Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
lasička1 píše:
Takže tchyně s bývalkou nekomunikovala 7 let,ani vnoučata neviděla tak dlouho?A nyní už si vnoučata bere?
ne ještě si je nevzala neviděla je těch 7 let a najednou se domlouvají že si pro ně přijede a vezme je na celý prázdniny k sobě, nechápi to mohla udělat už dřív a né po 7 letech přeci ne
Mišuna píše:
Takové chování nesnáším a velmi obtížně by se mi to rozdýchávalo. Pokud někomu dávám děti na hlídání musím k němu mít důvěru a upřímně babička nebabička, po tomhle bych jí teda neměla. Zažívám to už několik let a je to fakt složitý.
Souhlasím. Máme to taky těžký a asi to nikdy lepší nebude. Já se řídím heslem - Nikdy nevěř tchýni! ![]()
Mišuna píše:
Takové chování nesnáším a velmi obtížně by se mi to rozdýchávalo. Pokud někomu dávám děti na hlídání musím k němu mít důvěru a upřímně babička nebabička, po tomhle bych jí teda neměla. Zažívám to už několik let a je to fakt složitý.
Souhlasím. Máme to taky těžký a asi to nikdy lepší nebude. Já se řídím heslem - Nikdy nevěř tchýni! ![]()
Caroline81 píše:Mišuna píše:Souhlasím. Máme to taky těžký a asi to nikdy lepší nebude. Já se řídím heslem - Nikdy nevěř tchýni!
dobrý heslo ![]()
Caroline81 píše:Mišuna píše:Souhlasím. Máme to taky těžký a asi to nikdy lepší nebude. Já se řídím heslem - Nikdy nevěř tchýni!
noooo s tím já nesouhlasím. Uvědom si, že i my všechny jednou budeme tchýně.
ivuss píše:lasička1 píše:ne ještě si je nevzala neviděla je těch 7 let a najednou se domlouvají že si pro ně přijede a vezme je na celý prázdniny k sobě, nechápi to mohla udělat už dřív a né po 7 letech přeci ne
Takže tchyně s bývalkou nekomunikovala 7 let,ani vnoučata neviděla tak dlouho?A nyní už si vnoučata bere?
Tak je možný,že v tchyni se hnulo svědomí,že vnoučata nevídá.Nebo jí to nekdo nadhodil,že co je to za babičku,když nemá o vnoučata zájem.A snaží se nějak si bejvalku naklonit na svojí stranu.Protože ani bejvalka by neskákala nadšením,že si babička najednou vzpomněla.A ono čím jí zaujmout?Tím,že napíše,že její syn je spokojený…tím asi těžko.Je to hnus,ale realita-napsat že novou partnerku nesnáší,že ví,že bejvalka to má finančně složitý a souhlasit s tím,že by měla dostávat vyšší alimenty.Prostě takový podraz na součastnou partnerku-a pokud by si omylem nedostala toto psaní,tak bylo vše naprosto v pohodě.Ty si s tchyní dál dobře komunikovala,děti měly babičku a měly o prázdniny možnost poznat své nevlastní sourozence.Ale bohužel došlo k nepříjemné situaci,naprosto chápu,že se tě to dotklo,já jsem také citlivka,takže mě by to vykolejilo také.
Asi nezbyde nic jiného,než tomu dát čas,až to nejbolestivější pomine a potom si s tchyní sednout a promluvit o tom,proč to psala.
ynax1 píše:Caroline81 píše:noooo s tím já nesouhlasím. Uvědom si, že i my všechny jednou budeme tchýně.
Souhlasím. Máme to taky těžký a asi to nikdy lepší nebude. Já se řídím heslem - Nikdy nevěř tchýni!
Přesně tak. A za dvacet let se tady můžeme sejít a nadávat, jaké že to máme nemožné snachy… Jsem si stoprocentně jistá, že ty naše současné tchyně si taky před dvaceti lety umiňovaly, jak dobře budou vycházet s každou, kterou si jejich chlapeček najde, hlavně, že ji bude mít rád… ![]()
Prostě, trocha velkorysosti by neškodila… ![]()
Já myslím, že tchýně je prostě drbna non plus ultra ale to je asi tak všechno..
S tím s kým se zrovna baví s tím je zadobře a pomlouvá toho druhého..Před tebou pomlouvá bývalou a její děti, před bývalou zase tebe a tvoje děti..Myslím, že aniž by to tak doopravdy cítila ( že by děti neměla ráda), tak se jen předvádí a holt jí baví pomlouvat a zveličovat..
Jinak souhlas s Bohu - ona dostala od tebe spucunk a dá si pozor, ovšem pokud s ní nebyly jiné problémy ( špatné chování k vnoučatům) tak bych jí je dávala..
ahoj,
zakladatelko nevidím se ti že jsi tchýni spucovala a nevíš jestli ji dávat vnoučata nebo ne. Jistě se musíš cítit zraněná jejim chováním. Podle mne se nejlépe rozhodneš až uvidíš, jaké další kroky tchýně podnikne. Třeba se omluví
třeba se bude chtít rozhádat ještě víc.. nikdo neví. Vyčkej její reakce, když tak ji můžeš hezky vytrestat tim, že vnoučata nějakou dobu neuvidí ![]()
BohunkaP, inax1 - holky nesuďte, když neznáte poměry. Opravdu nechápu jak mně můžete obviňovat z toho, že nejsem velkorysá. Svou tchyni znám 12 let a myslím, že za tu dobu jsem byla velkorysá až dost. Vždycky jsem se k ní chovala slušně, urovnávala spory její a mého manžela, uklízela jí barák, protože ona nejradši kouří a spí, takže na úklid nezbývá čas. Teď už pověřila tchána, takže nedělá vůbec nic. Ale když mého manžela okradli o dědický podíl na baráku a mně obvinila z toho, že jsem jí ukradla syna a moje 3-letá dcera je podle ní rozmazlenej fracek, tak na nějakou velkorysost zvysoka se.u! Navíc nikdo neříká, že svou snachu budu taky nesnášet. Opravdu nevím, protože můj syn se narodí za měsíc a snacha zřejmě ještě není na světě.
Dobrý den,včera jsem byla u přítele,viděli jsme se po týdnu,jeho mamka za mnou přišla at jdu žehlit.Přišla a řekla:pojd žehlit.Tím myslela,aby jsem si šla vyžehlit povlečení,pod který budu spát.Je to normální?
Nikoltea píše:
Dobrý den,včera jsem byla u přítele,viděli jsme se po týdnu,jeho mamka za mnou přišla at jdu žehlit.Přišla a řekla:pojd žehlit.Tím myslela,aby jsem si šla vyžehlit povlečení,pod který budu spát.Je to normální?
No, normální…
Třeba tě jen zkouší/testuje, co vydržíš/jaká jsi, ne? A nebo tě nebere jako návštěvu (které se posluhuje), ale jako součást rodiny a tož to zase proč bys nemohla pomoct…
Pokud to bylo jednorázové „překvapení“, tak bych to asi neřešila…
Nikoltea píše:
To je fakt.
mela jsi ji rict, ze to zehlit pod sebe nechces, ze je to zbytecny, ze stejne bude divoka noc ![]()