Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@missy-m @Tralalajda Děkuji moc holky ![]()
@Nikki1992 No, je to náročné. A kolikrát jsem už byla v koncích, ale vždycky se nějak severu a doufám, že jednou to prostě výjde
Mám ERA test, takže se zavádí podle něho a protože to pořád nevycházelo objednala jsem se do Prahy k Malíčkové- odbornici na reprodukční imunologii. Ta udělala kompletní testy a našla právě tuhle poruchu a nasadila imunoglobulíny.
@Nikki1992
Zdravím…Nám, když IVF před lety nevyšlo, a to už jsem měla v té době doma dcerku, tak jsem si ani nemyslela, jak mě to „semele“…hlavně teda psychicky. Ikdyž jsme hodně cestovali, sportovali a byli tak nějak pořád mezi lidma (rodina, přátelé), myslela jsem na mimi pořád. Pak ale, asi po 2 měsících, intenzita prožitku zeslábla a začla jsem víc cvičit, pracovat, užívat si dcerky a do 4 měsíců se nám pak podařilo otěhotnět spontánně…ikdyž bez vysokých dávek hormonů při IVF, které mi obnovily cyklus, by se nám to asi nezadařilo!!!
Je to vysoce individuální a nepřenosná záležitost, ale určitě se to dá překonat a dívat se s optimismem do budoucna
!!!
Moc držím palce, ať se u vás zadaří a miminko ať si vás najde a nepustí se vás
!!!
@aidule děkuji moc na povzbuzení. Už je to dlouhý to čekání. Teď hodně pracuju, tak na to tolik nemyslím, ale už nejsem schopna se práci věnovat na 100% a odvádět ji tak dobře jako dřív. Před KETem mám v plánu jít na neschopenku a být mimo ten stres, tak snad to pomůže. Minule jsem to brala tak, že to bude v pohodě a nějak to neřešila a v práci docela lítala, tak teď zkusím klidový režim s procházkama a uvidíme 👍
@Nikki1992
Jasně, chválím přístup, je třeba vyzkoušet víc variant a režimů… Některý bude ten NEJ
!!!
Holky, nevíte, jak to je v repromedě, když jsem teď ve dvě zjistila, že jsem v plné síle dostala ms. Je dnes 1DC nebo až zítra?
Holky, prosím, máte některá zkušenosti se stimulaci perem pergoveris? Na konci září mám začít stimulovat a pořád nevím zda chtít jen gonal nebo novinku pergoveris, budu moc ráda, za každou zkušenost.
@Denda9 Dík, takže zítra hurá na injekci.
@Kveetko Začínám píchat zítra, tak můžu dávat průběžně info. Dvakrát jsem měla gonal, tentokrát pergoveris. Tak jsem zvědavá.
@missy-m no tak to je parada!!! Ja prave taky mela vzdy gonal, a prosim te - jake si mela vysledky z gonalu? Kolik vajicek a kolik oplodnenych a kolik jich zbylo do 5.den? Vzpomenes si? Ja na nej prave super reagovala… jo a kolik ti ted dali jednotek?
@Kveetko Poprvé jsem měla gonalu 175 jednotek, odebráno 13 vajíček, 9 se oplodnilo, zůstaly 4. Podruhé 212,5 jednotek, odebráno 19 vajíček, 17 se oplodnilo a zůstalo jich 5 (tentokrát byla i genetika, po které zůstaly 3 dobré a 2 špatné). Z 1IVF až z posledního embryjka je syn, na podruhé nevyšel ani jeden transfer. Ptala jsem se na ten velký úbytek (přeci jen jsem čekala, že jich že 17 zůstane víc). A mohlo to prý být stářím spermií, tak tentokrát přidáme ještě metodu macs. A teď toho pergoverisu mám píchat 200. Tak jsem teda zvědavá, jak to dopadne. Na jednu stranu si říkám, že přeci vědí, co dělají, když to má být ještě lepší. Na druhou se děsím toho, že vajíček bude málo, že by byl gonal lepší. Nervy zase pracují…
No já měla poprvé bemfolu 225 jednotek a bylo přes 20 vajíček a z toho 6embryi co vydrželo do 5.dne - po genetice jedno zdravé, pak gonal 225jednotek, a měla jsem 24 vajíček, z toho zbylo 9 embryi co vydrzelo do 5.dne - po genetice 4 zdravé, a pak jsem měla gonal 225 a luveris a z toho 12 vajíček, 5 vydrželo do 5.dne, ale všechny měly genetickou vadu ![]()
Teď budeme připlácet macs, picsi a nějakou tu moon metodu, ta by měla zaručit, že se oplidni opravdu zrale vajíčko. Tak snad bude poslední ivf úspěšnější.
Mám začít koncem září.
@Kveetko Tak to je teda slušná sbírka
Budu moc držet pěsti, aby to tentokrát klaplo
A dám info, jaký ten pergoveris je.
@Kveetko
Zdravím! Na léčbu reagujete skvěle, jak vidím, tak přeji i nyní hodně zdaru a hlavně zdravá vajíčka😉!!!
Kamarádka teď nafasovala taky tohle hormonální pero, tak uvidime, jaká bude úroda🤔 😊???
Držím palce!!! ![]()
Holky poslušně hlásím, že nám zůstali 3 embryjka po genetice, tak začátkem října jdeme na transfer. Už se nemůžu dočkat
Snad tam tentokrát ty 2 čárečky budou
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.