7letá dcera jak jí vysvětlit finanční situaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
27.2.16 16:35
@SIMONA1234 píše:
Tak mít to jen na cukrárnu a hračky… :think: tak si pískám…v 7 letech dcery. Teď nepočítám školu, kroužky atd…fakt jen hračky a cukrlata.
Ale jo…je to hrůza…volám OSPOD. :mrgreen:

já třeba chodím s malou plavat, jen jednou týdně na hodinu, to máš pro nás dvě, sama tam jaksi nemůže, 500měsíčně, jednou týdně herna, překlenujeme tak čas, kdy má starší trénink a my tvrdneme skoro dvě hodiny ve městě a čekáme na ní, to máš dalších 500 a to jsou jen vstupy, jasně, bude teplo, budeme chodit na hřiště, teď bohužel na výběr, buď Mc nebo obchoďák nebo sedět v autě. Kdyby to byly peníze jen na zmrzku a hračky ano, na aktivity pro děti je to málo, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 16:36

Hysteraky se snažím sklidnit v klidu vysvětlováním pokud nepomáhá musím ji odvléct domů, většinou je právě před tím obchodem nebo curárnou, když už jdeme nakoupit buď jdu sama nebo jdem všichni i s přítelem a s ním si to nedovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
27.2.16 16:38

@gissel ale tohle běžné neni aby dítě chodila kamkoliv často. my do cukrárny nechodíme vůbec, pokud by jedno z dětí chtělo tak asi ano ale vyjímečně, odměnou za něco. pokud se někam chodí často stává se to součástí a to je špatně. pokud je u tatínka 2× za měsíc tak jí chce vše vynahradit tak bych jí klidně řekla že s tatínkem jdou do restaurace atim pádem jí to za měsíc musí stačit. tady neni o čem diskutovat, cukrárna za něco to ok ale pořád nevidim důvod. hračky říkam i naší téměř 4leté že to co chce koupíme ale k svátku nebo narozeninám. ta by pak chtěla dárek každý den a to přece nejde ;). už by to nebrala jako něco vyjímečného ale běžnou věc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
27.2.16 16:40

@gissel zkus jí, až se začne válet, říct, že jdeš teda domů sama, a odejdi. Ona se minimálně zarazí, spíš rozběhne za Tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
27.2.16 16:44
@terinka4444 píše:
já třeba chodím s malou plavat, jen jednou týdně na hodinu, to máš pro nás dvě, sama tam jaksi nemůže, 500měsíčně, jednou týdně herna, překlenujeme tak čas, kdy má starší trénink a my tvrdneme skoro dvě hodiny ve městě a čekáme na ní, to máš dalších 500 a to jsou jen vstupy, jasně, bude teplo, budeme chodit na hřiště, teď bohužel na výběr, buď Mc nebo obchoďák nebo sedět v autě. Kdyby to byly peníze jen na zmrzku a hračky ano, na aktivity pro děti je to málo, bohužel.

Tak na aktivity 100pro málo…beru to fakt jen na mlsání + měsíc co měsíc hračku…to mi přijde až zbytečné vyhazování. To raději tu permici do bazénu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 16:45

Vždyť to tu celou dobu říkám já jí nekupuju hračky jen tak, taky neudělám to co ona si zrovna zamane a ex se trumfnout nesnažím nemám proč snažit se ho trumfnout, dcera to asi vidí takže on jí dá a já ne já jsem ta špatná protože jí nedám co ona chce a kdykoliv to chce. Dostane když si zaslouží nebo k narozkám, do cukrárny jdeme tak jednou za 2 měsíce, ale prostě když jdeme kolem ze školy tak zase začne jestli pujdeme do cukrárnyřeknu ne tak je naštvaná a mrčí, někdy to pochopí a někdy ne podle toho jakou má náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
27.2.16 16:48

@gissel Když ji odvlečeš domů, tak se uklidní? Dostane trest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 16:48
@Jaji77 píše:
@gissel zkus jí, až se začne válet, říct, že jdeš teda domů sama, a odejdi. Ona se minimálně zarazí, spíš rozběhne za Tebou.

To už jsem zkusila ona se otočila a šla na opačnou stranu nakonec jsem jí musela nahánět já aby mi někde nevlítla pod auto. Občas mám pocit jako by byla puberťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.2.16 16:49

A z jakeho duvodu ma dcera odklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 16:49
@Tereza1986 píše:
@gissel Když ji odvlečeš domů, tak se uklidní? Dostane trest?

většinou hned co vlezem do chodby a než vyjdeme nahoru je v klidu, trest dostane formo zákazu televize nebo nějaké jiné činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 16:54
@evill píše:
A z jakeho duvodu ma dcera odklad?

V podstatě jí to učení nešlo, v hodinách odmítala pracovat vztekala se, a celkově byla nevyzrálá pro školu, bylo to jako na houpačce jednou byla pohodová a podruhé zase vzteklá, v hodinách se nevěnovala tématu o kterém se bavili ale nahodila si téma které ona chtěla, do učebnice si čmárala pokud nad ní učitelka nestála, když u ní někdo byl pracovala dobře a doma jsme fakt makali ale nestačilo to tak jsem se domluvila s učitelkou že tomu dáme ještě čas, teď co je v přípravce už se nevzteká v hodině a učitelka ji chválí takže pokrok tam je akorát to ostatní je třeba odbourat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.2.16 17:16
@gissel píše:
V podstatě jí to učení nešlo, v hodinách odmítala pracovat vztekala se, a celkově byla nevyzrálá pro školu, bylo to jako na houpačce jednou byla pohodová a podruhé zase vzteklá, v hodinách se nevěnovala tématu o kterém se bavili ale nahodila si téma které ona chtěla, do učebnice si čmárala pokud nad ní učitelka nestála, když u ní někdo byl pracovala dobře a doma jsme fakt makali ale nestačilo to tak jsem se domluvila s učitelkou že tomu dáme ještě čas, teď co je v přípravce už se nevzteká v hodině a učitelka ji chválí takže pokrok tam je akorát to ostatní je třeba odbourat

Takze uz chodila do skoly a stahli jste ji z ni? Ja tam totiz nevidim typicke chovani 7 leteho ditete. Mohl by tam byt nejaky problem. Byly jste v poradne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
27.2.16 19:25

Jak dlouho jste od sebe s ex? Ja to vidim spis, ze to bude od vseho neco - tatinek ma jinou vychovu, tak to zkousi i na tebe, urcite chape vse co ji rikas, nicmene pro ni asi taky neni jednoduchy se v tom vsem placat… Nevidela bych ji hned jako rozmazlenou, zkuste se do toho decka trochu vzit, pokud matka pise, ze to driv nedelala. I ten odklad skoly a vubec.

Asi bych zasla do poradny, pokud bys mela dojem ze nad tim ztracis kontrolu a vysvetlovani nepomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
27.2.16 20:14
@evill píše:
Takze uz chodila do skoly a stahli jste ji z ni? Ja tam totiz nevidim typicke chovani 7 leteho ditete. Mohl by tam byt nejaky problem. Byly jste v poradne?

v poradně jsme byli, bez toho by nam odklad nemohla škola povolit, tam nám akorát řekla paní že máme více chodit mezi děti a na návštěvy aby se více socializovala ale kde na ty navštěvy mám chodit už mi neřekla moc mých kamarádek ještě děti nemá a pokud mají tak bydlí daleko, byli jsme i u psychologa ale nic světoborného nám neřekla prý dcera špatně zvládá své emoce, a s ex jsme od seme 3,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
27.2.16 21:38

Nerozmazloval ji někdo? Babička, dědeček nebo tatínek??? Moje dítě je zatím ještě v bříšku, ale mám dva mladší sourozence a vím, že ti to vždy chápali. Stačilo vysvětlit, že nejsou peníze a nepamatuji si, že by se vztekali.
Jinak babička mě napadlo z důvodu, že jsem těhotná a jsem na tom finančně dobře. Máme dost našetřeno a vyděláváme taky slušně, ale už před početím jsem říkala partnerovi, že nechci rozmazlené dítě a nedostane na co si ukáže. Jen k narozeninám, vánocům nebo maličkost za zásluhy. Příčí se mi rozmazlené děti i když vím, že za to může vždy nějaký dospělý. Ale když jsme byli oznámit těhotenství tak přítelova mamka řekla, že ho bude rozmazlovat. Myslela jsem, že vylítnu z kůže, ale musela jsem se držet, protože jí se nesmí nic říct. Jsou na tom finančně ještě lépe jak my a dokážu si představit co myslí pod pojmem rozmazlovat. Doma jsem hned partnerovi řekla, že na všem se s námi musí domluvit a pokud řekneme, že nedostane určitou věc tak mu ji nekoupí ani ona. A jestli nebude poslouchat tak prcka neuvidí :/ Tohle mě dokáže naštvat když se třeba jeden rodič snaží vychovávat a druhý vše koupí a povolí, nebo rodiče se na výchově shodnou a potom podrývá autoritu prarodič :// :( Tak možná proto to tvoje holčička nechápe.
Ještě jsem si vzpomněla, že moje maminka je kuřačka a brácha už byl trochu starší. Možná kolem 10 let nevím přesně a když chtěl něco koupit a mamka mu řekla, že nemá peníze tak ji vyčetl cigarety nebo pivo :D Což mu uznávám :D Pokud mají rodiče peníze na alkohol nebo cigarety tak musí mít i peníze pro děti. Bratr je takový dodnes, ale sestra je chápavá i když už je starší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí