17. listopad

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6915
19.11.17 11:21
@Lenka002 píše:
@Gába27 Ty jsi neuvěřitelná. Zdrhnul…nepřijde ti divné, že tenkrát lidé nemohli prostě jít pryč? Dnes můžeš jet na výlet, na dovču, nebo klidně odjet pracovat.

No a nepostřehla jsi malý detail, že v té době byl svět rozdělen na 2 nepřátelské tábory a neustále tady byla hrozba vypuknutí války? Tak proč se divíš, že nešlo volně cestovat k nepříteli?

• načítám...
6915
19.11.17 11:21
@matkabagristy píše:
jo, kde?

Zkus se mrknout do zrcadla.

• načítám...
66815
19.11.17 11:27
@Gnaar píše:
Zkus se mrknout do zrcadla.

takže konspirace, jak jinak ;) Můžeš hádat dál, šmudlo :srdce:

• načítám...
9128
19.11.17 11:44
@Gnaar píše:
No a nepostřehla jsi malý detail, že v té době byl svět rozdělen na 2 nepřátelské tábory a neustále tady byla hrozba vypuknutí války? Tak proč se divíš, že nešlo volně cestovat k nepříteli?

takže oni nás tady násilím drželi, abychom jim neutekli a nepřipojili se do znepřátelené armády, nebo aby jsme jim minimálně nepomohli budovat ten kapitalismus? :)

No a proč by měl někdo potřebu utíkat z místa, kde bylo tak dobře, jídlo, jistota práce, půjčky pro novomanžele, zdravotnictví zadara atd? Přeci museli být všichni rádi, že můžou žít v takovém táboře míru, kde nikdo netrpí. Navíc by utekli do kapitalismu, kde byli ti žebráci na ulicích, chudoba a zlí kapitalisti, co vykořisťujou chudáky.
A těch pár „pomatených“ disidentů by jim přece impérium nerozbilo, kdyby přeběhli na druhou stranu.

něco v té teorii hapruje ;)

• načítám...
7210
19.11.17 11:48

@ospalámyš Tak zrovna Beatles si otec koupil normálně v Suprahonu. To vím, protože mi tehdy hrozně lezli na nervy. Až po letech jsem jim přišla na chuť.

Ano, vzhledem k tomu, že Češi mají tu zkušenost z minula, jsou velmi citliví na jakoukoliv snahu nás opět ovládat. Nikdo tady nebájí, že za socíku to bylo perfektní. Ale nebylo to nic, co se nedalo žít. Ten režim přece nebyl celých čtyřicet let stejný, taky se vyvíjel. Já zažila jeho konec a říkám, že to žádná doba temna nebyla. Pokud to někdo vidí jinak, je mi to líto, nicméně, já takovou zkušenost nemám. Nevím, proč bych tedy měla hystericky kejhat, že mi někdo ublížil, zničil mi život apod., když tomu tak nebylo. Naši normálně makali a nic se jim nedělo. Tečka. Tím bych to uzavřela, protože je to stejně marné. Vy máte neustále potřebu někoho přesvědčovat, jak to bylo, dokonce i ty, kteří tu dobu rovněž zažili. Nechám vás u toho.

• načítám...
54030
19.11.17 11:50
@Demi píše:
@Lenka002 Přimlouvala bych se za ukončení (uzamčení) diskuze… :roll:

pokud jsi nám tímto chtěla dokázat, že dnešní kapitalisti jsou pouze bývalí přkabátění komunisti, kteří se snaží umlčovat lidi, tak se ti to opravdu povedlo :kytka:… právě díky takovým jako jsi ty je totiž poznat, že jsme stále pod stejným vlivem, což dokazuje tvoje snaha umlčet druhé, kteří si dovolí mít jiný názor, než ty 8)… já nemusím souhlasit s tvými (?) názory, ale nemám žádný problém tě respektovat a naopak budu vždy bojovat za to, aby ty ses mohla svobodně vyjádřit :kytka:

• načítám...
36504
19.11.17 11:57
@Gába27 píše:
@ospalámyš Tak zrovna Beatles si otec koupil normálně v Suprahonu. To vím, protože mi tehdy hrozně lezli na nervy. Až po letech jsem jim přišla na chuť.Ano, vzhledem k tomu, že Češi mají tu zkušenost z minula, jsou velmi citliví na jakoukoliv snahu nás opět ovládat. Nikdo tady nebájí, že za socíku to bylo perfektní. Ale nebylo to nic, co se nedalo žít. Ten režim přece nebyl celých čtyřicet let stejný, taky se vyvíjel. Já zažila jeho konec a říkám, že to žádná doba temna nebyla. Pokud to někdo vidí jinak, je mi to líto, nicméně, já takovou zkušenost nemám. Nevím, proč bych tedy měla hystericky kejhat, že mi někdo ublížil, zničil mi život apod., když tomu tak nebylo. Naši normálně makali a nic se jim nedělo. Tečka. Tím bych to uzavřela, protože je to stejně marné. Vy máte neustále potřebu někoho přesvědčovat, jak to bylo, dokonce i ty, kteří tu dobu rovněž zažili. Nechám vás u toho.

vaši makali a drželi h..u, proto se o ně bývalý režim nestaral.Ovce nechával na pokoji.

• načítám...
28294
19.11.17 12:01

@Gába27 hystericky :-) Samozrejme.

Nikdo ti nevyvraci, ze jsi se mela ty dobre. Ostatni na tom mohli byt jinak a to pomijiis, to je to, co mi vadi. Bagatelizujes to. Tvrdis, ze si za to mohli lidi sami, kteri meli jinej nazor.

A na otazky neodpovidas. Proc ti lidi zdrhali, kdyz se tu teda zilo dobre. A proc tu byly ty ostnaty draty. A proc politicky sedeli az do 89?

Ale Gaba mela ten svuj chleb a hry, takze byla spokojena.

• načítám...
lucenka
19.11.17 12:01
@matkabagristy píše:
díky za postřeh, pokud se rozepíšeš, ráda si počtu.

takže pod okny nám šlo cca 20-25 lidí s nějakými transparenty (netuším, co na nich bylo)… ušli pár metrů a už u nich zastavilo několik motorek, aut - někteří z nich si nasadili nějakou pásku, asi označující policii. Pak přijela klasická police, autobus do kterého všechny nacpali… jedna paní si lehla na zem, tak ji dost nevybíravě do autobusu přesunuli… vše trvalo max. 3 minuty. Jen co autobus odjel, tak na ulici se obnovil provoz jakoby se nic nedělo a já si uvědomila, jak krásné je žít v ČR, v demokratické zemi. Jinak v této popisované zemi to na první pohled vypadá, že tu vše funguje tak jako v demokracii. Ale zdání hodně klame :-(
A ve filmech hodně chybí scény, kde se použije sprosté slovo, nějaká „sexuální“ scéna (jsou vystřiženy i pouhé polibky)… a to se jedná o stanice typu HBO v angličtině.

Ale tak třeba by někdo tohle chtěl opět zažívat, když mu vadí současná demokracie. Já určitě ne.

• Upravit
7210
19.11.17 12:03
@Burj Chalifa píše:
vaši makali a drželi h..u, proto se o ně bývalý režim nestaral.Ovce nechával na pokoji.

Jj, asi to tak bylo. :lol:

• načítám...
9128
19.11.17 12:04
@Gába27 píše:
@ospalámyš Tak zrovna Beatles si otec koupil normálně v Suprahonu. To vím, protože mi tehdy hrozně lezli na nervy. Až po letech jsem jim přišla na chuť.Ano, vzhledem k tomu, že Češi mají tu zkušenost z minula, jsou velmi citliví na jakoukoliv snahu nás opět ovládat. Nikdo tady nebájí, že za socíku to bylo perfektní. Ale nebylo to nic, co se nedalo žít. Ten režim přece nebyl celých čtyřicet let stejný, taky se vyvíjel. Já zažila jeho konec a říkám, že to žádná doba temna nebyla. Pokud to někdo vidí jinak, je mi to líto, nicméně, já takovou zkušenost nemám. Nevím, proč bych tedy měla hystericky kejhat, že mi někdo ublížil, zničil mi život apod., když tomu tak nebylo. Naši normálně makali a nic se jim nedělo. Tečka. Tím bych to uzavřela, protože je to stejně marné. Vy máte neustále potřebu někoho přesvědčovat, jak to bylo, dokonce i ty, kteří tu dobu rovněž zažili. Nechám vás u toho.

Já tu dobu taky zažila a nikoho nepřesvědčuju, můj názor je jen jiný. Tohle je diskuze, ne stranické školení.
Pro mě to doba temna nebyla, ale pro některé rodiny jo a to mi stačí, abych tu dobu nějak nenatírala na růžovo, stačilo že byla na rudo :)

Taky myslím že je to marné :think:

• načítám...
872
19.11.17 12:07

Mně by se nejvíce vadilo, že byla “zakázaná” Marta Kubišová z té hudby, tu miluju. :srdce:

• načítám...
7210
19.11.17 12:10
@suvik píše:
@Gába27 hystericky :-) Samozrejme.

Nikdo ti nevyvraci, ze jsi se mela ty dobre. Ostatni na tom mohli byt jinak a to pomijiis, to je to, co mi vadi. Bagatelizujes to. Tvrdis, ze si za to mohli lidi sami, kteri meli jinej nazor.

A na otazky neodpovidas. Proc ti lidi zdrhali, kdyz se tu teda zilo dobre. A proc tu byly ty ostnaty draty. A proc politicky sedeli az do 89?

Ale Gaba mela ten svuj chleb a hry, takze byla spokojena.

A proč se na to ptáš mě? Já snad zdrhla nebo co? Já ti tady ukazuju jiný pohled, který naopak ty stále nechceš pochopit. Já chápu, že ne všichni na tom byli stejně. Ale dokážu pochopit, že pokud někdo byl problémový, tak se holt asi měl hůř, no. Ale může se na sebe určitě podívat do zrcadla. Manželka taky musela být štěstím bez sebe, že kvůli nevymáchané hubě živitele bude mít problémy i zbytek rodiny. Pokud by mi dnes zaměstnanec (které díky Bohu nemám) ve firmě držkoval, rebeloval, dělal revoluci, tak taky půjde. Nevím, proč bych si měla dobrovolně nechat veš v kožichu, aby mi podrývala autoritu a dělala problémy. To je stejné v socíku i v kapitalismu.

• načítám...
6915
19.11.17 12:13
@matkabagristy píše:
takže konspirace, jak jinak ;) Můžeš hádat dál, šmudlo :srdce:

Promiň, ale nějak mi není úplně jasné o čem teď přesně píšeš ani co „můžu hádat dál“? Nevynechala jsi dnešní pravidelnou dávku léků, co máš předepsanou od svého psychiatra?

• načítám...
872
19.11.17 12:17

Jo a mohu ještě?
Jak byste si představovali výstup z EU?
Co vše by se potom podle vás stalo?
Jak bychom dopadli?
Minulost nikdo nezměníme, ale můžeme polemizovat nad tím, co se stane, pokud nastane referendum a vystoupíme. ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová