2 děti ve 3+1

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5633
27.10.23 20:57

@Kriss Tina to jsi měla super. Já mám holku a kluka a jsou jak oheň a voda a odmalička furt v sobě. Ale jinak se milují :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.10.23 20:58
@Anonymní píše:
Nechci se hádat :kytka: jen z toho tvého prvního príspěvku je cítit strašná křivda směrem k rodičům, ale já ti tu dávám druhý pohled, že možná kdyby ti rodiče přenechali ložnici, měla bys daleko větší traumata, když by rodiče spali a souložili v „centru“ bytu, tedy obýváku.

Paradoxně naší chodili souložit do obývák, abychom je neslyšeli (stejně slyšeli),protože ložnice byla vedle našeho pokoje.

• Citovat
  • Upravit
9786
27.10.23 21:00
@Kriss Tina píše:
Já měla pokoj se segrou a bylo to fajn, ačkoliv sem introvert, tak segra mi nijak neprekazela. Jako malé sme si spolu povídali a hrály před spaním, hned jak se probudily sme dělaly blbinky, jako větší sme třeba koukaly na film, nebo sme si každá něco potichu četla. Když jedné z nás přišla kamoska na prespani, tak z toho hned byla pyzamova party a spaly sme všechny 3 v jedné posteli. Občas bych to brala zpátky, ani s muzem se mi nesdílí společný prostor tak dobre :D dneska sme se segrou nejlepší kamosky. Chápu, ze to muze byt problém, když je odlišné pohlaví nebo velký věkový rozdíl, ale každý kdo má společný pokoj se sourozencem fakt neutika v 18 z domu a nezazliva rodičům, ze mu neprenechali ložnici. Vlastně v okolí snad ani nemám nikoho, kdo by měl v dětství vlastní pokoj a nikdo z toho nemá trauma :think:

Asi tak. Já jsem sdilela pokoj s o 5 let mladším bráchou a bylo to fajn. Vlastně nás ani nenapadlo, že by to šlo jinak, protože všichni kamarádi a spolužáci to měli úplně stejně.
Naše děti sdílely pokoj do jejich 11 a 13 let, zvládly i "domácí vězení " za doby covidu, kdy spolu byly 24/7 a nesežraly se :mrgreen: A kdyby to jinak nešlo, tak by to zvládly i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova

60 m čtverečných 3 plus 1? To je zajímavé my máme jen obývák 40 m čtverečných nějak si to nedokážu představit 8o

• Citovat
  • Upravit
6381
@kocourGarfield píše:
@Dollorres 4 a 7 jsou stále malý děti. Naše děti chtěly své vlastní soukromí od puberty cca 10-12 let. Myslím si, že je to normálně přirozené s věkem. Časem to mělo benefit při učení, online období Covidu úplně, až po rozdílné vše a v neposlední řadě kamarádi, drahé polovičky, atd… Ale ve 4 a 7 letech taky touzily spát s mámou. Ve 14 si byly rádi že si mají kam zalést a má to dveře.

Mě přijde, že oni snad nikdy soukromí chtí nebudou. Ale dám tomu teda ještě pár let.
Jen teď maj ty pokojíčky opravdu hodně dětský, ten mladší dokonce spíš batolecí. A je to úplně k prdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15548
@Anonymní píše:
Přemýšlím o druhém dítěti, ale nechceme to lámat přes koleno. Máme byt 3+1, budeme ho splácet ještě přes 20 let, pěknou pálku :zed: takže se nerýsuje větší bydlení. Vždy mi 3+1 přišlo tak akorát pro čtyřčlennou rodinu, jenže to naše 3+1 je malé (cca 60m2). Děti by byly nahňácané v malém pokojíčku, soukromí o ničem až budou starší. Šli byste do toho nebo zůstali u jednoho dítěte?

3+1 je ok, ale těch 60m2 co máte vy, je hodně maličké.
Takže ne. Do dalšího dítěte bych nešla. Jak jste teď, tak je to za mě akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.10.23 21:01
@Veveří píše:
@Kriss Tina to jsi měla super. Já mám holku a kluka a jsou jak oheň a voda a odmalička furt v sobě. Ale jinak se milují :mrgreen:

Taky mám takové 2 děti. Dokonce stejného pohlaví, kousek od sebe. Dle většiny značka ideál. Od jistého věku spolu v pokoji být nechtěli. Z mnoha důvodů. Sourozenci a samozřejmě spolu sdílí zbytek prostor domu stále jsou. Jen každý yma místo které má dveře a mohou si tam zalést.

• Citovat
  • Upravit
4140
27.10.23 21:01

Bydleli jsme se dvěma dětma, holka a kluk, několik let v 3+1, 65m. Měli jeden malý pokojík dohromady a samozřejmě, že to šlo… Všechno jde, když se chce. Jenom ten nedostatek úložných prostor byl někdy na palici. Nedávno jsme se přestěhovali do baráku, kde jsou dva dětské pokoje. A hádej co? Spí spolu v jednom a rozdělit se nechtějí..

Já jsem vyrostla doslova v paláci, asi tak 12+1, kde jsme se nemuseli s ostatními členy rodiny za celý den ani potkat. Měly jsme se ségrou až do dospělosti jeden pokojíček dohromady… Co bych za to dala, kdybych mohla vrátit čas a zažít ještě někdy ty skvělé holčičí večery :(

Jestli chceš druhé dítě, měj ho. Metry bytu se vyřeší někdy potom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.10.23 21:12

@Dollorres mně přijde naprosto přirozeně že chtějí být v kontaktu. My měli v tomhle věku z jednoho pokoje
mega hernu a v druhém spali. Věkem se to měnilo.
Kdybych jim dneska dala na výběr, tak ani jeden z nich nebude volit žít spolu v pokoji. Jo jdou si o k sobě poklábosit, někdy na něco podívat, atd… ale pak si zqlezou k sobě. Někdo ani to ne. Nekdy nemají náladu. Při tom rádi s námi sedí v obýváku, jdou ven, atd.. Teď přijel VŠ, pokecal v obýváku a sek si zalest k sobě. :D Druhý tady má drahou polovičku na víkend. To by souložili dohromady :)

Příspěvek upraven 27.10.23 v 21:17

• Citovat
  • Upravit
3837
27.10.23 21:16

Normálně jsme tak s bráchou vyrostli. Panelákové byty bývají takto menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9060
27.10.23 21:17
@Anonymní píše:
Byla bys tedy méně traumatizovaná koukat na intimní chvilky rodičů, zatímto bys 10krát za večer courala přes obývák? Nebo rodiče nemají nalrok na sexuální život? ;)

Nějak mi uchází souvislosti. Kamarádka bydlí ve 2+1, mají dvě děti, ona s mužem spí v průchozím obýváku a dětem přenechali obrovský pokojíček. Úplně normálně spolu souloží. :roll: Nikdo desetkrát za noc nikam necourá. Mimochodem v malém bytě bývají pokoje na spaní vedle sebe a minimálně pokud jde o zvuk je lepší souložit v jiné než sousedící místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.10.23 21:17
@smile_xxx píše:
Tak podle autorky už tohle mají na krev. Myslíš, že kdyby ty peníze měli, že by nekoupili větší byt rovnou?

Tak mohli třeba dýl hledat, koupit větší a postupně rekonstruovat… ty možnosti jsou. 60m2 je malý i pro 3 lidi natož tam rvát další dítě.

• Citovat
  • Upravit
114
27.10.23 21:19

Já bych to neviděla nijak černě, v dnešní době je spousta možností, jak vyřešit malé prostory, plus málokdo si teď může dovolit vzít hypotéku na větší bydlení, takže takových dětí v jejich věku bude určitě víc. Kolik by měl jejich pokoj m2?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí