Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty jsi cizinka, ze mas v kazdem prispevku nekolik hrubek? Nebo ses tak blba?
Devce ten pocit ze mas byt s byvalym je prirozenej strach z neznamyho. To co zname vyvolava pocit bezpeci.
Jses mlada, ex je pako, moc toho ztratit nemuzes…tak seber odvahu a sup ![]()
Hele, já ti rozumím. Jsem rozvedená rok a ještě do letošního dubna jsem bydlela s ex, než se konečně odstěhoval. V té době už jsem měla nového přítele. Nedá se to vydržet moc dlouho, chodit na rande a nechávat doma ex s dětmi. Je to na palici. Pokud opravdu s ex být nechces a chceš to zkusit s novým, vyreste odstěhování. A pak hlavně nespechej, ať neudelas chybu a netrapis se v baráku s dalším dítětem na krku. Napřed se pořádně poznejte.
Jo a teda, my jsme spolu jako partneři nežili už před rozvodem, skoro rok, a po něm taky ne. Kdyby jo, nemusím se rozvádět. Že vztah nebyl ideální je vágní pojem, to není žádný vztah. K rozvodu musí být důvod, za kterým si stojis, jinak budeš pořád přemýšlet, jestli to bylo nutné a správně.
@xkoup21 píše:
A ty jsi cizinka, ze mas v kazdem prispevku nekolik hrubek? Nebo ses tak blba?
@andelka83
Děkuji, za příspěvěk pomohl mi celkem… i když sama nevím ale máš pravdu prostě nejde to tak dělat on právě taky hlídá děti a já utíkám z domu abych viděla toho nového přítele prostě mám ráda i toho nového přítele je mi sním hezky když jsme spolu ale mám ten strach co když to nedopadne atd. Další dítě na to je času dost jsme spolu krátce a jen pouze na víkendy od Pátku do Nedělě a to je fakt krátka doba i když si pak přes týden píšeme voláme ale není to ideální chtělo by to aby bydlel semnou jenže má práci a to nejde jen tak ze dne na den ukončit. A tobě to jak dopadlo jsi štastná z novým přítelem?
@Anonymní píše:
@andelka83
Děkuji, za příspěvěk pomohl mi celkem… i když sama nevím ale máš pravdu prostě nejde to tak dělat on právě taky hlídá děti a já utíkám z domu abych viděla toho nového přítele prostě mám ráda i toho nového přítele je mi sním hezky když jsme spolu ale mám ten strach co když to nedopadne atd. Další dítě na to je času dost jsme spolu krátce a jen pouze na víkendy od Pátku do Nedělě a to je fakt krátka doba i když si pak přes týden píšeme voláme ale není to ideální chtělo by to aby bydlel semnou jenže má práci a to nejde jen tak ze dne na den ukončit. A tobě to jak dopadlo jsi štastná z novým přítelem?
Jsem, moc. Ale taky to není lehké. Nejsme ve stejném městě, vídáme se o víkendu 2× měsíčně, budoucnost teprve planujeme. Děti si museli zvyknout že nezijeme s tatou spolu, přítele viděli 2× zatím.
Ale já do toho šla i s tím, že to nemusí vyjít. S ex jsem se rozešla po několikaleté krizi, kdy to bylo nahoru dolů a pak už jsem nemohla. Skončila bych to, i kdyby se nikdo neobjevil. Bydlet s ex bylo na palici, ale aspoň se postupně naučil starat o děti, ještě pod mým dohledem.
A tvůj ví že máš jiného? Můj to věděl, o to víc na hlavu to bylo. Přítel si tukal na čelo, ale bral že je to moje věc. Ex dlouho sliboval že se odstěhuje, ale pořád to něco brzdilo, až jsem mu dala nůž na krk, tak do měsíce byl pryč. U nás šlo hlavně o finance
@andelka83 On neví že někoho mám právě že on si myslí ex že spolu žijeme stále i po rozvodu totiž. Jenže u mně to je takové nerozhodné nevím co dělat atd. ![]()
@Anonymní píše:
@andelka83 On neví že někoho mám právě že on si myslí ex že spolu žijeme stále i po rozvodu totiž. Jenže u mně to je takové nerozhodné nevím co dělat atd.
Vy jste teda dvojka. Proč jste se rozvadeli, když se nic nezměnilo a on ani neví, že ty máš dojem že spolu už nejste a máš želízko jinde. Dokud ex nevěděl, tak jsme se vidali velmi málo, tak jednou za měsíc, jenže to nešlo dlouho, ale zrovna probíhal soud o děti a nechtěla jsem ho dráždit. Když bylo po něm, řekla jsem mu to, protože jsem si nechtěla vymýšlet, tajit nového..na fb jsme to dali skoro půl roku po rozvodu.
Jak to ten tvůj nemůže vědět, když to ví okolí? A co si myslí, kde jsi když jsi o víkendu s
tím novým?
Nedělej z ex blbce a vyřešte to nějak.
@andelka83 No tak vždy mi to prošlo řekla jsem vždy že nějak jedu jdu atd. a prostě vyšlo mi to dokonce byl i u mně doma když ex jel pryč z dětmi na víkend. Nový přítel si myslí že opustím ex a bude semnou za cca měsíc dva žít tak nějak no ale já sama nevím co chci to je ten zásadní problém
a nebo se bojím změny která nastane bude to pro mně něco nového u ex vím prostě ho znám za ty roky a co mám od něj čekat že.
@Anonymní píše:
@andelka83 No tak vždy mi to prošlo řekla jsem vždy že nějak jedu jdu atd. a prostě vyšlo mi to dokonce byl i u mně doma když ex jel pryč z dětmi na víkend. Nový přítel si myslí že opustím ex a bude semnou za cca měsíc dva žít tak nějak no ale já sama nevím co chci to je ten zásadní probléma nebo se bojím změny která nastane bude to pro mně něco nového u ex vím prostě ho znám za ty roky a co mám od něj čekat že.
Pokud máš takový pocit, tak spolu zijte normálně i přes rozvod. Ale PAL nedělej blbce z toho nového. Nemůžeš sedět na dvou zidlich.
U toho nového mi prijde že jde na to moc rychle. Měsíc dva bych tomu nedávala, pro děti to bude náročné až se rozestehujete. Bude to mnohem delší doba. Nebo by aspoň měla být.
@Anonymní píše:
@andelka83 On neví že někoho mám právě že on si myslí ex že spolu žijeme stále i po rozvodu totiž. Jenže u mně to je takové nerozhodné nevím co dělat atd.
Ty jsi vtipná, nejdřív tu napíšeš, jak každej ví z fcb, že nejsi s ex, ale s novým a ted tvrdíš, že ex nic netuší. To to bolí, au, au ![]()