Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holčiny,
u mě je pár změn, ale to počká…
Markétko- moc moc mne to mrzí, že to takto dopadlo. A na krev ale půjdeš? Naštěstí máš mrazáčky, to my nemáme…Ale já mám zase pozitivní příspěvek ohledně KET. Dokonce výsledek jsem měla možnost poznat osobně a věř mi, že byl mooooc sladký
Docházím do Gennetu v Praze a už jsem se skamarádila s několika kočkama co se tam vídáme…no já nevydržím dllouho sedět a jentak čučet..takže jsem návázala pár konverzací, ketrá vyústila v pravidelné vyměnování si zkušeností
No a je tam jedna pani(už si tykáme-jmwnujw se Andrea)a ta je ted na 2.IVF. Zprvního má kluka jako buka Viktorek, 2 roky. Byla ho plná čekárna, lítal tam a bavil znuděný publikum
No a Andrea měla při 1 IVF zavedeno 2 embyjka a nic, a pak šla na KET a výsledek je úžasný!!!Market měli jste PK?
Marketko je to smutný, ale máš velkou naději. A navíc máš doma už velký poklad tak se s tím vyrovnáš lépe a rychleji než kdyby doma bylo prázdno, tak jako my..
Tak už mysi nato že to embryjko zmtažené tam na tebe čeká a bude to to pravé!!! ![]()
KANARKA-S Marketkou drzime vsichni zejo holciny
.Jinak KANARKO to je bajo ja taky chodim do Gennetu jupiii
.A prozradis nam ty zmneny prosiim
.
Jo jo, já jsem ted večeřela tak jsem nemohla hned pokračovat. Manžílek mi uvařil dobrůtku a tak jsem si dala přestávku.
U mě změna taková že už dnes mám v bříšku embryjka a to 2.. ![]()
Ale bylo to od rána napínavý…Nejdříve dopoledne mi volali, že nám zbylo jen 1 a že mám přijet ve 13hod. na ET..
Tak jsem dorazila a pak jsem tam čekala, protože měli plno na pokojích i na sále…zatím jsme pila a chodila na wc a pila a zase wc a po 14hod jsem šla na pokoj..byla jsem trochu smutná, že je jen 1 a měla jsem obavu zda bude dobrý když jsem musela honem přijet, původně plánováno na zítra…
no a tam byla primářka a i mé oblíbené sestřičky tak jsem byla ráda, no a embriolig mi říká, že má pro mne ještě 1. které se odpolednerozjelo, že mu to trvalo dýl…(ještě že jsem musela čekat
) no a to první je prý moc pěkný. Primářce jsem připoměla že mám mírný OHSS…a ona že by do tohošla, že to máme pod kontrolou..takže mám 2 a původně jsem si šla pro 1…mrazáčky žádný ![]()
nafouklá jsem už od OPU takže u mne nevidím žádný rozdíl po ET..
ale doufám že se mi ten OHSS už víc nerozjede.
U nás je to bud a nebo, jinak další IVF..
Takže jsem to vůbec nečekala, počítala jsem se středou…a s 1 embryjkem..ikdyž původně jsme plánovali 2, ale primářka mi doporučila jen 1 (kvůli OHSS)a to bylo včera a dnes na sále to byla změna!!!ale určitě ví co dělá..byl to fičák.. ![]()
Ahoj Marketchen,
ja osobne chodim do CARu v Motole, ale moje kamaradka chodi(la) k Apolinaři a na prvni pokus čeká dvojčátka, takže určitě věř, že vše bude ok ![]()
Hedo, my se ještě neznáme, ale…VELKÁ GRATULACE!!Přeji az jde vše dobře a mimi krásně roste ![]()
Určitě tvá zpráva byla vzpruha pro nás všechny!!! ![]()
Hedo ty máš tak ézkušenost s vodou v břiše,,já mám prý sice málo,,zatím…ale od OPU(v pátek) mne bolí břicho, lítám čurat a někdy to i moc nejde, a nafouklý břicho až tvrdy, spíše k večeru, přes den mín, máš i s dalšími příznaky zkušenost.?Snad dmám taky šanci aby se aspon 1 uchytilo i s mírným OHSS..
To druhéembryjko na zmrazení nebylo
a nebylo ani na vyhození, přeci ho tam nenchám chudáčka, chtěla jsme mmu dát šanci, udělali mi foto obou embryjek při transferu a dali mi těhu test a za 14 dní až 3 týdny testnout…
Kanárko to je taky super zpráva držím palečky!!!!!
A Hedu taky mooc!!
Holčiny, jen chci popřát moc moc štěstíčka a držím palečky aby IVF všem vyšlo. Jinak, když se po ET rozjede ještě trochu OHSS, tak to znamená na 99% úspěch, poněvač ten podporuje právě Hcg. Tak tfuj tfuj tfuj všem
Jo taky jsem měla OHSS před ET, nahoře 8 kilo a vody jak z děla, ale povedlo se, tak nebojte holky. Hlavně nesmíte zvracet a mít průjem, pak hned do nemocnice, jinak je to OK.
jinak holky k těm cenám: já si vybrala to pero doplatek 4000Kč, a měli jsme ICSI 8 vajíček k oplodnění to za 7000,– a PK 2500. Zatím máme zaplaceno jen ty léky.Doplatek asi až pak. Nebot nemáme mrazáčky tak zatím je to vše..
Caty, díky za povzbuzení a za info!!!
A co hlava může bolet? Začla mne bolet..doufám že už tím to končí ![]()
ještě v caru jsem zastavila jednu lékařku co mne zná zda mohu něco na ten močák, když chodím často a někdy i z těžka(jako že to mám zevnitř oteklý nebo co..) a ona že si mohu dát jednorázově urologický čaj..já vám nevím po ET?baštím brusinky a na internetu si najdu zda mohu ledvinový čaj- bylinku po bylince si bdu muset vyhledat. prý můžou být některé kontraindikační.. ![]()