1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19198
2.9.15 10:06

@Lilly15 Moc děkuji za odpověď :hug: :hug: Hele my měli s Tokarevou to stejné, neříkám, že by byla nějak zlá, ale taky začala hned s tím, že co kdyby se náhodou jedno ještě rozdělilo, že jsme mladí, máme hodně mrazáčků. Že dvojčata se rodí předčasně, někdy až moc, jsou z toho komplikace - no byl to docela očistec. :( Proto mám strach :oops: Ikdyž vím, že poslední slovo máme my a oni nemůžou nic. Navíc na KET pojedu sama, manžel má důležité jednání a vypadá to, že nesežene nikoho kdo by ho mohl zastoupit :( A já se bojím, že se tam do mě pustí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
2.9.15 10:31

@Kikuška90 My pořád bereme lékaře jako obrovskou, šíleně nepředstavitelnou autoritu :cert: Říkáme si, ano, mají školy, zkušenosti, jsou to velmi chytří lidé. Jen se někdy zapomíná, že každý jsme originál. Někdo se bojí pavouků, jiný je chová… Tak už to je!
A právě jedinečnost každého z nás je někdy hrubě potlačována jednáním lékařů. Hází nás do jednoho pytle. Všechno je bud přesně podle tabulek, což je super, nebo naopak mimo tabulky a zajetá pravidla a to je zákonitě průser. Ale my nejsme čísla ve statistikách, jsme žijíci bytosti. :cert:
Myslím si, že kdybys ses zeptala, kolikati holčinám vložili dvě embrijka, řekli by ti asi úplně přesně jejich jména, data trnsferu a snad i velikost bot, jak je to vzácné.
Zkus se podívat do budoucnosti a zamyslet se nad tím, jak se asi budeš cítit. Chceš si vyčítat, že jste chtěli dvě, ale bála ses ozvat, anebo dát na jejich rady a uvážit (ne)možné komplikace…Rozhodnutí je jen na Tobě
Do pondělka máš čas. Tohle je důležitý krok. Na celý život ;)
Třeba v Heliosu by Ti i přes vzdor dali pouze jedno embrio. Jedna holčina na ně podala trestní oznámení za podvod. Moc chhtěla dvě a dostala pouze jedno. Asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
2.9.15 10:58

Ahoj Kiku. Myslím že už jsem ti muj názor říkala teď nevím. Ale každopádně ja bych si nechala zavést pouze jedno. Užjen proto zže každý cyklus jsi trošku jinak pripravena přijmout embryo(sliznice). Myslím že většíuúspěšnost je když budeš vkládat po 1. Vem si že kdyby nedej bože to jedno teď nevyšlo takbdoatanes menses a za dva týdny to opět resis. Utíká to. Ja svůj ket odkládán na dobu ky mě konečně přestanou bolet zada- bolej mě už rok. Doufám že letos do listopadu to stihnu. Zitra mi začíná rehabka jak na záda tak i Mojžíšova metoda. Poslední transfer byl v dubnu a to už přeci prziju. Měsíc sem měsíc tam.. Chci ti říct abys na to netlacila a zbytečně abys nepřišla o embryo.

Tehulkam gratuluji. Jako by si to tu ti lékaři četli jak si tu stezujeme že tu není žádná tehule :D
Mám zasebou tři nevydařené kety. Holky jste moji inspirací že to jde. Mám ještě tři mimisky v mrazaku ;) douf že to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.9.15 11:05

@Lilly15 Ještě jednou moc děkuji :hug: :hug: :hug: Já víceméně rozhodnutá jsem, zeptám se v pondělí jak to vidí v laborce, jestli ta možnost tu je nebo bych se musela nejprve poradit s Dr. Do žádných extrému to vést nechci, ale je zase pravda, že jsem si říkala, že pokud by nevyšel tenhle první pokus, tak v druhém bych si nechala zavést dvě embrya každopádně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.9.15 11:14

@kratjana Jo jo já Tě chápu. Jenže ono když se embryo nechytne vůbec tak je to ještě docela dobrá možnost. Mě se při 1. IVF embryo chytlo, ale vydrželo v podstatě jen jeden týden, pak to vzdalo. A já jsem na krev do Repromedy chodila každý týden (někdy i 2× týdně) 2,5 měsíce!, protože jsem pořád měla v krvi HCG a nikdo nevěděl proč, ale museli mě sledovat. HCG totiž neklesalo, občas stouplo, občas se vrátilo, ale pořád tam bylo. „Čistá“ jsem byla až po druhé MS :roll:.. A teď jak jsem otěhotněla přirozeně, tak jsem byla v 8.tt na revizi a pak jsme museli čekat 3 cykly.
Takže pokud se nechytne, tak ano, můžu jít další měsíc znova, ale taky se může protáhnout zase na kdovíjak dlouho :roll:… A ještě nezapomínej na to, že každý další KET stojí 7500,– + léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
2.9.15 11:14

@Kikuška90 Ať si necháš zavést jedno, nebo dvě, Kikuško, moc Ti přeji, aby se Vám na svět podařilo přivést nejedno zdravé a krásné miminko! :srdce: :hug: :pankac: :kytka:
Ještě, že tu jsou ti smajlíci. Přes klávesnici se těžce vyjadřují pocity :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.9.15 11:24

@Lilly15 Ty jsi skvělá :* :hug: :hug: Moc děkuji :kytka: A jak Ti je? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
2.9.15 11:41

@Kikuška90 Momentálně myslím na @Laluntu, jak asi dopadla :nevim: Ona je taková maminka, srdíčková, přející :oops:
Všechny jsme skvělé :pankac:. Co jsme prožily, VYTRPĚLY,…
Mám pocit, že je tu dobrá, skvělá parta! Třeba se jednou všechny, co tu jsme, setkáme ať už s kočárkama, nebo i bez nich, v Olympii na kafíčku, nebo v IKEA v restauraci… Třeba :dance:
Je mi všelijak, na 50% se nemůžu dočkat dne 11.9.(krev+UTZ) :dance:, ale ta druhá část mého já křičí strachem. Tak trochu blázen :P. Ono to nějak dopadne. Ale proč ten čas vůbec neutíká :cert:
PS: a neděkuj :oops:. Od toho tu přece jsme, abychom se podporovaly, neee :hug: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.9.15 11:56

@Lilly15 Jééé já bych se s váma ráda někde viděla :dance: :dance: A klidně hned jak budeme mít pupíky :mrgreen: :pankac:… Jo jo copak naše @Lalunta doufám, že jí moc netrápili :andel:
Ty tvoje pocity znám moc dobře a úplně nejhorší to je až když si uděláš první test, tak pak s tím testováním nemůžeš přestat ať už dopadne jakkoli :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
2.9.15 12:02

@Kikuška90
nás se vždycky ptaly kolik chceme zavést..to je jejich standart ale jak řekneš dvě hned o riziku dvojčátek. U nás v diskuzi máme dvě holčiny co se jim po KET rozdvojilo embryjko a čekají jednovaječné dvojčátka. A jak tak pročítám diskuze dvě embryjka neznamenají větší úspěch na otěhotnění ani na trojčátka. Tak se jim nediv když nebudou chtít. Oni po PGS neradi dvojčata ve více centrech. Nevyšetřené ano s tím problémy nedělávají (záleží opět na klinice) ale ty vyšetřené..no každopádně za zeptání nic nedáš.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.9.15 12:32

@oskárek59 Díky a ptala se Tě Dr. nebo až v té laborce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
2.9.15 12:34

@Kikuška90
ptala se nás hned po UTZ sliznice..já jsem zvláštní případ já do laborky nikdy nevolala..já se s Hromadovou většinou domluvila hned (po UTZ) kdy konkrétně proběhne KET (i s přesnou hodinou) i s tím, že ho bude dělat ona :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.9.15 12:42

@oskárek59 Né né, ty seš VIP :pankac: :mrgreen:… Ale potvrdila jsi mojí teorii, že to určitě napsala do těch papírů a oni mi v pondělí v laborce řeknou, že jsem přece chtěla jen jedno… asi tam nechám zavolat manžela :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2903
2.9.15 12:48

@Kikuška90
ale prd VIP jen jsem chtěla mít jistotu, že KET bude dělat Hromadová a kdybych pak volala až do laborky nikdo mi nezaručí, že by zrovna ona měla čas nebo nebyla v ambulanci :lol:
ale ano jinak je to v papírech určitě napsané, že ses rozhodla pro jedno.
Tak za zavolání nic nedáš..ani ty ani manžel
nechci ti to nijak rozmlouvat ty dvě..ale za mě doporučuji jen jednoho prcka..
první pokus je první pokus..kdyby to nedej bože nevyšlo tak pro příště už by doktorka neměla tolik argumentů proč chceš dvě..ale to je jen čistě můj názor
rozhodnutí je jen na vás :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.9.15 12:55

@oskárek59 Jo táák, no já jsem včera měla taky nutkání zeptat se Tokarevy, jestli ten transfer může provést ona… ale pak jsem to zavrhla, protože tu holky chválí i ostatní, tak se nechám překvapit :)… A jinak jo jo, ted hodně argumentují, že jsou embryjka výborné kvality a bla bla bla.. tak když to nevyjde na poprvé, tak jim to můžu „omlátit o hlavu“ :oops: :)… No v pondělí se zeptám a uvidím co mi řeknou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.