :roll: - ale nakonec jsem byla ráda, že jsme tam zašli :) , paní doktorka (mimochodem několik let ošetřovala mého manžela, má výborné reference) byla hrozně fajn, řekla nám, že atopický ekzém to zatím ještě není (nesplňuje kritéria o délce trvání), ale že si myslí, že ho malá bude mít :( , pokožku že má suchou a iritabilní a že byla to asi reakce na fleecovou čepičku, ale ta léze na tvářičce že vypadá atopicky … no já s tím nějak vnitřně počítám už od jejího narození … vyfásli jsme promazávadla a režimová doporučení (které už v podstatě preventivně dodržujeme od narození) … bohužel k tomu patří i koupání po minimální dobu - v podstatě nám doporučila hlavně sprchování, takže plánované plavání asi nebudem moct :cry: :cry: :cry: … prý že můžeme opatrně vyzkoušet, dala nám vzorky ochranného krému od A-dermy - namazat před a po - a uvidíme, jak moc bude chlorovaná voda vadit … bohužel v Brně není plavání ve slané vodě (ale ani ta prý není úplně vhodná, nejlepší prej moře :wink: )Jo a naše beruška Emi má asi předky z Asie nebo Středomoří nebo Indiány :lol: :lol: :lol: … objevila nám mongolskou skvrnu … je úplně nenápadná, ale zkušené oko ji nepřehlídlo … tak ty šikmý kočičí oči budou asi taky z Asie :lol: :lol: :lol:
Aduš a Leni - s tím jódem opatrně, štítnice se opravdu může po porodu rozkolísat, ale pokud by to bylo směrem nahoru, tak jod by naopak mohl uškodit … padání po porodu je fakt v normě … prý do 3-6m po porodu, mě to začalo někdy před 14 dny, zatím to není nijak tragický, ale registruju vlasy v postýlce a v koupelce a na berušce .....

… valím, čekají mě nějaký pokupky :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
1.12.08 10:47

aha, ak ako sa dotrieskam az ku vchodu aj s kocarkom aj so sedackou…to netusim. sedacka teda musi byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
1.12.08 11:41

Dell nam kocarek brali uz predem, u „nadmernych zavazadel“ a jeho transport byl zdarma. Sedacku jme museli mit, pokud mala mela i misto, pokud by byla na kline tak ne. Zptej se radsi u te spolecnosti - servisni linky - s kterou letis, bude to aasi i u kazde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
1.12.08 13:47

ahoj, noni me taky ta mrkev neda spat porad premyslim jestli to nevyzkouset ja bych do toho sla ale manzel se tvari divne. ja sice z opac. duvodu nez ty ale taky. jo ja kdyz jsem byla kojenec tak mi nejelo zadne mliko, ani materske ani jine, a nejede mi dodnes, proste ho nesnasim, jinak ostravacky atd miluju, jen ta chut mlika bleeeeeee. treba je to mysky pripad, tak zkus ty prikrmy, vsak uz se pomalu blizime ne? i kdyz myslim ze ze zacatku se dost bojuje nez se mimik nauci papat.

Elu to teda nam dali fakt dost jsem cumela jak puk, vubec jsem to necekala, dali mi o neco malicko min jak vyplatu minus pani na hlidani, takze se nevyplati pracovat, jsem tak rada dneska jsem dala vypoved, divny pocit…

leni jak jde dieta? a funguje? julca mela naky spurtik nebo jak tomu rikate :D a jedla vcera i ve ctyri rano, coz je pruser, protoze to znamena jeste jeden chod navic. ale bylo to jen vcera a navic byla tri dny naka uknourana snad uz to bude dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
1.12.08 14:23

Dell záleží, zda máš lístek i pro prcka říkám :)
Pokud ano, tak musí mít sedačku a pokud ne, tak ho máš na klíně a bez sedačky.....hihihi
Kočárek jsem myslela, že jako chceš .......buď ti ho vemou hnedle na začátku u kufrů a nebo až na vstupu do letadla.....to je na tobě :)

Jinak hlásím Očkování!!!!!
Mumínek ani neplakal, jen smutně koukal a pak se i usmál truhlíček
malej. Jsem zvědavá co přijde :)

Much,
já to beru dle sebe…mě moje endokrinoložka říkala, že po porodu a u kojení štítnice nestíhá a tak jak mi yvedla letrox …beru pořád 100 tak mi dala Jodikal. Prej se nesmí jen u zánětu …tak nevím no.
Je teda pravda, že co mě srovnala léky, tak mi vlasy nepadaj, ale na konci těhu a po porodu to taky bylo.......jsem byla horší než Rudynka…hihii
Jinak se hlásíme do skupiny nakročených ekzematiků :) Malej má na čele už asi 1 měsíc založeno a prej to spěje ku předu......tak já stále doufám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
1.12.08 14:25

much to je teda blby drzim palce at se kozarka zmyli a ten ekzem mit nebude. jaky je vlastne rozdil mezi atopickym a normalnim? nebo je to to same?

noni ja se taky vubec nedokazu od male odloucit, je to hrozne, ale manzel mi porad rika ze je lepsi ji to naucit dokud tolik nevnima a asi ma pravdu. ja nechciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, vsak taky nemusim............ tri roky.......... ja jsem tak stastnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

dell kam letis? to musi byt dobrodruuuuuuuuzo, ja bych taky letela ale manzel nas nepusti :lol: mam vsak v planu jet na dovcu k nasim, manzel po tydnu odjede sam domu a ja tam zustanu dalsi dva tri tydny a pak me odvezou nasi a udelaji si dovcu tady. manzel to sice jeste nevi....... ale mam cas ho presvedcit do leta. vzdyt nemusim do praceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, pardon ze to furt opakuju ale dovedete si predstavit tu radost

jo noni, ada ma zrejme pravdu, ja jsem prvni tydny do sebe nedokazala jidlo dostat tak asi to mlicko vydatne nebylo. jedla jsem jen kvuli ni ale malo, dr. sice rikala ze to nevadi ale neverim tomu, kdybych se krava donutila mohla jsem kojit doted. zato ted to dohanim........

dusi taky muzes (ale nemusis! :D ) doplnit 3.mesic 7kg 780g, 60cm, 40 kebulka. a dekujeme

jdu vas zhodnotit do galerky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
1.12.08 14:38

Magdi,
já byla v sobotu na pohráblo :) 3h jsem měla malého s mamkou a chtělo se mi volat pořád co a jak…ale zaořela jsem se a super :) Jinak bych na hlavě měla pořád zmatek a ne účes :)

S tím mlíčkem to beru podle sebe. Ja jsem zkusila začít dietovat …je to asi 3 týdny a malej začal pořád brečet u jídla a hlavně blil jak blázen. To mlíčko bylo řídký. Tak jsem se na to vy......a žeru jak to prase…vše co jinak nedám do huby, jako maso a opravdové máslo a anglickou slaninu a tučný jogurt…prostě to co jinak ani nekoupím. No a malej je vpoho :) Řekla jsem si, že za delší problémy s refluxem to nestojí a já to shodím až začnem přikrmovat no :)

Prostě můj selskej rozum mi říká......pokud dítě jí a čůrá a kaká…má tedy dost jídla. Jinak by nemělo z čeho…že jo ? A pokud teda nepřibírá.....tak to mohou být 2 věci. Buď mléko s málo tukem a živinama .....a nebo nějaký vstřebávací problém ve střevech. A jelikož jsem optimista a gastrem nechci hrozit, tak sázím na mlíčko!!!!

Ty VOLE::::::::::NONINKO:::::::::já jsme idiot........zavolej si do špitálu na dětskou kliniku na oddělení Gastro a objednej se. Ty všichni co se mnou tam chodí řešili a řeší to co ty!!!!!!! A někdo to má jen díky mléku a někdo má opravdu větší problém…něco jako , že střeva špatně absorbujou a tddddd...... Tím tě neplaším, ale třeba tě to uklidní a pomůže ne ????
Mě to teda moc pomohlo víš. Sice to bylo pár návštěv a vyšetření, ale vědět, že ta hrůza nebyla z něčeho vážného…za to mi to stálo :)

Tak pappaapap Mumínek řve jak blázen.......očkování je tu…valím pro Nurofen…paapapp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1955
1.12.08 16:02

Ahojky,
tak jsem byla ráno s klukama u doktorky a Tobík dostal Spiropent a ve čtvrtek si ho chce znovu poslechnout.
Jsem ráda,že jsem šla,protože kašle fakt ošklivě.
Chudáček má každou chvilku plný nosánek a do toho chrchle a přesto se na mě usmívá kulíšek můj…

Magdi-já se ti vůbec nedivím,že máš radost z toho,že nemusíš do práce a můžeš se starat o malou.Já si neumím představit,že bych měla pracovat.Sice pracuji,ale doma.Nemusím každý den,takže to je úplně o něčem jiném.
A kde bydlí vaši?

Já jsem pořád v šoku z toho jak je Tobík hodňoučkej.Byli jsme něco málo pokoupit a on byl vzhůru…a pak začal být unavený,tak si dal hlavičku tak na stranu a usnul.No já koukala jak blázen 8O Od Máti to neznám-ten usínal(pokaždé) za hrozného řevu a ještě mu to trvalo-no děs.To s Tobíkem mě fakt dostává :D Já ho mám opravdu za odměnu :D
Tak už dost…nebudu chválit ať nepřechválím :D

Tobík už docela dlouho spí,tak jdu rychle uvařit.papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
1.12.08 16:17

Elu - já myslím že to nahoře nějak popletli a Tobíka omylem poslali na zem - on je fakt andílek a to nejen vzhledově :lol: :lol: :lol:

Duši - máš úžasný fotky z vaniček, malá je jak vodní víla…já na ně taky s bobísem chci, mám rodinné centrum, kde to dělají přímo u nosu…prozradíš mi kolik za to u vás chtějí???? u nás je to strašně drahé - 450 za lekci… Aduš ty na ně taky chdíš vid??? kolik chtějí u vás????

Magdi - jsem za tebe moc ráda, to je super, že s Julíčkem můžete být spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
1.12.08 16:25

Kosti,
my máme 15 lekcí za 2500Kč to není moc ne ????? a jsme čistou hodinu ve vodě :)

Je mi divně…nějak mě bolí žaludek......nejdřív Mumínek a teď já…snad to přejde.
Dostal Nurofen a 2× se poblindil a teď si už 1h sám hraje na dece s hračkama......teda já u něj sedím a sleduju, ale 80% času si sám hraje :)

Nic valím…půjdem s epřevléci…dnes nekoupeme a šup napapat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
1.12.08 16:25

Elu,
Tobík je Andílek......já to říkala hned jak vykoukl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
1.12.08 17:01

Aduš - fakt čistou hodinu???? to je dost…a není malý vysušený??? :lol: :lol: To by se Tomíkovi líbilo - je to převtělený lachtánek - tady u nás bych dala za vaničky 2400 za 6 lekcí - tomu říkají zvýhodněná cena, max. doba pobytu je 25 minut......a od 6 měsíců 5250kč za 15 lekcí plavání v bazénu po 30 minutách - to je děsný jak je to tu drahý!!!!! :evil: :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.08 17:19

ahojíky.
padání vlasů: -no já žádný jod neberu,,mám multivitamín(Gravital) pro těhule+kojící. tam je vše.(snad)
dieta: sic mám sojové mléko,,,držím nemléčnou dietku(krom jogurtů, které mi Aduš povolila :wink: ) ale průjmík je furt,,tak já nevím.Ten smraďoch k tomu taky,,,tak až pudu k Dr(za dva týdny), zas se zeptám.
dnes sme byli na kontrole očkování(TBC)-tak prý v pohodě. Akorát mu nahmatala nějakou uzlinku na krčku,,to prý je normální - mám to hmatat, esli to neroste. (máte to taky někdo?) 8O
No jinak, po 5ti dlouhých týdnech mi skončila MS. Konečně,,byla sem už hotová. Abych to nezakřikla. :wink: Už 3 dni nic.
Já jsem nějaká unavená,,,úúúf. Ospalá a ztahaná - asi jak furt Tomíka přendavám, chovám,,potřebuju energiiiiii :lol: no aspoň náký to kilo pude dolu.
tak..papapa jdu se navalit na gauč…malej má svůj spací podvečer tak bude klid.(a to si říkám, že sem znavená???co bych asi dělala, kdyby tu řval a prostě nespal každý večír)paaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
1.12.08 18:13

Leni,
tak to jo…to tam máš i ten jod :)
Jinak my máme taky uzlinky větší…vzadu na hraně jak je krk a začíná lebeda :)…taková bulka a byla velká jak měl rýmu a srajdu a teď se zmenšila :)
Nám teda Leni zabral ten Hylak ale je to hnus fijalovej. Nabrala jsem to vždy do té odměrky od Nurofenu a malému to nalila na 2× až do zadu do krčku a stejně měl křeče obličeje a flusal to.......ale fakt po 1dni se srajda zlepšila. Dávala jsem to 3
x denně 2 dny a pak jsem 2 dny vynechala a pak jeden den a malej už nesmrdí a kaká pěkně oranžově :)
Třeba taky potřebujete jen podpořit mikrofloru :)

Kosti no jo fakt 1h celá a pak tam zůstávám v hracím koutku jak dlouho chci a kojím a suším a oblékám a tak........hold malé město no :)
bazén pak bude taky už o něčem jiném :) Tam budu chodit jen tak sama …aby se malej vycachtal a nebál se dál vody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí