Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Marketchen - jen jsem si ještě vzpoměla, když jsem čekala Davídka, tak jsem začala také krvácet. Nakonec to nic nebylo jen mi naordinovali utrogestan a klid. Může to být i krvácení z čípku…Nech si to raději potvrdit lékařem ať nejsi zbytečně smutná.
MARKETCHEN.Ahojky souhlasim s Boriskou,nestracej nadeji a drz se
.Dokud to nepotvrdi DR.Nadeje umira posledni.Pa
.Stale drzim palecky.
KANARKA-Halo-Halo hleda se kanarka,jak jsi dnes dopadla
.Dej vedet ![]()
Holky, jste Zlatíčka.Moc Vám děkuju.Měla jsem vložené jen jedno embryjko.Uvidíme.Zítra zavolám do CARu a domluvíme se, co a jak dál.Jen se zeptám, jak rychle se chodí na KET?Máme tři mrazáčky, snad máem ještě šanci.jsem po císařském řezu, bojím se dvojčátek, co vy si o tom myslíte?
Markét, do KEtu většinou říkají 1-2 MS počkat, ale záleží na CARu. Co se týká toho, že jsi po císaři a dvojčata - to by ti podle mě musel zodpovědět spíše lékař, od nás to budou spíše dojmy
. Já jsem po 3 laparoskopiích (1× krvácení do břicha při mimoděložním…)a nechtěli mi moc dát 2embryjka, nicméně nikdy to neodůvodňovali těmi operacemi, tak nevím
.
Markétko - dvojčátek bych se nebála. za prvé nikdy nevíš zda to zvládnou obě, proto je lepší tam mít ještě jedno v záloze. Za druhé těhotenství s dvojčátky neohrozí dělohu po císařském řezu. Mám pár známých, kteří to tak měli a někteří dokonce ty druhé dvojčátka rodili normálně. Potíže bývají u třetího císaře. Poraď se s lékaři, určitě ti poradí dobře.
Market já jsem také po císaři a 2 embrya na ET jsem si vybojovala, dr.mi nikdy neřek, že by byl problém s dvojčaty a to nemám po 6 letech zahojenou vnitřní jizvu, z toho důvodu i další případný porod bude císařem. Původně chtěl zavádět 1, ale pouze z toho důvodu, že už 1 dítě mám, ale názory lékařů se ruzní.
A i vím o holčině co měla první dítě císařem a pak čekala dvojčátka po umělém a vše vpoho.
Jindřiš, děkuju za zprávu.Mně právě jeden dr.v CARu řekl, že dvě jsou pro mě riziko, durhý zase na to neřekl nic, a třetio by mi dvě dal.tak já nevím.Strach ale mám ![]()
Market záleží na tobě jak to cítíš,ale zase aby sis nechala dát 2 a byla z toho vynervovaná, tak to nemá smysl. Já jsem věděla, že 2 chci, cítím v tom větší šanci, že aspoň jedno zůstane a kdyby bylo riziko kvůli těhotenství dr. by mi to určitě řek, když mi říkal, že nemám zahojebou tu vnitří jizvu, tak jsem se ho ptala, jestli by byl problém u těhotenství a říkal, že ne, ale že problém by nastal u dalšího porodu.
Pořádně to promysli, já za sebe vím, že ty 2 chci a kdyby dopadla dvojčátka, tak bych byla šťasná.
A ty jsi na tom ted jak Jindřiško? Já bych dvojčáítka chtěla moc, ale přčsně jak říkáš, abych celé těhotenství měla mít strach, že něco někde praskne, že mimísky nedonosím nebo tak..tak by to nebylo dobré.Ale dvojčátak bych chtěla, to by mi nevadilo, jen prostě lékaři naznačili, že riziko je.Děloha se napíná mnohem víc než u jednoho mimíska.Ještě to proberu se svojí lékařkou.A ty jsi byla na KET nebo půjdeš? Za jak dlouho půjdu asi na KET?Píchají se také hormony?
Preji hezky vecer holky!tak uz to mam za sebou,mam zavedene 2 embryjka,
ale jedno je slabsi,mela sem puvodne oplodnene 3,ale jedno se prestalo uplne vyvijet.takze zbyly 2.Snad se to jedno nejlepsi chytne.
Tobe Market preju hodne sily,vim jake to je,a to sem nemela zadne mrazacky,ale vse zahoji cas,uvidis.
.S.
Sylvusko - - moc, moc držím palečky.A přeju Ti hodně sil a ať Ti to rychle uteče do testování a mrcha červená ať se vůbec neobjeví.Já Vám to přeju všem moc.
SYLVUSA-Tak parada jen at se poradne zavrtaj
,drzim palecky
.