Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Clariss : Zatím neházej flintu do žita, pořád to není ztracený. To Hcg není vysoký ale ani ne extremne nízký. Hlavně nebreč i když je to těžký a věřto ze se Emryjko nevzdalo a bojuje.
![]()
@kacgaba : Ahojky brouku jak se máš a co dělá břoško, roste? Jste oba v pořádku?
Dnes jsem viděla ten nejkrásnějšší ultrazvuk, který nevzal dech jenom mě, ale i panu doktoru i pani doktorce
Po asi nesnesitelné munutě mlčení, kdy už jsem si říkala, proboha ono už tam nic není vidět, doktor s rozpakem v hlase prohlásil: JÁ VIDÍM 2 SRDÍČKA
Nezmohla jsem se na nic jiného než CO ŽE??? Ale zaplavila mě vlna eufórie a trvá
Zavolal si na konzultaci i pani doktorku a pak se shodli, že tohle se prý při umělém opl., z jednoho vajíčka, stává tak jednou za 300let
S tímhle jsem opravdu nepočítala
![]()
@kotatko.ms : Ahojky, tak to strašně moc gratuluji
a hlavně at jste v pořádku. A řekli ti termin?
@Pindrušenka termim mam 12.10., ale u dvojčátek je to dřív
Pořád tomu nemůžu uvěřit
![]()
@kotatko.ms : Ahojky, to je jasný že tomu nemužeš uvěřit asi bych na tom byla stejně, ale ber to tak že se stal menší zázrak. Hlavně dávej na sebe pozor.
![]()
@kotatko.ms
moc gratuluju, to je něco
Já v Repromedě taková dvojčátka z jednoho vajíčka viděla ![]()
@Clariss píše:
Ahoj holčičky tak nevím co si mám myslet, testík pozitivní, ale HcG nízké asi se začnu smiřovat…hodnota HcG 277,5…dle lékařky to nebude dobrý a až za týden chce kontrolní HcG…
ještě to není ztracený, vůbec ne.
Při prvním KEtu jsem měla HCG skoro 3× menší a to teprve bylo špatný. Hlavně aby stouplo jak má
![]()
@Tonyax Příští týden jdu už k mojí doktorce a uvidím
Nejhorší natom je, že už mě chce nechat doma a tomu já se fakt bráním
Je mi dobře, jen ten tlak, tak doufám, že budu v práci co to jen půjde
Hlavně aby byli oba prďošci vpořádku, když už to tak dopadlo
![]()
@Tonyax : Ahojky, jak se más? Chtěla bych se tě zeptat, když jsi byla poprvé těhotná, měla jsi bolesti hlavy? Já mám tak jednou za deset dní tak šílený bolesti hlavy že musím jenom ležet, začíná mě to celkem otravovat. Třeba je to tím že mám klidový režim a dřív jsem byla zvykla makat jak šroubek, jak kolem baráku tak v práci. Třeba to je tím tlakem, bez jedné kavy za den už nedokážu ani fungovat. Myslíš že ta káva vadí v tom těhu? Dnes jsem 18+0 a pořád ještě nemám pohyby nebo je třeba ani nedokážu poznat. Ale popravdě mě z toho doma začína hrabat
začala jsem dvakrát týdně chodit na anglinu že bych ji už nedohnala tak to se cítím mnohem lépe
a zítra taky musím frčet do Brna, protože už nezapnu skoro žádne kalhoty a nemám v čem chodit.
Manžel už ze mě nemůže, aspon se někdo baví na muj účet
Jsem hrozna, že? ![]()
@Pindrušenka
kdepak, nejsi hrozná
Bolesti hlavy jsou prý jedním z příznaků těhotenství, ale mě se naštěstí vyhly. Ani káva by neměla vadít, když se nepije moc (jednou denně není určitě moc), ale já na kávu teď chuť vůbec nemám ![]()
Takže už budeš kupovat těhotenské oblečení?
Pak poreferuj..
Jo a pohyby můžeš cítit klidně i později, je to hrozně invididuální
@Tonyax : No já toho zase nechci kupovat šílený množství ale nějakej ten základ musím. Na leto si myslím že mám hodně sukní na gumu tak jen nějakou tu halenu, ale ted je to horší rifle nezapnu ani jedny, tak jsem vytáhla společensky kalhoty, ty zapnu dobře ale žádna hitparáda to taky není. Známá mě taky říkala že je to u každýho jiny, ale kolem mě jak na potvoru všem začali od toho 17 týdne. Já jsem tu kávu začala konzumovat tak před 3týdny když mě začal haprovat ten tlak. No snad to bude později lepší a kávu vysadím. Budeš se muset objednávat taky na tu genetiku mez tím 12 - 13 týdne?
@Pindrušenka mě taky gatě nedělají dobře, ale ne, že by mi rozstlo břicho
. Jen jak je mě těžko, tak mi dělá cokoli v pase blbě.
Já vlastně nevím, s tou genetikou. Musím se podívat do papírů z Repromedy. Tam je napsaný, jaké vyšetření budu muset absolvovat. My frostíka máme geneticky vyšetřeného
Ty si na genetiku musela?
Ale jinak už se střešně těším, až si budu muset koupit něco těhotenského na sebe.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.