2 děti ve 3+1

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22592
28.10.23 08:53
@kocourGarfield píše:
Klobouk dolů. To si vůbec neumím představit, že by některé z dětí bylo nadšené, že jeho pokoj kde má drahou polovičku s nimi sdílí 14l puberťák.
Ač spolu jinak vztahy mají ok.

Ja byla nadsena jakozto ten pubertak :lol:, ale asi za rok jsme se stehovali z 2+1 do 3+1, tak uz se to pak dalo resit. Nakonec jsem ja bydlela v obyvaku. Segra s pritelem meli detsky pokoj. To bylo uplne na pohodu. To uz byl pekny velky byt. Ta 2+1 nemela koupelnu a to bylo mnohem horsi nez nemit vlastni pokoj. Stejne z toho trauma nemam. Tesne predtim, nez jsem se narodila, tak mamka zajistila topeni na plyn. Predtim se tam topilo uhlim primo v byte. Kdyz v tom byte vyrustal muj tata, tak to bylo jeste o pokoj mensi(pak teprve spojeny 2 byty). Takze muj tata vyrustal v 1+1(2+2deti), topeni na uhli, vanicka na myti v kuchyni, zachod na chodbe spolu se sousedem. Nepamatuji se, ze by si nekdy stezoval. Muj mamzel vyrustal v 2+1(2 dospeli a 3 deti, nez se starsi brachove odstehovali) a taky si nikdy nestezoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.10.23 09:02

@andelka83 ano, situaci 20+ dnes vůbec nezávidím.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.10.23 09:05

@Oriseka naši topili taky uhlím a učitelce se říkalo soudružko ;) ještě dlouho na ZŠ ;)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.10.23 09:06

@Oriseka můj manžel zřejmě ano, proto měl ten dětský pokoj samostatně. Jen píšu, že to může být co dítě to kus. Blbý je, pokud to tomu dítěti vadí a nemá to řešení. To vnímám jako možný problém.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.10.23 09:08

@Oriseka no já z toho trauma mám, tak se půjdu zahrabat, protože 3 děti ve 2+1 jsou normální a přežili to všichni :lol: Tak co trauma, když většina emimina ho nemá. Já tedy spis mega měla obrovskou potřebu soukromí hlavně v období puberty, které tehdy nebylo možné. Klidně bych žila v garáži. Se sourozencem máme vztah normální.

• Citovat
  • Upravit
22592
28.10.23 09:13
@kocourGarfield píše:
@Oriseka my jsme na veliký být/ dům ve městě neměli. Tak jsme šli bydlet za město. Chtěla jsem víc děti, nemám miliony a nechtěla jsem mít 4 děti v 3+1. Pokud bych měla mít 4 děti v 3+1 o 70 m2, tak si je nepořídim, protože v pubertě to musí být i s úložným prostorem masakr.

Při posledním dítěti jsem ani na RP nedocházela, pracovala jsem po celou dobu na HO ( dítě jsem si porídila ve chvíli kdy yjsem věděla, že to bude reálné. Pokud ne, tak si dítě nepořídím. Každý volí dle svých možností. :kytka:

Příspěvek upraven 28.10.23 v 08:47

Jenomze tady v Praze by sis nepomohla jit bydlet do domu za mesto. Cokoliv v rozumne dojezdove vzdalenosti do Prahy stoji taky nesmysl. Musel by jit clovek fakt uplne jinam, ale to ja bych treba nechtela, protoze mam tady rodinu. Chapu, ze pro 4 deti uz clovek potrebuje vetsi prostory, ale 2 deti ve 3+1? Uplne v pohode. Ono ty ulozne prostory se daji casem resit. Muzes si je treba pronajnout. My mame ku prikladu na kramy garaz. Je to takovy nas prirucni sklad. Ulozny prostor. Odkoupili jsme ji od souseda, co se stehoval pryc. Nedaleko se prodavali driv byty a mely k sobe slusny zdeny sklep, takze treba 3+1, ale k tomu dobre ulozne prostory :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
28.10.23 09:14
@Anonymní píše:
Přemýšlím o druhém dítěti, ale nechceme to lámat přes koleno. Máme byt 3+1, budeme ho splácet ještě přes 20 let, pěknou pálku :zed: takže se nerýsuje větší bydlení. Vždy mi 3+1 přišlo tak akorát pro čtyřčlennou rodinu, jenže to naše 3+1 je malé (cca 60m2). Děti by byly nahňácané v malém pokojíčku, soukromí o ničem až budou starší. Šli byste do toho nebo zůstali u jednoho dítěte?

Já vyrůstala v klasickém panelákovém 3+1 a újmou netrpím. Měla jsem se ségrou pokoj, jako většina spolužáků, nic nenormálního. Já chtěla víc dětí a bohužel se to nepodařilo. Máme 5+1 a jedno dítě. Vyměnila bych za 3+1 a klidně 3 děti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14977
28.10.23 09:23
@Oriseka píše:
Tady na emiminu lide vydelavaji balik a muzou si v klidu koupit byt za 12 mega. Staci na to myslet prece dopredu, ze budes potrebovat pro kazde dite svuj pokojit. Nikoho neomezuji finance :jazyk:. A kdo na to nema, tak nemuze mit treba 3 deti, ikdyz je chce, protoze deti by mely trauma bydlet 2 v jednom pokoji :think:. Akorat ty deti vubec rodice neuvidi, protoze aby to rodice uplatili, tak budou porad jen pracovat a pracovat :think:.

Chtěla bych někdy vidět ty lidi v realitě, co si tady furt honí triko. Zakladatelka hned v úvodu píše, že na ten byt mají hypo a každý delfín pochopí, že na větší nemají. A stejně se tu dozví, že se nemá množit nebo má jít do většího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
28.10.23 09:24
@Jahru píše:
Asi tak. Já jsem sdilela pokoj s o 5 let mladším bráchou a bylo to fajn. Vlastně nás ani nenapadlo, že by to šlo jinak, protože všichni kamarádi a spolužáci to měli úplně stejně.
Naše děti sdílely pokoj do jejich 11 a 13 let, zvládly i "domácí vězení " za doby covidu, kdy spolu byly 24/7 a nesežraly se :mrgreen: A kdyby to jinak nešlo, tak by to zvládly i teď.

Moje slova, nás nikdy nenapadlo to řešit se ségrou. Kamarád ze tří dětí a taky všichni v jednom pokoji. Mamka je ze 4 dětí a byly všichni v jednom pokoji, dřív to tak bylo na vesnicích normální. Dost lidí v dnešní době nedosáhne na velké byty a děti mají dvě v 2+1 nebo 3+1. Kamarádka přepažila pokoj dětem, když jim bylo 12-13, kluk, holka.

Příspěvek upraven 28.10.23 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22592
28.10.23 09:24
@kocourGarfield píše:
@Oriseka no já z toho trauma mám, tak se půjdu zahrabat, protože 3 děti ve 2+1 jsou normální a přežili to všichni :lol: Tak co trauma, když většina emimina ho nemá. Já tedy spis mega měla obrovskou potřebu soukromí hlavně v období puberty, které tehdy nebylo možné. Klidně bych žila v garáži. Se sourozencem máme vztah normální.

Manzel mel v te 2+1 soukromi za skrini. Velka skrin a za ni postel a psaci stul se zidli, takze takove svoje 4 metry ctverecni a jak si to pochvaloval, ze byl dedecek sikovny a dokazal to takto vymyslet. Zil tak asi do 18 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.10.23 09:26
@Kfětoslava píše:
Chtěla bych někdy vidět ty lidi v realitě, co si tady furt honí triko. Zakladatelka hned v úvodu píše, že na ten byt mají hypo a každý delfín pochopí, že na větší nemají. A stejně se tu dozví, že se nemá množit nebo má jít do většího.

To není pravda. Některé jsme ji psaly, ať si nechají menší pokoj ložnici a větší ložnici nechají dětem. Že tam se dvě vlezou. A rodičům stačí udělat ložnici v menším pokoji. Stejně se tam jen přespává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22592
28.10.23 09:30
@Kfětoslava píše:

Za me 3+1 a 2 deti uplne v pohode. Treba budou stejneho pohlavi a vubec jim to vadit nebude a kdyz, tak se to treba casem bude dat resit nejakou zastenou/prickou/patrem. 2 deti v 1 pokoji je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
28.10.23 09:33
@Oriseka píše:
Chapu, ze pro 4 deti uz clovek potrebuje vetsi prostory, ale 2 deti ve 3+1? Uplne v pohode.

Ono ale záleží jak je to 3+1 velké. My máme taky, ale o víc jak 20 m2 větší. 60 m2 je pro mě prostě šílených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
28.10.23 09:41

Ja stejně nechápu co se řeší, když se podívám na sídliště, ty baráky jsou řešené tak, ze většina bytů je 2+1 a 3+1 a zijou tam normálně cele rodiny, žije tak většina republiky :nevim: byty 4+1 a víc bývají málo. Ale tady se vždycky ozývají jen ti, co mají vily o 20 pokojích a každé dítě má vlastní pokoj s koupelnou, aby náhodou někdo neměl trauma, ze musí sdílet společný prostor s rodinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22592
28.10.23 09:41
@Serpentini píše:
Ono ale záleží jak je to 3+1 velké. My máme taky, ale o víc jak 20 m2 větší. 60 m2 je pro mě prostě šílených.

Tady nedaleko se takto staveli a stavi novostavby 3kk na 60m2. Kazdy metr stoji balik a o male byty je tedy zajem. Ma to malou obyvako-kuchyn-20m vejde se tam jen kratka rovna linka. Zase kdyz chces 2 deti, tak si jedno neporidis, protoze mas mensi byt? Pro me by to duvod nebyl. Ja jedinacka nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí