Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ze mě by vaše maminka kvetla. Mě je 35 a nemám ani manžela, ani rodinu
A myslím si, že nejdůležitější je vědět, proč chceme mít to, co chceme mít. Co přesně chcete od muže? Co chcete od rodiny? A buďte upřímná. Představte si sama sebe jako ženu, co nemá žádné omezení. Kdybyste mohla mít kohokoliv na světě a měla jste jistotu, že když si o něj řeknete, dostanete ho, tak jaký muž by to byl? Nezvažujte to, že je vám tolik a tolik, vypadáte tak a tak, máte už dítě a máma říkala, že… Ne, na to kašlete. Když si do toho taháte tahle omezení a samá „měla bych“, tak si pak právě vyberete někoho, koho vlastně nechcete. A vaše skutečná potřeba zůstane nenaplněná. A pak máte pocit, že stojíte na místě… Vážně chcete tohohle chlapa, kterého máte? Jestli ne, tak se na to vykašlete. Ať si lidi myslí, co chtějí. Pochybuji, že oni v životě udělali všechno nejlépe, jak mohli. Takže by se měli starat o to, aby si vyřešili své… Potřebujete prostě vědět, co chcete doopravdy. Pak leckdy zjistíte, že si to vlastně dokážete dát i sama. A v té chvíli obvykle přichází někdo druhý, kdo vám to bude chtít dávat taky…
Si to po sobě zakladatelko 1× až 2× přečti a budeš mít jasno. Ten člověk chce být volný jak pták a poznávat svět, ne se crcat s tebou, a proto nejen že do tebe nevrazil ani korunu, ale ještě by na tobě chtěl něco vydělat jak se zdá, vždyť je to trapné, ubohé chování. Ty si za sex s ním necháváš platit? Posímtě, to je slepá ulička, s ním, evidentně, čím dřív se s ním rozejdeš tím lépe, a proboha hlavně ne dítě s ním. ten na to bude zralej až objede svět, možná, možná ani to ne. Vykašli se na matku, ta ti nemá co mluvit do života. jestli chceš moc druhé dítě, nejjednodužší cesta je vykopnout ho otřepat se velmi rychle, a hledat. Plánuješ dítě s člověkem co se o jedno své nestará, druhé nechce, a chce po tobě za amortizaci auta, to fakt?
@andiedvorakova
Plně souhlasím. Jakmile okolí z člověka cítí, že vyzařuje klidem a ne křečovitým úsilím, jakmile svět v něm vidí pohodu, jakmile se člověk za ničím nežene a věnuje se tomu, co ho baví, tak je pro všechny přitažlivý, zajímavý. Tedy chlapa spíš najde ta, která je spokojená sama se sebou, nepotřebuje se za každou cenu k někomu přifařit, umí si najít zábavu, je pracovně tak akorát vytížená…než ta, že které přímo svítí…měla bych si urychleně najít vážnou známost, máma říká, že jsem zkrachovalá existence, nic mě nebaví, chci něco, co stejně nikdy mít nebudu…
K čemu velké cíle. K čemu nutnost vztahu. Nejlépe okamžitě trvalého, závazného. Pokud mi někdo při prvním druhém setkání dá najevo, že by bylo efektivní sestěhování, pádím k Neumětelům. Proč bych to dělala? Mám svůj domov, svoje zázemí, svoje jistoty. Nemám zapotřebí se na někoho přilepit a ani si někoho nastěhovat. Toho využije akorát chlap, co s nikým nevydrží a nikam to nedotáhl. Kdežto když se potkají dva, co už něco vybudovali, co mají každý svou cestu, svůj cíl, snadno si porozumí. Tak nějak má všechno svůj čas a člověk potká, když to nejmíň čeká a nejmíň hledá. Ten, kdo hledá za každou cenu, kolikrát toho, s kým by si mohl rozumět, mine. Protože se soustředí na snadný cíl. Na člověka, který hledá, kam a ke komu by se upíchnul, aby přečkal sezónu, než ho dotyčná prokoukne a vypaluje. A zatímco ty ztrácíš čas s tímhle nikým, mohla jsi mít nějaké zajímavé aktivity s dcerou nebo bez ní a už mohla být vyhlídka na člověka se stejnými zájmy. Znám sympaťandu, která říká, já s ním musím žít. Sama bych to neutáhla. On vše řídí. Je to normální ženská, celý život pracovala, pak trochu i marodila, ona by to taky dokázala, jako mnohé jiné, akorát si asi netroufá a nevěří. Není pořád posvícení. Jsou hubenější týdny, měsíce. Ale vždycky je možnost brigády. Nového koníčku. Změny v bydlení. Vždycky je možnost posunout se. Jít dál. Jen si musí člověk uvědomit, kam vlastně jde a čeho tím chce dosáhnout. Pokud neumím žít sama, okolí to vycítí a k člověku se dostane někdo, koho bychom si za normálních okolností k sobě pustit nechtěly. Zakladatelko. Ujasni si sama sebe a uměj říct, tohle chci, tohle nechci. Nenech sebou vláčet tím, co chtějí druzí.
@Mimim3101 píše: Více
Píšeš o pevném zázemí, rodině, domě, posouvání se dál, možná i o druhém dítěti. Jenže pak popisuješ chlapa, který s tebou nebydlí, řeší každou korunu, měl bokem vypisování s jinými ženami, finančně tě spíš stojí peníze, než aby s tebou něco budoval a ani tvoje okolí v něm nevidí člověka, se kterým bys měla perspektivu. ![]()
Proč čekáš pohyb vpřed ve vztahu, který evidentně nikam vpřed nesměřuje. ![]()
Promiň, ale jestli si představuješ domeček, společné budování a další dítě, tak na to bych se současným přítelem raději zapomněla. Ne proto, že je ti 38, ale protože tenhle konkrétní muž nevypadá jako člověk, který by chtěl nebo uměl vytvořit to, po čem toužíš. ![]()
Musíš si vybrat. ![]()
Jsi nešťastná z toho, že už několik let víš, že současný vztah tě k vysněnému cíli nepřibližuje ani o krok, ale pořád doufáš, že se to nějak samo změní. Jenže nezmění. Buď zůstaneš s ním, nešťastná, anebo budeš sama a začneš budovat lepší zázemí pro sebe a dceru podle vlastních představ. ![]()
Zakladatelko, a dovedla by sis třeba představit život se sympaťákem, který má své podobně staré dítě ve střídavce, společné bydlení v bytě, nebo i každý sám a společně strávený čas, kdy si budete oba užívat to co máte? Druhé vlastní dítě a domeček opravdu nemusí být zárukou štěstí, naopak bych se bála, že se stanu rukojmím majetku, když teď máš vlastní zázemí a jsi nezávislá.