1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2322
5.1.17 09:43

@cilam mě Mojžíšova strašně nebavila, už mi lepší přijde a pomohla mi i zkrátit cykly hormonální jóga. Nejprve jsem chodila na kurz, pak si koupila knížku a cvičila doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.17 10:44

Ahoj holky, nikdy jsem si nemyslela, že i já budu pročítat tyto diskuze ba ještě k nim přispívat. Ale člověk míní, život mění. My se snažíme cca rok o miminko, ale zatím bez výsledku. Žádné větší vyšetření jsem neměla, ale vypadá to, že budu zdravá. Menzes chodí jak hodinky, ovuluji, vajíčko mi potvrdil i na náhodném setkání pan doktor z Repromedy, zrovna jsem měla mít ovulaci. A bylo tam. Nikdy jsem žádné ženské problémy neměla, ani s menzes. Na klinice Repromeda nám po prvním spermiogramu ale vzal vítr z plachet pan doktor, výsledkem byla asthenospermie a celkově špatný percentil. Vše je jinak u partnera v pořádku, uklidnil nás, že není neplodný, ale zdravé spermie, pohyblivé, ale je jich míň. A ta možnost, že otěhotníme přirozenou cestou je velmi malá, ale samozřejmě to nevylučuje. Ale moc nakloněn tomu nebyl. Ale partner má prý ideální spermíky pro IVF. No, po první návštěvě v Repromedě jsme byly dost rozladění, měli jsme pocit, jak kdyby přes to nejel vlak, doktor nám řekl, že můžeme zkoušet vše možné, i vitamíny, ale že to ničemu pravděpodobně nepomůže. Vzali jsme to pomale jako ortel. Při druhé návštěvě, kdy jsem si nechala dělat AMH už byl schůdnější, dal nám malou naději, že se to třeba může povést, že takové případy taky zná, ale z praxe se spíše přiklání k tomu, že ne. AMH mi vyšlo trochu nižší, na to že je mi 25. Doktor říkal, že by čekal, že to bude na můj věk vyšší, ale že to ničemu vadit nemá a jinak jsem v pořádku. Žádné invazivnější vyšetření mi nedělal s tím, že při naší situaci je pravděpodobnost přirozeného otěhotnění velmi malá, a považoval by to za zbytečné, ale záleží na mě. Že by se do toho nehrnul. To bylo ještě před tím, než mi zkontroloval, že opravdu ovuluji a vajíčko je nachystané k oplození. No nechal to na nás. Já doktorům obecně moc nevěřím, v lesčem mají pravdu, ale ve spoustě věcí je to věc psychiky a jiných záležitostí. Proto jsme vyzkoušeli různé věci, vitamíny, oba dva, gynex (já), teď momentálně bylinné kapky (firma Naděje), termíny od astrologa, které dodržujeme, ale stále nic :-( Pomalu se nám naděje vytrácí…říkám si, že se třeba jednou poštěstí. Moc se mi do IVF nechce, představa stimulace, finančních výdajů, nervů, stresu, hormonů, injekcí a všeho možnýho mě děsí. A navíc nesnáším jehly…ale pokud to bude nevyhnutelné, uděláme pro to všechno. Jsem od přírody spíš pozitivní člověk, tak pořád věřím a doufám v zázrak. Věřím, že se dějí a říkám si, že třeba ještě není ten správný čas na dítě budeme si na něj muset třeba déle počkat. Bereme to tak pozvolně, no stress. Snažíme se tyhle problémy vypouštět z hlavy, i když vím, že partnera to dost trápí. O to hůř, když všichni kolem nás otěhotní lusknutím prstu. Teď jdu na běžnou kontrolu ke svému gynekologovi, který už má také nějaké tyto zkušenosti, tak mu tam beru všechny naše dosavadní výsledky a hodlám to s ním probrat a asi dám hodně na jeho názor, jak to vidí, jestli ano nebo ne. Navíc partner odjíždí během roku na několikaměsíční služební cestu, takže budeme mít zase „výluku“ a to protahování už nás taky neba. Partner je navíc o 8 let starší, tak je jasné, že by chtěl dítě co nejdříve. A nás nebaví na to naše mimi stále čekat a mezitím si hrát s dětmi kamarádů a příbuzných. Člověk si projde i stavy smutku a lítosti. Ale třeba to klapne přirozeně nebo i uměle. Naděje umírá poslední, tak stále věříme!

Držte se, jednou to vyjít přece musí!

• Citovat
  • Upravit
339
5.1.17 14:37
@hancami píše:
@cilam mě Mojžíšova strašně nebavila, už mi lepší přijde a pomohla mi i zkrátit cykly hormonální jóga. Nejprve jsem chodila na kurz, pak si koupila knížku a cvičila doma

no já moc nečekám, že by mě to bavilo :D, ale co by člověk neudělal, že :roll: Každopádně zkracování cyklu asi není můj cíl, mám cyklus fakt 27 dní.
Já fakt nevím, říkám si, jestli když to začnu řešit, jestli mi z toho spíš nehrábne.

to anonymní: držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
5.1.17 16:08

@cilam ono to není o zkracování cyklu, ale hormonální rovnovaze :lol: mě Mojžíšova ubijela, je to strašně pomalé a prostě mě nebavila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
5.1.17 17:05

@hancami Noooo, ona jóga asi taky nebude žádný rychlý cvičení? Mě Mojžíšovka nevadila, bylo to takové spíš dechové a protahovací… Ale mě zase láká Power jóga… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
5.1.17 17:43

@T.martasek ta hormonální je celkem rychlá, jde hlavně o úplne opačné a rychle dychani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
5.1.17 19:40

Ja taky testovala nejradeji maxem a ze tech testu bylo :D a vsechny plastovy testy mamatest byly na nic. Ja Teda nejaky hcg v krvi mela ale prvne byl duch a do vevera carka. Takze jsem tomu verila ale nakonec to stejne bylo biochemicky jako vzdy. testuj maxem. Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
5.1.17 19:41

Holky ja dnes hlasim 2.screening a mame 550g a 25cm. Toz leti to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
5.1.17 22:13

@kratjana to neni mozne, ze uz je to 2. Screning. Hlavne, ze je vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.17 10:25

@kratjana :D teda cvalda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.1.17 10:39

@kratjana
jééé vy už jste veliky.Jen tak dál krása. Moc ti to přeji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
6.1.17 11:35

@kratjana to letiiiii :potlesk: super, že je vše ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
6.1.17 12:57

Prosím nevíte jestli ten femigard můžu pak brát aji když se budu chystat na ket a budu mít climaru a utrogestan a i po ketu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2322
6.1.17 13:03

@beata123 vem si lahvičku sebou a zeptej se pro dr., Myslím, že se může i v tehu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.17 14:08

@kliki ahooj tak cooo??? Doufam, ze jsem se nepletla a vyslo to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.