Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Přemýšlím o druhém dítěti, ale nechceme to lámat přes koleno. Máme byt 3+1, budeme ho splácet ještě přes 20 let, pěknou pálkutakže se nerýsuje větší bydlení. Vždy mi 3+1 přišlo tak akorát pro čtyřčlennou rodinu, jenže to naše 3+1 je malé (cca 60m2). Děti by byly nahňácané v malém pokojíčku, soukromí o ničem až budou starší. Šli byste do toho nebo zůstali u jednoho dítěte?
Několik let nás v 3+1 žilo 6.. 2 dospělí a 4 děti. Pokojicky jsme měli po 2 s patrovými postelemi a rodiče spali na rozkládacím gauči v obýváku. A ta 3+1 měla 68m2. Nic nám nechybělo ![]()
Měli jsme byt 3 + kk, 74 m2. Dokud jsme měli 3 děti, tak pohoda. Se 4 už to bylo horší (ale ve smyslu skladovacích prostor a že sousedům vadil hluk od dětí), když jim bylo 8, 6, 4,5 a 1,5 roku, tak jsme se přestěhovali do domu. Ten teď budeme rekonstruovat. Takže cca za 2 roky by každá holka mohla mít svůj pokoj. Teď je holkám 9, 7, skoro 6 a 2,5 roku, nejstarší už se moc těší na svůj pokoj (hlavně proto, že chce nějakého svého domácího mazlíčka), ostatní to zatím neřeší. Stejně si většinou hrají v obýváku, o něco méně ve společném pokoji.
Spí všechny v obýváku. Je to na doporučení psycholožky, v pokoji totiž mají 2 palandy a ta 7letá musí spát s někým fyzicky vedle sebe. Takže nakonec jsou v obýváku všechny a jsou tam spokojené. Do pokojíčku jdou spát výjimečně, třeba když je jedna nemocná, tak aby nenakazila ostatní. Já v obýváku uspím nejmladší, která spí mezi druhou a třetí, a přesouvám se do ložnice.
Podle mě jsou 2 děti v 3 + 1 úplně na pohodu. Ale zálěží na jejich povahách. A asi i na pohlavích.
Příspěvek upraven 27.10.23 v 21:47
Bydlíme ve 3+kk 65 m2, z toho dětský pokoj má 16m. Máme dvě děti, jedno školkové, druhé batole, stejné pohlaví. A zatím nám to vyhovuje, víc místa nepotřebujeme. Bydlíme v širším centru Prahy. Větší byt bychom si koupit mohli, finance máme, ale díky předchozí velmi neblahé zkušenosti se sousedy teď nejvíc oceníme tiché sousedy a stěhováním nechceme riskovat. Dům za Prahou jsme taky zvažovali, ale dojíždět nechceme. Uvidíme, jak se nám v bytě bude žít, až děti trošku odrostou.
@Serpentini taky jsem to vůbec nepochopila.
Naši tedy s tou ložnicí vedle pojíčka naopak chodili souložit do toho průchozího obýváku, protože to tak nebylo slyšet (.bylo stejně). A od jistého věku dítě ví, že rodičům do aktu se neleze
nebo já bych se v tu chvíli určitě nechodila napít, vyčůrat a tak ![]()
Příspěvek upraven 27.10.23 v 21:28
Tak není to něco, kvůli čemu bych se nutně vzdala druhého dítěte, pokud bych po něm toužila, samozřejmě o pokoj víc by se hodil, ale kolem mě většina lidí žije v 3kk, i 2kk se dvěma dětmi. My máme děti (4 a 1 rok) a zatím úplně v pohodě, ale je pravda, že máme kolem 70 metrů a i tak musím pořád dokola třídit a vyhazovat věci, aby to tu nějak vypadalo (nesnáším zakrámované prostory).. do budoucna bychom chtěli do 4kk, ale uvidíme, jak to vyjde, zvládli bychom to i takto.
@Anonymní píše:
Přemýšlím o druhém dítěti, ale nechceme to lámat přes koleno. Máme byt 3+1, budeme ho splácet ještě přes 20 let, pěknou pálkutakže se nerýsuje větší bydlení. Vždy mi 3+1 přišlo tak akorát pro čtyřčlennou rodinu, jenže to naše 3+1 je malé (cca 60m2). Děti by byly nahňácané v malém pokojíčku, soukromí o ničem až budou starší. Šli byste do toho nebo zůstali u jednoho dítěte?
Máme v 3+1 tři děti a donedávna na víkendy jezdilo čtvrté. Takže… nechápu..? Máme teda o 15m víc, ale čtyřčlenni jsme byli v 2+1 a nějakých 54m. Dvě děti jsou standard, žádný problém.
@smile_xxx píše:
Tak teď jsi to zakladatelce pomohla vyřešit.
Jono výborný komentář. ![]()
Ono pro emimino je někdy těžké pobrat, že ne všichni žijí na zámku.
@Anett.taa 4+1 jsou porad malé děti. Riziko přichází daleko později. Až budou mít nohu 46, boty jak lodě a 180 cm
Taky jsem si to neuměla v té době představit. ![]()
60 m je malinke, to musi byt uplne male pokoje, ne? Hele, kazdy to ma jinak, ja bych to nedala..nas museli s brachou rozdelit. Hadali jsme se, soukromi zadne, navic on do nici svitil, ja chtela spat, nesnasim svetla, jen same hadky..
Kdo má ty pokoje vedle sebe. Hlučnost se dá vyřešit. Na tu společnou stěnu se dají pořídit a nainstalovat takové pěnové čtverce. Celkem to vypadá i hezky. Běžně se to dává do nahrávacích studií. Nebo do místností, kde je třeba vyřešit eliminaci hlučnosti jinam. My to máme nově ve škole. Protože sádrokartonové zdi jsou pěkně na pikaču. Přes celou stěnu je to hezká velká nástěnka.
Příspěvek upraven 27.10.23 v 21:33
@kocourGarfield píše:
@Anett.taa 4+1 jsou porad malé děti. Riziko přichází daleko později. Až budou mít nohu 46, boty jak lodě a 180 cmTaky jsem si to neuměla v té době představit.
@kocourGarfield píše:
@Anett.taa 4+1 jsou porad malé děti. Riziko přichází daleko později. Až budou mít nohu 46, boty jak lodě a 180 cmTaky jsem si to neuměla v té době představit.
V čem?
U nás jsou zatím nohy 40 a 44 a 163 a 170 cm. K tomu 4,5 letý prcek. Nohu 46 a 185 cm má manžel. Ale nejvíc bot a hader mám já ![]()
Jako prezit se da i na ulici. Ad extremum. Ale sdileni pokoje s 8 let mladsim bratrem nebylo uplne komfortni. Trauma z toho nemam, ale pro sve dite bych to nechtela. Moje dite tedy zatim take nema vlastni pokoj, ale v 15 mesicich si zatim nestezuje. ![]()
@Dollorres píše:
Máme tedy větší prostory, ale stačila by nám ložnice a obývák. Možná by nám stačila jen postel v obýváku. Protože děti (4 a 7) spí semnou. Hračky tahaj do obýváku a u jídelního stolu jim občas jen já.Ne vážně, já si vždycky myslela, že každé dítě musí mít velkorysé prostory, svoje soukromí a musí to být hlavně od designera.
Tak klidně do dalšího jděte.
No, mě se to líbí, ale je to jen na okrasu. A to naštve mnohem víc.
Mate jeste deti male, ty starsi uz vic soukromi potrebuji.
Kazdopadne 3+1 mi prijde pro ctyrclenou rodinu v pohode