Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pedro 00 Myslím si, že hezké manželství tato situace neohrozí. Ale závěr lhal jednou může lhát podruhé je celkem logický. A otázka sdílení prvního sexu je i dnes pro některé lidi důležitá. Je jich asi mizivé procento, ale proč ne. Každý má své hodnoty nastavené jinak. I v dnešní době existují optimisté a snílci, kteří věří na jednu lásku na celý život. A v tomto případě asi nejde o to, že s někým kdysi spal, ale že o tom vědomě lhal a pak se k tomu pitomě přiznal.
@Petrolka píše:
@Honza 12 Ano v podstatě je to prkotina. Tak mi vysvětli z pohledu chlapa, proč to po letech ženě vypráví. Za mě je to trouba. Měl mlčet a ne zbytečně ubližovat. Nebo si představoval, že bude pochválenej za pravdomluvnost, i když 10 let tvrdí něco jiného?
Tak trouba, že to vykládá je. Ale z pohledu chlapa.. Tedy aspoň z mého pohledu, po deseti letech, kdy všechno funguje a vztah je v pořádku, tak je tohle drobnost, a když jí řeknu, tak se zas tak moc stejně nestane. Ale co já vím. Nebo to na něj dolehlo, a nečekal, že po deseti letech se bude nad tím ženská pořád tak rozněžňovat.
@Petrolka píše:
@Pedro 00 Myslím si, že hezké manželství tato situace neohrozí. Ale závěr lhal jednou může lhát podruhé je celkem logický. A otázka sdílení prvního sexu je i dnes pro některé lidi důležitá. Je jich asi mizivé procento, ale proč ne. Každý má své hodnoty nastavené jinak. I v dnešní době existují optimisté a snílci, kteří věří na jednu lásku na celý život. A v tomto případě asi nejde o to, že s někým kdysi spal, ale že o tom vědomě lhal a pak se k tomu pitomě přiznal.
Proto jí chtěl v minulosti udělat radost. Když jí to dopřál. I když skutečnost byla jinačí.
@Honza 12 Dík za vysvětlení. A kdyby ti žena začala vyprávět po tolika letech s kým spala, bylo by ti to úplně jedno?
@Petrolka píše:
@Honza 12 Dík za vysvětlení. A kdyby ti žena začala vyprávět po tolika letech s kým spala, bylo by ti to úplně jedno?
Tak asi by mě to bylo jedno, ale hlavně by jsme se asi těžko po deseti letech zabývali tím, co bylo předtím, vždyť je to už dáávno zahraný..
@Petrolka píše:
Jo a když jsem začínal s tou svou, tak jsme probrali, a zkusili popsat a probrat, jak jsme to vedli předtím. Člověk je přece jenom zvědavej. A teďka už ani nevím, kolik jich měla. Nebo neměla. Vyhodnotil jsem to, že je to v pořádku, a můžu to pustit z hlavy.. A kdyby to přece jenom bylo tehdá jinak, tak co já už s tím teďka. To už je historie, a to už stejně nezměním. A už jsu ve vztahu, mám závazky, funguje to fajn. Takže jsu jasnej. ![]()
@Petrolka píše:
Kdyby ti chlapi byli před tím, než jsme se dali dohromady, tak ano. Ale nepovažuju za rozumné si navzájem kontrolovat počet předsvatebních motohodin. Třeba to manžel nechtěl přiznat, protože se toho moc nestihl naučit, co já vím, co si tenkrát, když to bylo poprvé, šeptali…
@Pedro 00 píše:
Kdyby ti chlapi byli před tím, než jsme se dali dohromady, tak ano. Ale nepovažuju za rozumné si navzájem kontrolovat počet předsvatebních motohodin. Třeba to manžel nechtěl přiznat, protože se toho moc nestihl naučit, co já vím, co si tenkrát, když to bylo poprvé, šeptali…
To mě nenapadlo. Taky možnost.
@Honza 12 No tak vidíš máš to stejné jako já. Jsme si to prostě řekli hned na začátku a není o tom třeba mluvit po letech. Já potkávám jednu ex skoro každý den a je mi to jedno, ale věděla jsem od začátku. A ne po tolika letech, to by mě asi také mírně rozladilo.
@Pedro 00 Tak počet předchozích partnerek jsem znát chtěla. S chlapem, který střídá ženy jako ponožky bych si nikdy nezačala. A je také velký rozdíl jestli s někým začínáš v 17 nebo ve 30.
Asi nemusím říkat, proč anonym a prosím velmi o jeho zachování. Jóóó ten nadpis mi něco říká
akorát, že mě lhal v mnohem závažnějších věcech. To co popsala zakladatelka je proti tomu úplná hovadina. Nejhorší je, když vám chlap tolik let lže a zapírá a zapírá a zapírá, i když ví, že to víte
A proč? Přece by se neshodil, že on je ten špatný, to raději bude házet kdejakou špínu na vás!
teda ja cekala zavaznejsi problrm a ono je to ze nebyla prvni a rek ji to po x letech no tvl vase starosti bych chtela mit ![]()
@Petrolka píše:
@Honza 12 No tak vidíš máš to stejné jako já. Jsme si to prostě řekli hned na začátku a není o tom třeba mluvit po letech. Já potkávám jednu ex skoro každý den a je mi to jedno, ale věděla jsem od začátku. A ne po tolika letech, to by mě asi také mírně rozladilo.
@Pedro 00 Tak počet předchozích partnerek jsem znát chtěla. S chlapem, který střídá ženy jako ponožky bych si nikdy nezačala. A je také velký rozdíl jestli s někým začínáš v 17 nebo ve 30.
Jasně. Jen si vem, kdyby nakonec po 10 letech, kdy je ten tvůj již vztahem a léty prověřen a je z něj ten nejvěrnější chlap a super táta.. Atd. Tak najednou se nějak dozvíš, že těch ženských bylo mnohem víc. Ale že ti neřekl všechno, abys ho nediskvalifikovala z výběru rovnou? To bys snad nevyváděla. Vždyť díky tomu, že ti zalhal, jsi vlastně získala fakt super chlapa.. ![]()
@Honza 12 A já myslela, že chlapi si přidávají
a má se dělit 3 a u ženských naopak.
A s tím počtem to je složité. Taky záleží, kde žiješ. Být na vsi a potkávat 25 ex musí být přinejmenším nepříjemné. ![]()
@Honza 12 píše:
Jo a když jsem začínal s tou svou, tak jsme probrali, a zkusili popsat a probrat, jak jsme to vedli předtím. Člověk je přece jenom zvědavej. A teďka už ani nevím, kolik jich měla. Nebo neměla. Vyhodnotil jsem to, že je to v pořádku, a můžu to pustit z hlavy..A kdyby to přece jenom bylo tehdá jinak, tak co já už s tím teďka. To už je historie, a to už stejně nezměním. A už jsu ve vztahu, mám závazky, funguje to fajn. Takže jsu jasnej.
Přesně tak to mám taky a žena se dycky hrozne diví, jaktože si to nepamatuju (když se k tomu tématu náhodou dostaneme). Ona si pamatuje do detailu všechny moje „výpovědi“ v tomhle smyslu… takže když bychom se o tom bavili a já řekl něco trochu jinak, okamžitě slyším „Ale předtím (třeba před 2 rokama…) jsi říkal…“
@WontTell píše:
Přesně tak to mám taky a žena se dycky hrozne diví, jaktože si to nepamatuju (když se k tomu tématu náhodou dostaneme). Ona si pamatuje do detailu všechny moje „výpovědi“ v tomhle smyslu… takže když bychom se o tom bavili a já řekl něco trochu jinak, okamžitě slyším „Ale předtím (třeba před 2 rokama…) jsi říkal…“
A fakt si to nepamatuješ?
Ten můj tvrdí, že neví, kdy měl poprvé sex. To mě taky odbouralo. Jo a nevěřím mu, to se snad nezapomíná, nebo jo?