Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Clariss : Tak to jsi měla opravdu hodně výživný měsíc. Já ted taky hodně bucám mám dost křeče, tak jsem si zas nasadila hořčík. Šíleně se to krátí dnes končím 31týden a začínam mít bobky z toho že vše nestihnu nachystat. A ty jsi ted v kolikátým vůbec, to víš hlava děravá ![]()
@Pindrušenka Neboj se určitě to stihneš, hlavně ať jste všichni zdraví..
,co manža a jeho nožka???No máš pravdu letí jako blázen…já jsem dneska 17+3.
@vercaamartin : Ahojky, já jsem ten Femibion brala jen do polovic pátého měsíce, protože jak jsem papala jine ovoce a zeleninu tak jsem měla alergii a nikdo nevěděl na co, a jak jsem vysadila Femibion tak bylo vše OK. Asi jsem neukočírovala dávky ovoce a zeleniny a když jsem si do toho polkla ještě Femibion tak alergie byla jak vyšitá. Doktorka mě stejně říkala že nejdůležitější to je brát do toho 13 týdne, kdy se tvoří nervová soustava.
@Clariss : No začíná se to doma bortit tu operaci mu dali na 12.června a ted dostal zánět do zubu tak musí na resekci asi říkal 30.června nebo 7.července. Fakt super
Dnes jsem přebrala oblečení na cvrčka, to mám asi všechno, ještě to musím vyprat. Pokojíček máme vymalovaný ale podlaha ještě není, máme jen beton. A pak nějakou novorozeneckou lahev, latkové pleny, nějakou kosmetiku a pár drobností ale i tak toho je pořád hodně. No tobě to taky pěkně letí. Mě už ve 30 týdnu říkali že cvrček má 1400g.
Jsem ráda že to mám vše za sebou ty stimulace, léky, prohlídky, odběry vajíček atd. nejkrásnější byl den kdy jsme jeli na zavedení takovej pocit že si jedem pro prcka
ted ho mám v náručí
je to náš fakt vymodlenej prcík
@vercaamartin : Jsem někde četla že mimčo za týden přibere 200g od toho 30- 31 týdne. Jen si přeji aby nebyli ty hrozný vedra.
@Laura87 no kdyz jsem si platila PK tak jsem myslela ze to vajicko i po tom dostanu to jsem podle toho jejich programu co jsem tam vycetla dostala uz po 3 dnech a ty ostatni mely PK, kdyz jsem byla na kontrole tak me rekly ze se ve me to vajicko ani neohralo ze bylo asi spatny a ze bych ho potratila casem tak si myslim ze kdyby me daly vajicko po PK tak se to nemuselo stat,,,tet me uklidnuje ze mrazacky mam s PK
@marenkaF : Ahojky, taky jsem se divila, když jsi to psala, protože já jsem taky měla dost špatných embryjek. Je pravda že jsem ani nevěděla že měli nějaký program. Taky by mě zájímalo kolik lidí v tom programu mělo úspěch.
@Pindrušenka to me taky jeste me rikala ze kdyz sme oba zdravi ze je velka sance a ptala jsem se jestli nevadi kdyz to embrijko nebude mit 5-6 dni PK pry ze ne, no a dopadlo to tak ze to bylo jedno z tech spatnych to me zklamalo
@Pindrušenka jojo před porodem poslední týdny rychle nabírají
nechtěla bych rodit ve vedrech
ja měla ten den taky teplo a fakt jsem ani nepoznala že je otevřené okno a byla jsem dost spocená
![]()
@marenkaF mi to tak měli 5denní a vybírali jen zdravá oplodněná ![]()
@marenkaF snad už to teď dopadne..Když víš, že máš v mrazáčku ta dobrá embryjka..U nás je to o to hůř že jsme měli všechná na PGD oba relativně v pořádku, veškerý testy v pořádku a dvakrát to nevyšlo…A teď tam čeká en poslední mrazáček a ve mě bude jen malinká dušička…
@Pindrušenka to je fakt, taky by mě to docela zajímalo jaký to mělo úspěch..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.