Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ewangelle taky celkem uvažuju, že bych tu akupunkturu zkusila ![]()
Holky, v pátek jdu na kontrolu sliznice před KET
jsem zvědavá, domluvily jsme se s Hromadovou, že to zkusíme v mém přirozeném cyklu bez estrogenů a i pozdější kontrola sliznice. Piju jen bylinkový čaj na podporu sliznice a kdyby bylo málo, že by se přidaly jen náplasti, ale v menší míře. Tak jsem zvědavá, jestli bude sliznice ok ![]()
@hancami Já jdu na kontrolu sliznice před KET příští úterý tak se budu na tu akupunkturu rovnou objednávat, tak pak určitě poreferuji
Jinak lepím náplasti (3× Climara na tři dny) a úplně v pohodě. Žádné vedlejší účinky necítím.
@hancami já pila několik měsíců kontryhel. Sliznici jsem vždycky měla slušnou 9-10 mm. Takže KET byl v přirozeném cyklu. Držím palce ať je sliznice co nejlepší ![]()
@Ewangelle u náplastí jsem taky neměla, ale celkem mě omezovaly - strašně ráda se koupu
teda přes léto sprcha a taky nejsou nejlevnější. Lepila jsem 4 náplasti, tak jsem minule dala Estrofem a udělal mi šílenou paseku s psychikou
zpětně jsem popřemýšlela a vlastně mi to udělal vždy, ale nikdy jsem si to nespojila
takže jestli bde potřeba jdu teda zase do náplastí, ale doufám, že nebudou potřeba ![]()
@Marcya já piju čaj dle báby Radnické, tak uvidíme
ovulku nemívám, cykly cca 42 dní, tak uvidíme, jak se s tím popasují ![]()
@Marcya jj, toho se nebojím, vždycky něco vymyslí, max řeknou, že to nejde a že musím do stimulovaného cyklu
jen mám zkušenosti, že CAR jedou rádi v zajetých a prověřených kolejích a neradi vymýšlejí nové věci
jako posunutá kontrola, pozdější transfery… vždycky vyjdou vstříc, ale jde vidět, že to není úplně po chuti
![]()
@hancami asi mají postupy a těch se rádi drží. Já žádný jiný CAR nevyzkoušela tak vůbec nevím, jak to chodí jinde. Na druhou stranu, každá jsme jiná takže něco paušalizovat moc nejde. A když potřebuješ pozdější transfer, protože máš dlouhé cykly, tak ti tam přece embryo nevsunou dřív ![]()
@Marcya no, oni když dají stimulovaný cyklus, tak sliznice vyroste z léků a pak právě transfery dělají cca 16dc, já jdu teď na kontrolu sliznice až 13dc, takže počítám, že nejdříve KET 20dc, ale uvidíme, co řeknou
@hancami aha, tak ve stimulovaném jsem nikdy nebyla. Já byla vždycky na sliznici 10 den cyklu. Poprvé mi řekla Hromadová, že to ještě není OK, ať příjdu 13 DC. Pak už se ji to zdálo, že je to dobré a na KET jsem šla 20 den cyklu. To nevyšlo. Další KET už naopak byla sliznice podle Mudr. Kafky dobrá 10 den cyklu, následoval ovitrele a na KET jsem šla 17 den cyklu a vyšlo. A teď jsem byla taky 17 den cyklu na KETu. Já mám cykly krátké 26 dní, takže si osobně myslím, že poprvé to asi bylo pozdě. Možná byla ovulka dřív než jsem stihla večer píchnout ovitrele
A tím, že nedělají kontrolu sliznice před KET to asi ani nemůžou poznat. Jednou jsem totiž šla na kontrolu sliznice 12 den cyklu a Tokareva mi řekla, že je po ovulaci. Tak těžko říct. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.