Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čte se to příšerné. Vadí mi absence teček, čárek v textu. Nedokázala jsem dočíst…
No dobrý teda…
u vás je blbý, že tchýně ma podporu u tvého manžela, proto si dovolí všechno. A bohužel, manžel je maminkou pěkně ovlivněn.
Zkus v klidu a bez emocí s manželem promluvit.
@hanka.br. píše:
Kompl? A to se vzalo kde?
Zkráceně „kompjůtr“
Za našich mladých let se to říkalo, mám doma komp, hraju hry na kompu (bez toho L tedy)
@Michelle_M píše:
Zkráceně „kompjůtr“Za našich mladých let se to říkalo, mám doma komp, hraju hry na kompu (bez toho L tedy)
Komp chápu velmi dobře, to mi vysvětlovat nemusíš - ale „kompl“ tedy vůbec ne. Ono to dokresluje celkový dojem z příspěvku zakladatelky - vyjadřuje se jako suterén, používá cizí termity, aby se nepoznalo, jaký je primátor.
@hanka.br. píše:
Komp chápu velmi dobře, to mi vysvětlovat nemusíš - ale „kompl“ tedy vůbec ne. Ono to dokresluje celkový dojem z příspěvku zakladatelky - vyjadřuje se jako suterén, používá cizí termity, aby se nepoznalo, jaký je primátor.
Heled tobě si nikdy nestal preklep??
Já vidím tedy problém v několika věcech - to ze manžel málo pomaha a to jak mluví tchyně na dítě, ale i ten přístup mala už ji nesnasi jako mala… ![]()
Holka nemáš to snadný ale bude to chtít na obou stranách trosku přibrzdit… manžel by měl stát pri tobě. Moc nechápu ten posudek??? To bych nikam nesla. Kráva říci tchýni - z toho taky žádné lepší vztahy neprijdou, i když chápu, ze je to s ni těžké. Snažila bych se hájit to co je nejlepší pro dítě. Neřekla bych ty neprijedes zákaz navstev ale říct - maminko nebo babičko nezlob se ale necháme to teď být a domluvíme se později. Pošlu fotky a budeme si volat a jak to půjde tak dojedeme. Omezila bych návštěvy j nás ale snažila se jezdit k nim. Tam se seberes a odejdes domu vždy. A ze dítě potřebuje mamu to zcela jistě když je takhle malé. Časem ale bude třeba i babička… tyhle naváděcí a manipulativni typy jsou na houby.
@Lioness34 píše:
Heled tobě si nikdy nestal preklep??Já vidím tedy problém v několika věcech - to ze manžel málo pomaha a to jak mluví tchyně na dítě, ale i ten přístup mala už ji nesnasi jako mala…
Holka nemáš to snadný ale bude to chtít na obou stranách trosku přibrzdit… manžel by měl stát pri tobě. Moc nechápu ten posudek??? To bych nikam nesla. Kráva říci tchýni - z toho taky žádné lepší vztahy neprijdou, i když chápu, ze je to s ni těžké. Snažila bych se hájit to co je nejlepší pro dítě. Neřekla bych ty neprijedes zákaz navstev ale říct - maminko nebo babičko nezlob se ale necháme to teď být a domluvíme se později. Pošlu fotky a budeme si volat a jak to půjde tak dojedeme. Omezila bych návštěvy j nás ale snažila se jezdit k nim. Tam se seberes a odejdes domu vždy. A ze dítě potřebuje mamu to zcela jistě když je takhle malé. Časem ale bude třeba i babička… tyhle naváděcí a manipulativni typy jsou na houby.
Překlep, který se opakuje vždy, když to slovo použije? To asi nebude.
Boha, lidi si to upravují co kraj
. U nás je to taky kompl a nikdy mě nenapadlo to takto rozebírat
.
Zakladatelko, tohle je boj na dlouhou trať. Hlavně jednej v klidu a s chladnou hlavou, ať chlap vidí, že ty hysterie jdou hlavně z jiné strany, ne od tebe. Drž se ![]()
No tak jak se zdá, tak kdyby nic, tak má tchyně pravdu v tom, že máš manžela víc zaměstnat kolem děcka, ne? Dál jsem nedočetla, tak silná nejsem. Prostě základy pravopisu by člověk znát měl.
A opravdu se mi líbí, jak s klidem někdo uráží do očí matku partnera. A nechápu, jak může miminko od narození někoho nesnášet. Tady bych řekla, že tu babičku nesnáší hlavně zakladatelka, a už to frčí.
No co, jaký si to udělá, takový to bude mít. Jen tak dál, klidně jdi proti babičce, a pak se nediv, že se chlap postaví na její stranu. Mne to nepřekvapí. Která z vás by nechala urážet svou mámu tímto způsobem? já ne.
Jako je to celkem zajímavý vývoj, během šesti měsíců je ze zlatíčka neskutečná kráva a proč si nechala obnovitelka udělat posudek na hlavu jsem už vůbec nepochopila ![]()
Ahojte
N:zed:
Další chlap poví mamince i co neví…měla sem asi ve třech týdnech problém s mlíkem samozřejmě ONA i ten můj chlap totální podpora v sunaru!!!Krize trvala stěží tři dny…Půl roku poslouchám od tchýně kecy jak co kde dělám špatně neustále…Pět měsíců do mě hustí at víc zaměstnávám u malé toho mýho tak jsem to už nevydržela a pěkně od plic řekla jak to u nás chodí…popisuju:Ráno nás chlap vzbudí jen tak jednou zapomene košilu podruhé mu něco v ložnici spadne no prostě každý den budíček ve 4.45
Poté odjede do práce odpo kolem čtvrté dojede z práce nají se samozřejmě teplé večeře to si vyžaduje…mezitím zapne kompl, vzbudí se mála pět minut se s ní mazlí odloží ji a čumí do komplu většinou paří poté volá maminka hodina hovoru opravdu každý den…já jdu vykoupat malou pak ho požádám at se malé ještě chvilku věnuje že půjde spinkat blíží se půl sedmá. Po cca deseti minutách jí odloží na zem samozřejmě je mrzutá tak jí ne jednou od komplu řekl bud ticho hrej si!!!Toto když jsem řekla tchýni tak mi řekla že sem vážně blázen at se jdu léčit a at držím hubu když nevím co mluvím…S chlapem jsem o tom mluvila ten se mi vysmál a prej trpím nějakýma bludama at se jdu léčit…jo a víkendy nebývá moc doma tak jeden max dva v měsíci…Ted se mi stalo že jsem zjistila že se chlap pohádal cca měsíc zpátky s maminkou a byl klid i se víc věnoval malé ne o moc ale jenom přeci. No a dneska povinná navštěva u tchýně a pak na oslavu narozenin samozřejmě malá viděla tchýni a už natahovala malá ji nemusí už od mala! Jak jsme přejížděli na oslavu tak tchýně šla vyvenčit psíka hned se chopila kočáru a hlasí vy se jděte bavit já si malou povozím!!!Malá začala rudnout jak jí viděla tchýně to viděla tak hlasí do kočáru přestan řvat maminka z tebe vychovává pěknýho závisláka s mamou nebudeš a bud sticha!!!To bylo jako by někdo do mě vrazil kudlu na drzo jsem za jízdy vzala malou už v totálním pláči vytáhla z kočarku řekla tchýní že je vážně neskutečná kráva a šla jsem pryč už mi z toho bylo vážně úplně do breku. Tchýně nechala kočár kočárem a hned za rohem volala tomu mýmu a začal teror…závěr ten můj mi řekl že jsem vážně psychouš…Což jsem mu potvrdila s tím že ho doma čeká psycho posudek n můj psycho mozek a jediný kdo by se měl jít léčit je on…minulý měsíc jsem si nechala udělat psycho testy s posudkem…vše v pořádku naopak mi bylo řečeno že to ze strany muže a tchýně vypadá na týrání…PS:Kojím
A malá závisláček je ale zdravý pač ji dávám jednou týdně na tři čtyři hodiny do jesliček už šest týdnů pracuju.
Potřebovala bych od vás všech jiný úhel pohledu na moji situaci…
Možná se jen vypovídat co já vím…Moje tchýně do doby než se mi narodila dcerka momentálně má 6 měsíců tak byla tchýně zlatíčko…O doby co jí mám tak dělá jeden naschvál za druhým a neustále i nabádá mého přítele jejího syna…tak třeba malá i přes přenášení se narodila s nízkou porodní váhou 2,8kg samozřejmě jsme měli karanténu navíc se malá narodila do blbého období kdy frčeli chřipky atd…Přesto že přes můj zákaz za mnou přilezla do porodnice tchýně pak denně volala že přijede když už jsem z toho byla opravdu zoufalá jak oxiduje tak jsem jí už dost nakrle řekla že mi sem prostě nepoleze dřív než bude mít malá tři kila at se jí to líbí jak chce…Třískla mi s mobilem a začala psychicky týrat chlapa ten je samozřejmě maminčin mazanék tak se ji ještě za mě omlouval