2 děti ve 3+1

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9060
27.10.23 23:24
@Jahudka82 píše:
Jak kde. Naše courají docela. Min. mladsi k nám, když se v noci vzbudí. A ten starší usíná kolikrát až kolem 10. a obývák máme hodně otevřený, propojený do L s kuchyňs. koutem, takže i když se jdou napít, tak částečně přes obývák. To by fakt nešlo, ložnici máme pěkně stranou, přes chodbu. Zase když vařím nebo něco dělám v obýváku, vidím na děti za roh a pokojík mají docela šikovně zařízený, je jakoby schovaný za kuchyní a obývákem, předchozí obyvatelé dispozici úplně překopali, mně se ten velký propojený prostor líbí mnohem víc, než takové ty panelákové úzké nudle nebo od sebe izolované pokoje v nějakém mega domě. Obývák s kuchyní dohromady jsem si přála už od té doby, co jsme v tom paneláku bydleli, návštěva se posadila do obýváku, aby mohli chodit kouřit na balkon a já pořád odbíhala do kuchyně a nestíhala si s nima povídat. Teď sice máme velký gauč, ale i rohovou jídelní sestavu, kam si návštěvy sedají nejčastěji, abysme na sebe viděli.

Tak přesun dítěte do ložnice k rodičům nebo usínání pozdě nepovažuji za courání desetkrát za noc. :nevim: u té známé se jde samozřejmě taky do kuchyně přes obývák, však jsem psala že obývák je průchozí, to tak běžně v menších bytech bývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
27.10.23 23:37

To je pořád „bylo nás x v garsonce a přežili jsme to“. Ale dobrovolně byste si to nikdy nevybrali, jen jste museli „přežít“. Za mě je normální, že lidi chtějí v pohodě žít, ne jen přežítvat. K tomu patří i nedělat si 3 děti, když je nemám kam dát, tedy na to nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
27.10.23 23:45
@johanka.1987 píše:
To je pořád „bylo nás x v garsonce a přežili jsme to“. Ale dobrovolně byste si to nikdy nevybrali, jen jste museli „přežít“. Za mě je normální, že lidi chtějí v pohodě žít, ne jen přežítvat. K tomu patří i nedělat si 3 děti, když je nemám kam dát, tedy na to nemám.

Mít 3 děti v garsonce a 2 ve 3+1 je ale diametrální rozdíl. Fakt si někdo neporidi dítě jen proto, ze by muselo sdílet pokoj se sourozencem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.10.23 23:47

Lidi uplne zbytecne hledaji ta slozitejsi reseni.Mame mistnost rozdelenou lamino prickou ukotvenou do podlahy a stropu a jde to v pohode.
Vzdycky to jde nejak udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
27.10.23 23:49
@Kriss Tina píše:
Mít 3 děti v garsonce a 2 ve 3+1 je ale diametrální rozdíl. Fakt si někdo neporidi dítě jen proto, ze by muselo sdílet pokoj se sourozencem?

60m² je běžná velikost 2+1, tam bych opravdu 4 lidi necpala. Já 2 nechci, ale kdyby ano, měla bych prostě větší prostor k žití, pro mě to je základ ke spokojenému životu. Ale samozřejmě ať si to každý dělá jak chce, chápat se nemusíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.10.23 00:11

@Lucie_Sx záleží jak mají ty místnosti. Při 3+1 a 60 m2 to asi moc velké nebude. Ale to musí vědět zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
34322
28.10.23 00:16
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx záleží jak mají ty místnosti. Při 3+1 a 60 m2 to asi moc velké nebude. Ale to musí vědět zakladatelka.

V puberte ti staci kamrlik 2*3m, kdyz na to prijde, hlavne ze se mas kam zavrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22587
28.10.23 00:36

Pri cene bytu jaka ted je, tak 3+1 bude pro 4 lidi spis luxus. Je to normalni velikost bytu. V 1 pokoji 2 sourozenci jsou bezne. Nic zvlastniho. Jsou i rodiny s 3 detmi v 2kk. Deti maji jeden pokoj a rodice jsou v obyvakokuchyni. A bude to cim dal beznejsi. Ty ceny jsou silene a kazdy metr navic je poradna suma. Ja mela svuj pokoj az na VS a v pohode. I s nami pak zil sestry budouci manzel a v 3+1 nas bylo 5 dospelych ci skoro dospelych. Predtim jsme zili ve 4 v pruchozim 2+1 a jeste hodne zvirat a slo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
28.10.23 07:34
@johanka.1987 píše:
60m² je běžná velikost 2+1, tam bych opravdu 4 lidi necpala. Já 2 nechci, ale kdyby ano, měla bych prostě větší prostor k žití, pro mě to je základ ke spokojenému životu. Ale samozřejmě ať si to každý dělá jak chce, chápat se nemusíme :lol:

V takových bytech jsme vyrostli. My jsme teda v 2+1 byli tři, potom jen já a mamka, pak čtyři. Takových bytů byla v domě, ulici, většina a naprosto běžně je obývaly rodiny se dvěma dětmi. Rodiče spali v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.10.23 07:37

@Oriseka tak ne všichni jsou s tím v dětství v pohodě.

A teď máš taky 2 děti v 1 pokoji?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.23 07:39
@johanka.1987 píše:
60m² je běžná velikost 2+1, tam bych opravdu 4 lidi necpala. Já 2 nechci, ale kdyby ano, měla bych prostě větší prostor k žití, pro mě to je základ ke spokojenému životu. Ale samozřejmě ať si to každý dělá jak chce, chápat se nemusíme :lol:

Tak já ti dám pohled z druhé strany, naši měli tak velký barák, že když táta dostal infarkt, tak se na mámu a sestru, které byly o patro výš nedovolal a umřel…

Tak to jen, že větší prostor neznamená vždycky lepší… ;)

Ono dost záleží na povaze rodičů a dětí navíc malé děti chtějí být s rodiči u těch větších už to je dost individuální ;) na druhou stranu ten menší byt nemusí být napořád, my se s rodiči stěhovali 3×, já se svýma dětma a partnerem stěhovala taky 3× ;)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.10.23 07:39

@andelka83 tak kdysi neměli v bytě pračku, většinou to jistila prádelna v suterénu např.
Znám rodinu kde 3 děti ve 2+1 a utekli jen co mohli. Pro vlastní děti mají každý samostatný pokoj ( ve chvili kdy se jim narodilo druhé dítě 3+kk prodávali a mají minimálně 4+kk.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.10.23 07:41
@Anonymní píše:
Tak já ti dám pohled z druhé strany, naši měli tak velký barák, že když táta dostal infarkt, tak se na mámu a sestru, které byly o patro výš nedovolal a umřel…

Tak to jen, že větší prostor neznamená vždycky lepší… ;)

Ono dost záleží na povaze rodičů a dětí navíc malé děti chtějí být s rodiči u těch větších už to je dost individuální ;) na druhou stranu ten menší byt nemusí být napořád, my se s rodiči stěhovali 3×, já se svýma dětma a partnerem stěhovala taky 3× ;)

Jenže zakladatelka psala, že na větší nemají finance, že mají hypo na 20 let. Asi tedy není moc kam se stěhovat.

• Citovat
  • Upravit
74217
28.10.23 07:47
@kocourGarfield píše:
@andelka83 tak kdysi neměli v bytě pračku, většinou to jistila prádelna v suterénu např.
Znám rodinu kde 3 děti ve 2+1 a utekli jen co mohli. Pro vlastní děti mají každý samostatný pokoj ( ve chvili kdy se jim narodilo druhé dítě 3+kk prodávali a mají minimálně 4+kk.

Je fakt, že švagrová hned po maturitě odešla do Anglie a hned si zařídila, aby se tam vdala a zůstala tam. Druhá se hned vdala taky. Takže pokoj zůstal nejdýl muži. Že ten se ženil později proti sestrám. On za prací cestoval. Takže tam jen ve volnu přespával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
28.10.23 07:51
@welovefashion píše:
My máme sice 4+kk, ale zase děti 3, takže 2 se dělí o jeden pokoj, nejstarší má svůj, ale ten pro 2 děti je dost velký…jako socka si nepřijdu…

My totéž, je to byt v Praze v novostavbě, má přes 130 m. Cena tak kolem 10 mil. Ale podle emimina jsme socky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí