Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Sluníčko-kéž bys měla pravud, moc bych si to přála.Hezky se vyspinkej po oslavě.my taky slavili, byly to krásné narozeniny. ![]()
Marketchen - kolikáty den jsi po zavedení???? Vím, že na testování je brzy, ale když jsi na tom tak psychicky špatně, nemohli by zkusit už udělat HCG z krve???
Hloupá otázka - jak se provádí odběr a po-té transfer, v narkóze, laparoskopicky, nebo spodem????
Rýma a kašel na ústupu, tak snad bude dobře, už mám pěkný strach.
Krispinko-sice to nebyl dotaz na mne ale ODBER je v narkoze pry tak 10az15min a ET je spodem normal pry nebolestivy ale o tom muzou sict vic holciny co to maji zasebou.pa zlaticka ![]()
Přej krásné nedělní dopoledne holčinky ![]()
Krišpi - Raduzanka má pravdu, OPU je v narkoze, jde to přeš poševní stěnu- tzv. transvaginální punkce, trvá to tak 15min od narkozy.Mne idvedli v 9:30 na sál a v 10 jsem prý už bylana pokoji, říkal manžílek.
Krišpi je dobře že rýma ustupuje i kašel!!Vše s ev dobré obrací a to je dobré znamení. Má to dopadnou dobře a uvidíš že zvládneš.
Strach neměj, je to běžný zákrok a také to trvá chvílku. Dost jsem oitom četla. Třeba ti jdště nějaká holčina napíše a víc ti vysvětlí. Asi by jsi měla už jíst jen lehčí stravu a nezapomen od oůlnoci nic nejíst. Pít zřejmě max 3 hod před zákrokem a to jen málo.
Narkosa je rychlá a jsou na pacienty milý a opravdu to nic není. Doktor/ka se ti před zákrokem představí, to už tam budeš ležet , zavedou ti kanilku do ruky a doktorka se tě zeptá na něco, a mezitím anestiziolog/žka ti jen řekne tak už vám dávám uspavací prostředek, budete cítít trochu teplo, a než ti vše vysvětlí, budeš chrupat..to mají už takový způsob, mají to dobře zmáknutý, ničeho se neboj!!!Pak těnechají dospat na pokojíku apak chodí za tebou lékaři a sestřičky a dají ti zprávu. Od toho dne už budeš zase o krok dál a budeš vědět jak ti mohou pomci. Hlavu vzhůru ![]()
Řekni si zítra to budu mít za sebou a budu zase o krok blíž vysněnému mimi…Krišpi ty už máš mylsím doma mládě..ne? tak toto je proti porodu pohodička.. ![]()
Ahoj Markétko,
to, že pořád nebo často pláčeš, nic si z toho nedělej. -narozeninky se vydařily a to je hlavní. Je to hezké dát do toho nějaké emoce, než být jak kus ledu ![]()
Hormony štěstí zmírnují stres, který není právě pro uhnizdování dobrý, takže je dobře, že máš tolik pozitivních zážitků kolem sebe, vše je na dobré cestě. Kdy by jsi měla po prvé testovat?(promin si jsem to přehlídla).
Pro tvůj klid bych zítra zavolala své lékařce a vše ji řekla, ona tě jistě vyslechne a třeba se víc skkidníš, když ti k tomu něco poví nebo tě pozve na krev již dříve.
Ale opravdu bolesti jak před menstruací jsou většinou příznaky počínajícího těhu.Pokud ani nešpiníš tak se vážně nestresuj!!
![]()
Kasnárko, děkuji za povzbuzení. Já byla v narkóze hned po porodu neodešla mi placenta, ale to byl vysněný spánek po 13 hod. porodu, který končil kleštěmi. Měla jsem tolik stehů, že jsem byla za tu narkózu vděčná. Loni jsem musela na revizi dělohy - afetální plodové vejce v 7tt. Byla to hrůza. Psychika šílená a do toho mě na to připravoval nějakej mladej kluk, když mi přivazoval nohy, tak jsem se rozbrečela, cítila jsem se strašně. Vím, že teď to bude komornější, ale přesto se těším až to bude za mnou. ![]()
Raduzanka - děkuji za odpověď
Krišpi, to je jasný, už aby to bylo za tebou. vidíš, ty máš tolik zkušeností s narkozou a různými zákroky, brr
, takže tato bude určitě patřit mezi ty „pohodovější“.
občas vážně chtyneme to nejhorší..ale ty už máš to zlé vybráno!!
V kolik tam zítra máš být, ještě před 8 ne?Budu na tebe myslet ![]()
Ahoj Sue,konecne sem se k tomu dostala,vcera se mi vratila dcera z prazdnin,tak sem vubec nemela cas k tomu tady sednout.Mozna ten sprey co beres je mirnejsi forma uzivani leku nez injekce,asi ti to staci.ja vzhledem k tomu jake sem mela vysetreni krve mi dali rovnou vysoke davky hormonu,pry uz vyssi nesly,a pichala sem si od zacatku 2 injekce do bricha po dobu 1 tydne a pak pribyla do stehna(ta byla nejhorsi)taky dalsich 5 dnu.A i tak ta odezva nebyla nejlepsi,ale aspon neco.Snad ty 3 vajicka co oplodnili budou dobre.S ![]()
Ahoj Market,ja myslim ze to je normalni ze se ti chce casto plakat,na kazdeho ty hormony pusobi jinak,nekdo place,nekdo je vesely,nekdo na nervy(treba ja)
.proste mame to na tom svete horsi nez chlapi
.Ale musime vydrzet, stim sme do toho sly,no ne?
pa S.
Ahoj Stefi,jasne ze tam ty foliky budes mit,doktori te budou sledovat a kdyz jich tam bude malo nebo male,tak ti zvysi davky,ale neni dulezity pocet a aby byly kvalitni.Uvidis ze to zvladnes,ja uz to zvladam po 3.neni to samozrejme nic prijemneho,ale co se da delat,ze?
S.
Ahoj Sylvuš,
ráno mi budou volat..jak na tom embryjka jsou..ale asi pojedu do Gennetu rovnou, aby mne vyšetřili, břicho mne ještě bolí, včera večer jsem ho měla nafouklý a tvrdší..a hůř se mi i čůralo (a chodím dost často), takže jsem volala mudr co mi dělala OPU a řekla kdyby byl průjem či zvracení tak do nemocnice,a jinak se mám u ni stavit, že mne dovyšetří. Holčiny co se jim stalo podobně, tak mi doporučily jíst tvaroh a hodně pít…ráno to bylo lepší, ale jakmile začnu se víc krmit, banánek, mandarinky, a včera přes den taky, tak mne začne bolet víc a tak chci at se na mne raději mrknou ještě před ET.
Ale je to o něco lepší. Chci aby vyloučili ten syndrom hyperakt vaječníků, prý se to stáva i až po punkci… ![]()
a co ty jaký máš den? A kdy máš ET, myslím, že jsi psala zítra?nebo ti umožní PK?
Jo vidím, že jsi psala že jdeš na ET zítra. Teda to je supr, tak to je skvělý!
Hodně štěstíčka, určitě na tebe vzpomenu ![]()
Budu na vás holčinky, zítra myslet!!!!
Já tam mám být v 7.30, jsem prý první na řadě. Tak snad budu do oběda doma.
Krišpi, no tak to máš ideální!!!
Hned první, to bue doktor ještě čerstvý a půjde to jak po másle
![]()
Taky na tebe budu myslet, určitě to dobře dopadne.
Před narksou mysla na něco pěkného…
tak si dáme zítra vědět, pa pa