7letá dcera jak jí vysvětlit finanční situaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
110
27.2.16 15:50
@CokeLady píše:
@gissel máš to divně hozené… vadí ti, že u tatínka mají luxus jídlo v restauraci a více hraček jen tak, ale TO NENÍ NORMÁLNÍ, tomu se nechtěj vyrovnat, nechtěj si koupit její přízeň.Řeknu nekoupím, vysvětlím, jestli bude uražená, tak ať je :nevim: Jestli bude prudit, nebude toho mnohem víc.

já se jim nechci vyrovnat to určitě ne nesouhlasím s tím jen tady řeším prostě ja dceru efektivně spracovat, díky tomu co dělá ex to vyžaduje i po mě no a to ona nepochopí proč tatínek jí to dá a maminka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.2.16 15:51

@gissel nečetla jsem reakce.. My co se týká financí, tak nestrádáme, ale teda do cukrárny každý dne nechodíme, ani týdně, možná v létě tak na zmrzlinu, v obchodě dětem každý den nic nekupuju..
Vlastně jsem si to ani neuvědomila, ne že bych to dělala záměrně východně, ale nějak mě nenapadlo, řešit časté chození do cukráren a nebo kupování v obchodech..
U nás se koupí lízátko a hotovo.. Hračka třeba vyjímečně, třeba jako nějakou odměnu a nebo někdy když jdem k lékaři- větší vyšetření, ne pokaždé, tak jako bolestné maličkost..
Kluk má taky 7 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
27.2.16 15:55

@gissel Vysvetli ji, ze tatinek ji muze koupit hracku casteji a na obedy chodit do restaurace, protoze u tatinka je jednou za cas a tim tatinek setri penize, protoze jidlo, bezne obleceni, veci do skoly… ji kupujes ty. A ze tobe na to penize diky tomu nezbyvaji, tatinkovi ano, tak ji bere do restauraci on. Ale ze kvuli tomu neni lepsi nebo horsi, ze kazdy proste plati neco jineho. Ale ze chapes, ze je dcerka jeste mala a nevidi, ze ty za ni davas mnohem vic penez a davas ji vic lasky kazdodenni peci nez tatinek, ktery ji ma jednou za cas. Ale ze to pochopi casem. A ze je moc dobre, ze ji tatinek do te restaurace bere, ze ma alespon veselejsi detstvi, ze jsi za to rada, ale ze bys byla nerada, kdyby srovnavala, co ji koupi tatinek a co ty. Ze vy take s tatinkem nesouperite, ale ze se ve vychove doplnujete.

Ale nejdriv si to vyres sama v sobe, protoze jak to tady pises, tak si kvuli svemu detstvivycitas, ze neni na pozadovane hracky nebo cukrarny, ale i kdyby bylo, nemelo by to byt jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.2.16 15:56

No u nás se řekně, že dnes se kupovat nic nebude, protože měl včera a nebude mít každý den nějaké sladké a hotovo- říkám to i 2,5 letému, který se teda občas vztekne ale vneku je klid.. Taky nekupuju každou návštěvu obchodu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
27.2.16 15:58

@jenny.fields a stříhat je bude všechny školník podle hrnce, co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.2.16 16:00

Já bych možná udělala dceři radost a třeba někde s ní na ten výlet- oběd zašla, ale třeba fakt jako občas..třeba jednou za měsíc
Trochu mám pocit, že tatínek se přednání a nei to dobré, ale zase udělat si dámskou jízdu, někde si zajít dám si oběd- menu za 7O je kdekoliv jednou za měsíc..
Ale hračky a věci denně bych nekupovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.2.16 16:02
@gissel píše:
Psala jsem to tady několikrát dcera taková nikdy nebyla, až teď nejspíše to chápe že nemůže mít všechno ale asi zkouší jestli povolím, když začne dělat scény, jasně nemůžu exovi zakázat aby šel s dcerou do restaurace na oběd, nekoupím jí to na co ukáže, prostě řeknu ne -hračku dostaneš až k narozeninám nebo na vánoce a je zle, a opravdu NIKDY, taková nebyla prostě mi nejde do hlavy kde se to zvrtlo, můj pocit viny že jí nemůžu dopřát možná sice vnímá ale spíš to pramení z mého dětství já ani bratr jsme nikdy nedostali co jsme si přáli mylím k vánocům nebo k narozeninám, kapesné jsme taky nikdy neměli a myslím že, odtud pramení to že mi to občas příjde líto, chtěla bych aby mé děti měly to co já ne ale v rozumných mezích.

Je takova protoze muze. Myslis, ze rozmazlene deti se rozmazlene narodily? Ne, rozmazluji je rodice. To te nanapadlo nikdy, ze cukrarna nebo pytlik bonbonu nejsou zdrave? Proc to nevysvetlis dceri takhle? Mela by sis sama v sobe prebrat, co je spravne a co ne a pak to praktikovat v praxi. Mi dostat 7 lete decko hysterak, ze neco chce tak by se nestacilo divit co by nasledovalo! A uz by to vickrat predpokladam nezkusilo. Jak reagujes kdyz dostane dcera v obchode hysterak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.2.16 16:10
@gissel píše:
Jo a s tím dopřáváním nemyslím jako že každý den curárna to bych s ní nechodila ani kdybych byla milionář, je to vždy když jdeme ze školy domů chodíme kolem ní denně, bohužel se tomu nevyhnem že bychom přišli z jiné strany museli bychom obejít půlku města a to je každý den půjdeme do cukrárny? No a když jí řeknu že nepůjdem že to není zdravé a že se chodí jak už tady holky psaly třeba za oměnu je zle. Prostě není po jejím je to špatně někdy si to nechá vysvětlit někdy dělá scény a je uražená.

Az ted jsem docetla, ze teda beres i hledisko, ze to neni zdrave a v poradku kazdy den jit do cukrarny. Problem bude v tom, ze nekdy ji to po zeptani vyjde a nekdy ne. Jak casto de te cukrarny teda chodite? Udelej ji doma tabulku, a do cukrarny chodte treba 15 teho v den vyplaty, at si doma sama skrta a vidi, kdy se tam pujde. Zadne ptani jestli pujdem- mas doma tabulku a podivej se. Kazdodenni obtezovani jestli pujdem do cukrarny bych uz davno utla i kdyby to melo byt tim, ze uz tam nepujdem nikdy. Jak teda reagujes na ty jeji sceny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
27.2.16 16:20

Ja teda koukam, mamka asi udelala nejakou vychovnou chybu, do cukrarny jsme zasli jen obcas, nemeli jsme uplne vse co jsme chteli z hracek, ale hodne veci ano. No a pytlik bonbonu dohromady s brachou jsme meli kazdy den :D

Je to tezke, vzpominam si, jak jsme se dostali do situace kdy bylo narocne koupit i nove dziny. Ale mamka nam vsem zvladla vysvetlit, ze penize na to nejsou, neda se nic delat. Prestan to resit, holky ti rekly at ji ukazes ze ty chces to a to a to, ale taky to mit nemuzes. Nebo si s ni domluv kdy do te cukrarny pujdete. (Se segrou chodime po kazdem koncertu na obed) A mozna bych ji obecne motivovala tak, aby se mohla na neco tesit. Do kalendare zapsala, ze tehdy jedeme na vylet, tehdy skocime do te cukrarny.. Tehdy ma narozeniny/svatek a bude si moci vybrat nejakou hracku.

• Citovat
  • Upravit
21918
27.2.16 16:21
@gissel píše:
Ahoj, chtěla bych, vědět jak vy maminky které nejste na tom finančně nejlépe, popřípadě samy s dětmi vysvětlujete svým dětem, že nemůžete chodit každý den do cukrárny, nebo nemůžete jim každý den kupovat na co si ukáží? jsem tak trochu v koncích a nevím jak své 7leté dceři objasnit, že opravdu nemůžeme jít každý den do té cukrárny nebo že, jí každý den nekoupím balík bonbonů, hračku atd. Je toho víc samozdřejmě bych dceři ráda dopřála vše co by chtěla ale prostě na to nejsou peníze, mám děti dvě, nedaří se mi aby starší dcera pochopila že týden před výplatou opravdu nepůjdeme koupit třeba panenku nebo cokoli co se jí zalíbí, knížka, časopis, drahé sladkosti-tím myslím kinder vajíčko atd. Vždy když jí řeknu že dneska jí to koupit nemůžu že potřebujeme koupit jídlo třeba jogurty něco k obědu tak se začne vztekat na celé kolo, řekne že jí nikdy nic nechci koupit.Ale tak to není jen prostě dám přednost tomu co potřebuje víc a nevím jak na ni aby to nějakým spůsobem pochopila. Jí prostě nestačí dostat dárek k narozeninám, k svátku, nebo vánocům. Jinak sladké mají ale ne každý den.

Necetla jsem diskuzi.
Mam sedmiletou dceru a taky jsem na ni sama. U vas bude chyba jinde.Aby sedmilety dite dělalo sceny, ze mu něco nekoupim, to by udelala jednou.Tady to vůbec není o penezich.Ja nijak financni nouzi netrpim, presto by me ani nenapadlo, kupovat hracky během roku jen tak.Proc?Nebo sladkosti při kazdem nakupu, to urcite.
Samozrejme nerikam, ze ji sem tam něco nekoupim, casopis nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 16:24
@Janasas píše:
Já bych možná udělala dceři radost a třeba někde s ní na ten výlet- oběd zašla, ale třeba fakt jako občas..třeba jednou za měsíc
Trochu mám pocit, že tatínek se přednání a nei to dobré, ale zase udělat si dámskou jízdu, někde si zajít dám si oběd- menu za 7O je kdekoliv jednou za měsíc..
Ale hračky a věci denně bych nekupovala

No však právě že takto to děláme jdeme jednou do měsíce někam buďto na to meníčko nebo výlet někam do hor atd. ale prostě dcera to vyžaduje častěji, v tom je problém, retaurace a cukrárna není každý měsíc to jdeme občas ale ty výlety jsou pravidelně prostě vezmeme batohy, jídlo a pití z domu a jde se. Ale prostě dceři je to málo :-( Možná opravdu pomůže to kapesné, uvidíme říkala jsem si že má na to čas tak do té 2 třídy ale jak vidím tak už ten čas je teď, zkrátka jí poslední dobou vúbec nerozumím, možná by nebylo na škodu někam zajít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
27.2.16 16:27

A ještě. Nedavno jsem mela celkem velky, necekany vydaj, takze penez moc nebylo a ja ji rikam, ze do kina nepujdem, protoze není moc penizku a musim je nechat na jidlo.Ona sla, vytahla z kasicky našetřenou stovku a podava mi ji..cimz me uplne odrovnala, doslo mi, co všechno uz sedmilety dite chape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
27.2.16 16:30
@evill píše:
Je takova protoze muze. Myslis, ze rozmazlene deti se rozmazlene narodily? Ne, rozmazluji je rodice. To te nanapadlo nikdy, ze cukrarna nebo pytlik bonbonu nejsou zdrave? Proc to nevysvetlis dceri takhle? Mela by sis sama v sobe prebrat, co je spravne a co ne a pak to praktikovat v praxi. Mi dostat 7 lete decko hysterak, ze neco chce tak by se nestacilo divit co by nasledovalo! A uz by to vickrat predpokladam nezkusilo. Jak reagujes kdyz dostane dcera v obchode hysterak?

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 16:31
@evill píše:
Je takova protoze muze. Myslis, ze rozmazlene deti se rozmazlene narodily? Ne, rozmazluji je rodice. To te nanapadlo nikdy, ze cukrarna nebo pytlik bonbonu nejsou zdrave? Proc to nevysvetlis dceri takhle? Mela by sis sama v sobe prebrat, co je spravne a co ne a pak to praktikovat v praxi. Mi dostat 7 lete decko hysterak, ze neco chce tak by se nestacilo divit co by nasledovalo! A uz by to vickrat predpokladam nezkusilo. Jak reagujes kdyz dostane dcera v obchode hysterak? [/citace když dělá scény v obchodě tak jí od tama odvedu nebo se jí snažím vysvětlovat že takovým spůsobem ničeho nedosáhne, nějaké zákazy pohádky atd má úplně v paži. jindy je zlatá ale někdy je to na přez. pusu ale když už dostane né přes pusu ale přez zadek a doma venku jí přez ten zadek nedám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
27.2.16 16:33
@gissel píše:
No však právě že takto to děláme jdeme jednou do měsíce někam buďto na to meníčko nebo výlet někam do hor atd. ale prostě dcera to vyžaduje častěji, v tom je problém, retaurace a cukrárna není každý měsíc to jdeme občas ale ty výlety jsou pravidelně prostě vezmeme batohy, jídlo a pití z domu a jde se. Ale prostě dceři je to málo :-( Možná opravdu pomůže to kapesné, uvidíme říkala jsem si že má na to čas tak do té 2 třídy ale jak vidím tak už ten čas je teď, zkrátka jí poslední dobou vúbec nerozumím, možná by nebylo na škodu někam zajít :nevim:

Nemusíš nikam chodit, stačilo by přitvrdit ve výchově. Kdybys moje dítě vynucovalo cukrárnu, na 100% tam nepůjde hodně dlouho. Tyhle scény bych pochopila u malých dětí, u školáků nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí