Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
I ty máš takou tchýni? Jenže Wiola asi měla pravdu,pomoct jsem mohla.
Jsou to báby střelený, co říct?!Chudáci manželé, často se stává, že se omlouvají za své nemožné matky!!!
Radši jako anonym, protože nikdy nevím kdo čte a nerada bych se s někým z rodiny dostala do konfliktu.
Já si myslím, že slušné by bylo, kdyby tě o to poprosila, vždyť nejsi žádná služka.
Já jsem taky dělala vždycky všechno. Umývala jsem nádobí, žehlila, vysávala, vytírala atd. Nikdy mi neřekla děkuji a jen uměla přijít a říct: „je potřeba vytřít koupelnu a záchod“!
A to jsem za přítelem (teď už manželem) jezdil občas na víkend a to 300km!
Jednou jsem si dovolila odpoledne na chvíli lehnout, protože mi bylo zle. Mezitím začala ona vytírat, tk jsem za ní šla a hezky jsem řekla, že na mě mohla ťuknout, že bych jí pomohla. Odpověděla mi, že jsem dost stará na to, abych věděla co mám dělat. Tím u mě skončila!
Dneska se biju do hlavy, že jsem si tak nechala s.at na hlavu.
Kdybych to měla vše psát od začátku její naschvály atd.tak by jsem napsala román,potřebovala jsem poradit tak jsem napsala do diskuze: tchýně do všeho nám mluví,viz.Nikoltea.Ona přišla za mým že její bratr s ním potřebuje mluvit,ale akorát měl telefon se zakázníkem-to bylo řečí že s někým tak dlouho mluví,že její bratr jeho strýc s ním potřebuje mluvit a on má hovor.Což byl se zákazníkem domluvený že si v tu hodinu zavolají.Začala se rozčilovat že nesekl s telefonem a nezačal mluvit se strýcem.Tak jí vysvětlit že když byl se zákazníkem domluvený tak to byla slušnost nezavěsit telefon,když se na němčem domlouvali-nepochopila,asi slušnost pro ni cizí slovo. No a tak vešla za mnou do jiného pokoje kde jsem byla,protže jsem přítele nechtěla rušit při hovoru,přišla telefonovala se svým bráchou a mě řekla:pojd žehlit. Ale neřekla co. Jo to se přítel omlouval,že ona už je taková a už jiná nebude,protože už má přes 60 let,že to u ní musím přehlížet,a mám se naučit s ní vycházet.
Anonymní tak to je taky sada.
Pak jsem se dozvěděla že to bylo povlečení pod kterým jsem měla spát.
Niko já si myslím, že by se k tobě měla chovat slušně a přece není nic těžkého přidat slovo prosím a nebo pomohla by jsi mi.
Já už teď taky na rozkaz: „je potřeba vytřít“ neraguju a to tam už jezdíme s dítkem taky jen na víkend a jednou za čas.
možná příště, až po tobě zas něco takhle štěkne, zkus říct, že jí ráda pomůžeš a že nemá zač. ![]()
An. 20:24
mohla,ale ona si většinou ho huby nevidí.To samé když mě řekla aby jsem na sporák dala plotýnku do žlábků,tak dávám plotýnku do žlábků a ona se sehne aby se podívala jestli je to opravdu ve žlábkách,řekla jsem jí že to ve žlábkách je,tak dala ještě pod plotýnku ruku,jestli to tak opravdu je.To samé s ostružinama-voláme si s mojím a ona někak se dostala k telefonu a povídá:kde seš?Tady se mají sbírat ostružiny a ty tu nejsi.
Jenže můj mě říká že ona už je taková,že ona se nezmění,ktomu je to vdova s jedináčkem.
Baba je teda pěkně drzá, chová se k tobě, jak k dceři, která jí musí poslouchat. ![]()
Co s ní dělat?Nic.Ještě jak přítel říkal že se s ní mám naučit vycházet.a nemluvě taky o tom,že chtěla posbírat maliny,řekla mému že potřebuje posbírat maliny tak můj řekl mě.Tak jsem šla posbírat maliny,přijdu a myslíš že poděkovala?To slovo asi nezná.Tak jsem říkala přítelovi potom že nepoděkovala a řekl:za co by ti měla děkovat když si jí nic neudělala? Tak jsem mu připoměla maliny,nechtěl se o tom bavit. ![]()
Tak se příště na ní vyprdni a nic nedělej, at si jde sama na maliny ![]()
Klidně bych tam šla a nic nedělala, dokud se baba nenaučí základní pravidla slušného chování - poprosit a poděkovat. Tohle se učí děti už ve školce ![]()
To se nenaučí.Přítel se mě zastal co se týče toho žehlení a na ty maliny už zapoměl si myslím,stane se nebot vím že dnes měl hodně práce,co se týče jeho práce.