Třetí dítě v 35 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85349
17.12.21 13:43

Kamaradka ma 3, stejny rozestup vy a pak nejmladsi. Ona i jeji manzel jsou jedinacci a vsichni rpibuzni jim zemreli. Jsou na 3 deti sami. Poridili si je prave proto, aby deti nezustaly na svete sami, az jim oni zemrou (rodice obema zemreli nestastnou nahodou). Dle me to zvladaji dobre (pohled zvenku), ale on diky covidu v podstate nepracuje a je porad doma a pomaha ji strasne moc). Ona uz pracuje. Musi to byt narocne, ale pokud po tom touzite. Oni touzili oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
17.12.21 13:46

Taky máme 3 a jsem naprosto spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.12.21 13:47

Já bych zůstala u dvou. Mám dvě skvělé hlídací babičky a stejně jsme to třetí zavrhli hlavně po nástupu prvního do školy a mém návratu do práce. Lítají nejen peníze, ale je i celkem málo času na vše, co bysme rádi (jenom pitomé vození jednoho dítěte na kroužek a zpět 2× týdně je mazec). Ty máš dětičky malé a nejsou ještě ani ve školce, tak si to asi úplně neumíš představit ani se dvěma, natož se třema… Ale pokud máš pocit, že bys bez toho třetího o něco důležitého v životě přišla, tak hurá do toho. Ne ale proti vůli manžela!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
17.12.21 13:50

Cestování se 3 dětmi v jednom autě musí být mazec. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
17.12.21 13:51

Jsem o kousek starší než ty, ale kdybych byla ve tvém věku, neváhala bych a do třetího bych šla. Mrzí mě, že (nejen) kvůli věku už třetí nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
17.12.21 13:56

Tak každý má jiný názor. Budeš se muset rozhodnout sama já mám dvě děti z bývalého manželství, pak jedno ze současným partnerem a ještě čekáme poslední tedy celkem čtvrté. Nevím jak to bude vypadat v reálu ale ze tremi to jde a to mám prvního v 6 třídě, druhý je postižený ale ten je na speciální škole na internátu a dcera je malinká bude mít za 3 měsíce dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.21 14:03

My plánujeme třetí. Mně je 37 a manželovi 40. Děti máme už velké (10 a 7). Chtěli jsme už loni, ale kvůli Covidu přišel muž o práci, tak jsme to odložili.

• Citovat
  • Upravit
carsa
17.12.21 14:06

Taky mám tři děti - poslední jsem měla právě v 36 letech. Letos jim je 12, 14 a 16 a zvládáme všechno skvěle. Rozhodně si nepřipadám nijak staře, fyzicky jsme na tom velmi dobře (po dětech jsem začala běhat a minulý měsíc jsem třeba běžela maraton). Hlídací babičky taky moc nemáme, ale vždycky jsme to nějak zvládli. Hodně děti vedeme k samostatnosti. Já osobně jsem fakt ráda, že máme tři. Přijde mi, že jen dvě by byla nuda :).

• Citovat
  • Upravit
34473
17.12.21 14:06

Ne, nešla bych do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
17.12.21 14:09

Taky budu mít tohle dilema. Jsem z malé rodiny, nemám kromě rodičů a bezdětného bratra (bezdětný pravděpodobně zůstane) žádné příbuzné a je to takové zvláštní a smutné 😐. Vždy jsem si proto přála velkou rodinu. Máme dvě děti a teď zrovna mám pocit, že už nemůžu a je toho na mě moc, ale ta touha po třetím dítěti je obrovská. Naštěstí mi je 30, takže mám snad ještě spoustu času se rozhodnout. Snad se nám to praní splní 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
17.12.21 14:15

Máme tři děti, poslední jsem rodila, když mi bylo 35. Jedno chodí do školy, jedno do školky a teď miminko. Jsme na ně úplně sami, na kroužky chodí dvě děti, každá má dva. A ano, náročné to je, ale neměnila bych. Holky jsou úžasné, z miminka nadšené, manžel tedy dost pomáhá, holkám se věnuje, tak je to fajn.
Jestli se na to cítíte, jděte do toho. Náročnější než dvě děti to rozhodně je, ale další prcek v rodině, další radost a o to více lásky :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3415
17.12.21 14:29

Já bych do toho klidně šla. Rodila jsem v 30, 37 a 39. Nejmladší dceři jsou teď 2 a je to super :srdce: S hlídáním to máme podobně, jedna babička má své zdravotní problémy, občas je u ní nejstarší dcera na víkend nebo prázdniny, malé zatím hlídat nemůže. Druhá občas pohlídá, ale na delší dobu (celý den, případně více dní) si bere taky jen tu nejstarší. Manžel hodně v práci. Je to teď na houby, stále nemocné a karantény ze školy i školky, do toho Vánoce, takže mi také občas ujíždí nervy a křičím na ně :oops: Ale jinak to určitě stojí za to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.12.21 14:39
@Modra1 píše:
Cestování se 3 dětmi v jednom autě musí být mazec. :mrgreen:

No lepší mít sedmimístné auto😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
17.12.21 14:43

Já planuji třetí dítko, pokud se zadaří, právě na svých 34-35 let. Ale stará si nepřijdu :lol: Děti budou mít 5 a 7 let, což mi přijde jako už velký rozdíl, ale dříve to nejde, manžel i já si doděláváme školu, oba pracujeme. Máme teď děti 3 a 5 let, chodí do školky, starší 2 kroužky týdně a nepřijde mi, že bychom nestíhali, nebýt těch škol, jdu do třetího hned :) Ale je pravda, že máme babičky, které dokážou pomoct, pohlídat, ale moc toho nevyužíváme, spíš chodíme s dětmi na návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
17.12.21 14:45

My se nakonec pro třetí rozhodli. Je jim teď 6 a půl, 4 a 1 a půl. A je to super. Konečně teď mám pocit, že jsme kompletní. Taky nemáme hlídací babičky, někdy to náročné je, ale neměnila bych. :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí