Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kelsey píše:
To bych nedala. Mít ověšenou postel nějakým firhaňkem (závěsem). To bych se raději vzdala obýváku ve prospěch dítěte v malém bytě.
kdyz jsi v urcitem veku, jo. Setra bydli ve 2 plus 1. Maji loznicovy obyvak, ale dospelou dceru, ktera jednak neni casto doma, jednak je snadne ji vysvetlit, ze ma zustat v pokoji se sluchatky na usich.
@welovefashion píše:
My máme sice 4+kk, ale zase děti 3, takže 2 se dělí o jeden pokoj, nejstarší má svůj, ale ten pro 2 děti je dost velký…jako socka si nepřijdu…
Byla to nadsázka😉
@matkabagristy píše:
kdyz jsi v urcitem veku, jo. Setra bydli ve 2 plus 1. Maji loznicovy obyvak, ale dospelou dceru, ktera jednak neni casto doma, jednak je snadne ji vysvetlit, ze ma zustat v pokoji se sluchatky na usich.
Nee. Nenávidím uzavřený, utlačovaný prostor. Dovedu si představit a občas na fb vyskočí nějaký návrh pokoje pro dvě i tři děti, že je to nějak rozděleno nábytkem na míru. To jo. Ale omotat kolem něco. To bych šťastná nebyla.
Proč si lidi dnes ( nebo i několik desítek let zpět) pořizují ty veliké m2 baráku, když 3+1 ( nebo dokonce 2+1 ) ve 4 bylo fajn?
@Kelsey tak pokud nemají jak volit jinak tak lepší omotat něco okolo a mít aspoň nějaké soukromí než žádné soukromí.
@Barbucha3 píše:
Jono výborný komentář.
Ono pro emimino je někdy těžké pobrat, že ne všichni žijí na zámku.
Mně by to prostě strašně zajímalo dispozičně že to pěkně vychází na 3 plus 1 to je celé. Vždyť lidé žijí klidně 4 v garsonce. Ale to je jedna místnost třeba 30 čtverečných. Ale 3 plus 1 60 metrů čtverečnych si nedokážu představit jak je to poskládané to je celé.
Příspěvek upraven 27.10.23 v 22:42
@TerezaV95 píše:
Několik let nás v 3+1 žilo 6.. 2 dospělí a 4 děti. Pokojicky jsme měli po 2 s patrovými postelemi a rodiče spali na rozkládacím gauči v obýváku. A ta 3+1 měla 68m2. Nic nám nechybělo
Ani rodičům soukromí? ![]()
@Kelsey píše:
Nee. Nenávidím uzavřený, utlačovaný prostor. Dovedu si představit a občas na fb vyskočí nějaký návrh pokoje pro dvě i tři děti, že je to nějak rozděleno nábytkem na míru. To jo. Ale omotat kolem něco. To bych šťastná nebyla.
sestra ten byt kupovala v dobe, kdy se jejich dcera blizila dospelosti. Ze tam budou sami dva. My dum planovali predtim, nez jsem otehotnela s pubosem. Takze o pokoj mene, Bagrista obcas dojede, ale cekame, ze jednou vyfici natrvalo. poslu mu tam vsechny jeho sbirky a hadry a puvodni zamer se naplni. Az vyfici pubos, budeme mit i pokoj pro hosty ![]()
@kocourGarfield píše:
Proč si lidi dnes ( nebo i několik desítek let zpět) pořizují ty veliké m2 baráku, když 3+1 ( nebo dokonce 2+1 ) ve 4 bylo fajn?
Ale ani to 2+1 nebylo asi vždy malé. Naši měli od babi půjčený na několik let barák po mojem prapradědovi. Statek to byl. Ta obytná část byla 2+1 a bez splachovacího WC. Ale ta obytná byla tak minimálně 2× větší, než je tady ten byt. Tam jsme bydleli do mých 11 let. Než otec vedle postavil svůj barák.
Babi pak statek prodala. Jich tam bydlelo 4 sourozenci, o několik dětí rodiny se její rodiče starali. Ale třeba v prostoru nad tou koňskou částí pod půdou byl jeden velký pokoj. Když se díváš na Popelku. Tam takový pokoj po schodišti, jak je ve filmu.
Nový majitel pak zrušil místo, kde byla kotelna, kde bylo uhlí a koně původně. Tam udělal další pokoje a má tuším 5+1.
Příspěvek upraven 27.10.23 v 22:44
Máme 3+1,sice větší, ale je nás 7. Naštěstí máme i vysoké stropy, takže v pokoji mají vysoké postele a pod nimi skříně apod., to šetří prostor. Ale stejně miminko budeš mít prvně asi v ložnici a pak můžete pořídit třeba palandu a mladší dát dolů.
@smile_xxx píše:
Moje kámoška koupila dům, je sama s 2 dětmi. Kluk má svůj pokoj, a ona spí na manželské posteli s dcerou (pokoj je ofiko ložnice). Dcera bude maturovat, tak asi pak počítá, že půjde na VŠ na kolej. Syn je ve druháku. Pak už mají jen kuchyň s obyvákem dohromady.
no jo, jinak se to resi s malymi detmi, jinak s tem, co vyfici. My tomu nechali volny pruchod.
@smile_xxx píše:
A to ještě nic není. Mí kamarádi nutně potřebovali mít svůj byt. A k tomu 3+1. Když už, tak už. A nakonec koupili předělaný 2+1 na 3kk, 54m2. Bez balkónu. Vůbec netuším, jak ten „dětský“ pokoj musel vypadat.
Jasný ha to chápu že jsou ty pokoje malinkatý. Ale tady se na 60 metrů čtverečných musi vejít 3 pokoje, kuchyň, předpokládám nějake zádveří? Koupelna plus záchod. To mi přijde jako Tetris ani kousek nazmar. Jinak já jsem vyrůstala se sestrou v jednom pokojíčku a luxus vlastních pokojíčku jsme měly až když mi bylo 18 roku ![]()
@Serpentini píše:
Nějak mi uchází souvislosti. Kamarádka bydlí ve 2+1, mají dvě děti, ona s mužem spí v průchozím obýváku a dětem přenechali obrovský pokojíček. Úplně normálně spolu souloží.Nikdo desetkrát za noc nikam necourá. Mimochodem v malém bytě bývají pokoje na spaní vedle sebe a minimálně pokud jde o zvuk je lepší souložit v jiné než sousedící místnosti.
Jak kde. Naše courají docela. Min. mladsi k nám, když se v noci vzbudí. A ten starší usíná kolikrát až kolem 10. a obývák máme hodně otevřený, propojený do L s kuchyňs. koutem, takže i když se jdou napít, tak částečně přes obývák. To by fakt nešlo, ložnici máme pěkně stranou, přes chodbu. Zase když vařím nebo něco dělám v obýváku, vidím na děti za roh a pokojík mají docela šikovně zařízený, je jakoby schovaný za kuchyní a obývákem, předchozí obyvatelé dispozici úplně překopali, mně se ten velký propojený prostor líbí mnohem víc, než takové ty panelákové úzké nudle nebo od sebe izolované pokoje v nějakém mega domě. Obývák s kuchyní dohromady jsem si přála už od té doby, co jsme v tom paneláku bydleli, návštěva se posadila do obýváku, aby mohli chodit kouřit na balkon a já pořád odbíhala do kuchyně a nestíhala si s nima povídat. Teď sice máme velký gauč, ale i rohovou jídelní sestavu, kam si návštěvy sedají nejčastěji, abysme na sebe viděli.