Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jo a měla by jsi to mít ve zprávě co ti dali než jsi šla na ket. ![]()
@Macamaca zavadeli mne blastocystu, mela jsem vsechny embrya teto nejvyssi kvality ![]()
@Macamaca píše:
@kelynka tobě říkali, jaký embryjko ti zavádí?
Já se jen ptala, jak ještě dávají zkontrolovat, jestli embryjko nezůstalo v nástroji.. Jestli se někdy stane, že tam zůstane? Sestra říkala, že jen výjimečně a Kafka říkal, že jemu se to ještě nestalo..
Pockej pockej, Kafka to tam zavedl, dal embryolozce a ta se mrkla a rekla, ze je to v poradku, takze u me to kontrolovali… i minule ![]()
@kelynka jo, to jo, to kontrolovali, ale ze se mu ještě nestalo, že by to tam zůstalo..
@kelynka @Macamaca holky, držím vám moooooooooc pěsti, nejhorší je to čekání, moc bych vám přála ty //
![]()
@Pindrušenka mrzí mě, že to teď nevyšlo ![]()
Jinak my už máme výsledky a dostala jsem rozpis stimulace. MS čekám před koncem května a mám si píchat 175 j Gonalu, a přijít 6 den na kontrolu. Navrhla nám ICSI a MACS. Přítel měl horší spermiogram, prý 24 % zdravých, pohyblivých spermií, ale prý žádná katastrofa. Teď ještě, aby byla kvalitní vajucha ![]()
@Mellisa 012 dekujeme ![]()
Budu drzet pesti, at je co nejvice kvalitnich vajicek
![]()
Me zavadeli hatchujici blastocystu. A blasty se v teto dobe uz zavadi vzdy. Teda v tech nej centrech. Morulky atd. nejsou na pobyt v deloze pripraveny proto pokud embryjko nedosahne teto faze neprezilo by ani v deloze… do centra kde by mi chteli zavest dvoudenni nebo tridenni embryjko bych nesla. TEST sesty den si opravdu myslim nema smysl. Jeste vyckej… DRZIM MOOOC PALCE VSEM
![]()
Holky potřebovala bych znát Váš názor
… jsem po 1.neuspěšném IVF, odebrali 5 vajíček, ale nedošlo vůbec k transferu, vývoj se pozastavil 3den (moruly)sledovali to až do 7dne kdy to ukončili. Rozpis stimulace mě dala moje gynekoložka má totiž smlouvu s Repromedou, u nich se dělaly jenom genetické testy, spermio a odběr. Dostávala jsem max. dávky Gonalu 450j kvůli nízké AMH 0,9,tím jsem stimulovala 10dní, 6den jsem přidala Cetrotide, 11den už jsem si jenom píchla v přesnou dobu dle instrukcí injekci nevím teď přesně název tuším na Ve.. 13den dopoledne byl odběr. V červnu bych měla jít na další IVF, sice mě doktorka říkala, že můžu klidně hned jak začne ms, ale byly jsme na dovolené a potřebovala jsem se trošku otřepat
…Většina tady píše, že další IVF by mělo být až za 3 měsíce…
..Stejně tak se mě nezdá, že mě chce dát úplně tu samou stimulaci, myslela jsem si, že něco změní… Další věc je ta, že jsem na diskuzi v Heliosu našla dotaz jedné paní, která popisuje v podstatě to co já a primář ji odpověděl, že stimulace nebyla správná, že se musí průběžně dělat kontroly hormonů (to mě taky nikdo nedělal, pouze 1× utz) a že u nich je stimulace min.11dní (já měla 10dní) a mezi koncem stimulace a odběrem vajíček má být 36-48hod (u mě to bylo od skončení s gonalem a odběrem vajíček 74hod) a že je potřeba přidat něco na zvýšení kvality vajíček, což Gonal nezajístí. Takže jsem dost v rozpacích…jestli nemám jít jinam.. Co myslíte? Děkuji za Vaše názory ![]()
@Petule35 zkusila bych se v repromede poptat jestli nezvysi davku, kdyz predtim pokus nebyl uspesny. Podle toho co by mi rekli, bych se rozhodla co dal, jestli jit treba jinam… Ja jsem vzdy rikala, ze pokud bych mela podstoupit cele ivf znovu, tak bych taky uvazovala o jine klinice, ale zase si rikam, ze uz nam v reromede udelali komplet vysetreni a pry si to kazdy car dela svoje, coz by se me cekat nechtelo… Drzim pesti, at tentokrat dojde k transferu a najdes vytouzene //
![]()
Prijde mi, ze je repromeda nejdrazsi z car v Brne. Na kolik tam ted vubec vyjde ivf bez pgd? ![]()
@kelynka děkuji
já už teď ms měla, takže pokud by si chtěli v jiném centru dělat znovu můj hormální profil tak bych musela počkat do další ms… a čas běží a jak píšeš..taky se mě moc dlouho čekat nechce.. I v Repromedě říkali, že u Gonalu je max. dávka 450j, takže mě to určitě nezvýší, jenom nevím jestli jim mám do toho kecat a chtít ještě něco navíc na zlepšení kvality vajíček.. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.