Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já tě chápu, že tě to na začátku naštvalo. Včera mi manžel po deseti letech manželství řekl, že jsem jeho první nebyla.My jsme totiž měli sex až po svatbě a do teď jsem žila v omylu že jsme oba před tím nikoho neměli. Hrozně mě zklamal, celou dobu si myslím, že všechno jsme prožívali spolu prvně, v dnešní době si asi všichni budou klepat na čelo, že nejsem normální, možná že ty mě pochopíš. Cítím se pod psa.
Ber to z té lepší stránky - zkusil už jinde a jinak, tak nemusel té zvědavosti odolávat v manželství…a evidentně je teď spokojenější…deset let je deset let ![]()
@Malaga jenže mě štve nejvíce, že mi lhal. Myslela jsem že před sebou nic netajíme. Aspoň jsem se poučila, že za chlapa bych ruku do ohně nedala. Jenže teď nevím co mám dělat ze ztracenou důvěrou. Uspala jsem naše tři děti, manžel je v práci a já tu bulím.
@Anonymní píše:
@Malaga jenže mě štve nejvíce, že mi lhal. Myslela jsem že před sebou nic netajíme. Aspoň jsem se poučila, že za chlapa bych ruku do ohně nedala. Jenže teď nevím co mám dělat ze ztracenou důvěrou. Uspala jsem naše tři děti, manžel je v práci a já tu bulím.
on ti vyslovne lhal, ze jsi jeho prvni, nebo „jen“ti to nevyvracel, nebo jsi to jen predpokladala, ale nebavili jste se o tom? a proc ti to rikal?
@Gosi říkal,že jsem jeho první. Asi viděl, že mi na tom záleží tak mě nechtěl zklamat. Včera jsem mu v posteli říkala jak ráda vzpomínám na naše začátky a že jsem šťastná že jsme to zažívali jenom spolu. A on mi to pak řekl, že už mi nemůže lhát. Hrozně mě to vzalo.
@Anonymní píše:
@Gosi říkal,že jsem jeho první. Asi viděl, že mi na tom záleží tak mě nechtěl zklamat. Včera jsem mu v posteli říkala jak ráda vzpomínám na naše začátky a že jsem šťastná že jsme to zažívali jenom spolu. A on mi to pak řekl, že už mi nemůže lhát. Hrozně mě to vzalo.
No měl si to nechat už po těch letech pro sebe. Ale jinak, mění se touhle informací něco na vašem nynějším životě? Změní to pohled na ty společně prožité roky?
@Anonymní píše:
neplakej
je to hodně dávno, vše se uklidní ![]()
Stejně, jste dobří 10 roků spolu
kdo to dnes dá. Tak si toho považuj a ber to z lepší stránky. Máte 3 děti
Zase bude dobře, je to přece chlap ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka.
tak to jsi na tom ještě hůř než já. Já věděla, že s někým spal. Jenom tvrdil, že je neznám a opak byl pravdou. Přitom věděl, že se známe. Je mi moc líto, co prožíváš. Nedá se nad tím lehce mávnout rukou, protože jak správně píšeš vůbec nejde o sex jinde, ale o ztracenou důvěru. Nevím jak bych ti pomohla, vybreč se sněz něco dobrého a jestli máš nějakou dobrou kamarádku, tak se jí svěř, uleví se ti. Mně pomohlo vidět, jak dotyčná vypadá dnes. Má aspoň 120kg, to mě pobavilo. Ale pocit ztracené důvěry, ten je tedy pryč. Drž se časem bude lépe.
![]()
@Kfětoslava píše:
No měl si to nechat už po těch letech pro sebe. Ale jinak, mění se touhle informací něco na vašem nynějším životě? Změní to pohled na ty společně prožité roky?
Zakladatelka. Pohled na společně prožité to nezmění, ale je pryč důvěra. Ta se totiž získává těžko. A ve věcech, které jsou pro toho druhého důležité se prostě lhát nevyplácí, pravda skoro vždy nějak vyleze na světlo boží a tady pěkně hloupým způsobem. Měl být zticha.
Doporučuju okamžitý rozvod. Soužití s člověkem, který dokáže lhát v tak zásadních věcech, je naprosto nepřípustné. Je to horší než nevěra, domácí násilí, gamblerství a drogová závislost současně.
Pokud vážně, zdá se mi, že patříte k těm, které když nemají problémy, tak si je dokáží vytvořit. Po 10 letech manželství probírat to, jak je skvělé, že jste si předtím nevrzli s nikým jiným, je nějaké divné.
A jinak - opravdu doma hrajete hru na absolutní pravdu?
@Pedro 00 Máš empatii asi jako pařez. Pokud nechceš pomoci, tak se snad ani nevyjadřuj. A když manžel dotyčné lhal ve věci, na které záleželo, tak měl lhát až do smrti. Nebo myslíš, že to teď bolí míň?
Tak já bych chlapa úplně nezatracoval. A nějak si neumím představit až tak strašnou ztrátu důvěry, když jí chtěl udělat radost, že je to jako poprvé s ní. Hold to nedomyslel. Měl mlčet dál. Vždyť zas tak o moc nejde. Zvláštní, že probírají takové věci po deseti letech manželství.
@Honza 12 Ano v podstatě je to prkotina. Tak mi vysvětli z pohledu chlapa, proč to po letech ženě vypráví. Za mě je to trouba. Měl mlčet a ne zbytečně ubližovat. Nebo si představoval, že bude pochválenej za pravdomluvnost, i když 10 let tvrdí něco jiného?
@Petrolka Samozřejmě, že si měl takovou blbost nechat pro sebe. Moje rada spočívá v tom, že se tím zakladatelka nemá trápit a nemá tomu přidávat větší váhu, než to opravdu má. Protože závěr - lhal mi v tomhle, můžu mu ještě věřit - může být pro vztah, který, jak jsem pochopil, jinak normálně funguje, zničující. A dalšího panice může hledat dost těžko.
Nebo je lepší opravdu to potvrzení neodpustitelné ztráty důvěry jako pomoc?
Mimochodem, proč je ta otázka sdílení první soulože tak zásadní? U puberťačky bych to ještě pochopil, ale po 10 letech brečet do polštáře, že byla až druhá?
@Petrolka píše:
@Pedro 00 Máš empatii asi jako pařez. Pokud nechceš pomoci, tak se snad ani nevyjadřuj. A když manžel dotyčné lhal ve věci, na které záleželo, tak měl lhát až do smrti. Nebo myslíš, že to teď bolí míň?
hlavně si myslím že je to úplná banalita dááávno promlčená