Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tonyax : Aojky, už jsi tu nebyla hodně dlouho. Já se mám v celku dobře, ale dnes jsem měla frčet na anglinu a raději jsem zůstala doma, protože od dvou rano jsem moc nespala, dostala jsem hrozný křeče tak jsem si zas nasadila vysoke davky ořčíku a klidovej režim. Malá si tam dělá co chce má blbou polohu je panevním dnem dolů tak v Bohunicích mě říkala, že ještě nějaký čas má se otočit, ale to septum co mám v děloze tak asi přes něj moc nemůže leda by hodila zpátečku a pokud se neotočí tak jdu na císaře protože po té operaci myomu mám jizvu na děloze uplně dole a to je jak kdybych už jednou rodila císařem. Zitra končím 31týden a musíme toho doma ještě tolik dodělat a všechny věci vyprat že mám strach že to nestihnu. A co ty už jsi něco přibrala a pokud ne ráda nějaky to kg pošlu.
![]()
@Kikuška90 : Ahojky, jak se máš? A jak jsi dopadla, potvrdilo se to přirozený těhotenstvi?
![]()
@Pindrušenka já asi cca 6kilo, to mi stačí, děkuju ![]()
Snad se ještě malá otočí, ještě bys měla mít spoustu času ![]()
Já mám zatím celkem zmapovaný, kde co mám po Kubíkovi. Času jinak dost. Budem taky malovat ![]()
Chodíš ještě do práce?
@marenkaF Mně držely nejlíp náplasti na břiše, dávala jsem tři a je jedno, jestli vedle sebe nebo nad sebe, hlavně fkt bacha, ať je nedáš moc blízko k sobě..mně se tam jednou udělal bolák, jak to bylo moc blízko a nedýchalo to, ale hned za týden to zmizlo..a zadku mi to nedrželo, jak se mi tam o to drhly kalhoty a na stehnech taky nic moc, ale uvidíš, musíš to ozkoušet a při nejhorším přelepíš jinam..Mně vždycky štve to koupání, že nemůžu do vany…A utrogestan to je síla, ale jak říkáte, co by pro to člověk nevydržel..my by jsme to snad měli mít bez náplastí, ale utroš asi budeme mít taky, tak jsem zvědavá, jak to bude s koupáním v bazénu, jestli budou zrovna hice…ufff..
@Tonyax : Ne ne nechodim ja jsem od 27.listopadu doma a mám pocit že začnu hlavou mlatit o zed.
Času mám dost ale doktorka něco říkala že císař co je plánovanej tak se dělá dřív tak uvidím příští pátek, jedu do rizikové poradny do Bohunic tak mě řekne víc podle ultrazvuku.
@Pindrušenka plánovaný CS dělají většinou 14 dní před termínem, podle toho, jak mají operační dny…kdy máš termín.. ![]()
@Laura87 já bych se asi v bazénu smočila i s náplastma. Ale asi jen na chvíli ![]()
@Pindrušenka tak jsem zvědavá co ti řeknou. Na naplánování císaře je taky ještě času dost, aspoň myslím ![]()
@Laura87 : Ahojky, tak to děkuju, to ani nevím, jen vím že se dělá o něco dřív ten císař. Tak já budu pořád doufat, že se malá otočí, třeba ty noční bolesti a křeče byli k tomu že mění polohu. No uvidíme.
@Tonyax : To je určo čas, jen doktorka ještě přemýšlela že by mě cvrčka otaceli a to si teda nenechám ani kamáradka co je porodní asistentka říkala že v žádném případě, že nikdy nevíš co se může stát. Tak říkala že by se mnou dala dohromady porodní plán, aby věděli že to opravdu nechci. Jen mám strach, už se u mě toho tolik zvojtilo, že moc doktorum zrovna nevěřím.
@Tonyax : To právě nevím, asi by počkali do porodu nebo já nevím. Ani moje doktorka věděla o co se jedná a říkala otáčení ne ne raději toho císaře. Ale pořád si říkám ještě máme čas tak třeba to klapne. Snažím se ležet pořád na levým boku ale jestli to pomuže, to opravdu nevím. Tak ještě mám čas 6 týdnů a pak to budu řešit.
@Pindrušenka jj, kamarádce to taky dělali, je na to nějáký hmat, asi do tebe normálně hrábne, ale říkala, že to bylo strašně bolestivý..neznepokojuj se tím, buď se malá otočí a půjde to normálně nebo ne a napánují ti CS, ven musí tak jako tak..užívej si ty chvilky klidu…Jestli má v pupíku ještě místo, tak se otočí..:) ![]()
@Tonyax no je fakt, že vždycky před výměnou náplastí jsem si dala plnou vanu a vyvanovala se, když jsme věděla, že další týden jen sprcha a i tak jsem pak strhávala náplasti silou a držely pořád..je to asi pro sichr..ale spíš to koupání s utrošem, to nevím…bělí to pak všude všechno..:)..já už mám skoro po MS a budu počítat dny do další ms a v červenci snad poslední KET a budu se modlit a modlit a modlit… ![]()
@Pindrušenka ahoj a odkud jsi??? Otočit s pomocí toho hmatu? Prej dost bolí. Vydrž třeba se otočí a když ne tak císař hlavně že bude mimi zdravé. Porod je porod a zážitek krásný přeji at rodíš normálně a mimi si hned pochováš
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.