Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pindrušenka Zítra ráno
Vím, že se to navyšuje cca ob den, jen se chci zítra ujistit, že tam čárka zase je ![]()
@Kikuška90 : Já jsem to taky tak testovala, ale tu čarku jsem měla středně růžovou a jen jsem tomu nemohla uvěřit. Tak zítra budu na tebe myslet aby jsi tam měla pěknou dálnici.
![]()
@Pindrušenka Děkuji, děkuji
… no na dálnice je ještě dost brzy
Už aby bylo úterý, to bude nejdůležitější. Zítra jsem teprve 9. den po ET. Snad se čárka bude vybarvovat
![]()
@Kikuška90 Tak to vypadá moc dobře, držím palečky ať duch sílí
Já to opravdu nechávám až na sobotu, s manželem jsme se domluvili, že si uděláme takové „pěkné“ a opravdu doufám, že pěkné ráno
![]()
@Kikuška90 Já taky začala špinit 6. nebo 7. den a teď už máme 5 měsíců prcka doma. Já špinila s přestávkama až do 18. týdne. Takže klid a začínej se těšit na miminko.
@montty : Ahojky, mohla bych se na neco prosím zeptat, jsem ted 16+0 a před 5dny jsem dostala solidní virozu teplota jen zvysena 37,1 a drsná rýma tu zvyšenou teplotu mám do dnes. Muže to nějak ohrozit cvrčka? Mám celkem strach. ![]()
@Pindrušenka Na rýmu mám teď supr recept od kámošky. Je taky těhotná. Studenou vodou si oplachovat nos a čelo nad nosem. Zbavila se rýmy za 2 dny a její brácha to samé. Já si myslím, že to mimčo ohrozit nemůže. Já něco podobného chytla asi v 7. týdnu a měla jsem povolený i Paralen, volala jsem i do Repromedy. Dala jsem si ho jeden den večer a bylo to pak dobrý
@ZZuzkka ahoj, chvilu mi trvalo zase sem prist, snazila som sa zamestnat mysel inymi vecami, taka mala psychicka zotavena, fyzicky sa nemam po com zotavovat. Co dalej, netusim, urcite pokracovat, ale kde a kolko pokusov, to este musime premysliet. Utesujem sa s tym, ze darovane embrya to istia…
Strasne ti drzim palce, nech ti to vyjde, obdivujem zeny, ktore do toho idu po tolkykrat, ja to nesiem tazko a to este nedoslo ani k jednemu transferu. A tie darovane vajicka, to je tiez vec, obzeram si na ulici zeny a premyslam, ako asi vypadala/bude vypadat nasa darkyna:-))
Co sa tyka toho clanku, jedna sa o zakrok spocivajuci v poskriabani maternice, je to vlastne biopsia sliznice, ktoru robia lekari bezne, len s tym, ze vzorok sa nikam neposle a ide iba o to, aby sa sliznica narusila. Ponukaju to v zahranici, v CR asi iba v Gennete, nazvali to tusim iritace endometrya, ale verim, ze to musi zvladnut kazdy gynekolog. Kedze je to nova metoda, neistota panuje ohladom dni v cyklu, kedy je to najlepsie previest, zatial sa doporucuje den 21 cyklu predchadzajuceho ivf a tiez asi aj jeden z prvych dni ivf cyklu.
@montty : Mockrát děkuju, pořád mám ted strach. Vždycky se z něčeho vyhrabu a pak zas na novo. Já jsem v Repromedě byla pečená a vářená, i když jsem už byla u sveho gynekologa a začala jsem krvácet v 8 týdnu tak mě vzali do 30 minut i kdyz už končili. Měla jsem rizikový těhotenství do konce 1.trimestru a teď mám jen šíleně nizký tlak. Jsem na neschopence a zustanu na ní až do konce. Tak mě chytaj černý myšlenky kolikrat. Ještě jednou děkuji za receptik hned začnu s aplikací.
@Pindrušenka Já tě chápu, byla jsem na tom jako ty. Rizikové těhotenství a v Repromedě mi mohli přidělit inventární číslo. Ten tlak mám nízký pořád. Já už pak byla ve fázi, že jsem se bála, když jsem nekrvácela, prostě už jsem magořila.
Vydrž 2 nebo 3 týdny, to už budeš cítit pohyby a to vždy uklidní.
Já jsem s Hromadovou v kontaktu i teď, tím, že měl malý po porodu problémy, tak si píšem, voláme a když jedu do Brna, tak se za ní většinou stavíme. Má zájem o výsledky malého. Já to ráda udělám, beru to tak, že někomu dalšímu můžeme pomoci, aby přišli na to co tu vadu způsobuje.
@montty : Taky jsem byla u Hromadové asi jsem pro ni byla i zajímavý pacoš. Měla jsem operaci děložního myomu u toho mě zjistili Endometriozu 3.stupně a když jsem neotěhotnela do roku a pul tak jsem byla na Obilnáku v Caru a od tama jsem šla pryč než mě dělali první pokus do Repromedy a Hromadová mě zjistila 2 měsíce pred IVF že mám rozdělenou dělohu na stejné čáasti plus manžel měl 4% spermiogram. Byl to muj 1 IVF pokus.
@montty : Ještě jsem chtěla dodat že všichni lekaři v Repromedě byli a jsou super a to nikdy nezapomenu.
@montty : Teď jsem si všimla že jsem napsala 16+0 ale jsem 15+0. Člověk jak je doma tak nevnímá kolikáteho je.
Všem přeji dobrou noc ![]()
Ahojda holky, tak už to mám za sebou, odebráno 17 vajíček a dneska budu volat jak to vypadá.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.