Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Market, jestli si dobre pamatuju,tak my sme se na KET ptali,a dr nam rekla ze se telo pripravuje jen praskama,zadne injekce,ale nevim za jakou dobu muzes jit kdyz to ted nevyslo.uz to vis jiste?S.
Sylvuso - hodně menstruuju.Takže je to jisté, bohužel
Já s KET také nemám žádnou zkušenost, ale příští pátek budu chytřejší, tak dodám nějaké info.
market, ja jsem se taky ptala na KET a pry se pripravuje praskama jen sliznice, takze zadne injekce a pro telo je to mnohem setrna metoda nez samotny ivf.
budu se modlit, aby jsme taky meli co mrazacku kdyby nam to nevyslo.
nekde jsem cetla, ze si telo musi 1-2 mesice odpocinout.
jinak holky, ty injekce na stimulaci se pichaji jednou denne? doktor rikal do zadku a nekdo tady psal do bricha, tak nevim jestli to je rozdilny kvuli tem hormonum v peru nebo v normal injekci. nevite?
ja si vybrala ty normalni, sousedka je sestricka, takze kdyz mi rekl ze to neni lepsi v kvalite, ale v pohodlnosti, tak jsem zaukolovala kamaradku.
jo a jeste, jake mate zkusenosti se sportem pri stimulaci? pred 3 tydny jsem si dala predsevzeti, ze si trochu potrapim telo na cviceni a zatim to dodrzuju, tak bych nerada ted prestavala. urcite bych i vic myslela na to, jak moc chceme na ivf uspech. ![]()
Romčo - já se právě na KET neptala vůbec, ale kamarádka mi říkala, že asi 10 dní brala brášky a pak se čekalo na ten „správný den“.
Sport při stimulaci? nevím.Já osobně bych to asi nedělala.A určitě ty poslední dva dn před OPU by to nebylo vhodné a hlavně budeš mít nafouklé bříško a vaječníky ucítíš, takže nevím, zda vůbec na sport budeš mít myšlenky.Ale je to můj osobní názor…doktoři Ti třeba doporučí něco jiného.
Jinak já mám taky sousedku kamarádku zdr.sestru, takže jsem volila injekce, za které jsem nic nedoplácela.A píchala jsem si 1× denně večer.ten čas nám vyhovoval oběma, nebot to musí být stále ve stejnou dobu.
Přeji příjemný průběh stimulace a hodně kvalitních vajíček.
Do jakého CARu chodíš?
Ahoj všici! … jsem tu opět po delší době …
Marketchen - moc mě mrzí, že ti ta „mrcha“ dorazila. Jinak myslím, že nám embryoložka říkala, že v případě neúspěchu se může jít na KET za měsíc a že žádné injekce, jen nějaké prášky na přípravu děložní sliznice (to co napsala Romca22), což mě uklidnilo, jelikož hormonální stimulaci injekcema jsem nenesla moc dobře. Nám zbylo na KET jedno embryo. Po transferu jsem měla břicho jako když jsem v 5 měsíci (voda v břiše), ale už je to ok, propila jsem to a vyležela.
Jo, jinak dnes je 15. den po transferu a těhotenské testy (4) ukazují // , tak aspoň nějaké to pozitivum.
Všem přeji krásný a pohodový den
Hedo -
No to je paráda, to je krásná zpráva.Moc, moc gratuluju a přeju Ti to.Je to úžasný!!!Tak se teď opatruj a přijď se na nás někdy mrknout, jak my tu válčíme ![]()
Hooolky a ja hned vlitla do injekci za 4000kc.No jo to je tak kdyz je nekdo tulpas
.Snad to bude k necemu
.A jeste navic po 4dnu dvakrat a jsem rada ze jste to zminili zlaticka protoze se musim zeptat kam pichat,trosku vtom mam gulasek
.MARKET bude to dobry!!!(to se mi to plka kdyz jsem to nezazila vid)ale fakt drzim palecky
.
Hedo, presne takovy zpravy tady potrebujeme
gratuluju
no s tim sportem si nedelam iluze
ja nejsem zadny sportovec, takze pokud ucitim ze mi cviceni nedela dobre, budu jen rada
kdy tobe zacalo pobolivat brisko?(od zvetsujicich se vajecniku)
ja chodim do Karlovych Varu, je tu nekdo taky ze stejneho caru? ja jsem tam fakt spokojena, na co se zeptam, to mi krasne vysvetli, dokonce tak, ze to i pochopim ![]()
ted jsem tam byla 3DC, s tim ze pujdu jen na krev (ukazovaly mi minuly testy ze jsem ani vubec neovulovala), to melo byt ted kontrolne jestli to tak opravdu je a za tech 10 po clostilbegytu ktery jsem mela predepsany jsem mela jit k dr na kontrolu, ale mel zrovna cas, tak jsme tam hodinu prokecali (chtela jsem byt na ten rozhovor pripravena i s papirkem a otazkama, ale byl uzasny a vsechny otazky jsme zvladli i bez papirku), a domluvili se rovnou na IVF, kvuli manzelovo spg, ma ho fakt mizerny ![]()
jo a ty injekce, ja mam ty normalni a na ty jsem stejne 2500 doplacela, pri tom peru se doplaci rikal okolo 5500
sila no
ahoj holky,jste hodné,jak na mě myslíte s tím zubem. já sama jsem ráda,že jsem to vyřešila.
dnes mi ho dr.zkontrolovala a je to ok. ani prášky na bolest už od včera neberu.
romčo,v KV chodíš do IVF Institutu?
Hedo,úžasné,přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Moc gratuluji.
Markét,mrzí mě,že to nedopadlo,já tomu tak věřila,ale máš štěstí,že máš mražáčky.
Já se na zítra na ty naše kuličky tak těším. My nikdy na zamrazení neměli,vždycky nám zbyly 3 blastocysty a ty mi zaváděli.
Věřím,že vše půjde,jak má,ale občas ¨mě strach přepadne,to je jasné.
ano chodim do ivf institutu. neco jsi o tom slysela? to je jediny car v KV.
takze tobe slunicko zavadeji 3 embrya? a po kolikate jsi byla na ivf?
Vím,že je tam IVF institut. Jsem od Plzně a chodím také do něj,ale v Plzni. Jsem tam moc spokojená.
Zaváděli mi pokaždé 3,protože při obou předchozích IVF mi zbyla jen 3. Z toho jedno super,jedno dobré a to třetí nic moc,takže na zamražení ne,ale ani na vyhození. Takže pokaždé jsem měla v bříšku 3,ale bylo z toho jen 1.
… děkuji vám všem, ale zatím jsem na úplném začátku, tak doufám, že to dopadne „plodně“, nerada bych skončila v diskuzi „těhotenství se špatným koncem“. Ale samozřejmě, že jsem velmi ráda.
Romčo - že se něco děje s břichem jsem pocítila už při injekcích a posléze po transferu, to jsem měla vodu v břiše. Jo, a k tomu cvičení: před rokem jsem skončila se spinningem, sama, protože jsem se na hodinách vždycky příšerně zničila, ale bylo mi fajn, hrozně mi to chybí, ale musela jsem se trochu uklidnit nebo by se asi nic nedělo.
Jinak ty injekce jsou fakt zátěž na rodinný rozpočet, ale to ještě jde. My jsme dali za isci 7 tis. (za 3 vajíčka)+ 1 embryo nám zbylo do mrazáku za 5 tis. Celkem nás to vyšlo na 25 tis i s injekcema.
Heduš,to mi povídej. My to měli za 12500 (et,icsi,pk,ah)+4000 léky.
před 4lety také tak a před 5lety jen těch 12500,léky jsme tenkrát nehradili.
to me mrzi market,ale myslim ze ti nechaj aspon 1 mesic pauzu at se z toho trosku zbrchas,a pak na to vlitnete znovu.
S.
No vidim holky ze nam ty CARy pekne bohatnou,my jim uz dali od lonskeho jara do ted skoro 70000,a to sme meli minule slevu ze bylo malo vajicek na oplodneni.ted sme platili zas plnou castku.no e to hruza,a kdyz to nevyjde,tak to pak mrzi jeste vic,vzdycky si rikam ze by za to byla super dovca,ale co bysme pro to neudelaly,ze?
.pa S.