Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No, pokud někmu najdou na imunologii, problém, tak se často bere už před otěhotněním. Jinak se brává přes první trimestr.
Aha, mně na imunologii nic sice nenašli, ale beru ho od začátku stimulace Gonalem. Pak jsem na dva týdny přestala a teď ho beru od MS zase…Děkuji za info, to jsem netušila
.
Radši ty letáky nečíst, po ten leták k anopyrinu mě teď opravdu zvedl ze židle!!! ![]()
A Jessiko - proč se bere anopyrin po ET, nevíš náhodou?? Četla jsi tam příbalový leták? ![]()
Nevidím jediný důvod, proč ten anopyrin teď brát…Při píchání Gonalu to chápu, po OPU také ale po ET??? Když je tam přímo psané, že se to brát nemá???
…nic, anopyrin už neberu!!!
Příbalový leták: V průběhu 1 a 2 trimestru těh. nesmí být přípravek podáván, pokud to není zcela nezbytné. Pokud je však ze závažných důvodů přípravek podáván ženám, které chtějí otěhotnět nebo jsou v 1 a 2 trimestru, pak musí být dávka co nejnižší a doba co nejkratší!!!
![]()
Mně to vysvětlil doktor takto. Příroda si to zařídila tak, že v době těhotenství se samicím všech savců zahušťuje krev, aby při porodu nevykrvácely. Jenže mezi dělohou a placentou jsou vůbec ty nejtenší vlásečnice v těle a pokud se má někde něco ucpat, tak se to ucpe tam. A dochází tak k potratu. Já to budu brát až do 28tt, ve třetím trimestru mi to hematolog zakázal. Ty minidávečky ale opravdu nejsou nic hrozného.
Jessika - tož to ale nechápu ten příbalový leták!!! Tak by tam spíš mělo být, že se to brát má a ne, že se to brát nesmí…
ne?? Neřeknu, kdyby tam psali opět - že se to nedoporučuje - ale je tam přímo několikrát zmíněno, že se to nesmí užívat a jen ve velmi vážných případech!
@kaspluc Jak jsme psala, myslím, že se výrobce sichruje. Já to mám doporučené od své doktorky (která mi dokonce říkala, že v USA se to v těhu bere automaticky a vůbec se to nevysazuje), z Repromedy i od hematologa. A vím, že to holky berou běžně, tak se nebojím. Kdyby mi to dal jeden doktor a já jsem nikde na netu neviděla, že by to ještě někdo bral, tak bych se bála taky. Takhle jsem ale klidná ![]()
Tak zitra na me dopoledne myslete.At se u me Lukaskovi libi:-)
8 se nam oplodnilo, v patek volam znovu. Zitra ti Kaspluc drzim prsticky!!!
Tak to je fajn vysledek, neboj, ted uz to urcite vyjde! A dekuji, mam takovy zvlastni pocit, strach a je to takove divne, ze mi tam neco budou davat…
Ahoj holky, můžu se k Vám přidat? Čeká mě PGD v Repromedě doufam už teď v srpnu. A na to bych se pravě chtěla zeptat, na konzultaci ohledně domluvy už na IVF jsem objednaná v srpnu týden před menstruací. To už budu moct ihned stimulovat a absolvovat OPU v srpnu?
Ahoooj holky! Tak jsme doma z KETu.Vse probehlo dobre, p.doktor Koukal je uzasny!!!A muj manzel jeste vic, uz mi jel pro papani a ja lezim. Zdeni na skypu jsem te nechytla!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.