Poradna duly
Jana Čurdová
tak tos mně Aduš uklidnila,,,že máte taky uzlinku-přesně jak popisuješ tak i my ![]()
no Hylak zatím nebudu dávat,, i když dík za tip-aspoň víme, že pomáhá
(my máme srajdu 1-2× denně, zato masakr!-na zádech, na pinčlovi, bříšku,,všude)
mimochodem, stále stojím za Huggieskama(vždy vzpomenu na Kostičku-ta mi je doporučila) - jsou pěkně dlouhé-a chrání víc místa - dnes sem dala Pampersku a právě to proteklo až na oblečení.Navíc je nějaká voňavá,,fuj to nesnáším, není to přírodní.Už abych je dodělala.
Jinak sme v globusu v akci koupili 3ks Huggiesek a k nim zdarma boby. A Tom si naivně myslí, že v nich už bude tuto zimu TOmíka vozit-blázínek ![]()
ale možná na saně by to bylo-s takovou tou opěrkou(košatinou) - teda pokud bude snížek, žee? ![]()
Kuk,
to je výskotu u nás na hrací dece - celý den malá neviděla hračky, tak si je teď užívá … ![]()
Mám radost, podařilo se mi nakoupit dobrý základ dárků , teď už jen budu doplňovat nějaké drobnosti pěkně v klídku
Řekli jsme si, že letos budeme kupovat jen maličkosti, jednak mateřská není plat a druhak se mi celkem příčí velké rozhazování … no ale rodina je celkem velká a ještě pro pár přátel - prostě se to nakupí a koupit několik maličkosti, aby to nebyly vyložený blbosti, je celkem problém
Takže jsem ulovila: box na cédéčka (pro taťku, manžel stahuje nějaký dokumenty BBC, takže bude i výplň
), knížku, Cabernet Sauvignon, pro další rodinu ještě knížku, peněženku, náušničky, švagři knížky, malí kluci jeden knížku, druhej žonglovací míčky, set na manikúru, mamce koupíme fén - stávající jí hapruje - jenom vybrat něco optimálního, pro ségru mám kabelku ještě z letních výprodejů
(nikde to není napsaný
), tcháni - tady mám jen tip (něco do nové koupelny) ...... pro dobré známé vínko a pro kamarádky jsem objednala krásný (a originální a přitom levný) náušničky na fler.cz …
Prostě mám radost !!!!!!!!!!!! tak jsem se musela podělit
.. hlavně že už nikde moc nebudu muset courat … ...... šušík tu teď u mě leží na tygříka a žužle mi ruku
… byla dneska zlatíčko, koukala s vykulenýma očima na vánoční výzdobu
… vždycky mám z těch nákupáků pocit provinění vůči malé … těch lidí, z kojení a přebalování v nákupáku jsem taky lehce nervózní, sice to bývá vcelku pohodlné a samo že beru jednorázové podložky svoje, ale i tak mi to tam „smrdí“ bacilama - a to nejsem nijak přehnaně na sterilitu, ALE ..... a to ještě paní, u které jsem kupovala čaje, se na malou vrhla a začala ji osahávat
ač nejsem ten typ, tak jsem ji sprdla, ať na ni nešahá, ale už se stalo, že ![]()
Aduš - no tak na to, že už Ti padaly i v těhu, tak máš krásný hustý vlasy
… jinak s tím jódem Ty jsi jinej případ, „normálně“ je to daný ženskýma hormonama - který jsou v těhu vysoký a vlasy těch 9m nevypadávají a jak hormony klesnou, tak to, co těch 9m nevypadlo, vypadne tak nějak „naráz“ … tak tak, už mlčím … ![]()
a jak snáší Tobík vodičku ve vaničkách (je chlorovaná?) … no a jestli je taky atopik, tak soucítíme … ale ono to není až taková tragédie, pokud se to udržuje pod kontrolou … my byli před chlor. vodou a plaváním varování
… koukám máme stejný diagnózy - reflux, teď možná i ten ekzém …
Dello - hlasitej cílenej smích je bomba!, taky jsem byla nadšená … teď hrajeme takovou „hru“ s kapuckou - zakrýváme a odkrýváme očička a malá je úplně bez sebe … jinak taky křičíme, pištíme, kvíkáme … některý zvuky jsou dost sranda … a dost hlasitý
… jo a taky malá „komentuje“ dění kolem sebe - různými povzdechy a žvatláním, dává najevo své pocity (prostě AGU na 100 a 1 způsob)
![]()
Duši - tabulka o5 perfektní, díkec ![]()
Magdi - atopie je vrozená vloha reagovat alergicky na celou řadu „antigenů“ - látek z jídla, oblečení, pyly, prachy, zima, teplo ..... a ta alergie může mít podobu atop. astmatu, rýmy nebo ekzému - vždycky je nějaký „spouštěč“, který to celé spustí a dál pak celá řada věcí, které to zhoršují …
„normální“ ekzém je „jen“ reakce na nějakou látku, mikroby …a je to jednorázová záležitost (prostě přijde a odejde), jinak je kůže normální, kdežto atopický ekzém trvá v kolísavé intenzitě v podstatě celý život - i když dost často bývá v dětství a v dospělosti se projevy zmírní nebo vymizí … ale kůže celkově není normální - bývá sušší, citlivá a iritabilní stále …
Much,
ve vaničkách je pitná voda
Takže v poho a já mastím jak blázen.....hihihih no jo…my ty dva rozhodně do kupy nedáme, bo by měli děti prolezlé vším…hihii
Ekzém jsem čekala.....já ho mám a oba jsme alergici a moje maka astmatik…hihihihihi Dobrej základ ne????
Jinak aha…s těma hormoooonama ![]()
Jo a Much dobrej recept na ekzém......ovesné vločky a voda.....převařit a pak použít ten šlem . jak do koupele tak na potírání. Odejde svědění a hojí se to ![]()
Jojojoj já měla hřívu jako správná Lvice…hihihih a teď mám taky, jen malinko vypelichanou ![]()
Much,
a už nenakupuj jo ![]()
Jinak jsem dnes dodělala papíry na socku.....Jak rodičák - žádost, tak příjmy a td.......Musím tam do svátků vše odnést. Od 13.1.2009 už bude jen rodičák…no fuj hnůj…to bude socárna!!!!!
No nic Mumínek spinká na gauči…Nurofen ho oddělal…dnes to asi bude krušná noc u maminky v postýlce ![]()
Aduš,
no možná do těch vaniček ještě půjdem … vy jste v poho a Riky na fotkách si vysloveně lebedila …
nakupovat už nemusím … nemusím…
![]()
díky za vločko recept
…
jo taky to musím vyřídit, do práce kvůli potvrzení … uff, nemám tohle ráda …
ať mumísek zvládne noc v poho, nás očkování čeká teprve tento čtvrtek …
jo holky s holčičkama - myslím tu o tom psala Marrca - narazila jsem v Olympii na jednu maminu - prý náušničky jedině nastřelit - je to v poho …
já jsem to trochu přehodnotila a asi do toho půjdem, po očkování …
jo Aduš - hříva fakt dobrá, doufám bude mít takovou i Emís - akurát nevím po kom, my máme s Tomem oba takovou jemnou býčí srst …
jo Elu - prej pod velkou fontanelou je „krkací“ centrum a když tam mimíska lehce zašimráš, tak by si měl odkrknout … zkoušeli jsme to - a fungovalo - nebo žeby náhoda? ![]()
Ahojky, holky,
tak máme pro 3měsíční kontrole a jak jsem tak zjišťovala v tabulce - jsme nejtěžší ze všech plně kojených dětí tady…
Máme 7500g a 64cm..
V ordinaci byla sranda, protože tam byla zrovna jedna maminka s 8mi měsíční holčičkou a jak ji sestřička vážila, tak se pak začala smát, protože ta holčička měla taky rovných 7,5kg, ale v 8mi měsících, že…
Prostě máme doma malého buřtíka, no..
ALe mudra říkala, že je krásný, že tlustý není a hrozně mě chválila, že jsem šikovná, že tak hezky kojíme. Tak jsme se tam dmula pýchou jako pávice, to je jasné.
A bylo mi řečeno, že máme krásné, zdravé, spokojené děťátko, tak jsem přešťastná, co víc si přát…? ![]()
K tomu jeho docela špatnému spaní mi řekla mudra jen to, že buď se chce prostě se mnou v noci tulit a cítit mě, že je to takový rozmazleneček
a nebo tím, že je tak velký, tak prostě potřebuje papkat častěji, a že mu můžu dát při kojení od 4. měsíce taky kašičku. Tak už se těším za měsíc, jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaký efekt na to jeho spinkání, že bych se konečně vyspala déle než 3 hodiny…?? Jůů, kéž by…
Tak eště ten měsíc vydržet, no, a třeba začne spát lépe i bez kaše, uvidíme… Zase ho nechci moc přecpávat, otesánka našeho. ![]()
Much, o té fontanele a krkacím centru jsem něco už četla, ale já zaboha nemůžu fontanelu na té jeho kebulce nahmatat, jsem se ptala doktorky, tak říkala, že už ji má skoro srostlou, že tam má jen malinkou mezírku. Míša měla „díru v hlavě“ až do roka…
A to se má jako přímo na tu fontanelu zašimrat, přímo na mozeček…? ![]()
Jinak už se taky smějeme nahlas, je to BOMBA, jsem z něho vždycky na větvi.
A včera byl úplně zlatíčko, u doktorky se smál a vykládal a potom, jak jsme jeli domů, tak vydržel v kočárku koukat přes půl hodiny,jsem mu sundala stříšku, tak čučel na stromy a mraky, no spokojený, vysmátý…
Tak je to fajn, že vydrží v kočáře i nespat a neřvat, to u Mišky jsem neznala..
Elu, taky mám pocit, že ho mám za odměnu po těch nervech s Mišulkou. ![]()
Takže, NOni, druhé bude určitě hodné, uvidíš! ![]()
Mizím, panáček huláká, tak se zatím mějte!
Maminy pomooooooooooooooooc!!!!!
Normální očistec!!!!!!
Celou noc jsme nespali a řvali a řvali......až tak že byl malej fialovej......talčila jsem Panadol a Nurofen po 3h na střídačku a musím podotknout, že Panadol je na h....... Malej se uklidnil jen po Nurofenu!!!!A navíc Nurofenu se dává skoro o půlku méně
Což na pozření v době horečky a řevu, je taky výhoda ![]()
Pil po 1h asi tak2,5 minuty a já jsem doslova KO.........teď teplotka jen 37,5 a už si tu hraje.......ale já melu z posledního. Poslední týden jsem skoro nespala a ta dnešní noc mě dorazila. Doufám že us¨ne do oběda, alespoň na 2h a já s ním ![]()
tak papaap
ahoj holky, kdy spite?
ja jsem sla vcera o pul osme s julii
. udelala jsem ale dobre pac se vzbudila ve dve a rachot do tri kdy jsem uz nevydrzela tak vyzahla flasku caje a zkouseli jsme spat dal ale nic naplat ve ctyri papala a pak az ted v osm, ze by to nove mliko? ale ma ji zasytit a ona ma hlad i v noci!
tak nevim jak dopadnem s dietou.
much to je super, zavidim ja nejsem schpna nic poridit tak maximalne nahodou narazim na jeden vhodny darek a tak manzek pravidelne na stedry den oblita obchody a nakoupi pro vsechny, sice u toho utrati spoustu penez ale aspon stoji za to. jo a holky co pro manzela??? ja vebec neviiiiiiiiiiiiim
smich - je uzasny taky mame svoji ‚hru‘ pololezim polosedim na gauci s julcou na brichu a skaceme a ona ma pusu od ucha k uchu, hlasity smich je jen zridka
krkaci centrum musim vyzkouset! akorat nevim kde je ‚pod‘ jako smerem k celicku nebo vzadu za fontanelkou?
teda to plav<ani mate ukrutne drahe to radsi ani tady nezjistuju mame tu totiz jen jeden bazen a kamoska tam chytla plisen nebo jak se tomu rika ja uz zapominam cesky to je hnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus
jeeeeee prisel nam kolotoc jdu ho montovat papaaaaaaaa
AHOJKY,
Magdi: já chodím spát kolem 22h. To Tomouše budím na pití,,dám mu a jdem taky hajat.
dárky: mám od října,,nenávidím nákupy na poslední chvíli(zato můj Tom - stejně jak píše Magdi,,,nákupy narychlo den před vánoci.) Já mám pro Toma kazetu Hugo Boss XY(deostick+parfém-miluje tuhle vůni) a trenky s obrázkama. Ale ještě něco bych chtěla,,,at má aspoň tři dárky. No a pro malého hračky-ty se nakupujou jedna radost.(takový výběr, že nevíte co) ![]()
Anduli: gratulka, ke kontrolce. Tý jo 7.500g? My 5.750 - mazec, co? Ale fakt se snažím dávat mu pít déle( i když zlobí při tom) a budit ho na pití…zdá se, že za těch 14dní zesílil - tak snad mám pravdu.
ADA: zlato, ty si fakt teda „užíváš“, je to možné?To má teplotu ještě od těch „střev“? nebo mi něco uniklo? jakto že marodíte? ![]()
Fontanela: to já ji teda vidím,,a brrr bojím se toho dotknout. Někdy mu i pulsuje!!! Andul, vy se máte, že je už zarostlá… ![]()
no, mně se vrátila mamka z lázní - po 4týdnech, hned dnes ráno zašla - Tomík na ní nejdřív koukal nedůvěřivě(už ji neznal), ale pak se zas začal smát a byl v poho.(on se prostě směje i na cizí-se bude smát beztak i na čerty,,chichi - chcem na ně v sobotu jít
)
ppa
jo leni ja ji taky vidim akorat nechapu kde ma byt pod fontanelou
tak mi to nedalo a letela jsem pro baterky a mame kolotoc nejvic se mi na nem ale libilo to ze v noci hazi na strop obrazky tak se tesim mame krasny klenuty strop tak jsem zvedava urcite to bude nadhera
teda holky vy jste sikulky s nakupovanim, ja tak akorat male neco ale to ji hned dam ![]()
adus teda to je psycho snad to bude uz dobry jinak te odvezou bobku
jinak jsem zavedla pred kazdym ‚jidlem‘ caj a zda se ze to kapku pomaha i kdyz je to doslova boj ale trosicku do ni narvu a tak ji malilinko zaplnim
Kuk,
fontanela ta velká - na temeni - Anduli když se podíváš zboku, tak uvidíš, tak to pulsuje (Emi úplně „skáčou“ vlásky), ale jestli ji už máte malinkou, tak může být dost nenápadná … no ale v noci nám to nějak neungovalo, tak je to asi jak kdy, ale sranda dobrá ![]()
Aduš - nestraš, máme jít na očkování taky teď koncem týdne, tak doufám, že nebude taky tahle „reakce“, uff … ať jste brzo OK