Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jahudka82 píše:
Jak kde. Naše courají docela. Min. mladsi k nám, když se v noci vzbudí. A ten starší usíná kolikrát až kolem 10. a obývák máme hodně otevřený, propojený do L s kuchyňs. koutem, takže i když se jdou napít, tak částečně přes obývák. To by fakt nešlo, ložnici máme pěkně stranou, přes chodbu. Zase když vařím nebo něco dělám v obýváku, vidím na děti za roh a pokojík mají docela šikovně zařízený, je jakoby schovaný za kuchyní a obývákem, předchozí obyvatelé dispozici úplně překopali, mně se ten velký propojený prostor líbí mnohem víc, než takové ty panelákové úzké nudle nebo od sebe izolované pokoje v nějakém mega domě. Obývák s kuchyní dohromady jsem si přála už od té doby, co jsme v tom paneláku bydleli, návštěva se posadila do obýváku, aby mohli chodit kouřit na balkon a já pořád odbíhala do kuchyně a nestíhala si s nima povídat. Teď sice máme velký gauč, ale i rohovou jídelní sestavu, kam si návštěvy sedají nejčastěji, abysme na sebe viděli.
Tak přesun dítěte do ložnice k rodičům nebo usínání pozdě nepovažuji za courání desetkrát za noc.
u té známé se jde samozřejmě taky do kuchyně přes obývák, však jsem psala že obývák je průchozí, to tak běžně v menších bytech bývá.
To je pořád „bylo nás x v garsonce a přežili jsme to“. Ale dobrovolně byste si to nikdy nevybrali, jen jste museli „přežít“. Za mě je normální, že lidi chtějí v pohodě žít, ne jen přežítvat. K tomu patří i nedělat si 3 děti, když je nemám kam dát, tedy na to nemám.
@johanka.1987 píše:
To je pořád „bylo nás x v garsonce a přežili jsme to“. Ale dobrovolně byste si to nikdy nevybrali, jen jste museli „přežít“. Za mě je normální, že lidi chtějí v pohodě žít, ne jen přežítvat. K tomu patří i nedělat si 3 děti, když je nemám kam dát, tedy na to nemám.
Mít 3 děti v garsonce a 2 ve 3+1 je ale diametrální rozdíl. Fakt si někdo neporidi dítě jen proto, ze by muselo sdílet pokoj se sourozencem?
Lidi uplne zbytecne hledaji ta slozitejsi reseni.Mame mistnost rozdelenou lamino prickou ukotvenou do podlahy a stropu a jde to v pohode.
Vzdycky to jde nejak udelat.
@Kriss Tina píše:
Mít 3 děti v garsonce a 2 ve 3+1 je ale diametrální rozdíl. Fakt si někdo neporidi dítě jen proto, ze by muselo sdílet pokoj se sourozencem?
60m² je běžná velikost 2+1, tam bych opravdu 4 lidi necpala. Já 2 nechci, ale kdyby ano, měla bych prostě větší prostor k žití, pro mě to je základ ke spokojenému životu. Ale samozřejmě ať si to každý dělá jak chce, chápat se nemusíme ![]()
@Lucie_Sx záleží jak mají ty místnosti. Při 3+1 a 60 m2 to asi moc velké nebude. Ale to musí vědět zakladatelka.
@kocourGarfield píše:
@Lucie_Sx záleží jak mají ty místnosti. Při 3+1 a 60 m2 to asi moc velké nebude. Ale to musí vědět zakladatelka.
V puberte ti staci kamrlik 2*3m, kdyz na to prijde, hlavne ze se mas kam zavrit.
Pri cene bytu jaka ted je, tak 3+1 bude pro 4 lidi spis luxus. Je to normalni velikost bytu. V 1 pokoji 2 sourozenci jsou bezne. Nic zvlastniho. Jsou i rodiny s 3 detmi v 2kk. Deti maji jeden pokoj a rodice jsou v obyvakokuchyni. A bude to cim dal beznejsi. Ty ceny jsou silene a kazdy metr navic je poradna suma. Ja mela svuj pokoj az na VS a v pohode. I s nami pak zil sestry budouci manzel a v 3+1 nas bylo 5 dospelych ci skoro dospelych. Predtim jsme zili ve 4 v pruchozim 2+1 a jeste hodne zvirat a slo to.
@johanka.1987 píše:
60m² je běžná velikost 2+1, tam bych opravdu 4 lidi necpala. Já 2 nechci, ale kdyby ano, měla bych prostě větší prostor k žití, pro mě to je základ ke spokojenému životu. Ale samozřejmě ať si to každý dělá jak chce, chápat se nemusíme
V takových bytech jsme vyrostli. My jsme teda v 2+1 byli tři, potom jen já a mamka, pak čtyři. Takových bytů byla v domě, ulici, většina a naprosto běžně je obývaly rodiny se dvěma dětmi. Rodiče spali v obýváku.
@Oriseka tak ne všichni jsou s tím v dětství v pohodě.
A teď máš taky 2 děti v 1 pokoji?
@johanka.1987 píše:
60m² je běžná velikost 2+1, tam bych opravdu 4 lidi necpala. Já 2 nechci, ale kdyby ano, měla bych prostě větší prostor k žití, pro mě to je základ ke spokojenému životu. Ale samozřejmě ať si to každý dělá jak chce, chápat se nemusíme
Tak já ti dám pohled z druhé strany, naši měli tak velký barák, že když táta dostal infarkt, tak se na mámu a sestru, které byly o patro výš nedovolal a umřel…
Tak to jen, že větší prostor neznamená vždycky lepší… ![]()
Ono dost záleží na povaze rodičů a dětí navíc malé děti chtějí být s rodiči u těch větších už to je dost individuální
na druhou stranu ten menší byt nemusí být napořád, my se s rodiči stěhovali 3×, já se svýma dětma a partnerem stěhovala taky 3× ![]()
@andelka83 tak kdysi neměli v bytě pračku, většinou to jistila prádelna v suterénu např.
Znám rodinu kde 3 děti ve 2+1 a utekli jen co mohli. Pro vlastní děti mají každý samostatný pokoj ( ve chvili kdy se jim narodilo druhé dítě 3+kk prodávali a mají minimálně 4+kk.
@Anonymní píše:
Tak já ti dám pohled z druhé strany, naši měli tak velký barák, že když táta dostal infarkt, tak se na mámu a sestru, které byly o patro výš nedovolal a umřel…Tak to jen, že větší prostor neznamená vždycky lepší…
Ono dost záleží na povaze rodičů a dětí navíc malé děti chtějí být s rodiči u těch větších už to je dost individuálnína druhou stranu ten menší byt nemusí být napořád, my se s rodiči stěhovali 3×, já se svýma dětma a partnerem stěhovala taky 3×
Jenže zakladatelka psala, že na větší nemají finance, že mají hypo na 20 let. Asi tedy není moc kam se stěhovat.
@kocourGarfield píše:
@andelka83 tak kdysi neměli v bytě pračku, většinou to jistila prádelna v suterénu např.
Znám rodinu kde 3 děti ve 2+1 a utekli jen co mohli. Pro vlastní děti mají každý samostatný pokoj ( ve chvili kdy se jim narodilo druhé dítě 3+kk prodávali a mají minimálně 4+kk.
Je fakt, že švagrová hned po maturitě odešla do Anglie a hned si zařídila, aby se tam vdala a zůstala tam. Druhá se hned vdala taky. Takže pokoj zůstal nejdýl muži. Že ten se ženil později proti sestrám. On za prací cestoval. Takže tam jen ve volnu přespával.
@welovefashion píše:
My máme sice 4+kk, ale zase děti 3, takže 2 se dělí o jeden pokoj, nejstarší má svůj, ale ten pro 2 děti je dost velký…jako socka si nepřijdu…
My totéž, je to byt v Praze v novostavbě, má přes 130 m. Cena tak kolem 10 mil. Ale podle emimina jsme socky
.